Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Luni, 29 iulie 2002

Stirile TVA se gasesc aici

  • Arta de a crea evenimente. La Moneasa zboara clatitele

Clatitele de la Moneasa au atras o multime de pofticiosi - Virtual Arad News (c)2002O zvacnitura din incheietura mainii si din tigaia incinsa clatita se inalta. O volta in aer, dupa care se asterne pe cealalta fata. Si miroase... o nebunie. Ce ozon, ce mireasma de brazi? La... clatite, inainte! 
Pe aleea din fata hotelului Parc, loc nici sa arunci un ac. Puzderie de lume. Tanci, nane cu naframe, domni de la oras, tineri. E "Festivalul clatitelor". La editia a doua, deja, acesta s-a rupt de "Targul mesterilor populari", constituindu-se intr-un eveniment de sine statator. Premiile substantiale oferite de Complexul balnear Moneasa, hotel Parc, R & N, Club Castel si Moneasa S. A., adica patru luni de zile cazare la "Parc", revelion pentru doua perechi ori week-end complet pentru doua persoane sau cine romantice au atras turistii din statiune poate la fel de mult precum clatitele. "Facatorii de clatite", adica oricine credea sau chiar stia sa transforme pasta de aluat in deliciosul desert, au concurat la cele cateva standuri dotate cu cele necesare. 
Mansele s-au succedat din sapte-n sapte minute. Si cofetarii amatori s-au dovedit din ce in ee mai buni. Cinci clatite, sapte si cea mai mica, 12 si runda de baraj, apoi chiar 15, Recordurile cad cu repeziciune. Mai iute decat ele insa dispar clatitele. "Concurenti, nu va mancati clatitele" indemna la rabdare Flavius Stetcu, comentatorul competitiei. "Una, doua, trei si gramajoara asta ce-i?" numara presedintele juriului, Teodor Morar. 
Galeria, insufletita pe de o parte de mirosul apetisant insinuat in toata valea, pe de alta de performantele manuitorilor de tigai nu ostenea sa strige; "Haide Ioane!", "Bravo, Maria!" Competitia se va decide astazi, duminica, cand va avea loc si faza finala. Premiile vor fi oferite de Ioan Gyuri Pascu, dupa ce-si va sustine recitalul in gradina de vara. 
Dupa clatite, o plimbare cu barca este binevenita - Virtual Arad News (c)2002De la pix, microfon sau camera de filmat... la tigaie 
Si a fost si competitia ziaristilor. Unii au fost nevoiti sa convinga clatita sa se intoarca cu furculita sau cu degetele. Altii au ostenit, tot concursul la "clatita perfecta" ori au creat remarcabile scoverzi cu cinci colturi, cei mai talentati; ori "clatite gramajoara", cei mai multi. Daca Guvernul ne vinde gogosi, macar prefectul ne face clatite. Dan Ungureanu s-a asezat si el in dosul unui aragaz, langa ustensile. Si s-a descurcat. Pe tava lui a reusit sa expuna cateva. Surprinzator, chiar managerul general al Moneasa S. A., Sanda Kern a dovedit un remarcabil curaj ori poate chiar spirit de sacrificiu - a indraznit sa manance o "clatita jurnalista". Meseriasii adevarati au performat insa ieri, cand a avut loc concursul bucatarilor- sefi din unitatile statiunii si al reprezentatilor catorva primarii din zona. 
Frumoase ca un continent 
Seara a fost a fetelor de la A. S. I. A. Anca si-a aniversat ziua de nastere la Moneasa. Concertand. Vechea cantina a complexului balnear nu o s-o recunoasteti. Complet renovata s-a transformat intr-o discoteca. Pentru "Laser" noaptea de sambata spre duminica a fost prima. Mult dupa miezul noptii Moneasa traieste. Terasele sunt pline ochi. A navalit viata-n vale. Festivalul clatitelor s-a incheiat ieri, spre seara. Mai multe, in numarul urmator.

Doru Sava - Adevarul

  • Cadavrul unui bisnitar a fost descoperit in apropierea raului Mures

Cadavrul lui Moise Covaci a fost gasit impachetat...Suspectul are 73 de ani si a fost retinut pentru "detinere ilegala de arme si munitie"
Cadavrul lui Moise Covaci, de 40 de ani, din Arad, cunoscut ca bisnitar, a fost gasit, vineri-seara, in apropierea raului Mures, intre localitatile Arad si Zadareni. Disparitia lui a fost anuntata, joi, 25.07 a.c., la Politie de concubina acestuia, Margareta Dragan, din Arad. 
In urma sesizarii primite, la nivelul Inspectoratului de Politie al Judetului Arad s-a constituit o echipa operativa care, in urma cercetarilor intreprinse "in seara de 26 iulie a.c., in apropierea raului Mures, intre localitatile Arad si Zadareni, a descoperit cadavrul lui Covaci Moise legat cu franghie si introdus intr-un sac de polietilena care la randul sau era legat cu banda de scoci" aflam de la mr. Stelian Manciu, din cadrul IPJ Arad. Cercetarile si investigatiile efectuate au dus, de asemenea, la constatarea ca "Moise Covaci, s-a intalnit cu Adolf Moldovan, de 73 de ani, cu dubla cetatenie: romana si germana, cu care urma sa faca o tranzactie cu bijuterii din aur. Cei doi au fost vazuti plecand impreuna cu un autoturism marca Ford Sierra (HAX-136), proprietatea lui Adolf Moldovan, intr-o directie necunoscuta. Autoturismul in cauza a fost gasit pe raza municipiului Arad, autoturism in care s-au mai gasit 1650 dolari si cheile autoturismului lui Moise Covaci. Investigatiile au condus, de asemenea, la domiciliul P.A.M., din Arad, cu care Adolf Moldovan avea relatii de prietenie. Aici, in urma perchezitiei domiciliare au fost gasite mai multe cartuse de diferite calibre si pentru diferite categorii de armament care apartineau lui Adolf Moldovan si despre care acesta declarase ca "le-a cumparat in urma cu aproximativ zece ani de la un cetatean sarb cu intentia de a le comercializa" a mai precizat mr. Stelian Manciu. Avand in vedere concursul de imprejurari, Adolf Moldovan a fost retinut pentru savarsirea infractiunii de "detinere ilegala de armament si munitie". Fiind principalul suspect, el va fi cercetat si pentru savarsirea infractiunii de omor. 

Florina Ghile - Agenda zilei

  • Hoti de Arad, prinsi la Targu-Mures

Spargatorii de masini au fost prinsiTrei hoti care au spart un autoturism la Arad au fost prinsi de Politia din Tirgu-Mures. Florin Sargyan (30 de ani), Gheorghe Burta (27 de ani), ambii din Gurghiu (Mures), si Stefan Iakab (24 de ani), din Fagaras dupa buletin, dar locuind tot la Gurghiu, au vrut sa plece in Ungaria, pe la Nadlac.
Cum doar unul dintre ei indeplinea conditiile legale, cei trei au revenit la Arad, unde si-au cheltuit rapid toti banii prin localurile de pe strand. Dupa care, pentru a face rost de bani, au spart un autoturism din care au furat, printre altele, 5.400 dolari, 900 euro, 20 dinari kuweitieni, 3,6 milioane lei si doua telefoane mobile. Apoi, cu un taximetru, pe care l-au schimbat pe drum, au plecat spre casa.
In Targu-Mures, la iesirea din oras, taxiul celor trei a fost oprit pentru control. Politistii mureseni au gasit asupra lor valuta, telefoanele mobile si cateva radiocasetofoane auto. Dar cum in zona nu figura nici o reclamatie de furt cu acest prejudiciu, un politist, vazand o stampila recenta de Nadlac in pasaportul unuia dintre cei trei, a alertat politia aradeana. Imediat s-a facut legatura intre ei si furtul din masina de la Arad, pentru ca un telefon mobil avea semne particulare.
Escorta politiei aradene i-a condus la Arad, unde furtul a fost recunoscut, peste 90 la suta din prejudiciu fiind recuperat. Politia ii cerceteaza acum pe cei trei si pentru alte furturi din masini.
Politia aradeana atrage atentia ca, de la deschiderea granitelor, mare parte din cei care sunt returnati din vama pentru ca nu indeplinesc conditiile prevazute de lege pentru a calatori in strainatate, ramasi fara bani, comit furturi sau talharii in Arad pentru a face rost de bani sa ajunga acasa. In primul semestru, 15 la suta din infractiunile comise pe raza judetului Arad au avut autori din alte judete. Numai intre 1 si 25 iulie de la vamile aradene au fost returnate 6.229 persoane care nu au indeplinit conditiile pentru a calatori in Occident, la care se adauga alte 73 returnate de partea maghiara.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Mai sunt locuri in toate taberele aradene

In Tabara de la Moneasa copiii se simt excelentVacanta si in special taberele din timpul copilariei sunt amintirile pe care le pastram cat mai mult in memorie. In dorinta de a afla cat mai multe despre locurile unde tinerii isi pot petrece vacanta am luat legatura cu prof. Spiridon Stanciu, directorul Agentiei Teritoriale a Taberelor si Turismului Scolar (ATTTS Arad). Spiridon Stanciu ne-a oferit cateva amanunte despre taberele de la Moneasa, Dezna, Savarsin si Casoaia.
MONEASA
Tabara de la Moneasa gazduieste in aceasta vara tineri din tara (Bucuresti, Olt, Prahova, Botosani, Hunedoara, Tulcea, Alba, Bihor) si din strainatate (Austria).
Programul unei zile se realizeaza in functie de dorintele conducatorilor de grup si a copiilor. Costul unei vacante in tabara Moneasa este de 230.000 lei pe zi, in acest pret intra cazarea si trei mese zilnicc.
DEZNA
Tabara de la Dezna are o capacitate de 110 de locuri, din care 44 de locuri sunt in pavilionul principal si 66 de locuri in cele 8 casute recent construite. Tabara dispune de apa Conditii excelente si in Tabara de la Dezna calda permanent, apa potabila de la retea (Moneasa), grupuri sanitare bine intretinute si puse la punct. Cantina are 100 locuri cu mese de cate 4 persoane si televizor.
Spiridon Stanciu ne-a dcclarat ca "Tabara din Dezna e revendicata dc fostul propritar al terenului - Calinescu Dan Paun din Bucuresti, fiind in litigiu din 1992. Dupa casarea sentintelor anterioare de catre Curtea de Apel Timisoara si trimiterea cauzei spre rejudecare judecatoriei din Gurahont care a dat castig de cauza ATTTS Arad, cu drept de recurs, speram acum ca decizia va ramane definitiva si astfel Tabara Dezna, cu o tradifie de peste 30 de ani va putea continua activitatea de turism spre binele tuturor copiilor".
Costul unei vacante in tabara Dezna este de 200.000 lei pe zi, pretul incluzand cazarea si trei mese zilnice.
SAVARSIN
Tabara de la Savarsin e solicitata de copii de la cascle dc tip familial si de copiii familiilor cu buget modest. In aceasta vara cele 120 dc locuri sunt ocupate de copiii de la Centrul de Plasament Ineu. Tabara ofera ca puncte de atractie: Castelul Casei Regale, Muzeul de Arta "Eugen Popa", Biserica Ortodoxa din Savarsin unde se afla si scaunul regelui Mihai, biserica de lemn din Troas, cariera de marmura si doua pesteri la Caprioara. Doritorii le pot vedea cu doar 160.000 lei pe zi, pretul include cazarea si trei mese zilnice.

Ana Magdalena Rivis - Occident

  • UTA nu mai are presedinte

Presedintele UTA - Marin Lupas a renuntat la functieMarin Lupas: "Am fost umilit in ultimele doua luni"
Dupa o munca de cinci ani de zile, Marin Lupas a renuntat la functia de presedinte al "Batranei Doamne". De fapt, aceasta decizie era previzibila, avand in vedere faptul ca, in ultima perioada, tot felul de persoane si-au bagat nasul in problemele de care trebuie sa raspunda un presedinte. Dar, tot atat de adevarat este faptul ca oboseala acumulata si stresul colectat in ultimele luni au avut un cuvant de spus in decizia luata de Marin Lupas.
Transparent si deschis discutiilor, Lupas ne-a raspuns cu amabilitate urmatoarelor intrebari:
- Domnule Lupas, decizia dumneavoastra este irevocabila?
- Da. Impreuna cu familia am hotarat sa nu dau curs ofertei de a fi, in continuare, presedinte al UTA-ei. Este destul. Sunt obosit si am acumulat mult stres.
- A fost usor sa luati aceasta decizie?
- A fost foarte greu, mai ales ca am muncit cinci ani de zile la club. A fost o munca care mi-a adus bucurii si satisfactii.
- Cine va suparat asa tare?
- Nu pot sa dau nume. Cert este ca am fost umilit in ultimele doua luni de mai multe persoane. Acum s-a terminat. Viata este mult mai importanta pentru mine. Nu am primit nici un respect in ultima perioada. Este mai usor sa vorbesti pe la colturi, decat sa faci ceva concret. Eu cred ca am facut ceva la UTA.
- Nu regretati decizia luata?
- Intr-un fel, da. Ma bucur, totusi, ca s-a gasit o solutie de continuare. Sper sa fie si viabila.
- Ce veti face in continuare?
- Normal, voi ramane aproape de fotbal.
- La Pecica ?
- West Petrom are conducerea lor. Sigur, avand in vedere ca avem jucatori si antrenor principal la Pecica vom sprijini financiar acest club. Dar sa nu uitam ca noi avem un club, Romvest, de care ne vom ocupa.
- Veti merge sa vedeti meciurile "Batranei Doamne" din Divizia A?
- Normal ca voi merge la meciuri.

Daniel Berar - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]