Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Marti, 26 martie 2002

  • Aseara, Aradul  s-a aflat la un pas de  o catastrofa

In Zona Podgoria s-a produs un accident ecologic...Un autotir turcesc, inmatriculat in Germania, care transporta rugogen, substanta chimica folosita in tratarea textilelor, a fost implicat intr-un accident de circuatie intrand in coliziune cu un taximetru. In urma impactului, din autotir s-a scurs o importanta cantitate de substanta toxica si usor inflamabila, si  a acoperit o suprafata de 200 metri patrati de sosea. Daca lichidul scurs ar fi ajuns  in contact cu apa, se putea produce o explozie de proportii. La fata locului s-au deplasat in cel mai scurt timp echipaje ale politiei, pompierilor si protectiei civile, care au izolat prin acoperire cu nisip si pamant substanta scursa. In acest timp, zona a fost inconjurata de jandarmi si evacuata de urgenta, deoarece daca ar fi inceput ploaia, explozia era iminenta. Autotirul a fost ecortat si scos in afara orasului, unde a fost continuata actiunea de indepartare a pericolului. "Nu era exclusa pierderea de vieti omenesti, avand in vedere afluenta de populatie si traficul intens in aceasta zona" ne-a informat ing. Mihai Covic, inspector sef la Inspectoratul pentru Protectia Mediului. Organele abilitate au aplicat amenzi celor vinovati.

  • Ziua Politiei - sarbatorita de Bunavestire

Colonelul Gudiu saluta invitatii sositi de Ziua PolitieiIeri a fost Ziua Politiei. Inspectoratul Judetean de Politie Arad a marcat acest eveniment printr-o receptie oferita la restaurantul Hotelului Parc. Au fost prezente personalitatile orasului, iar invitat de onoare a fost seful politiei din Bekescsaba. Inainte de masa festiva care a avut loc la Restaurantul  Hotelului Parc, in Sala Mare a Inspectoratului de Politie Arad au fost inmanate 26 de Diplome de Onoare celor mai merituosi politisti. Deasemenea au mai fost inmanate doua Diplome de Merit colective: una  Politiei Rutiere si cealalta Politiei din Brazi. La eveniment a mai participat si prefectul Dan Ungureanu si primarul Dorel Popa.
Comandantul IPJ, col. Nicolae Gudiu a anuntat ca "s-a hotarat ca Ziua Politiei sa fie transferata de la sfarsitul lunii iunie in aceasta Zi Sfanta de Bunavestire" . In fata meselor incarcate cu bunatati culinare si bauturi fine cei prezenti au dat dovada ca stiu sa se simta bine si sa glumeasca pe diferite teme de interes politic sau social si chiar sa-si "dea drumul" la unele talente ascunse, spunand poezii ori interpretand cantece in limba romana sau maghiara.  La propunerea Colonelului Gudiu s-a hotarat ca "alimentele neconsumate sa fie oferite oamenilor sarmani, care, din diferite motive nu au posibilitatea sa consume asemenea produse".

  • Incercare de trecere frauduloasa a frontierei de stat

Politia de frontiera a depistat pasapoarte falsificateLa sfarsitul saptamanii trecute o tanara de 28 de ani din Deva a incercat sa intre in tara pe la Punctul de trecere a Frontierei Turnu, declarandu-si date de identitate false, pentru a nu i se aplica interdictie de intrare in Spatiul Schengen. De asemenea sunt cercetati doi cetateni turci care au vrut sa paraseasca tara noastra pe la Vama Curtici, cu pasapoarte grecesti falsificate, pe care le-au cumparat cu 3000 de euro. Si politistii de frontiera de la Nadlac au retinut un turc care dorea sa ajunga in Germania si care s-a legitimat cu un pasaport grecesc falsificat pe care l-a cumparat cu 2000 de euro. Tot la Nadlac, doi minori au fost prinsi cand incercau sa treaca fraudulos in Ungaria, iar un tanar de 22 de ani din Valcea a fost predat predat autoritatilor romane pentru ca a trecut ilegal granita maghiaro-austriaca. Cei sapte sunt cercetati pentru fals privin identitatea si trecerea ilegala a Frontierei de stat.

  • Canepa romaneasca, la concurenta cu Cera Design

Prezentare de moda la Clubul ElitteClubul de moda Elitte din Arad a prezentat duminica doua colectii de moda cu totul speciale. Prima, dupa cum au specificat initiatorii, a fost o prezentare de imbracaminte ecologica, din fire de cinepa si in.  Firma "Canepa romaneasca" doreste sa reabiliteze un stravechi mestesug romanesc, acela al producerii de haine din canepa si in. Aceste obiecte de imbracaminte au o serie de avantaje si sunt placute la purtat. 
Colectia a fost prezentata pe muzica trupei Ro-Mania, de tinere si tineri din Arad. Specificul etno al colectiei este subliniat si de faptul ca firma "Canepa romaneasca" imbraca, practic, toate numele mari din muzica etno de la noi. Leontina Doroiman si Melania Iliescu, autoarele colectiei, s-au prezentat in fata spectatorilor din centrul de moda din incinta complexului ATIC CENTRE din Arad imbracate, prima, cu o ie veche de 99 ani, din in si canepa, iar a doua cu o tinuta completa din haine de canepa si in. Noutatea adusa de firma este o tesatura noua, 70 la suta canepa si 30 la suta matase naturala, cu calitati si elasticitate care o fac apta pentru productia de creatii de moda moderne. Cera Mihailescu, patroana casei CERA DESIGN, si-a prezentat colectia "Alb si Negru". Creatoarea, apreciata de critica de specialitate drept o non-conformista, a prezentat la Arad o colectie considerata de ea "cuminte", care insa a incantat asistenta. Dupa ce a vorbit despre noul trend in moda, Cera Mihailescu a precizat ca este interesata sa foloseasca pentru o colectie viitoare tesaturi din in si canepa. 

Sorin Trocan - Editia de Vest - Evenimentul Zilei

  • Piata din Halmagiu, controlata de Protectia Consumatorului

Si piata din Halmagiu a fost controlata de OJPC - Virtual Arad News (c)2002Una dintre cele mai mari piete din judetul Arad, in care vin oameni din judetele Bihor sau Hunedoara, a fost controlata, sambata, de trei inspectori din cadrul Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor. Distanta mare la care Piata Halmagiu se gaseste de Arad nu permite efectuarea in zona a prea multe controale de specialitate, fapt pentru care inspectorii OJPC nu au iertat, in controlul lor, pe nimeni. In jurul orei 9.00, in piata erau, fara exagerare, peste 1500 de persoane, fara sa mai punem la socoteala vanzatorii de virsli, mititei, pantofi, haine, electrice si electronice si multe altele. O categorie aparte o reprezinta locul rezervat animalelor, un apedince al pietei mari, extrem de vizitat data fiind si principala preocupare a motilor. Neregulile pe care le-am constatat in aceasta piata nu difera cu nimic fata de cele care se gasesc in pietele aradene. Este vorba, in principal, de lipsa elementelor de identificare, lipsa documentelor de atestare a calitatii sau conditii improprii de igiena la comercializarea produselor si prestarea serviciilor de alimentatie publica."In total, din cele 24 de actiuni intreprinse, au fost intocmite 13 procese verbale de constatare a contraventiei si au fost date amenzi de 46 de milioane de lei" ne declara un inspector de specialitate din cadrul OJPC Arad. Una dintre persoanele amendate, Alina Sida, ne-a declarat ca, practic, nu ai cum sa fii in regula cu toate produsele, dar a recunoscut ca a gresit si va intra in legalitate. Lucratorii OJPC au tinut sa le multumeasca celor trei politisti care au asigurat buna desfaqurare a actiunii (plt. adj. Gheorghe Motica, plt. maj. Cornel Indries si plt. Dorin Nan), in sediul politiei din Halmagiu avand loc si intocmirea proceselor verbale.

Dacian Don - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]