Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Joi, 28 februarie 2002

  • Angajatii Societatii de Distributie a Energiei Electrice au fost penalizati la salar

Directorul Cornel Secianschi anunta ca toti salariatii au fost sanctionatiZiua de salariu este asteptata cu nerabdare de toti cei care muncesc. In aceasta luna insa, pentru angajatii Societatii de Distributie a Energiei Electrice Arad, nu va fi asa. Toti, in frunte cu directorul lor vor fi sanctionati la salariu, pentru ca nu au reusit sa incaseze sumele planificate la inceputul anului, asa cum este prevazut in contractul de munca. Societatea "Electrica" din Arad, are pentru aceasta luna un plan de incasari de 113 miliarde de lei, suma din care s-a incasat mai putin de jumatate. In aceste conditii angajatii vor pleca acasa cu 50% din salariu. "Unul dintre indicatorii de performanta in baza contractului semnat este si incasarea valorii energiei electrice. In mod normal, tot personalul care se ocupa de masurarea si facturarea energiei electrice se face raspunzator de acest lucru. Bineinteles ca vom fi sanctionati dupa nerealizarile pe care le avem, inclusiv conducerea intreprinderii" ne spune Cornel Secianschi, directorul institutiei. Societatea "Electrica" va debransa datornicii, fara a mai emite somatii. "Vreau sa remarc, ca la ora actuala, sarcinile de incasare pe aceasta luna sunt foarte mari 113 miliarde de lei fiind planificate, dar realizate in proportie de 47 %. Doresc sa atrag atentia in mod "fair play" consumatorilor care au datorii la noi sa faca eforturi deosebite pentru a-si plati facturile pe care le au, si sa stie foarte clar ca nu este in interesul nostru sa deconectam consumatorii iar interesul lor este sa aiba tensiune. De aceea ii rog, si de aceasta data, ca plata facturilor la energia electrica trebuie sa fie prioritara pentru ca numai astfel vor putea beneficia de energie" mai informeaza directorul Secianschi. O parte din restantele Societatii "Electrica" ar putea fi recuperate in aceste zile, prin intermediul unor compensari, dar banii nu sunt suficienti pentru a acoperii toate sumele prevazute la inceputul anului.

  • Biroul criminalistic al IPJ Arad a fost dotat cu un laborator mobil de ultima ora

Serviciul de criminalistica a fost dotat cu un auto-laboratorBiroul Criminalistic al Politiei aradene a fost dotat cu un microbus care contine un modern laborator criminalistic de ultima generatie. Microbusul contine aparatura performanta de cateva miliarde de lei. Acesta va permite criminalistilor sa efectueze analize si investigatii tehnice de profil cu un ridicat grad de acuratete. Ministerul de Interne a initiat un important program de retehnologizare a inspectoratelor de politie din intreaga tara. Toate IJP- urile au fost dotate cu aparatura de ultima ora, care sa usureze activitatea politistilor. Si Biroul Criminalistic din Arad a primit, la inceputul acestei luni, un laborator mobil care va facilita investigarea celor mai complicate cazuri. Autolaboratorul este echipat cu toate cele necesare pentru investigarea, la fata locului, a celor mai complexe cazuri. Acesta contine, printre altele, mai multe tipuri de truse criminalistice, pentru prelevarea si ridicarea diferitelor categorii de urme. Este prevazut si cu un generator electric actionat de un motor Diesel pentru asigurarea curentului electric necesar, si implicit surse de lumina si aparatura care va functiona aici. Mai contine truse de microscoape pentru examinari la fata locului, truse de marcare a locului faptei asa cum se putea vedea doar in alte tari, cu banda din plastic inscriptionata cu "Politia", folosite la deliminarea "locului faptei" si a impiedica patrunderea in perimetru a altor persoane. Laboratorul mai este prevazut si cu detector de metale si mine, pentru descoperirea unor tuburi de cartuse, arme sau alte obiecte care pot duce la elucidarea cazului. Inventarul este intregit si de o moderna trusa foto digitala, printer digital si un aparat foto clasic cu blitz-uri, reflectoare. O mare importanta o prezinta si aparatul pentru prelevarea amprentelor bazat pe ciano-acrilat. Se spera ca toate acestea vor duce la scaderea ratei criminalitatii si prinderea raufacatorilor.

  • Fabrica de textile UTA este revendicata de urmasii vechiului proprietar

Unul dintre imobilele revendicate de urmasii baronului Neuman - Virtual Arad News (c)2002Nepotii baronului Neuman au revendicat proprietatea acestuia, inclusiv Intreprinderea Textila UTA care a fost nationalizata de comunisti. In 14 februarie acestia au depus o notificare prin care cer statului retrocedarea Fabricii UTA, conform legii 10 privind restituirea proprietatilor nationalizate. In termen de 30 de zile ei urmeaza sa primeasca un raspuns. Conducerea fabricii a fost instiintata printr-un executor judecatoresc, despre cererea de revendicare, iar la randul ei aceasta a trimis o nota Autoritatii Pentru Administrarea Participatiunilor Statului. In prezent, fabrica se afla in administrarea APAPS, si a fost inclusa in programul de privatizare PSAL II, urmand sa fie scoasa la vanzare in luna octombrie. Nepotii baronului Neuman locuiesc in Statele Unite ale Americii, si pe langa fabrica de textile, cer retrocedarea tuturor imobilelor care au apartinut baronului. Printre acestea se gasesc si cladirea unde se afla restaurantul Mc. Donald's  si Casa de oaspeti de pe strada Horia. Printre societatile care au mai fost nationalizate, se mai pot enumera si Fabrica de Spirt si Drojdie precum si Moara cunoscute sub numele de "Indagrara". Mostenitorii au promis ca dupa retrocedare, vor face cadou Asociatiei Sportive UTA stadionul cu bazele de antrenament. Acesta a fost, la vremea cand a fost construit, unul dintre cele mai moderne din tara.

  • La targul din Beliu, saracia tine cumparatorii la distanta...

Piata de animale din Beliu era renumita in judet - Virtual Arad News (c)2002In fiecare miercuri, la Beliu e zi de targ. Inca de la primele ore ale diminetii, strazile se umplu de oameni. Cu mic, cu mare, locuitorii din Beliu si din satele si comunele apropiate isi fac timp macar o ora pentru a colinda targul, dintr-o parte in alta.
Piata de animale - oferta slaba
Piata de animale din Beliu era candva renumita. Frumos amenajata, asfaltata si cu locuri speciale, pe categorii de animale. Miercuri dimineata insa, putini erau comerciantii, dar si cumparatorii. Doar cativa vitei, pe care vanzatorii cereau 3,5 mi-lioane lei/bucata, doua vaci cu lapte - la pret de 12 milioane de lei fiecare, si purceii de 6 saptamani, la 3 milioane perechea. Producatorii se plangeau ca n-au reusit sa vanda mai nimic, pentru ca piata-i din ce in ce mai slaba. "Oamenii n-au bani. Vin, se uita, dar prea putini sunt cei interesati cu adevarat", ne spune un comerciant care nu mai avea sperante sa adune vreun ban din vanzarea animalelor. Un satean mai in varsta ne trage de-o parte si ne povesteste cu voce scazuta. "Pacat ca n-ati venit mai de dimineata, sa vedeti ce mafie e aici. Vin tot felul de oameni pe care nu-i cunoastem si cumpara sub pretul pietei toate animale. Dupa care, le revand la pret mai mare." !?
Nici la cereale nu se inghesuie nimeni.
Situatia e cam aceeasi. Doar trei-patru masini incarcate cu saci se mai aflau in piata. Unii sunt din judetul Bihor, dar, spun ei, au venit degeaba, ca vanzarea nu prea merge. Preturile nu sunt mari, dar cumparatorii lipsesc aproape cu desavarsire. Orzul trece cu 100.000 de lei - 35 kg, taratele 60.000 de lei- 25 kg, porumbul 100.000 de lei - 40 kg, orzoaica - 2500 lei/kg, ovaz- 2500 lei/kg.
Maruntisuri
Cei mai multi cumparatori sunt in piata de "maruntisuri": faina -16.000 lei/2 kg, galeti de plastic - 25.000 lei, maturi 20.000 lei/buc., linguri de lemn 8000-7000 lei.Confectionerii de maturi vin tocmai de la Berechiu si sunt foarte dezamagiti de castiguri. De la fiecare comerciant auzi acelasi lucru. "Nu sunt bani. Oamenii isi cumpara doar strictul necesar si, in primul rand, de-ale gurii". Astfel ca, spun satenii, nici piata din Beliu nu mai e ce-a fost. "Altadata veneau oameni de prin toate satele si chiar din alte judete, si piata tinea pana dupa orele amiezii. Acum, la ora 11, aproape ca nu mai e nimeni..."

Sorina Ambrus - Adevarul

  • Baschetbalist pradat de un prieten

Baschetbalistul Burlacu s-a ales cu masina accidentata...Baschetbalistul aradean Catalin Burlacu, component al echipei campioane nationale West Petrom, s-a trezit cu masina furata si lovita de un prieten. Marcel Adrian Motrea (21 de ani), din Arad, se afla la o petrecere la care participa si baschetbalistul. Profitind de neatentia lui Burlacu, el i-a furat cheile masinii personale, un Opel Calibra cu numarul de inmatriculare IS-12-DMX si, insotit de un tanar si o tanara, a inceput raliul pe strazile Aradului. La un moment dat, din cauza vitezei excesive, masina a parasit carosabilul si s-a lovit de un stalp in zona Subcetate, facand zob autoturismul, pasagerii scapand ca prin minune, fara nici o zgarietura, iar asta datorita airbag-urilor. Imediat, acestia au parasit masina, dar Marcel Adrian Motrea a plecat acasa si s-a culcat de parca nu s-ar fi intamplat nimic. Somnul i-a fost intrerupt insa, de o echipa a Politiei aradene care a reusit sa-l identifice si sa-l retina ca faptas. Acum Motrea isi poate continua somnul in arestul IPJ unde asteapta sa fie prezentat procuraturii. Proprietarul masinii a declarat ca nu va depune plangere penala pentru furtul masinii, daca vinovatul suporta in intregime pagubele cauzate.


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]