Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Luni, 3 mai 2004

Stirile TVA aici

  • Granitele aradene, poarta spre Uniunea Europeana

Oaspetii maghiari au fost intampinati de localnici si majoreteAderarea a fost sarbatorita cu fast de maghiari si romani la Nadlac
Odata cu intrarea Ungariei in Uniunea Europeana, maghiarii din Nagylak au trecut frontiera si au inmanat stafeta romanilor din orasul Nadlac. Localnicii din Nadlac i-au intampinat pe oaspetii maghiari in stil american, cu majorete si fanfara orasului Nadlac si baloane, ce-i drept in culorile Uniunii Europene. 
Predarea stafetei, constand in inmanare Drapelului Uniunii Europene, s-a facut de catre primarul localitatii Nagylak, Kocsis Istvan, catre primarul localitatii Nadlac, Stefan Szuchanszki, si de catre deputatul maghiar Gazdag Ianos catre deputatul aradean Mihaela Murariu-Mandrea. 
Intalnirea a avut loc pe linia de demarcatie dintre cele doua vami, timp de aproape o ora traficul intre Romania si Ungaria fiind oprit. 
Dupa ce au sarbatorit 24 de ore, maghiarii au venit la granita romano-ungara cu drapelul Uniunii Europene si cu promisiunea ca vor sprijini Romania pentru a adera in cat mai scurt timp la UE. 
Pimarul Nadlacului si deputata Muraru i-au felicitat pe colegii maghiari"Sarbatorim de 24 de ore. Am cantat si am dansat. De o mie de ani asteptam acest moment iar acum visul ni s-a indeplinit. Vrem ca Europa sa-si largeasca portile si spre Romania", a declarat Ianos Gazdag, deputat din Parlamentul maghiar. 
"Va felicitam ca ati facut acest pas insemnat si ca sunteti model pentru noi. Toata lumea asteapta lucruri mai bune si Europa ar trebui sa insemne acest lucru. De aceea ne vom lupta sa ajungem si noi cat mai repede in Uniunea Europeana. Va urez succes in aceasta noua etapa pe care o incepeti. Pentru ca suntem infratiti cu Nagylak, vom urmari tot ce faceti pentru ca sa luam exemplu. Vom lupta sa nu fie Schengen-ul aici, ci dincolo de noi", a declarat Stefan Szuchanszki, primarul orasului Nadlac, in momentul intalnirii cu autoritatile ungare. 
Pe langa drapelul Uniunii Europene, primarul orasului Nadlac a mai primit din partea autoritatilor ungare o distinctie prin care i se recunosc anumite merite in ceea ce priveste bunele relatii intre Nadlac si Nagylak. 
Din vama, parada s-a mutat pe strazile orasului Nadlac. Localnicii au iesit din case sa se bucure pentru vecinii lor maghiari. 
Multi dintre ei au admirat spectacolul insa nu au stiut care sunt celelalte tari care au aderat alaturi de Ungaria la Uniunea Europeana. 
Incepand din data de 1 mai romanii care calatoresc in spatiul Schengen vor prezenta la granita 500 de Euro, fata de 250 cat era pana acum, iar pretul cartii verzi s-a scumpit. 
Dupa terminarea ceremoniei, traficul la vama Nadlac a fost redeschis.

Monica Gaicean  - Agenda zilei

  • Sarbatoarea muncii a fost pe placul aradenilor

Adunare populara de 1 Mai in Piata RevolutieiSambata, de 1 Mai, Aradul s-a imbracat in haine de sarbatoare. 
De Ziua Muncii, in diferite puncte ale orasului s-au organizat diverse manifestari specifice evenimentului, toate intr-o atmosfera de buna dispozitie.
Majoriatatea drumurilor au dus in centrul orasului, pe platoul Palatului Administrativ, unde edilii orasului le-au pregatit aradenilor un program artistic variat, dar si o gustarica "la minut". 
Carnaciori, muzica si focuri de artificii
Manifestarile din fata Primariei au demarat putin dupa ora 13,00 cu spectacolul folcloric oferit de micii artisti de la Palatul Copiilor Arad . 
Mai departe, programul manifestarilor a adus pe scena si alte formatii si catareti de muzica populara, dar si paradele fanfarelor si modei.
Surorile Jula si trupa Quatro au facut inca o data o buna reclama muzicii disco, gustata in special de copii. 
Daca la orele amiezii si dupa-amiezii, prea multa lume nu s-a inghesuit in fata Primariei, preponderenti fiind rromii care s-au distrat nevoie mare, pe la ora 19,00 platoul s-a umplut ca la comanda. 
Urma unul dintre cele mai asteptate momente ale zilei, carnaciorii cu mustar. 
Pana si oficialitatile locale, in frunte cu primarul Dorel Popa  s-au transformat pentru cateva minute in ospatarii celor aproximativ 3.000 de persoane care au luat cina in fata Primariei. 
In speech-ul sau, primul edil al orasului le-a multumit aradenilor pentru participarea la actiune, invitandu-i in acelasi timp sa incheie Ziua Muncii alaturi de invitatii speciali din lumea muzicii autohtone. 
Pe scena au urcat pe rand formatiile Rebel, Six si Stil Practic, dupa care erau asteptati baietii de la Fara Zahar. 
Din pacate, proaspetele vedete nu au mai ajuns la Arad, in locul lor intrand in scena, pe ritmuri de house, formatia baimareana Atac. 
Asistenta parca a luat foc la anuntarea urmatorului artist. 
Aradenii, si in special domnisoarele, au strigat din toate puterile: "Pepe, Pepe!". Si, alaturi de noua sa formatie, cunoscutul solist a oferit un recital de zile mari, din care nu au lipsit hiturile: "Cine, cine" sau "Toata fericirea mea". 
Ultima performera a zilei a fost trupa de pop-rock Verso, care, desi nu este prea populara in peisajul muzicii romanesti, a izbutit sa tina in priza publicul pana la miezul noptii. 
Atunci, pret de aproximativ zece minute, cerul a fost brazdat de un superb foc de artificii. 
Amatorii de gulyas s-au intalnit pe CartodromGulas si concursuri sportive
Tot sambata trecuta, UDMR-ul a organizat cea de-a treia editie a sarbatorii de 1 Mai rezervate etniei maghiare. 
La Cartodromul de la Padurice, 300 de familii de maghiari din 6 cartiere s-au intrecut la diferite probe, preferata fiind cea de preparare a traditionalului gulas. Din ceaunele incinse a iesit o mancare foarte buna, care, odata servita, le-a dat energie nebanuita concurentilor la probe ca: latino-dans, ping-pong, fuga in sac si bineinteles traditionala intrecere de baut bere. 
Tuturor celor care au participat li s-au oferit diplome de merit, iar celor mai buni trei specialisti in gulas, lingura de bronz, argint si aur. 
La strand si la padure
Ziua de 1 Mai a insemnat si deschiderea oficiala a sezonului la cel mai popular strand din tara. 
Inca de la orele diminetii, mii de aradeni au trecut, fara a plati, portile Strandului Neptun, pentru a petrece Ziua Muncii intr-un cadru deosebit. 
La plaja, in bazin sau la casute pentru preparea micilor asortati cu bere , aradenii au simtit mai mult ca niciodata in acest an apropierea anotimpului cald. 
La fel s-a intamplat si seara, cand terasele strandului au fost umplute pana la refuz, inregistrandu-se astfel primul record de afluenta din noul sezon. 
Din diferite motive nu toate localurile au fost deschise, in special discotecile, insa situatia se va schimba incepand cu saptamana viitoare. 
Celelalte zone de atractie de pe langa municipiu, padurile Ceala si Vladimirescu au fost si ele pline ochi, doar racoarea serii si tantarii avand puterea sa alunge drumetii spre case. 
Din pacate si de aceasta data resturile menajere ramase in urma au fost in cantitati impresionante, semn de "buna-crestere" pentru cativa dintre semenii nostri...

Calin Mnerie Adevarul

  • "Voi cere explicatii ministrului Mitrea"

Deputata Mihaela Muraru Mandrea pledeaza impotriva desfiintarii unor trasee CFRDeputatul Mandrea a avut parte de un tren bine smotruit
Cei care circula cu trenurile personale stiu ca aspectul acestora lasa de dorit, ca praful este gros de "doua degete" sau ca la toaleta poti merge doar daca te tii de nas. La fel cum stiu ca poti merge cu "nasul" fara sa platesti biletul. 
Nimic din toate acestea nu s-au mai regasit vineri, cand deputatul de Arad, Mihaela Muraru-Mandrea, si-a mutat biroul parlamentar in trenul Arad-Brad pentru a sta de vorba cu oamenii si pentru a afla de ce este nevoie sa se desfinteze linia cu pricina. 
Ca o persoana care circula pentru prima data cu trenul personal pe ruta mentionata, Mandrea a fost deosebit de surprinsa sa afle ca, in mod obisnuit, trenul nu este nici pe departe atat de curat pe cat l-au pre-gatit reprezentantii CFR. 
La fel cum a fost surprinsa de faptul ca nu toti calatorii isi cumpara bilet.
Calatoria a fost extrem de utila putand marca salvarea trenului, care reprezinta "viata" oamenilor din zona. 
"Voi cere explicatii ministrului Mitrea. Trenul nu poate fi desfiintat", a precizat Mihaela Muraru - Mandrea. 
Aceasta va continua seria deplasarilor, nu de alta dar, astfel, a aflat o gramada de lucruri noi, insa de-a dreptul ciudate create de birocratie. 
Unul dintre acestea i-a fost semnalat de o persoana cu mana taiata care este nevoita sa se deplaseze o data la sase luni la control pentru ca doctorii sa certifice ca este... handicapata.

Calin Ghinaciu - Ziarul Transilvania

  • Targurile Gardenia si Estival ofera produse pentru toate buzunarele

Frumoase aranjamente florale pot fi gasite la Expo GardeniaCamera de Comert, Industrie si Agricultura organizeaza la Expo Arad International in perioada 6 – 9 mai Targurile Estival si Gardenia. 
Primul se afla la cea de-a II-a editie iar al doilea la cea de-a V-a. 
In acest an, cele doua targuri vor reuni 37de firme din domeniu, din care 25 din Arad, celelalte fiind din mai multe orase ale tarii: Timisoara, Cluj, Bucuresti, Zalau, Borsec si cinci firme din Ungaria. 
Suprafata interioara in care participantii isi vor expune produsele este de 1.500 mp. iar cea exterioara de 200 mp. 
Aradenii vor putea alege intre unelte si utilaje pentru gradinarit, mobilier pentru gradina, aranjamente florale, amenajari peisagistice. 
In ceea ce priveste salonul de turism Estival, organizatorii spun ca firmele ofera excursii si vacante in tara si strainatate pentru toate buzunarele, rezervari la hotel, asigurari medicale si turistice, rezervari la statiuni turistice, etc. 
Cei mai norocosi dintre vizitatori vor putea castiga doua sejururi in statiunea Moneasa, pentru doua persoane.

Diana Rotar - Observator

  • Turism cu SIF

SIF Banat-Crisana se implica serios in turismSIF Banat-Crisana se va implica in mod serios in turism. 
La aceasta ora, societatea are deja cateva hoteluri in vestul tarii, dupa cum a declarat presedintele consiliului sau de administratie, Ioan Cuzman.
Majoritatea sunt date deja in exploatare, iar altele sunt in curs de finalizare. 
Hotelurile SIF se afla la Hunedoara, Satu-Mare, Alba Iulia si in alte localitati transilvane. 
La Arad, orasul in care se afla sediul institutiei, nu este in plan nici un asemenea hotel. 
Ioan Cuzman a declarat ca a analizat specificul pietei din Arad si s-a concluzionat ca, in conditiile in care gradul de ocupare a hotelurilor existente este mic, nu se justifica constructia unui hotel nou. 
In zona este prevazuta insa amenajarea unor asa-numite sa fie amenajate sate de vacanta de lux. 
Turistii occidentali care doresc acest gen de sejururi in Romania vor avea oportunitati de cazare excelente, la nivel de patru sau cinci stele, dar vor putea admira si vechi mestesuguri locale sau vor asista la munca zilnica dintr-o gospodarie traditionala romaneasca.

Sorin Trocan - Evenimentul zilei - Editia de Vest


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]