Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Joi, 27 iunie 2002

Stirile TVA se gasesc aici

  • "Ziua Drapelului National", sarbatorita la Arad

Oficialitatile aradene au fost prezente la Ziua DrapeluluiInstituita in urma cu patru ani pentru prima oara si in Romania, "Ziua Drapelului National" a fost sarbatorita, ieri, si de aradeni. In organizarea Primariei, Prefecturii, Consiliului Judetean, Episcopiei, Politiei, Jandarmeriei, Garnizoanei Arad etc., la Arad, manifestarile care au avut loc cu acest prilej s-au desfasurat in Piata Drapelului (Podgoria), incepand cu ora 9.00. Actiunile dedicate "Zilei Drapelului National" s-au deschis cu ceremonial de sfintire a drapelului, slujba oficiata de Preasfintia Sa Timotei Seviciu, episcop al Aradului, Halmagiului si Ienopolei, in biserica mica din incinta noii Catedrale Ortodoxe. Slujba de sfintire a fostInainte de ridicare Drapelul Romaniei a fost sfintit urmata de rostirea alocutiunilor oficialilor. "Drapelul este simbolul unitatii nationale, cu el ne-am infruntat vrajmasii. Tricolorul romanesc este un pretios insemn national" si-a inceput discursul prefectul Dan Ungureanu. Accentuand ideea prefectului, vicepresedintele CJA, Gheorghe Falca, a spus: "steagul nostru este steagul Unirii", in timp ce viceprimarul Emanoil Voicu, mergand pe aceeasi linie, a precizat ca "de-a lungul timpului, tricolorul romanesc a suferit schimbari majore". Dupa rostirea discursurilor, a avut loc arborarea tricolorului romanesc moment in care fanfara militara a intonat imnul national si defilarea Detasamentului de Onoare. Alaturi de directorii institutiilor descentralizate, de veteranii de razboi, la manifestari au participat si o mana de oameni. "Ziua Drapelului National" s-a incheiat cu un program artistic organizat de Casa de Cultura a Municipiului. Pe toata durata manifestarilor (care au tinut aproximativ o ora), circulatia a fost deviata, traficul fiind dirijat de o echipa de politisti. 

Florina Ghile - Agenda zilei

  • Inaugurare cu parfum ministerial. Ioan Rus a participat la sfintirea sediului Politiei Rutiere

Ministrul Ion Rus a inaugurat noul sediu al politiei rutiereSedinta cu cadrele
Inainte de ceremonia oficiala, ministrul a participat la o scurta sedinta cu toti comandantii de arme din IPJ Arad, pe teme generale, despre progresele pe care politistii aradeni le-au avut in ultimele sase luni. Ioan Rus a fost interesat si de date statistice cum ar fi "bilantul dintre infractiunile savarsite si  infractorii prinsi". Nu s- a pus problema schimbarii conducerii IPJ Arad, asa cum se zvonea prin unele cercuri aradene, pentru ca scopul acestei vizite a fost de "sprijinire si continuitate, dar toate cu bun simt".
20 de miliarde de euro pentru dotari
Inainte de slujba de sfintire a noului sediu, savarsita de IPS Timotei Seviciu, ministrul a tinut un scurt discurs in care a precizat ca ministerul a investit in dotari peste 20 de milioane de euro. Din acesti bani s-au achizitionat radare si s-a finantat construirea sau amenajarea unor sedii pentru inspectoratele judetene de politie din toata tara si, in special, a politiei rutiere. Aceste investitii sunt necesare datorita numarului foarte mare de oameni care au murit anul trecut in accidente de circulatie.
Au mai rostit scurte alocutiuni prefectul Aradului, Dan Ungureanu si comandantul Inspectoratului de Politie al Judetului Arad, colonelul Nicolae Gudiu.
Cu acest prilej, IPS Timotei Seviciu i-a inmanat colonelului Nicolae Gudiu o diploma pentru activitatile desfasurate de cand se afla la comanda IPJ si in semn de multumire pentru ajutorul acordat manifestarilor religioase care se desfasoara in afara lacaselor de cult. Fosta cladire a S.C. Pasteur S.A. a avut nevoie de mult timp si de multi bani pentru a ajunge un sediu modern al Serviciul Politiei Rutiere Arad. De remarcat ca, din banii dati de ministerul de Interne pentru amenajarea sa, 50 de milioane de lei au fost donati Patriarhiei pentru lucrarile care se desfasoara la Catedrala Ortodoxa.
Bucuria conducerii SPR Arad
este justificata de faptul ca s-au schimbat conditiile de lucru ale angajatilor, ca s-a trecut de la cele doua birouri care le erau alocate in vechiul sediu, la o intreaga cladire in care pot "rasufla" mai usurati si-i pot primi in conditii mai decente pe cei care, dintr-un motiv s-au altul, au de-a face cu Politia Rutiera. SPR a devenit mult mai eficient, dar mutarea in noul sediu inaugurat oficial ieri nu-i ajuta prea mult la munca de teren, astfel incat politistii de la "circulatie" fac cu greu fata traficului foarte incarcat din orasul nostru."Exista inca probleme la iesirea din Arad spre Timisoara, unde am avea nevoie de o sosea de centura care sa ocoleasca centrul orasului si astfel vom descongestiona traficul masinilor care tranziteaza urbea, din zonele Podgoria si Micalaca", a declarat seful Politiei Rutiere a municipiului Arad, maior Ioan Rosca. Constienti ca este mai usor si mai putin costisitor sa previi decat sa combati, lucratorii SPR acorda o atentie deosebita muncii de prevenire a producerii accidentelor rutiere. Pentru a duce insa la bun sfarsit aceste actiuni, ar avea nevoie si de ajutorul populatiei care trebuie "sa constientizeze riscurile la care se expun atunci cand incalca regulile de circulatie", a adaugat mr. Rosca
In fata presei
Ministrul a tinut si o conferinta de presa in care a punctat ca este nevoie de o demilitarizare a Politiei, specificand ca, totusi, pompierii vor ramane in subordinea MI. Ministrul a facut si precizari cu privire la dotarile politistilor, care in opinia sa au crescut, nefiind insa satisfacatoare din lipsa de fonduri.
La intrebarea ziarului Observator cu privire la dotarea mai buna a Poliilor din orasele mai "grele" din punct de vedere infractional cum este si Aradul ministrul Ioan Rus a precizat ca exista un program care permite finantarea dar in limita bunului simt, din aceeasi lipsa de fonduri.
Dupa incheierea conferintei de presa, coloana oficiala s-a indreptat spre Horia, unde a vizitat Centrul de primire a refugiatilor.
*** Vizita inaltilor oaspeti la Arad face parte dintr-un turneu al celor doi prin jara, turneu al carui scop este de a analiza evolutia Inspectoratelor Judetene de Politie din tara. Saptamana trecuta, coloana oficiala a vizitat judetele din partea de est a tarii, urmand ca maine si viziteze Inspectoratele din Timis sl Caras Severin.

Cornel Marginean - Observator

  • Atasatii militari straini s-au informat si documentat la cazarma din Cetate

Atasatul militar al Chinei le-a vorbit romaneste celor prezentiAflati intr-o calatorie de informare si documentare in zona de vest a tarii, membrii Birourilor Atasatilor Militari acreditati la Bucuresti au efectuat, impreuna cu sotiile, o vizita la Cazarma din Cetatea Aradului. Oaspetii au fost insotiti de catre prefectul Dan Ungureanu si de generalul de brigada Craciun Leucea, comandantul Brigazii 18 Mecanizate "Decebal", din Timisoara. Cu acest prilej, militarii Batalionului 191 Infanterie "Col. Radu Golescu" au prezentat o serie de exercitii tactice demonstrative cu tematica de mentinere a pacii, conform standardelor NATO. Dovedind o pregatire fara cusur, militarii Batalionului 191 Infanterie "Col. Radu Golescu" au primit la finalul exercitiilor ropote de aplauze si aprecieri dintre cele mai onorante. Iar aceasta nu este putin lucru, daca enumeram din ce tari, (multe din NATO), provin atasatii militari care i-au vazut la lucru pe militarii aradeni. Militari care compun modulul romanesc al batalionului mixt romano- maghiar de mentinere a pacii. Asadar, au fost prezenti atasatii militari din SUA, Franta, Germania, Rusia, China, Israel, Olanda, Grecia, Elvetia, Norvegia, Africa de Sud, Austria, Ucraina, Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia, Slovenia si Iugoslavia. Vorbind (in romaneste) la sfarsitul exercitiilor, colonelul superior Shaochuan Wang, atasatul militar al Chinei si presedintele Asociatiei Atasatilor Militari din Romania ne-a declarat: "Eu am mai fost la Arad in urma cu cativa ani, Astfel ca, pot sa apreciez cu adevarat progresele inregistrate de catre militarii Batalionul 191 Infanterie. Astazi sunt mai bine pregatiti, mai bine dotati, intr-un cuvant sunt o unitate model. Felicit comanda Batalionului, pe toti ofiterii, subofiterii si soldatii pentru realizarile obtinute".

Nicolae Oprean - Adevarul

  • Fostele IAS vor fi privatizate prin licitatie publica cu strigare

Fostele IAS-uri vor fi scoase la licitatie - Virtual Arad News (c)2002Privatizarea societatilor comerciale agricole si concesionarea terenurilor aferente acestora se vor face incepand din luna iulie a acestui an, prin organizarea de licitatii publice cu strigare, a anuntat directorul general al Agentiei Domeniilor Statului, ADS, Corneliu Popa. Schimbarea metodei de privatizare a intervenit ca urmare a intarzierilor aparute in acest sens, precum si ca urmare a aparitiei unor aspecte negative si ilegalitati in cazul privatizarii unor societati. Contractele incheiate pentru anumite societati la care s-au constatat nereguli in procesul de privatizare vor fi reziliate, pana in prezent fiind deja sapte astfel de contracte reziliate de catre conducerea ADS. Prin noua metoda de privatizare impusa de minister va fi simplificata si documentatia de participare la licitatie. Potrivit directorului general adjunct al ADS, Marin Durac, in cadrul noii metode verificarea documentatiei se va face intr-o singura etapa, fata de trei etnpe impuse anterior, dupa care se anunta lista admisilor la licitatie. Castigatorul va fi desemnat in functie de pretul cel mai mare oferit calculat din valoarea totala a redeventei, exprimata in numerar, la care se adauga valoarea pachetului de actiuni. Caietul de sarcini va contine minimul solicitat de ADS in cazul redeventei de la care vor trebui sa porneasca si ofertantii, precum si valoarea actiunilor oferite de ADS. Din datele ADS reiese ca mai sunt de privatizat 120 de societati si o parte din cele 282 care se afla in reorganizare sau lichidare judiciara in baza Legii 64/1995. Din cele 739 de societati comerciale aflate in portofoliul ADS au fost privatizate 214 /50 in anul 2002/, 25 se afla in diferite proceduri de privatizare in derulare, pentru 98 au fost publicate anunturile in vederea demararii privatizarii, 282 de societati fiind aflate sub incidenta Legii 64/l995.

Marinela  Barla - Agenda zilei

  • "Phoenix", refuzata de Timisoara, dar concerteaza la Arad

Trupa Phoenix a venit la Arad la invitatia directorului Ovidiu Balint...Legendara trupa "Phoenix", intr-o componenta care aduce aminte de vremurile de glorie de acum cateva decenii, va concerta astazi pe Strandul "Neptun" din Arad. Spectacolul este organizat de Casa de Cultura a Municipiului Arad si are in vedere cei 40 de ani de la infiintarea formatiei. Directorul Casei de Cultura aradene, Ovidiu Balint, a reusit sa-i aduca impreuna pe Nicu Covaci, Ovidiu Lipan Tandarica, Mircea Baniciu, alaturi de Volker Vaessen si Manny Neumann. Culmea este ca, in anul celui de-al patrulea deceniu de existenta a formatiei "Phoenix", nimeni dintre autoritatile timisorene nu a gasit de cuviinta sa sprijine un concert "Phoenix" pe malurile Begai. Chiar si unii dintre sponsori au acceptat participarea la organizarea concertului din Arad, dar au refuzat din start sa ajute la un concert in Timisoara. Nicu Covaci ne-a declarat ca "Phoenix" va interpreta melodii mai vechi, dar si creatii noi, pentru ca, la fel ca orice trupa care se respecta, "Phoenix" are si lucrari noi. Nicu Covaci a mai spus ca nu trebuie facuta vreo legatura intre numele formatiei si o anume componenta, pentru ca de-a lungul anilor, sub numele "Phoenix" au concertat multi artisti care, fiecare la concertul respectiv, a insemnat chiar "Phoenix". In toamna, la Bucuresti, este proiectat un concert-mamut, cu ocazia aniversarii celor 40 de ani de la infiintarea trupei. Insa, a spus Nicu Covaci, desi printre organizatori figureaza insasi presedintia, pana acum nu s-a strans nici un leu pentru aceasta manifestare.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]