Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Joi, 31 octombrie 2002

Stirile TVA se gasesc aici

  • Politistii curata strazile de "pirati"

Politia a verificat licenta de transport a taximetristilorZeci de taximetristi fara autorizatie au fost amendati ieri in urma unei actiuni a Politiei Rutiere
Aradul este unul dintre orasele supraaglomerate ale tarii. Strazile inguste, construite in vremea Imperiului Habsburgic, nu sunt adaptate numarului mare de autoturisme aparute dupa 1989. La mai putin de 200.000 de locuitori, exista peste 1000 de taximetristi autorizati, iar la acestia se adauga un numar aproape egal de persoane care practica taximetria fara sa aiba autorizatie. In urma raidului de ieri, organizat de catre Politia Rutiera, reprezentanti ai Primariei si ai Finantelor Publice, zeci de taximetristi au fost amendati. Politia aradeana, in colaborare cu Administratia publica locala si reprezentanti ai finantelor publice, a incercat ieri sa-i sperie pe taximetristii care practica aceasta meserie fara sa plateasca taxe catre stat. Unul dintre motivele raziei a fost dat si de numarul mare de reclamatii ale taximetristilor "cu acte in regula ", care, pe langa autorizatie si impozit, platesc si pentru locurile de parcare.
O parte a celor depistati ieri recunosc ca au procedat gresit, in timp ce unii spun ca sunt prea multe costuri. "Am fost amendat ca acuma imi fac actele si nu am avut bani sa-mi fac actele, ca ma costa mult. Daca facem un calcul, in total 5-10 milioane. Statia costa 5 milioane de lei, ceasul de taxat inca un milion si jumatate. Autorizatia si licenta... Autorizatia o depun maine, cum i-am spus si domnului de aici. Asta e !", ne-a declarat unul dintre taximetristii amendati. Unii taximetristi sunt de parere ca in fiecare zi sau in fiecare saptamana ar trebui sa aiba loc cate o astfel de actiune. "Avem semnale ca in trafic exista multi conducatori auto care executa aceasta meserie de taximetrist fara a fi autorizati, motiv pentru care, impreuna cu organele de la Consiliul Local al Primariei Arad si finante, am organizat aceasta actiune in scopul descoperii acestor conducatori auto. In urma controlului am depistat cativa conducatori auto care executa aceasta profesie fara sa fie autorizati, fara sa aiba licenta de transport, fara sa aiba atestate de la organele de politie", a declarat Costel Badoi, agent- sef la Politia Rutiera Arad Amenzile aplicate insumeaza peste 150 de milioane de lei.

Claudiu Oprean - Agenda zilei 

  • Initiativa guvernamentala - "Sa reciclam hartia"

Deseurile de hartie vor fi reciclateMinisterul Apelor si Protectiei Mediului, prin intermediul inspectoratelor judetene, lanseaza un program intitulat sugestiv „Sa reciclam hartia". La Arad, aceasta campanie a fost initiata ieri, in prezenta reprezentantilor administratiei publice locale.In cadrul programului pilot desfasurat la Bucuresti in perioada 23 iulie-3 octombrie, s-au colectat 2.300 de kilograme de hartie. Campania se inscrie in programul Parteneriatul pentru Mediu, program de educare, informare si motivare a cetatenilor din intreaga tara, fiecare cu rolul asumat in tranzitia pentru un mediu curat si pentru promovarea conceptului de conservare a patrimoniului natural.La Arad, vor fi angrenati in aceasta actiune elevii din scolile aradene, care vor fi instruiti in prealabil cu privire la importanta actiunii. Conducerea societatii „Remat" a lansat ideea de a amplasa langa containerele obisnuite de gunoi menajer si unul care sa fie folosit exclusiv pentru colectarea hartiei. Deocamdata, Primaria impreuna cu Consiliul Judetean vor incerca sa gaseasca fondurile necesare pentru demararea acestei actiuni. O masa rotunda pe aceasta tema va fi organizata saptamana viitoare de catre Inspectoratul Judetean pentru Protectia Mediului, cand se vor aprofunda discutiile in vederea aplicarii programului.

Sorina Ambrus - Adevarul

  • Cel mai tare din parcare
Interviu cu Adrian Pica - directorul BelsirimInterviu cu... Adrian Pica, directorul societatii Belsirim Automotive Arad
Un tanar de numai 24 de ani este directorul firmei care organizeaza parcarile cu plata in Arad. Adrian Pica este absolvent al Facultatii de Drept si, la o varsta frageda, tine piept tuturor problemelor legate de noul sistem de parcare din Arad. Faptul ca a lucrat si in presa, ca redactor la Televiziunea Arad,nu poate fi decat in avantajul lui Adrian Pica, omul care gestioneaza un sistem care a virat deja, in doar trei luni de functionare, mai multi bani bugetului local aradean decat s-au adunat in toti anii de cand functiona parcarea cu plata in municipiu.
Cine este de vina pentru blocarea rotilor aradenilor?
La ora actuala, conform regulamentului de functionare al sistemului de parcare din Arad, vinovati sunt doar cei in cauza. Regulamentul nu l-am facut noi, ci a fost aprobat de Consiliul Local. Noi am avut mai multe intilniri cu consilierii, am discutat cu comisiile Consiliului Local. Le-am stat la dispozitie cu orice informatie au considerat dansii ca ar fi necesara pentru eliminarea tuturor disfunctionalitatilor sistemului pentru ca, trebuie sa recunoastem, ca la orice lucru nou, nici sistemul nostru nu este inca perfect. Aradenii ar trebui sa stie ca nimeni, nici un consilier, nu a avut vreo obiectie la tarifele practicate de noi.
Totusi, modificari la sistem se vor face.
Din 1 noiembrie, vor intra in vigoare mai multe asemenea modificari pe care este bine sa le cunoasca toti cei care vor ajunge cu masina in Arad. In primul rand, s-a introdus o taxa diferentiata pentru cei care parcheaza in spatiile amenajate intre liniile de tramvai din centrul Aradului. Taxa pe ora este de 5.000 lei, fata de 6.000 lei in celelalte parcari. Vor exista abonamente valabile pentru o zi, in valoare de 50.000 lei. Orarul taxarii va fi redus, fata de situatia din prezent, la orele 8.00-18.00, si sambata, la 8.00-14.00. Tot de la 1 noiembrie vom pune la dispozitia celor interesati suporturi pentru tichetele sau abonamentele de parcare, care pot fi montate pe bordul masinii. In dreptul fiecarui spital vor exista cate doua locuri gratuite, pentru urgente, care vor fi marcate cu litera "H". Analizam si varianta introducerii posibilitatii de parcare cu monede, precum si plata unor fractiuni de ora.
Ce a castigat Consiliul Local din noul sistem de parcare?
Conform contractului, pentru primele trei luni, am virat deja bugetului local suma de 638 milioane lei. Este mai mult decat s-a incasat pentru parcarile cu plata de cand exista acestea in Arad, si platile vor continua regulat. Au fost la inceput nemultumiri multe, dar acum lumea s-a obisnuit cu sistemul. Nu este perfect, dar avem deschiderea de a incerca sa facem imbunatatiri sistemului pentru a-l aduce la standarde europene.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei - Editia de Vest)

  • Noi tarife pentru serviciile de telefonie de baza ale ROMTELECOM, din 1 noiembrie 2002

Romtelecom a modificat tarifele pentru convorbirile telefoniceSocietatea Nationala de Telecomunicatii ROMTELECOM S.A. anunta ca, incepand cu data de 1 noiembrie 2002, va aplica noi tarife pentru serviciile de telefonie de baza pe care le furnizeaza, tarife avizate de Oficiul Concurentei.
Indicii medii de ajustare aplicati la tarifele fiecarei categorii de serviciu au fost mentinuti sub nivelul maxim legal admisibil de 9,68% (care reprezinta 90% din indicele preturilor de consum in perioada ianuarie - august 2002, consemnat de Comisia Nationala de Statistica la 10,757%), astfel: +8,5% la convorbiri automate intrajudetene, -12,1% la convorbiri automate interjudetene si +9,54% la abonamente si conectari.
Principalele modificari tarifare sunt:
- Pentru abonatii de domiciliu abonamentul pentru linie individuala cu 100 de impulsuri incluse va fi de 150.000 lei, iar abonamentul social va fi de 46.000 lei
- Pentru abonatii persoane juridice abonamentul pentru o linie individuala (fara impulsuri incluse) va fi de 150.000 lei
- Tariful pentru un impuls telefonic va fi de 620 lei
- Toate tarifele vor fi exprimate in continuare fara TVA
- Se redefinesc si palierelor orare de taxare pentru apelurile automate interjudetene si intrajudetene. Astfel, primul palier este cuprins intre orele 8 si 22, iar cel de-a doilea intre 22 si 8. Pentru apelurile intrajudetene de luni pana vineri in intervalul orar 8-22, se contorizeaza un impuls la fiecare 40 secunde, iar sambata, duminica si in sarbatorile legale, in acelasi interval, un impuls se contorizeaza la fiecare 120 secunde. In intervalul orar 22-8, de luni pana duminica, cadenta este de un impuls la 480 sec. Pentru apelurile interjudetene, de luni pana duminica, in intervalul 8-22 se tarifeaza un impuls la 15 sec., iar in intervalul 22-8, un impuls la 20 sec..
- La serviciile telefonice internationale, tarifele raman neschimbate. Singura modificare o reprezinta faptul ca intervalul orar intre 7 si 8 trece de la nivelul de tarif de zi la cel de noapte, ceea ce reprezinta o scadere a tarifului pe unele directii ale apelurilor.
- Se ajusteaza si tarifele pentru "Acces Special Internet" dupa cum urmeaza: de luni pana duminica in intervalul orar 8 si 22 se aplica un tarif de 0,9 centi SUA/minut, iar in intervalul orar 22-8 se tarifeaza cu 0,3 centi SUA/minut (valori fara TVA).
Restul tarifelor pentru servicii care nu sunt considerate servicii de baza (ISDN, Telverde, Unitel, Voces, Evrikard, servicii telegrafice, linii inchiriate, servicii liberalizate si apeluri spre retelele de telefonie mobila) se mentin la valorile in USD stabilite la data de 01.10.2002.

Detalii despre tarifele actuale gasiti pe pagina web a D.Tc. Arad la adresa: http://www.dtcar.ro/tarife/

Dan Cioca - Director Adj. Comercial ROMTELECOM - D.Tc. Arad

  • Nocturna pentru UTA, pana in martie!

Stadionul UTA va fi dotat cu instalatie de nocturna"Observator aradean" a intrat ieri in posesia unei stiri extraordinare: stadionul UTA va fi dotat cu instalatie de nocturna! Potrivit informatiilor noastre, aceasta va fi realizata in urma demersurilor primarului Dorel Popa. Lucrarile vor incepe in viitorul apropiat. Termenul de finalizare a nocturnei este 15 martie 2003.
Contactat aseara, Dorel Popa ne-a confirmat vestea: "Este adevarat ca pana la mijlocul lunii martie a anului viitor UTA va avea instalatie de nocturna! Am si discutat despre asta cu cine trebuie. Le-am spus si celor de la UTA. Proiectul nu va implica financiar clubul – este un cadou facut clubului UTA!"
Batrana Doamna va deveni, astfel, prima echipa din vestul tarii care se poate mandri cu instalatie de nocturna; este un pas important, care dovedeste seriozitatea clubului si justifica aspiratiile sale de mentinere in Divizia A.

Andrei Ando - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Virtual Arad a fost fondat de Draghi Puterity.
Webdesignul a fost realizat de Sorin Stancu.
Adaptare WEB realizata de Draghi Puterity si Trutiu Florin.
Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity.
Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Saptamanalul Occident, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, TV Arad, TV RCS, Pro TV Arad.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]