Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Joi, 2 decembrie 2004

Stirile TVA aici

  • De 1 Decembrie: Avansari in grad, la Politie

De 1 Decembrie cadre de la politie au fost avansate in gradCu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, prin ordin al ministrului Administratiei si Internelor, mai multe cadre ale Inspectoratului de Politie Judetean Arad au fost inaintate in grad. 
Astfel, a fost avansat la gradul de comisar de politie, inainte de termen, subcomisarul Gheorghe Mircea Cherechean, seful Serviciului Politiei Rutiere a judetului Arad. 
Stefan Troiac a fost avansat de la gradul de inspector principal de politie la cel de subcomisar de politie, iar Decebal Petru Bagu a fost avansat de la gradul de inspector de politie la gradul de inspector principal de politie.
De asemenea, agentii-sefi de politie Elena Lucia Dragos, Constantin Andries si Nicolae Sas au devenit agenti-sefi principali de politie; in acelasi cadru au devenit agenti-sefi de politie si Ion Mandu, respectiv Dan Adrian Untaru. Teodor Pop si Petru Simina au fost avansati la gradul de agent sef adjunct de politie, iar agentii de politie Consuela Huzau, Zoltan Kati si Bogdan Sita au fost avansati la gradul de agenti principali de politie.
Momentul festiv, la care a participat toata spuma Inspectoratului de Politie judetean Arad, a fost incununat de pensionarea a trei politisti, pe care comisarul-sef Nicolae Gudiu, seful I.P.J. Arad, i-a felicitat personal. 
Comisarul-sef Iosif Konya a fost evidentiat in mod deosebit. 
Cu o vechime de 32 de ani in cadrul I.P.J. Arad, Iosif Konya si-a desfasurat activitatea, pe rand, la Serviciul Ordine Publica, Crima Organizata, respectiv Judiciar, cu rezultate remarcabile.
Sarbatoarea politistilor aradeni le-a adus acelora dintre ei care au participat la diversele competitii sportive organizate, diplome si cupe. 
Au primit distictii de acest fel si reprezentantii mediei aradene, care au obtinut rezultate la Cupa Presei la tir.

Eugenia Pantea - Adevarul

  • Nepotii Marii Uniri

Nepotul lui Stefan Cicio Pop - Liviu Birtolon a inchinat cu aradenii cate un paharelUrmasii corifeilor, uitati de autoritati
La Arad, orasul unde a fost planuita Marea Unire de la 1 decembrie 1918, exista o adevarata traditie a sarbatoririi intregirii Romaniei. 
Aici a functionat Consiliul National Roman care a pregatit Adunarea de la Alba Iulia si tot aici era redactia ziarului "Romanul". 
In ciuda faptului ca guvernantii de astazi uita de regula de rolul Aradului in infaptuirea Marii Uniri, aradenii sunt mindri de a fi urmasii celor care au pus bazele Romaniei Mari. 
Alaturi de oficialitatile locale, nepotii corifeilor de la 1918 isi comemoreaza in fiecare an inaintasii.
Prima coroana, la mormantul dr. Ioan Suciu
Desi notabilitatile aradene par sa fi uitat faptul ca unul dintre corifeii Marii Uniri are urmasi in viata, prima coroana depusa in fiecare an de 1 decembrie la mormantul dr. Ioan Suciu apartine nepoatei sale. 
Lucia Ion, din Timisoara, ajunsa la o varsta venerabila, nu mai poate veni acum la Arad. 
Dar un reprezentant al familiei depune totdeauna o coroana de flori cu o ora inaintea inceperii ceremoniei oficiale. 
In ultimii ani, Lucia Ion a revendicat, in calitate de mostenitoare, casa care a apartinut bunicului sau si, dupa peripetii prin instantele romanesti, a obtinut castig de cauza. 
Detinand o colectie de documente care au apartinut inaintasului sau, nepoata viseaza inca la o sala dedicata memoriei dr. Ioan Suciu in Muzeul din Arad.
La un pahar in casa lui Stefan Cicio Pop
Nepotul altui corifeu al Marii Uniri, Stefan Cicio Pop, este Liviu Birtolon. 
In fiecare an, el pregateste impozantul cavou de familie de 1 decembrie, pentru a primi autoritatile locale cu ocazia depunerilor de coroane. Nu a facut exceptie nici anul acesta. 
Si Liviu Birtolon se lupta in justitie pentru a recupera averea inaintasului sau. 
A a primit sentinte definitive si irevocabile, deci a fost repus in drepturi pentru fostul complex de la Ceala si un important lot de pamant, dar nu a fost pus in posesie. 
La fel si cu via din Baratca, mostenita cu acte in regula, dar pentru care nu a primit titlu de proprietate. 
De-a lungul anilor, Liviu Birtolon a constatat cum averea familiei sale a fost lasata prada degradarii sau hotilor. 
Dupa multe procese, nepotul a castigat casa memoriala Stefan Cicio Pop care este acum aproape o ruina. 
Autoritatile locale refuza insa sa investeasca bani in renovarea imobilului in care, practic, s-au pus bazele intregirii Romaniei. 
In fiecare an, de 1 decembrie, Liviu Birtolon deschide totusi larg portile casei memoriale tuturor aradenilor care sunt primiti cu un pahar de tuica sau vin, pentru a inchina in memoria inaintasului sau si pentru Marea Unire.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Inselaciuni de mii de Euro

Politia din Arad cerceteaza pentru inselatorie mai multe persoaneTot mai multi aradeni au cazut in ultimul timp in plasa falsilor patroni de firme care promiteau o serie de servicii in schimbul unor sume de bani. 
Sumele cerute nu erau deloc mici si ajungeau pana la cateva mii de euro. 
Imediat dupa plata, patronii dispareau fara ca pagubitii sa mai poata cere vreo explicatie. 
Acest gen de afaceri sunt des intalnite in tara. 
Patroni falsi cu firme inexistente si nenumarate persoane destul de inconstiente sa plateasca fara sa ceara vreo garantie pentru serviciile firmelor.
Politistii aradeni au identificat in ultimele saptamani, doi patroni care in acest mod au inselat cateva zeci de aradeni si si-au umflat conturile. Unul dintre presupusii patroni venise tocmai din Iasi, pentru a-si schimba clientela. 
Stabilit in Arad fara forme legale, s-a prezentat ca fiind directorul unei firme denumite PINK Software si consultant Sapard. 
Acesta le-a promis oamenilor ca le intocmeste proiecte pentru finantare Saprad. 
Pentru aceste servicii, falsul consultant cerea sume cuprinse intre 1000 si 3000 de euro. 
Barbatul  a fost arestat si este cercetat pentru infractiunile de inselaciune si fals sub semnatura privata. 
Acesta era cautat si de politia din Iasi pentru acelesi infractiuni. 
Tot in Arad, un alt barbat a inselat mai multi aradeni incheind mai multe contracte false de executie pentur lucrari de constructie si renovari. Contractele nu au fost onorate, in schimb banii au fost ceruti inca de la inceput. 
Barbatul incheia contractele in numele firmei barbara Impex. 
Si acesta este cercetat pentru evaziune fiscala. 
Politistii aradeni sunt de parere ca acestia nu sunt singurii patroni falsi care promit servicii aradenilor fara sa le mai onoreze si le cer aradenilor sa fie foarte atenti cand incheie contracte. Sesizarile pot fi adresate lucratorilor de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului judetean de politie, la tel 207 100 sau la 955.

Camelia Catean - Televiziunea Arad

  • Formula 1 la Arad

Si in Arad se doreste construirea unui circuit de Formula 1Romania ar putea organiza, in anii urmatori, un Mare Premiu de Formula 1, potrivit site-ului "FlRacing.net".
Cursa ar putea avea loc la Arad, unde societatea "Hok", implicata si in construirea noului stadion al echipei engleze de fotbal Arsenal Londra urmeaza sa realizeze traseul viitorului circuit.
"Nu exista nici un motiv pentru ca Romania sa nu fie capabila sa aiba un circuit la fel de impresionant ca si cel de la Spa-Francorchamps, de exemplu", a declarat arhitectul Clive Brown.
Pentru realizarea acestui proiect, guvernul Romaniei ar fi dispus sa investeasca aproximativ 100 de milioane de dolari.

Lucian Jurca - Buletinul de Arad

  • Zonele protejate - un subiect de interes international dezbatut la Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad

La UAV a fost organizat seminarul international de cooperare ambientalaUniversitatea "Aurel Vlaicu" din Arad a organizat in perioada 29-30 noiembrie seminarul international de cooperare ambientala, cu titlul "Proiectarea in comun a unor interventii ecosustenabile in ariile protejate", seminar care a fost doar o etapa in procesul de colaborare economica, stiintifica si culturala intre judetele Arad si Regiunea Lombardia.
La seminar au participat specialisti atat din partea romana (Academia Romana, Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad si Parcul National Retezat) cat si din partea italiana (Parcul Adda Nord, Universitatea dell`Isubria din Varese, Politehnica din Milano si Consortiul Gerundo).
Colaborarea pe aceasta tema a inceput in martie 2004 prin proiectul "Cooperare internationala ambientala Italia-Romania", proiect promovat de Cluburile Rotary din Arad si Dell`Adda (Italia) care se va incheia cu editarea unei publicatii in limba romana si italiana.
"Proiectul derulat intre cele doua parti, romana si italiana, a constatat in cate doua sesiuni de lucru anual, una in Romania, alta in Italia, studii de teren si schimb de informatii asupra mai multor teme", a declarat conf.univ. Dorin Herlo, coordonator de proiect.
"Cartea care va fi publicata este de nivel mediu de informare si va expune problematica conservarii mediului si valorificarea traditiilor locale si culturale in ariile protejate, in cazul nostru Parcul National Retezat", a explicat academicianul Dan Munteanu, presedintele Comisiei Monumentelor Naturii.

Anca Sumalan - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]