Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Joi, 2 septembrie 2004

Stirile TVA aici

  • Parcul reconcilierii, tot mai aproape de inaugurare…

La Parcul Reconcilierii au inceput lucrarile de reamenajareUDMR va sarbatori in fata Statuii Libertatii
Prezenta la Arad a ministrului administratiei publice, Gheorghe Emacu, nu a ramas fara urmari in ceea ce priveste demararea lucrarilor la Parcul Reconcilierii.
A doua zi dupa plecarea demnitarului, autoritatile locale s-au mobilizat si au dat unda verde pregatirilor.
Utilajele au fost trimise in parc, constructorul si-a detasat lucratorii la fata locului, iar primele rezultate nu au intarziat sa apara.
In ciuda vremii nefavorabile si a orei intarziate – deplasarea noastra la fata locului s-a facut dupa ora 16.00 –  in fosta Piata a pompierilor se muncea cu spor. 
Aproximativ 20 de muncitori , alaturi de cateva macarale si excavatoare incepusera lucrul atat la realizarea Arcului de triumf, cat si la saparea gropii care, peste o luna, se va transforma in celebrul luciu de apa.
Directorul SC ICIM SA, firma care realizeaza intreaga lucrare, ne-a declarat ca banii nu au fost primiti, urmand ca plata sa se realizeze doar la predarea monumentului.
"Noi lucram pe incredere, speram ca nu vom avea probleme cu plata, la final", a declarat Ioan Faur.
S-a dat autorizatia
Viceprimarul Tiberiu Dekany spune ca, in cursul zilei de astazi, Guvernul va hotara transele de bani ce vor fi alocate, in functie de derularea lucrarilor.
Edilul ne-a declarat ca reprezentantii SC ICIM s-au prezentat ieri la primarie, pentru a ridica autorizatiile de constructie.
Lucrarea va trebui finalizata in luna noiembrie, insa constructorii vor incerca sa urgenteze, date fiind apropierea sezonului ploios, incomod pentru asemenea lucrari.
Contributie de 2 miliarde
Organizatia judeteana a UDMR a promis sa contribuie cu 2 miliarde de lei. Din acesti bani se vor asigura materiale de constructie, o parte a lor fiind deja cumparate: 110 metri patrati granit italian gri, reflectoare si de un gard ornamental care este sustinut de sase-opt stalpi de granit, din fier forjat.
Presedintele Kiraly Andras ne-a declarat ca spera ca de Ziua Nationala a maghiarilor, 6 octombrie, lucrarile sa fie in mare finalizate.  "Noi speram ca parcul sa fie adus intr-o stare mult mai buna, aproape finalizata. Este insa  devreme sa ne pronuntam cum va fi de 6 octombrie, dar noi nu vom renunta nici la sarbatoarea de la obelisc", a declarat Kiraly Andras.

Mihaela Iancu - Observator
  • Teatrul "Ioan Slavici" - reperele unei stagiuni care promite

De vorba cu Zoltan Lovasz - directorul artistic al Teatrului aradeanDin 17 august, la Teatrul "Ioan Slavici" din Arad s-a reluat lucrul. Nu numai artistic, ci si... la propriu. 
In prezent, o echipa finalizeaza lucrarile la cabinele actorilor si la holul de langa cabine. 
Un numar de patru cabine vor fi noi-noute: oglinzi, mese, tavane false, spoturi, dusuri in fiecare cabina. 
De asemenea, saptamana viitoare va incepe "toaletarea" holurilor teatrului.
Artistic, lucrurile decurg conform planului stabilit deja din vacanta de conducerea institutiei. 
Despre tot ce se intampla acum la Teatrul "Ioan Slavici" si ce se va intampla in viitorul apropiat, am stat de vorba cu Zoltan Lovas, directorul artistic al teatrului aradean. 
Redam succint reperele unei activitati care anunta o stagiune efervescenta.
S-au reluat repetitiile si au avut deja loc vizionrile la doua spectacole preluate de la Casa de Cultura a Municipiului Arad, care vor fi jucate la Sala Mica a Teatrului "Ioan Slavici"
Este vorba despre "In largul marii" de S. Mrozek si "Ursul" de Cehov, ambele in regia lui Ion Mircioaga. 
Un alt spectacol preluat de la CCM si la care s-au reluat repetitiile este "Exercitii de imbatranire" dupa Cehov, in regia lui Laurian Oniga, cu Adriana Ghinita si Ovidiu Ghinita.
Au inceput repetitiile la spectacolul "Caii la fereastra" de Matei Visniec, in regia lui Radu Dinulescu, cu Angela Petrean, Ioan Peter si Sorin Calota, spectacol care, in 3 octombrie, va deschide stagiunea 2004-2005 la Sala Mica a teatrului 
Stagiunea la Sala Mare se va deschide in 26 septembrie, cu "Fernando Krapp mi-a scris aceasta scrisoare" de Tankred Dorst, in regia lui Claudiu Goga, cu Zoltan Lovas, Claudia Ieremia, Costin Gavaza, Doru Nica si Calin Stanciu.
Au inceput intalnirile de preproductie la "Furtuna" de Shakespeare, regia Radu Dinulescu. 
S-a stabilit echipa de productie, decorurile si costumele, devizele estimative, distributia. 
In curand sala mare a Teatrului din Arad se va umple cu spectatori In distributie, publicul aradean va avea surprize, placute desigur: in rolul Caliban, actorul Nicu Mihoc, cel care a interpretat formidabilul Hess de la Targu-Mures, jucat la ultima editie a Festivalului de Teatru Underground, Prospero va fi Valentin Voicila, in rolul Miranda - Alexandra Didilescu, proaspata absolventa de Actorie de la Targu-Mures, si - revenire - Iulian Copacea in Gonzalo. 
Alaturi de ei, aproape intreg colectivul artistic al teatrului aradean, precum si trupa de aerobic Urania. 
Premiera va avea loc in 14 noiembrie.
Tanara regizoare Ana Margineanu si-a stabilit distributia pentru spectacolul "Cheek to Cheek" de Jonas Gardell, la care va incepe repetitiile in 20 octombrie.
In distributie: Adriana Ghinita, Ovidiu Ghinita, Oltea Blaga, Liliana Balica, Florin Covalciuc, Angela Petrean, Mariana Tofan si Mariana Danila. 
Premiera - 10 decembrie, la Sala Mica.
De azi se reiau repetitiile la musicalul "Confetti, confetti", regia Alexandra Gandi, care a fost prezentat in avanpremiera la finalul stagiunii trecute si va avea premiera la Sala Mare a teatrului, inainte de Festivalul National de Teatru Clasic.
Se definitiveaza programul editiei a X-a a Festivalului de Teatru Clasic, care se anunta o editie "puternica"
Teatrul "L.S.Bulandra" cu doua spectacole, Teatrul National Craiova cu "Cum doriti" de Shakespeare, in regia lui Silviu Purcarete, "Persii" de Eschil, in regia lui Mihai Maniutiu, de la Teatrul "Radu Stanca" din Sibiu, "Apus de soare" de B. Stefanescu Delavrancea, in regia lui Stefan Iordanescu de la Teatrul Tineretului din Piatra-Neamt, "Omul cel bun din Siciuan" de Brecht, de la Teatrul din Sf. Gheorghe, in regia lui Bocsardi Laszlo, Studioul Cassandra de la Bucuresti cu "Badaranii" de Goldoni si un spectacol al Teatrului de Comedie din Bucuresti
In premiera, aceasta editie a Festivalului de Teatru Clasic va avea si o sectiune off, cu productiile aradene de la Sala Mica a teatrului, si cu alti invitati surpriza, reprezentatii care vor incepe la orele 22.

Catalina Latu - Adevarul

  • Premii si surprize pentru clientii fideli ai Centrului Ziridava

Ieri Ziridava a lansat programul "Fidelizeaza-te cu noi!"Centrul Comercial Ziridava a lansat ieri, la ora 15, programul "Ziridava. Fidelizeaza-te cu noi!", unul dintr-o serie intreaga de actiuni care puncteaza transformarea Centrului comercial intr-unul european. 
Inca din momentul lansarii, foarte multi aradeni s-au aratat interesati de proiect, intrand deja in posesia cardurilor oferite de Ziridava.
Cardul de fidelitate "Premium Card" Ziridava este simbolul noii imagini a Centrului Comercial Ziridava, precum si a programului de fidelizare. 
Fiecare client care a implinit 18 ani si care a completat un formular de inscriere in program va primi pe loc si gratuit acest card reprezentand o poarta de acces intr-o lume a avantajelor, a premiilor si a surprizelor prin care Centrul Comercial doreste sa isi rasfete clientii fideli. 
Astfel, clientul va primi Puncte Premium pentru fiecare cumparatura facuta la magazinele si raioanele participante in program, putand apoi periodic sa-si preschimbe punctele acumulate in produse. 
Premiile si numarul de puncte necesare sunt comunicate in cataloage ce vor fi actualizate mereu cu promotiile in curs.

Simona Mazare - Observator

  • Mai putine suprafete cu vita de vie

Din cauza costurilor ridicate plantatiile cu vie se vor reduce drasticSuprafetele cultivate cu vita de vie in judetul Arad scad de la un an la altul. 
Pentru ca intretinerea si cultivarea vitei de vie costa mult, producatorii au inceput sa renunte la aceasta activitate. 
Cultivarea unui hectar de teren cu vita de vie costa aproximativ 600 de milioane de lei, iar intretinerea lui inca 40 de milioane. 
Din cauza costurilor ridicate, mai mult de 2000 de hectare de teren pe care se poate cultiva vita de vie sunt nevalorificate in judetul Arad. 
Productia de struguri este buna anul acesta, respectiv aproape 6000 de kilograme la hectar la strugurii de masa si 5700 la cei pentru vin. 
In podgoriile Aradului se cultiva peste 15 soiuri de vita de vie, iar vinurile sunt renumite in tara si strainatate.

L. Barcauan - Buletinul de Arad

  • Vizita premierului i-a pus la munca pe localnici

In urma vizitei premierului Nastase la Zerind, autoritatile pun in aplicare indicatiile primiteDoar asa se poate pentru Zerind!
Popasul aproape inopinat al premierului Adrian Nastase in Arad, la sfarsitul saptamanii trecute, isi cunoaste si el primele efecte.
Pana ce promisiunile facute de Nastase aradenilor vor fi onorate (Guvernul a obisnuit ce-i drept judetul cu zeci de promisiuni desarte), autoritatile locale, sprijinite totusi de un ministeriabil, au trecut la munca (planuri) pentru remedierea neajunsurilor vazute... cu ochi de premier.
Urmare a descinderii primului ministru, Aradul a fost calcat in aceste zile de directorul pentru Investitii Locale din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, Viorel Cristea.
Sub tutela acestuia, specialistii de la Administratia Apelor Romane si de la Directia "Apelor Crisuri" Oradea, reprezentantii Prefecturii, cei ai Consiliului Local Zerind etc. au elaborat o nota comuna prin care se stabilesc masurile si actiunile necesare promovarii lucrarilor si finantarii investitiilor care se impun pentru solutionarea problemelor semnalate, raport ce va fi facut public in maximum 10 zile.
In fapt, reprezentantii de mai sus au constituit, in zona localitatii Zerind si Iermata Neagra, o comisie de specialitate, care a examinat malurile si digurile si care a identificat zonele critice, atat pe malul stang, cat si pe malul drept ale Raului Crisul Negru.
Comisia a stabilit ca, la viituri cu nivele peste cotele de atentie, se produc infiltratii prin fundaitia digului de pe malul stang, care conduc la inundarea unor gospodarii si obiective sociale din localitate, in timp ce infiltratiile de pe malul drept afecteaza doar terenurile agricole.
S-a stabilit totodata ca pana in data de 10 septembrie proiectantul Aquaproiect va prezenta o nota de fundamentare necesara promovarii unei investitii pentru stoparea acestui fenomen, in care se evalua si valoarea estimativa a lucrarii si ca se vor intocmi studii de specialitate pentru stabilirea solutiei optime de eliminare a infiltratiilor.

Adriana Barbu - Agenda zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]