Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Miercuri, 3 noiembrie 2004

Stirile TVA aici

  • Parcul Reconcilierii se va inaugura in 10 noiembrie

Finalizarea lucrarilor la Parcul Reconcilierii e tot mai aproape - Virtual Arad News (c)2004Pe zi ce trece, finalizarea lucrarilor la Parcul Reconcilierii este tot mai aproape. 
Constructorul, sculptorul, mesterii si toti cei implicati in materializarea ansamblului spera ca la sfarsitul saptamanii lucrarile sa fie terminate, iar inaugurarea sa se produca in data de 10 noiembrie. 
Personalitati marcante ale vietii politice din tara, dar si din strainatate, sunt asteptate sa participe la eveniment.
Contrar celor care in urma cu cateva luni de zile nu sperau foarte mult in succesul unui astfel de parc, zona a devenit, in urma lucrarilor efectuate, un colt de paradis. 
Proiectul ce se va finaliza in doar cateva zile prevede alei ample, tufe pline de verdeata, flori si arbori care vor intregi magia celor doua ansambluri arhitecturale: Monumentul Libertatii si Arcul de Triumf.
Sculptorul Ioan Bolborea s-a aflat pret de cateva zile in Arad, pentru a urmari desfasurarea, pe ultima suta de metri, a lucrarilor. Acesta a asistat la montarea basoreliefurilor pe peretii Arcului de Triumf, urmand ca, la sfarsitul saptamanii, sa revina cu ansamblul statuilor ce vor fi montate sub bolta monumentului.
Directorul societatii care a asigurat construirea Arcului, Ioan Faur, ne-a declarat ca montarea a fost o operatiune destul de dificila, dar totul va fi dus la bun sfarsit. 
Acesta a subliniat ca banii pentru activitatea prestata au venit la timp, nefiind inregistrate intarzieri.
Inaugurarea Parcului coincide cu desfasurarea campaniei electorale asa incat, nu este exclus ca evenimentul sa fie marcat de prezenta unor personalitati din partidul de guvernamant sau de la UDMR
In mod sigur insa, vor fi prezenti turisti din Ungaria, interesati de aspectul final si zona in care Statuia libertatii a fost repusa din nou in drepturi.

Mihaela Iancu - Observator

  • Electricitatea face ravagii in Arad. - Un miliard pe luna pentru curent

Primaria trebuie sa suplimenteze fondurile pentru iluminatul publicTarifele percepute pentru furnizarea energiei electrice, cat si zecile de probleme pe care le are Aradul atunci cand vine vorba de sistemul de iluminat public stradal, dau constant peste cap bugetul municipiului. 
In aceasta saptamana, de pilda, executivul local este nevoit sa suplimenteze fondurile pentru acest sector cu cel putin doua miliarde de lei, desi
- de la inceputul anului - a avut la dispozitie nu mai putin de 25 de miliarde (bani care s-au dovedit insuficienti). 
Primaria a justiflcat aceasta noua alocare de fonduri pentru iluminat prin faptul ca pretul energiei electrice a crescut din nou dar si prin faptul ca s-a suplimentat consumul de energie electrica pe strazi, odata cu repunerea in functie a punctelor luminoase defecte.
Cu alte cuvinte, investitiile facute in sistemul de iluminat din municipiu, care au scos bani din buzunarul Primariei, vor scoate de acum si mai multi bani din buget pentru simplul fapt ca becurile functioneaza!
Din cele 25 de miliarde acordate acestui sector, s-au cheltuit deja 19,5 miliarde, iar cele 5 ramase in buget sunt insuficiente ir conditiile in care este nevoie de minimum 7,4 miliarde. 
Si aceasta, in conditiile in care Primaria plateste pe luna pentru iluminatul public aproape un miliard de lei!
Municipalitatea va trebui sa achite acum consumul de energie electrica pentru lunile septembrie si octombrie (care reprezinta 1,5 miliarde de lei) si sa plateasca si lucrarile de intretinere care s-au derulat in lunile mai-august, adica alte 2,2 miliarde de lei. 
De parca toate acestea nu ar fi fost de ajuns pentru o singura factura (care vizeaza lumina din municipiu), executivul va trebui sa achite si curentul consumat de fantanile arteziene (750 de milioane), adica - per total - 7,4 miliarde de lei.
Iar aceste este doar inceputul, caci daca Elba isi va intra cu adevarat in paine si va trece si la modernizarea si extinderea sistemului de iluminat din Arad, factura pe care Primaria o va avea de platit pentru lumina de pe strazi va trece cu siguranta de un miliard de lei pe luna.
Nu e de mirare ca Primaria isi doreste sa poata cumpara curentul direct de la producator, care este nici mai mult nici mai putin decat centrala electrotermica din Arad (CET) si sa nu-l mai cumpere de la intermediar (Electrica) platind si tariful transportatorului. 

Adriana Barbu - Agenda zilei

  • Bani de la finante

Finantele Publice vor restitui bani unor contribuabiliPeste 60 de mii de aradeni vor primi inapoi bani de la Directia Finantelor Publice in urma prelucrarii datelor privind impozitul pe venitul global.
Deciziile de impunere vor fi trimise prin posta la domiciliul contribuabililor care trebuie sa primeasca bani. 
Cei care ati de ridicat sume mai mari se vor deplasa, insa, la Trezorerie
Suma totala pe care statul trebuie sa o returneze este de 66 de miliarde de lei.
Operatiunea de expediere a deciziilor a inceput in urma cu cateva zile. 
Banii se restituie de catre Directia Finantelor Publice in termen de cel mult 60 de zile de la data comunicarii deciziei de inpunere anuala. 
Neaparat insa trebuie sa existe o confirmare din partea contribuabilului, care sa ateste faptul ca acesta a primit decizia. 
In cazul in care cotitribuabilul are datorii catre Directia Finantelor Publice, ele vor fi retinute din sumele pe care le are de primit din partea institutiei.

L. Barcauan - Buletinul de Arad

  • Sali de sport

In judet s-au construit intr-un an noua sali de sport - Virtual Arad News (c)2004Tinerii din orasul Chisineu-Cris si localitatile inconjuratoare vor avea o sala de sport noua!
Cladirea a fost construita in cateva luni si va fi ianugurata peste doua saptamani.
In municipiu si judet au fost construite, in mai putin de un an, alte 9 sali, printr-un program derulat de ministerul educatiei si cercetarii.
Sala de sport din Chisineu Cris a costat 10 miliarde de lei, iar utilitatile apa, gazul si mobilierul au fost suportate de catre Primaria din localitate.
Sala de sport amenajata la standarde occidentale are inclusiv cabinet medical.
Cele 10 sali de sport construite, anul acesta in municipiu si judet sunt folosite de peste 15.000 de tineri.
Inspectoratul scolar  judetean Arad a primit aprobarea, de la minister, pentru o noua transa de bani necesari amenajarii altor 25 de sali de sport.

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • La ceas de sarbatoare: Biserica din Susani a primit binecuvantare arhiereasca

P.S. Timotei Seviciu a sfintit biserica din SusaniIn satul Susani, comuna Ignesti a avut loc duminica sfintirea Bisericii ortodoxe cu hramul "Inaltarea Domnului". 
Programul zilei a debutat cu sfintirea Bisericii si a troitei din fata locasului de cult, troita care a fost ridicata prin contributia Corului ortodox de tineret "Fa Minor" din satul Susani. 
Slujbei de sfintire i-a urmat celei de slujire, care a fost oficiata de un sobor de preoti cu binecuvantarea Prea Sfintitului Parinte Timotei Seviciu, Episcop al Aradului. 
"Am sfintit azi (n.r.- duminica) aceasta biserica si troita care se afla atat la rascruci de drumuri, cat si la rascruce de timpuri. Spun acest lucru deoarece maine (n.r. ieri) incepe o noua luna, o noua sarbatoare, cea a ingerilor", a explicat in predica sa P.S. Timotei Seviciu. 
Cu aceasta ocazie, preotul paroh din Susani, Gabriel Maris a primit distinctia preoteasca de sachelar. 
"Ceea ce a marcat evenimentul de astazi (n.r. -duminica) a fost sfintirea a ceea ce am facut in parohie. Aici ma refer la reparatia acoperisului, dotarea bisericii cu icoane si toate cele necesare sfantului altar, vopsirea mobilierului, a gardului bisericii, mochetarea intregului lacas de cult", a declarat Gabriel Maris. 
Toate lucrarile efectuate se ridica la suma de 200 de milioane de lei, suma la care au contribuit peste 70 de familii, credinciosi ai bisericii.

Anca Sumalan - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]