Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 25 ianuarie 2002

  • Unirea Principatelor s-a incheiat cu "Hora Unirii"

Aradenii au serbat Unirea in fata Palatului administrativManifestarile nu au fost tulburate, asa cum amenintau grevistii de la CET
Manifestarile prilejuite de Ziua Unirii nu au fost tulburate, asa cum se zvonea, de angajatii CET, evenimentele desfasurandu-se in liniste. In fata Palatului administrativ, in prezenta a cateva sute de aradeni, reprezentantii administratiei locale, consilierii judeteni si locali, reprezentantii Armatei si Politiei sau directorii de institutii au asistat la un program dedicat Unirii Moldovei cu Tara Romaneasca, de la 24 ianuarie 1859. Manifestarile au inceput cu parada fanfarei reunite a cultelor neoprotestante, iar dupa intonarea Imnului de stat al Romaniei, asa cum era de asteptat, au urmat discursurile unor personalitati locale - P.S. Timotei Seviciu, Florin Remetan, subprefectul Aradului, vicepresedintele CJA, Gheorghe Falca si primarul Dorel Popa. Gheorghe Falca si-a adus aminte, cu aceasta ocazie, de romanii de peste Prut. "Aceasta zi, are si o alta semnificatie. Sa nu uitam ca in 1918, la 24 ianuarie, Parlamentul de la Chisinau isi proclama independenta fata de Rusia. Mai apoi, la 27 martie 1918, Basarabia se unea cu Romania", a spus Gheorghe Falca, acesta amintind si de ceea ce se intampla, acum, la Chisinau. Cei prezenti au asistat la un program oferit de fanfara Liceului de Arta "Sabin Dragoi" si la un spectacol folcloric, la finalul caruia a fost cantata Hora Unirii. Tot in cinstea acestei zile s-au organizat doua, simpozioane, primul in aula Facultatii de Stiinte Umanist Crestine, a Universitatii "Vasile Goldis" iar cel de-al doilea, in Aula Magna a Univesitatii "Aurel Vlaicu". Ziua s-a incheiat cu un simpozion dedicat Unirii, desfasurat in incinta Cercului Militar.

Cosmin Mihuta - Observator

  • Sindicatele din Termoelectrica se alatura protestelor de la CET. Matei Bratianu a revenit la Arad
Muncitorii de la CET au protestat si ieri...Angajatii Centralei Electrotermice Arad au refuzat, ieri, sa intre la lucru, fiind nemultumiti de faptul ca revendicarile lor nu au fost solutionate. Angajatii s-au prezentat, la ora 7.00, la schimbul de tura, conform programului normal, dar au refuzat sa intre pe poarta atat la centrala mica, pe hidrocarburi, cat si la centrala pe lignit, ramanand, timp de peste o ora, in afara societatii. Muncitorii sunt nemultumiti de faptul ca revendicarile pe care le-au transmis, saptamana trecuta, liderilor locali, Ministerului Industriei si Guvernului au ramas fara raspuns, fapt care i-a determinat pe liderii sindicatului CET sa convoace pentru astazi, la Arad, Consiliul Federatiei Energetica, la care vor participa reprezentantii sindicatdor de la toate termocentralele din tara. Prezent la Arad, Matei Bratianu, secretarul general al Blocului National Sindical (BNS), la care este afiliat sindicatul CET Arad, i-a anuntat pe muncitori ca protestul lor va fi sustinut de toate sindicatele din Termoelectrica, in conditiile in care situatia de aici ar putea constitui un precedent periculos pentru intreaga tara si ar putea determina atat cresterea pretului gigacaloriei, cat si aparitia unor valuri de concedieri.

Observator

  • La Almas, preotul si primarul se cearta pentru o teava

Disputa la Almas pe seama conductei cu apa reziduala continua... - Virtual Arad News (c)2002Doi oameni sunt stiuti ca fiind de vaza in comuna Almas: primarul si preotul. Amandoi fii ai satului, ei s-au inteles, ani de zile, de minune. Preotul sfintea lucrarile primului gospodar al comunei, iar primarul, la randul lui, om cu frica de Dumnezeu, punea umarul la construirea de obiective sfinte (ultimul  dintre ele, o fantana, numita de localnici Fantana Iordanului). Toate bune si frumoase pana intr-o zi; cand si-a bagat dracul coada...
Scrisoarea parintelui
Marul discordiei e o retea de canalizare care pleaca de la noua cladire a primariei. Edilul de frunte al satului, Filip Dalca, a stabilit ca tevile prin care urmeaza sa fie deversate resturile menajere sa treaca prin curtea bisericii. Asa cerea proiectul. Preotul Ioan Dascau, in schimb, s-a facut foc si para: unde s-a mai pomenit sa treaca necinstitele reziduuri prin curtea unei biserici? Asa ca parintele i-a trimis o scrisoare primarului, in care consemneaza: . "Subsemnatul Dascau aratam nemultumirea impotriva primarului care sapa canalizare iar prin aceasta se profaneaza teiul lucru socotim o crima, se sparge pavajul din fata bisericii, se profaneaza Fantana Iordanului, unde se scalda copiii vara (...). Prin asta primarul se razbuna cu dispret impotriva bisericii".
Suparare mare
Parintele i-a cerut primarului sa mute lucrarea, asa incat tevile sa treaca prin spatele casei parohiale si sa crute curtea bisericii. Primarul i-a raspuns ca asta nu se poate decat daca plateste sfintia sa tevile care ar urma sa fie folosite in plus. Pana la urma sapaturile au inceput in fata bisericii, lucru care l-a scos din sarite pe parinte. Asa ca la slujba le-a spus enoriasilor ca biserica e pe cale de a fi profanata, iar teiul de 250 de ani, mandria comunei, se va usca, pentru ca i-au fost taiate radacinile. "Un arbore iubit de localnici, sa-i taie radacinile, un vant sa-l rastoarne pe biserica, ne pare foarte rau", se tanguieste sfintia sa. Fapta fetei bisericesti l-a infuriat grozav pe Dalca. Primarul n-a mai dat pe la biserica, dar nici nu s-a mai abatut de la proiectul aprobat de specialisti. Asa ca in fata bisericii s-a cascat ditamai santul.
Tot inainte
Cale de intors nu mai e, iar meseriasii trebuie sa-si duca lucrarea la bun sfarsit, daca tot au inceput-o. Pe primar nu-l mai abate nimic de la proiectul lui, nici preacuviosul, nici gura lumii. El considera ca reziduurile oricum nu le vede nimeni, iar teiul va supravietui, caci abia ce i-au fost ciuntite cateva firicele din radacina. Si, oricum, daca tot a rezistat pana acum atator nazuri ale naturii, ce l-ar impiedica sa dea frunze si la primavara?! In plus, nu urmareste, sustine el, decat sa le asigure colegilor din primarie o ambianta occidentala la slujba, ca doar nu era sa puna latrina in curte...

Paula Herlo - Aradeanul

  • Aradenii vor avea statii de tramvai moderne. Investitia se ridica la peste 10 miliarde lei

S-a inceput constructia noilor statii de tramvai...Statiile de tramvai din centrul orasului vor fi amenajate, in lunile urmatoare la standarde europene. Copertine din plastic, pavaj, cosuri de gunoi moderne, rampe de accesibilizare pentru persoanele cu handicap - sunt doar cateva din caracteristicile noilor statii. De amenajarea acestora se va ocupa firma de publicitate EUROMEDIA, care a castigat licitatia organizata de Compania de Transport Public Arad. Deja au inceput lucrarile la cele doua statii de tramvai din zona garii C.F.R.. Se vor mai amenaja doua dentice in Piata Romana, doua in zona Teatrului de Stat, patru la Podgoria si doua la Primarie. Directorul de operare al Euromedia, Lucian Roventa spune ca "astfel de lucrari este posibil sa fie extinse si in cartierele Aurel Vlaicu si Micalaca". Costurile noilor statii "europene" vor fi de aproximativ 10 miliarde lei. Banii vor fi recuperati de catre Euromedia din publicitate. Firma are drept de expunere a reclamelor timp de zece ani. Dupa aceasta perioada, statiile de tramvai vor deveni proprietatea Consiliului Local Arad.

N. Bodran; O. Bulzan - Adevarul

  • La TVA a avut loc preselectia pentru "Ploaia de stele"

Preselectia pentru "Ploaia de stele" a adunat multi tineri la TVAMiercuri dimineata, Televiziunea Arad a fost din nou in atentia tinerilor. Numai ca, de aceasta data, nu a fost vorba despre o emisiune produsa de TVAS, ci despre cu totul altceva, legat de Televiziunea Romana. In virtutea unei bune colaborari, stablite in cursul anului trecut, Televiziunea Arad ajuta televiziunea publica in selectarea candidatilor inscrisi la celebra emisiune "Ploaia de stele". Astfel, la sediul TVA au sosit de dimineata, cativa dintre membrii echipei de la "Ploaia de stele", liderul lor fiind cunoscutul interpret de muzica usoara Dorin Anastasiu. La ora 11,00, holul Televiziunii Arad era plin de tineri care asteptau cu nerabdare sa dea ochii cu echipa de la "Ploaia de stele", dar si foarte emotionati. Mai bine de doua zeci de aradeni trepidau, in fata usii, sperand sa fie selectati de Dorin Anastasiu. Domnia-sa a sosit la Arad insotit de compozitorul Viorel Gavrila, de unul dintre producatorii emisiunii si de un cameraman. Dupa ce a asistat la evolutiile unei bune parti a candidatilor, Dorin Anastasiu a spus ca, fata de anul trecut, la preselectia de acum s-au prezentat mult mai multi tineri, unii venind chiar si din judetul Timis. Muzicianul Dorin Anastasiu a observat si faptul ca majoritatea sunt mult mai bine pregatiti decat concurentii de anul trecut. Concluzia? "Sper ca in urma acestei preselectii vom avea la Ploaia de stele cat mai mulfi aradeni!".

Mihaela Cerna - Agenda zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]