Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Miercuri, 27 martie 2002

  • Aris nu se privatizeaza. Firma Weiler a sistat orice negociere

Privatizarea Aris s-a amanat pana la aparitia legii privatizariiLa sfarsitul saptamanii trecute, la Bucuresti, a avut loc o noua runda de negocieri intre reprezentantii APAPS si Weiler, menite sa duca la privatizarea SC Aris. Desi rezultatele erau cunoscute de cele doua parti inca de vineri, soarta Aris a fost adusa la cunostinta aradenilor abia ieri. In cele din urma, Teodor Horga, directorul Aris, a aflat ca "Weiler a sistat orice negocieri pana la aplicarea noii legi privind accelerarea privatizarii". Care va fi cu adevarat soarta fabricii de strunguri Aris, stiut fiind ca termenul limita al privatizarii era stabilit pentru 23 martie?  "Pentru intreprinzatori, aceasta amanare este benefica, caci odata cu oparitia noii legi vor avea mai multa siguranta. Pentru ARIS insa, amanarea nu reprezinta un lucru bun". Daca mai amintim si faptul ca SC Electrica a fost convinsa sa nu treaca la debransarea fabricii aradene de la curent pana in intai aprilie, in speranta ca ARIS va fi privatizata pana atunci, este de la sine in inteleasa ingrijorerea directorului Horga .

Adriana Barbu - Observator

  • Problema finantarii recensamantului este rezolvata doar pe jumatate

Vicepresedintele Claudiu Cristea considera ca Guvernul ar trebui sa finanteze recensamantulAstazi se incheie recensamantul populatiei si al locuintelor, Aradul numarandu-se printre judetele fruntase in colectarea datelor. Problema care trebuie inca rezolvata este cea a Consiliul Judetean Arad care a reusit sa gaseasca o parte din banii necesari, respectiv cinci miliarde de lei, insa ar mai fi nevoie de 4,5 miliarde. Vicepresedintele Consiliului Judetean , Claudiu Cristea a precizat ca: "In ciuda a ceea ce au spus unii, pana la aceasta ora nu a primit nici un leu de la Guvern, pentru recensamant. Cu toate ca avem o presiune mai mare ca niciodata, am facut un efort si am asigurat mai mult de jumatate din suma destinata recensamantului".  Acesta considera ca prefectul ar trebui sa intervina pe langa ministrul Finantelor si cel al Administratiei Publice Locale, pentru ca judetul nostru sa primeasca suma de care are nevoie. In Arad peste 2500 de persoane sunt implicate in adunarea datelor, iar prin contract recenzorii trebuie platiti cu aproximativ trei milioane de lei pentru serviciile prestate.

  • Parteneriat ecologic la Arad
Proiectul ecologic a fost semnat de delegatii aradeni si cei din BergamoIn premiera nationala la Arad, a fost semnat un parteneriat ecologic. Protocolul a fost semnat intre Universitatea Aurel Vlaicu si Universitatea din Bergamo - Italia. Conform acordului preliminar de cooperare internationala in probleme de ambient, din fonduri ale guvernului italian va fi ecologizata si modernizata rezervatia nationala Retezat. Italienii au  aplicat un proiect identic la rezervatia Dell Adda din Lombardia si au obtinut rezultate foarte bune. Urmatorul pas il va reprezenta Proiectul de reabilitatesi amenajare a intregii Vai a Muresului. Colaborarea bilaterala a fost intermediata de Clubul Rotary din Arad si cel Italian si se vor avea in vedere urmatoarele obiective:
Transferul de experienta ecologica, rezultata in urma unor succese de protectie a mediului din zona Dell Adda:
Finantarea prin intermediul Fundatiei Rotary International, a actiunilor de protejare a faunei si florei;
Masuri de prevenire a poluarii turistice si de educare a conduitei in raport cu mediul;
Modalitati de transfer a experientei din domeniul turismului ecologic spre alte zone;
Astfel de actiuni de cooperare vor promova valentele educative ale oamenilor pentru rezervatiile naturale. Realizarea este in stransa legatura si cu o mai veche colaborare, cand italienii au dotat, printre altele, Universitatea si cu un laborator multimedia.
  • Bancherii s-au prezentat Asociatiei economice Germano-Romane

Intalnirea Asociatiei Germano-RomaneIn anul 1997, la Arad a luat fiinta Clubul Economic Germano-Roman, care are ca scop canalizarea multitudinii intereselor economice si social-politice si de a aborda toate problemele pe care membrii sai le intalnesc pe parcursul activitatii lor. Incepand cu luna ianuarie a acestui an, Clubul Economic s-a divizat in doua asociatii independente, cu personalitate juridica, dintre care unul functioneaza la Timisoara, iar celalalt la Arad. Asociatia economica Germano-Romana DRW Arad, iar presedinte a fost ales Tudor Caracioni, director general al Contor Zenner. Asociatia economica Germano-Romana, care in prezent are 30 de membri, si-a propus o serie de intalniri cu reprezentantii ai diverselor institutii cu care agentii economici vin in contact. Prima intalnire de acest gen a avut loc saptamana trecuta, cand invitat a fost Gheorghe Domsa, directorul Casei Judetene a Asigurarilor Sociale de Sanatate. In aceasta saptamana, Asociatia economica Germano-Romana a avut in mijlocul lor reprezentanti a sase banci comeriale care isi desfasoara activitatea in judetul nostru. La intalnire au fost invitate bancile: ABN Amro, Alpha Bank, Banca Comerciala Romana, Banca Agricola Raiffeisen, Banca Romana pentru Dezvoltare si banca aradeana West Bank-Cardine Gruppo. Scopul declarat al intalnirii a fost prezentarea pachetelor de servicii puse la dispozitia clientilor de hancile comerciale. Gama larga de produse si servicii prezentate, joi seara, la sediul firmei Contor Zenner, de reprezentantii bancilor invitate va constitui si baza formarii unei baze de date, la care vor avea acces toti membrii Asociatiei economice Germano Romane. Acest gen de intalniri se doresc a fi continuate si pe viitor, organizatorii intentionand sa aduca in mijlocul membrilor Asociatiei reprezentantii din diverse sectoare precum: Vama, Politie, Finante etc. Asociatia economico Germano-Romana are ca membri reprezentantii unor firme germane care isi desfasoara activitatea in Romania, firme romanesti care au legaturi de afaceri cu firme din tarile de limba germana, precum si asociatii de cultura germane.

Florin Tomuta - Occident

  • In prag de primavara, pe faleaza Muresului

Faleza Muresului - loc apreciat de aradeni - Virtual Arad News (c)2002Fiecare dintre locuitorii urbei noastre cunoaste aceasta oaza ca un loc binecuvantat si, de noi toti, cautat. Faleza este foarte populata, mai ales inspre seara, cand oameni de toate varstele ies la plimbare ascultand unduioasele ape ale batranului Mures si mai ales inspirand aerul proaspat si inmiresmat.
Faleza arata bine, bancile mai vechi sau mai noi sunt in curs de reamenajare. Lampadarele au scapat aproape in totalitate de proiectilele prastiilor unor nazdravani certati cu ordinea. Furtuna a doborat un batran copac, dar gospodarii orasului au intervenit prompt deblocand... calea de acces.
Vechii aradeni au insa o mare dorinta. Aceasta rezida din faptul ca pe faleza concerta odata fanfara militara de doua, trei ori pe saptamana. Exista un loc anume amenajat unde concertele date adunau de fiecare data sute de aradeni, spre desfatarea lor sufleteasca. Astazi, a ramas numai locul pentru ca de ani multi, concertele nu se mai tin dar, aici, zac ascunse mari amintiri. Cand eram elev, aici concerta Fanfara Regimentuli 3 Infanterie sub bagheta colonelului Botto, ajuns si director al micului Conservator aradean. Admiram atunci si pe consatenii mei, componenti ai acestei fanfare: Zian Sasu, Zian Petruti si Aurel Braniscan. Pe acestia i-am vazut si la primirea armatei romane la intoarcerea de pe frontul de vest. Primul dintre acestia (Zian Sasu) a facut parte din echipa de suflatori, sunand marsul de intampinare si inceperea parazii.
Noi credem cu tarie ca fanfara militara sau alte fanfare aflate in urbea noastra pot concerta aici.
Pe faleza ceva totusi supara: vanzarea "bomboanelor agricole" si a tot felul de produse zaharoase dubioase din punct de vedere higienic. Vreau sa cred ca apelul meu de suflet adresat organelor locale va avea ecoul cuvenit.

Prof. Septimius Pacurari - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]