Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Joi, 5 februarie 2004

Stirile TVA aici
Pulsul zilei aici
  • S-a aprins speranta!

Prmarul Popa considera ca succes realizarea actiunii de strangere a fondurilor pentru spitalAradenii au donat pentru Spitalul Municipal cat a dat si Consiliul Local
Receptia care a inaugurat proiectul primarului Dorel Popa, de strangere de fonduri pentru Spitalul Municipal, a adus in bugetul unitatii sanitare mai mult decat au estimat organizatorii in cele mai optimiste previziuni: patru miliarde de lei, in bani, bunuri si servicii. Adica tot atat cat i-a alocat in acest an Consiliul Local, pentru refacerea fatadei.
Partidele au excelat. Prin lipsa!
Unii dintre oamenii de afaceri din Arad sunt generosi. Asta explica faptul ca in numai trei ore donatiile au depasit patru miliarde de lei. 
Gospodaria Comunala va efectua lucrari in valoare de 300 de milioane pentru refacerea parcului din curtea spitalului, unde se va reamenaja si fantana arteziana. 
ICIM a contribuit cu 100 de milioane la subscriptia pentru renovarea saloanelor, iar Astra Vagoane Calatori a oferit 200 de milioane (plus inca o suta, platiti din buzunarul propriu al unuia dintre directori, Francisc Mate). 
PSD a oferit 20 de milioane de lei. 
Senatorul Dorel Constantin Onaca a cotizat si el cu 100 de milioane, fiind singurul parlamentar care si-a adus contributia la aceasta actiune umanitara. 
Este important sa remarcam acest lucru, pentru ca deputati si senatori care clameaza pe unde apuca grija pentru aradeni, nu s-au sinchisit nici macar sa trimita un mesaj de incurajare. 
Participantii la actiune s-au dovedit foarte generosi Si presedintele PRM Arad, Gheorghe Feies, a dat 20 de milioane si, insfacand microfonul, a tinut o mica repriza de campanie electorala. 
"Oricum nu va voteaza nimeni", l-a linistit primarul. Desi invitati, de la intrunire au lipsit reprezentantii PD, PNL, UDMR, PNTCD. 
Si lor, cica, le pasa. Dar mai mult cu vorba decat cu fapta…
Generozitatea strainilor
Viceprimarul Voicu remarca faptul ca in afara lui Dorel Popa nici un alt candidat la primaria Aradului nu a venit sa doneze pentru spitalul municipal. 
Nici chiar Gheorghe Falca, desi acesta initiase cu putin timp in urma o actiune similara pentru spitalul judetean, facand apel public la intelegerea si generozitatea tuturor aradenilor.
Cine ce a mai dat? Vicele Voicu – o instalatie de aer conditionat, Mircea Frentiu a promis utilarea sectiei de fizioterapie, o firma austriaca va investi cate sapte mii de euro in renovarea fiecarui etaj al spitalului, Grup Crisan a oferit echipament PSI, Arterm, Recons, Salubritatea, Conar, Feroneria, Regia de Drumuri Municipale, TOP, CET vor cotiza la reabilitarea spitalului cu servicii in valoare de 50-200 de milioane de lei. ASA, Polaris, PAB, Amet, Ardaf, Foto Infiniti, Auto Schunn, Elecon Plus, Edil Construct, Tehnodomus, magazinele Caia, Hotel Parc, Ciscom, Conar au dat, dupa posibilitati, intre 30-160 de milioane de lei.
Universitatea Vasile Goldis a oferit un echograf, o firma clujeana un aparat de dializa iar Alsifcom aparatura medicala de 2500 de euro.
In afara austriecilor de care aminteam ceva mai sus, si alti straini s-au implicat in proiectul umanitar al primarului. O firma belgiana a donat 22.500 de euro, iar un cetatean italian, aflat prin trecere la Hotel Parc, a pus pe masa 1000 de euro.
Directoarea Spitalului Municipal - Teodora Olaru are toate motivele sa fie multumitaCuzman, campionul licitatiei
La licitatia organizata tot in scop caritabil, Episcopia Ortodoxa (cea romano-catolica nu s-a implicat in eveniment) a oferit cinci icoane pe sticla, realizate de regretatul dr. Zeno Oarsa, fost coleg cu majoritatea medicilor invitati la receptie. Trei dintre icoane au fost adjudecate de presedintele SIF Banat-Crisana, Ioan Cuzman, care a cumparat fiecare exponat la mare lupta cu ziarul Observator aradean. Pretul unei icoane a urcat la opt milioane de lei. Au mai fost vandute tablouri ale elevilor Liceului de Arta (elevi care au sustinut si un mic recital si au asigurat muzica de fundal).
Actiunea de strangere de fonduri pentru sprijinirea Spitalului Municipal – "Pentru Aradul Sanatos" – a debutat cu succes. 
"Ieri seara, la Hotelul Parc, agenti economici si oameni generosi au pus umarul pentru ca spitalul sa poata alina suferinta celor de langa noi. In contul unitatii medicale au intrat peste 1,6 miliarde lei si numeroase firme vor executa lucrari de modernizare in valoare de peste un miliard de lei! 
Dar actiunea nu se opreste aici. Suntem convinsi ca exemplul de omenie dat aseara va fi urmat si de alti oameni cu suflet mare si ca membrii comunitatii aradene isi vor aduce o contributie mai insemnata la modernizarea Spitalului Municipal decat cele patru miliarde de lei alocate din bugetul Consiliului Local. Le multumim tuturor celor care s-au implicat material si sufleteste in demersul nostru. Ei au demonstrat ca spiritul de solidaritate sociala este viu in inimile aradenilor, ca nu pot sa treaca nepasatori pe langa suferinta celor din jur"
– Dorel Popa, primarul Aradului
"Este o mare realizare pentru noi. Nimeni nu si-a amintit de spitalul nostru pana acum. Fara Dorel Popa, care se implica deja de un an alaturi de noi, nu am fi putut realiza nici pe un sfert ceea ce am facut pana acum. Fatada spitalului arata deja altfel, iar acum vom face o modificare si in interior. Prioritare sunt morga si oncologia, dar si spitalul TBC, pentru care s-au facut deja donatii consistente si la receptia de marti seara" – dr. Teodora Olaru, directorul Spitalului Municipal

Andrei Ando & Flavius Ghender - Observator

  • Chiriasii rau-platnici vor ramane fara casutele de la Strand!

Casutele de la strand vor fi vanduteGospodarirea Comunula pregateste in aceste zile ultimele detalii pentru vanzarea casutelor de la Strandul Neptun. Potrivit directorului societatii, Coloman Edeleni, "de luni vor fi chemati primii chiriasi pentru o intalnire cu noi si pentru a negocia pretul de vanzare. Acestea oscileaza intre 55 si 90 de milioane de lei, in functie de mai multe conditii, amplasare etc. Pretul fiecarei casute este stabilit de un expert in domeniu". La data semnarii contractului de vanzare, viitorul proprietar va semna si un contract de inchiriere a terenului, care ramane pe mai departe al municipalitatii. 
Data limita pentru plata chiriei 
Modul de desfasurare a negocierilor va fi unul foarte simplu, caci dreptul de cumpararea a casutei ii revine doar actualului proprietar. 
Daca acesta va refuza cumpararea casutei si va dori, pe mai departe, sa plateasca chirie, el se va mentine in situatia din prezent. 
Singurii care se vor vedea amenintati de pierderea casutelor vor fi chiriasii rau-platnici. 
Potrivit directorului Coloman Edeleni, "numai cine nu-si plateste chiria pana in data de 31 martie va pierde aceasta facilitate oferita de societate. In aceste din urma cazuri, casutele inchiriate de rau-platnici vor fi scoase la licitatie publica". 
Gaz si canalizare - printre optiuni 
Celor care se vor prezenta la negocieri pentru a-si achizitiona casutele, pe care le-au inchiriat de-a lungul anilor, vor beneficia de o serie de facilitati oferite de conducerea Gospodaririi Comunale. 
Noii proprietari vor putea sa isi amenajeze dupa dorinta casutele de la strand"Ei vor avea posibilitatea de a opta la negociere pentru a se racorda la toate utilitatile oferite de strand. Vor putea opta, ca atare, pentru racordul la canalizare, gaz si la celelalte facilitati", ne-a declarat directorul GCA. 
In cazul in care proprietarii vor alege introducerea de gaz si canalizare ei vor plati, pe langa pretul casutei, si pretul lucrarile de racordare. 
Credit bancar pentru cumpararea casutelor 
Conducerea societatii s-a decis sa le dea o mana de ajutor aradenilor care si-ar dori sa-si cumpere casutele, dar nu au banii necesari.
"Noi am decis sa invitam la negociere si un reprezentant bancar care le va putea oferi celor interesati credit pentru achizitionarea casutelor, sustine Coloman Edeleni. Este vorba, in fapt, de Raiffeisen Bank, banca care isi va trimite la negociere un reprezentant care le va oferi celor interesati posibilitatea contractarii unui credit de pana la 5 ani, in conditii avantajoase. 
Banii raman tot pe strand 
Graba cu care Gospodarirea comunala a atacat aceasta actiune de vanzare a casutelor se datoreaza, potrivit directorului societatii, nevoii de bani. Acestia vor urma sa ia drumul proiectelor pe care institutia si le-a dorit realizate in acest an pe Strandul Neptun. 
Mare parte din sumele obtinute prin vanzarea casutelor va lua drumul pasarelei care se va construi peste Mures spre strand. 
Aceasta va inlocui in timp vechile poduri de pontoane. In plus, banii ar folosi si la construirea altor 16 casute (pentru inceput care vor fi folosite in regim hotelier, adica vor fi inchirate celor care vor sa ramana peste noapte pe Strandul Neptun. 
Noile casute vor beneficia de toate facilitatile si vor putea fi folosite pe timpul iernii. 
Ar mai fi de mentionat ca decizia de vanzare a casutelor a venit tot in baza solicitarilor adresate de chiriasii, care si-au manifestat dorinta de a le cumpara pentru a le moderniza mai apoi.

Adriana Barbu - Agenda zilei

  • Striptease cu acorduri simfonice

La Palatul Cultural functioneaza un club de striptease - Virtual Arad News (c)2004Oferte diversificate pentru toate gusturile si pentru toate varstele. Le gasiti la Palatul Cultural din Arad unde, alaturi de filarmonica functioneaza si un club de streaptase. Mai exact poarta principala intra melomanii, iar pe lateral, aradenii amatori de dansuri erotice. Ce au ei in comun? Sunt iubitori de arta indiferent de formele pe care le imbraca.
1000 de bilete pe luna pentru striptease 
Una dintre clauzele contractului semnat intre primarie si patronul clubului este de-a dreptul penibil. 
Se stipuleaza ca acest club de noapte ar avea ceva in comun cu cel al filarmonicii. 
Atrage spectatori tineri spre salile de concert. 
Fiind o institutie de cultura, spatiul in care functioneaza clubul de striptease nu putea fi dat spre inchiriere. Dar cum romanul este descurcaret, s-a gasit o solutie. 
Clubul cumpara luna de luna 1000 de bilete ia concertele filarmonicii. Valoarea acestora, de aproximativ 50 de milioane de lei, acopera salariile a cinci angajati. 
De la Beethoven la striptease. 
Contractul s-a semnat initial intre patronul clubului de striptease si Consiliul Judetean care administra la vremea respectiva cladirea. 
Conform contractului, aici ar fi trebuit sa functioneze un club de rock. 
O alta clauza a contractului stipuleaza obiectul de activitate "artistica" ce ar trebui sa se desfasoare in club: cabaret, iluzionism si topless, streapteas-ul fiind exclus. 
Nu putem afirma ca fetele nu fac cabaret, topiess si chiar si iluzionism, acesta din urma cu banii din buzunarele clientilor. 
Instrumentistii filarmonicii au ramas stupefiati cand au aflat ce se intampla noaptea in subsolul Palatului Cuitural. 
Indiferent de varsta frumusetea feminina este atractiva - Virtual Arad News (c)2004"N-am stiut, vai de mine, un bar de striptease e binevenit in Arad dar nu aici. Probabil ar fi o experienta interesanta ca aradenii sa treaca de la Beethoven la... striptease" ne-a marturisit un contrabasist de la Filarmonica din Arad. 
"Vom analiza posibilitatea de reziliere a contractului" 
Cu doi ani in urma, conducerea filarmonicii a facut demersuri pentru rezilierea contractului, cu atat mai mult cu cat cladirea a trecut in administrarea. primariei. 
Numai ca patronul clubului de striptease a cerut un ragaz pana cand isi va scoate banii investiti in amenajarea spatiului. 
In timp ce autoritatile locale s-au facut ca nu stiu ce se intampla in clubul de noapte, fetele au continuat sa se dezbrace pe ritmuri erotice. 
"La preluarea. filarmonicii de catre Consiliul Local, acest contract a fost deja semnat de catre Consiliul Judetean. Noi am analizat posibilitatea de reziliere dar in momentul respectiv nu am avut solutii juridice. Consideram ca o activitate de acest gen este nepermisa intr-o institutie de prim rang. Vom analiza din nou situatia acestui club si in momentul in care vom avea dovezi clare vom rezilia contractul", spune Levente Bognar, viceprimarul Aradului. 
Insp. princ. Emil Motiu, purtatorul de cuvant al I.J.P. Arad spune ca "in momentul de fata, in municipiul Arad exista sapte cluburi cu program de noapte unde se desfasoara activitati gen striptease intre orele 22.00 si 6.00. Inclusiv cel de la Palatul Cultural este luat in evidente in acest fel si functioneaza in baza legii 196 privind prevenirea si combaterea pornografiei"
Pana cand inspectorii primariei sau chiar directorul Filarmonicii isi vor trimite informatorii in club, Palatul Cultural va continua sa aiba o activitate intensa. Pana la ora 21,00 concerte simfonice iar noaptea program de striptease.

Claudiu Oprean - Ziarul Transilvania

  • Viata lui Ceausescu, pentru diaspora

Toader Stetcu a scris cartea despre Ceausescu pentru romanii din diasporaComunitatile romanesti din Ungaria si Serbia au primit o donatie de 2.000 de exemplare ale cartii "Moartea presedintelui dictator". Scrisa de Toader Stetco in 1995, cartea s-a bucurat de succes inca de la aparitie, deoarece prezinta fapte si intimplari inedite din viata politica si sociala dinainte de '89.
"De ce am ales aceasta carte? Pentru ca romanii din Ungaria si Vojvodina sa cunoasca adevarul istoric, cu bune si cu rele. Sunt marturii obiective, cu trimiteri la ziarele vremii din strainatate, sunt prezentate relatiile comerciale, cultul personalitatii dictatorului asa cum a fost in realitate. Consider ca, pana in '89, s-a prezentat o istorie falsificata, abundenta in comunisti harnici si priceputi la toate, iar acum e falsificata de aceasta democratie existenta, in care sunt omise lucrurile bune. Nu sunt un nostalgic dupa acele vremuri, sa nu se inteleaga gresit", a declarat Marius Salajan, consilier independent, initiatorul acestei actiuni.

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Proiect de colaborare transfrontaliera "Arta fara hotare"

Pictorul Kett considera proiectul "Arta fara frontiere" binevenitDupa recent vernisatul Salon anual de arta de la Galeria DELTA, Uniunea Artistilor Plastici - filiala Arad a facut cunoscut publicului un nou proiect.
De data aceasta, este vorba despre un proiect de colaborare transfrontaliera "Arta fara hotare" intre plasticienii aradeni si artistii plastici din judetul Bekes, in cadrul programului PHARE CBC. 
In acest scop a fost prezent la Arad Gonda Géza, presedintele Societatii de Relatii Culturale Oroshaza. 
"Relatiile noastre de colaborare sunt mult mai vechi, inca din anul 1985, iar acum, prin acest proiect, ele se desfasoara intr-un cadru bine organizat", ne-a spus pictorul Ioan Kett Groza, membru UAP Arad.
Proiectul contine schimburi de conferinte si expozitii intre artistii pastici din cele doua tari, care se vor desfasura incepand din luna aprilie, astfel: in perioada 2-23 aprilie 2004 va avea loc expozitia artistilor plastici din judetul Bekes la Galeria DELTA din Arad, in 7 mai 2004 - intalnirea la Galeria din Oroshaza cu comunicari pe tema "Arta fara frontiere", urmand ca in perioada 7-28 mai sa fie deschisa expozitia artistilor plastici aradeni la Galeria din Oroshaza. 
In zilele de 13 si 14 august va avea loc o noua intalnire a artistilor din ambele tari cu tema "Arta fara frontiere" si lansarea albumului comun. Viceprimarul Levente Bognar, prezent la conferinta de presa organizata cu prilejul lansarii acestui proiect, si-a exprimat speranta ca schimburile culturale intre cele doua judete se vor extinde si in alte domenii ale culturii. 
Acest proiect in care este implicata Uniunea Artistilor Plastici - filiala Arad nu este singurul, UAP urmand sa colaboreze in acest an si cu artisti plastici din Serbia si Maroc.

Catalina Latu - Adevarul

Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]