Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Sambata, 5 iunie 2004

Stirile TVA aici

  • Ieri, la extraordinara CLM s-a hotarat: Aradul va fi iluminat "á giorno"!

Iluminatul public a fost concesionat societatii  Elba TimisoaraConsilierii locali au mai bifat ieri inca o sedinta extraordinara cu o ordine de zi incendiara, cel putin la prima vedere, pentru ca insuma cam toate proiectele de hotarari care, in ultima vreme, si nu numai, au generat numeroase conflicte intre Putere si Opozitie. 
Este vorba despre concesionarea iluminatului public din municipiu (respins de cinci ori pana acum), fuziunea dintre CET si Arterm, care treneaza de mai bine de un an si nu in ultimul rand proiectele legate de administrarea strandului Neptun. 
Chiar daca in ultima perioada Opozitia nu a prea participat la sedinte, de data aceasta consilierii au facut act de prezenta, cu unele mici exceptii.
In conditiile de fata, cei prezenti nu au mai pierdut vremea in dezbateri sterile si au trecut la vot. 
Surprinzator sau nu, atat proiectul privind aprobarea formei finale a contractului de concesionare a iluminatului public, cat si fuziunea CET - Arterm au trecut, fiecare intrunind 17 voturi pentru, adica minimul necesar pentru a fi adoptate.
Deoarece aceste proiecte de hotarare au un impact major asupra comunitatii, in randurile ce urmeaza va prezentam cateva detalii despre ceea ce cuprind ele.
Investitii de sapte milioane de euro
Conform rezultatelor licitatiei desfasurate la sfarsitul lunii martie, serviciul de iluminat public din municipiu va fi concesionat societatii S.C. Elba Timisoara, care a prezentat cea mai buna oferta. 
Chiar daca cealalta firma inscrisa in cursa pentru iluminat si anume Romlux Targoviste a contestat rezultatul licitatiei, comisia de analizare a contestatiilor a respins-o ca fiind nefondata.
In aceste conditii, nu mai era nevoie decat de votul consilierilor pentru aprobarea formei finale a contractului cu Elba Timisoara, dupa care va urma semnarea contractului intre cele doua parti. 
Odata cu indeplinirea ultimei proceduri, societatea timisoreana se va ocupa de iluminatul public din municipiu vreme de opt ani, cu posibilitate de prelungire a contractului cu inca patru ani, daca partile sunt de acord. 
Lucrarile prevazute in caietul de sarcini sunt deosebit de ample si vor costa peste sapte milioane de euro. 
Conform aceluiasi document, lucrarile de modernizare a sistemului de iluminat nu vor depasi suma de 2,8 milioane de euro, iar cele de extindere a iluminatului trebuie sa se incadreze in valoare de 2,6 milioane de euro. 
Nu a fost uitata nici nocturna ce urmeaza sa fie amenajata pe stadionul UTA, unde lucrarile se vor ridica la 1 milion de euro. 
Valoarea redeventei anulale a fost stabilita la 400 de milioane de lei pe an si se va indexa, anual, cu rata inflatiei. 
Oferta comerciala depusa de Elba cuprinde: reabilitarea si modernizarea unui numar de 3.686 de puncte luminoase rutiere si 2.990 de puncte luminoase pietonale, ornamentale si arhitecturale; extinderea sistemului de iluminat public cu 2.408 puncte luminoase (becuri) rutiere, ornamentale si arhitecturale; modernizarea sistemelor de iluminat arhitectural pentru cladiri semnificative din municipiu cum ar fi Catedrala Neamului; intretinerea si mentinerea sistemului de iluminat public pe toata perioada concesionarii si executarea tuturor lucrarilor in opt luni de la data avizarii documentatiei. 
S.C. Elba va deschide un punct de lucru in municipiu, care va asigura activitatea de intretinere 24 de ore din 24 si va interveni de urgenta pentru rezolvarea problemelor sesizate. 
In functie de necesitati, se va infiinta si o linie telefonica gratuita destinata cetatenilor care vor avea posibilitatea sa sesizeze defectiunile aparute in sistemul de iluminat.
In afara de cele prevazute in contract, firma timisoreana ofera si cateva facilitati cum ar fi: o perioada de gratie de maxim sase luni pentru plata lucrarior efectuate; timp de opt ani, Elba va realiza gratuit lucrari de iluminat public festiv in valoare totala de 15.000 de euro anual; proiectarea sistemului de iluminat aferent municipiului va fi realizata gratuit de catre specialistii societatii (valoare 15.000 de euro); auditul sistemului de iluminat va fi asigurat, de asemenea, gratuit (valoare 30.000 de euro); executarea de masuri luminotehnice la cererea Primariei, in conditiile determinarii luminatiei medii pentru suprafata utila a caii de circulatie rutiera. Aceste masuri se vor realiza gratuit pentru toate tronsoanele de strada (valoare 38.000 euro).
A fost parafata si fuziunea CET-Arterm - Virtual Arad News (c)2004S-a parafat fuziunea!
In precedenta sedinta a Consiliului Local Municipal, consilierii au mandatat reprezentantii in AGA la cele doua societati care urmau sa fuzioneze in vedera aprobarii stingerii datoriilor pe care Arterm (distribuitorul) le are catre CET (producatorul de energie termica), constand in penalitati si majorari de intarziere ce insumeaza 31,2 miliarde de lei. 
De fapt, acesta a fost doar un pas pregatitor inainte de parafarea fuziunii dintre cele doua societati, fapt hotarat ieri, in urma voturilor consilierilor.
Conform proiectului de fuziune prin absorbtie, dupa incheierea procesului S.C CET Arad va avea un capital social de peste 423 de miliarde de lei divizat in 4,2 milioane de actiuni cu valoare nominala de 100.000 de lei fiecare. 
Patrimoniul societatii rezultat prin fuziune inseamna insumarea patrimoniilor celor doua societati, stabilite prin bilantul si balantele de verificare contabila. In urma votului, alesii locali si-au exprimat convingerea ca vor reusi sa diminueze pierderile din sistemul de furnizare a energiei termice, se vor axa pe retehnologizarea retelelor, iar in masura posibilitatilor vor incerca sa produca energie la un pret de cost mai scazut, toate acestea in folosul cetatenilor.
Vechiul consiliu propune o ... noua "extraordinara"!
Cele mai indelungate dezbateri au avut loc atunci cand au venit la rand proiectele de hotarare care vizau Strandul Neptun. 
"Delegarea gestiunii serviciului de administrare si exploatare a Strandului Neptun" a fost proiectul initiat de Executiv, dupa consultarea agentilor economici. 
Acestia din urma au agreat ideea incheierii unor contracte de concesiune pentru terenul pe care isi desfasoara activitatea in incinta Strandului, ca o garantie de protejare a investitiilor efectuate pana in prezent. 
Cu toate acestea, unul dintre reprezentantii coalitiei la Putere a explicat ca nu se poate face nici un pas in reglementarea situatiei de la Strand fara avizele exprese ale Ministerului Culturii. 
Asta pentru ca activitatea de la Strand se desfasoara in zona de protectie a Cetatii Aradului, cetate declarata monument istoric de importanta deosebita.
Asa stand lucrurile, cu toate interventiile numeroase ale consilierilor locali, ale d-nei Doina Paul, secretarul Primariei Arad sau ale reprezentantilor Asociatiei comerciantilor de la Strand, care au pledat pentru aprobarea acestui proiect de hotarare, la votul final surpriza nu a intarziat sa apara: in premiera pentru un proiect de hotarare conceput de Executivul Primariei, consilierii Opozitiei (11 prezenti in sala) au votat "pentru", iar cei 12 consilieri ai Puterii s-au abtinut de la vot, optiunea lor fiind contabilizata totusi, la voturi impotriva!
Dupa rumoarea ce a cuprins sala, s-a trecut la discutarea proiectului de hotarare initat de un reprezentant de frunte al Opozitiei care sustinea vanzarea spatiilor comerciale catre comercianti, mai ales ca exista precedentul iar vreo opt spatii au fost vandute deja investitorilor de la Strand cu acceptul AGA de la Gospodarirea Comunala.
Ca o consolare pentru agentii economici, din partea alesilor locali ai Puterii a venit propunerea de imbunatatire a actului normativ in discutie, in sensul prelungirii contractelor de inchiriere a terenurilor pe 20 de ani, la o chirie de 1 euro/mp.
Negasindu-se intelegere la Opozitie, s-a votat doar proiectul de hotarare in forma initiala. Si acesta a cazut insa cu brio, cu doar 10 voturi pentru (un consilier iesise din sala(!)) si 12 abtineri venite din partea coalitiei la Putere.
Solutia, daca o putem numi asa, a venit din partea d-nei Doina Paul, care a reamintit actualului consiliu ca, pana la constituirea legala a ... noului consiliu, adica peste vreo 20 de zile, alesii locali ... alesi in 2000 se mai pot intruni in sedinte extraordinare. 
Prinzand din zbor ideea, Executivul a convocat pentru joia viitoare (10 iunie a.c.) o noua sedinta extraordinara in care sa se discute inchirierea pe 20 de ani a terenurilor, lucru care nu va impieta pe viitor concesionarea sau chiar vanzarea terenurilor (daca legea va permite) catre agentii economici. 
Utilitatile la Parcul Reconcilierii au fost votate fara probleme - Virtual Arad News (c)200435 de miliarde pentru amenajari
Spre deosebire de precedentele proiecte, Studiul de fezabilitate privind amenajarile exterioare si utilitatile la Parcul reconcilierii romano-maghiare din Piata Pompierilor, a trecut fara probleme de votul Consiliului.
Costurile totale de amenajare a Parcului reconcilierii se ridica la suma de 35 de miliarde de lei si vor fi suportate de la bugetul local. 
Din acesti bani se amenajeaza terenul de 10.500 de metri patrati pe care se intinde parcul si zona adiacenta acestuia.
In parc: se va monta, langa monumente, un port drapel format din trei tevi de 10 metri inaltime. Luciul de apa din mijlocul parcului va avea 15 metri lungime, 4 metri latime si 40 de centimetri adancime. Vor fi amplasate 80 de banci pe aleile parcului, alei care vor fi executate din granit de culoare gri, negru-gri, respectiv negru-rosu - cele principale, si din piatra cubica (aleile secundare). 
Parcul va fi alimentat cu apa, va avea un iluminat deosebit iar in jurul sau se vor realiza locuri de parcare, trotuare noi si mai multe spatii verzi. 
Toata lucrarea trebuie finalizata in 6 luni, dar cum deja in Piata Pompierilor se lucreaza intens, s-ar putea sa fie gata si mai repede.
Vot fara probleme
Cu unanimitate de voturi, au mai fost aprobate alte trei proiecte de hotarare: 
* Spatiile din imobilul situat in Sanicolaul Mic, pe strada Steagului, denumit si "Primaria de cartier" au fost impartite dupa cum urmeaza: in trei incaperi va functiona un punct de informare-documentare a Primariei, o incapere va fi a Politiei, una a Directiei Judetene de Posta iar in una va fi o caserie a Distrigaz 
* Camerei de Comert Italiane pentru Romania i-a fost inchiriat un spatiu de strada Ioan Calvin, nr. 27. Cererea este o consecinta fireasca a faptului ca la Arad este cea mai mare concentrare de societati comeciale italiene din intreaga Romanie 
* Consilierul Judetean Marius Salajan a primit, gratuit, 300 de metri patrati ca sa-si construiasca o casa, ca tanar casatorit, abia dupa ce a trecut dosarul pe numele sotiei, Nicoleta Salajan. 
Acestea fiind zise, chiar daca intre timp se va alege noul consiliu, vechiul consiliu local municipal ne-a dat intalnire la o sedinta pe joia viitoare. 
Care, la fel de bine, poate sa nu fie ultima din acest mandat!

Sorina Ambrus & Nicolae Oprean - Adevarul

  • Prescolarii au marsaluit prin oras cu pancarde si stegulete

Cei mai tineri ecologisti au organizat un mars prin centruIeri de dimineata Bulevardul Revolutiei, si anume traseul Teatrul de Stat - Palatul Administrativ a fost luat cu asalt de peste 400 de prescolari de la gradinitele din Arad care au impartit fluturase si au strigat lozinci cu privire la protectia mediului. 
Actiunea a fost organizata in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean. Numarul gradinitelor participante a fost de 28, fiecare grup de copii a avut pancarde, esarfe sau stegulete. 
Dupa parcurgerea traseului micutii s-au oprit in fata Palatului Administrativ unde au stat de vorba cu autoritatile si le-au spus doleantele lor. 
Primarul i-a rasplatit cu cate un tricou pe fiecare. 
Prescolarii au mai primit din partea Agentiei de Protectie a Mediului cate o ciocolata si o diploma de participare pentru implicarea in educatia ecologica. 
Cristian Ispravnic, directorul APM, a declarat: "aceasta actiune s-a facut cu prilejul Zilei Mediului si este organizata cu scopul de a sensibiliza populatia cu privire la protejarea mediului inconjurator"
Pe pancarde micutii au scris urmatoarele sloganuri "Lasati natura cum ne-a dat-o Dumnezeu; Eu sunt mic, dar vreau sa cresc mare intr-un mediu fara poluare; Padurea respira pentru toti pastreaz-o daca poti; lasati padurea cum a dat-o Dumnezeu; Vrem mai multe flori...". 
Tot cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, APM Arad va organiza astazi la Palatul Administrativ la ora 10.00 un concurs cu premii pentru elevii de liceu, pe doua sectiuni - afise cu tematica de reciclare si concurs de fotografii cu problematica generala de protectia mediului. 
Expunerea lucrarilor pentru publicul larg se va face pe holul Palatului Administrativ.

Claudia Untaru - Agenda zilei

  • Aproape trei milioane de euro pentru Expo Arad International

Complexul expozitional se va extinde - Virtual Arad News (c)2004Aradul va avea un complex expozitional de exceptie. Delegatia Comisiei Europene din cadrul Ministerul Integrarii a aprobat proiectul de extindere pentru Expo Arad International.
In urma modificarilor, complexul va avea inca o hala de expunere, o parcare si un spatiu exterior de expozitie.
Licitatia pentru firmele care doresc sa realizeze lucrarile va avea loc la inceputul lunii august. Uniunea Europeana acorda pentru acest proiect doua milioane de euro. 
Pe langa acesti bani, conducerea complexului expozitional trebuie sa puna inca 710.000 euro pentru realizarea lucrarilor de extindere. 
"Aceasta suma provine din serviciile pe 2003 si cele de anul acesta, targuri, nunti, seminarii, diverse evenimente pentru firme. De cand s-a semnat memorandumul de finantare, am investit deja 200.000 de euro in echipamente, utilaje, precum si in dotari interioare pentru hala", spune Nicolae Grosan, directorul complexului expozitional.
In urma cu un an de zile, imediat dupa pierderea Registrului Comertului, conducerea Camerei era deosebit de sceptica in privinta strangerii acestei sume. 
La vremea respectiva se vorbea chiar despre falimentarea si inchiderea Camerei de Comert, iar pierderea finantarii de doua milioane de euro era data ca si iminenta. 
Acum, se pare ca lucrurile s-au schimbat in bine. 
"La ora actuala sursele noastre de venituri sunt foarte diversificate si nu avem nici cea mai mica indoiala ca nu vom intampina probleme in strangerea fondurilor pentru lucrarile de extindere ale complexului", afirma Nicolae Bacanu, presedintele Camerei.
Lucrarile vor incepe in aceasta toamna si vor fi finalizate cel tarziu pe 30 noiembrie anul viitor.

Diana Rotar - Observator

  • Incep povestile de la pescuit. Din data de 10 iunie, pescarii pot sa-si ureze "fir intins"

In curand va fi redeschis sezonul de pescuitPescarii din toata tara se pregatesc, intens, pentru inceperea sezonului. Dupa o luna si jumatate de prohibitie, din data de 10 iunie, se da liber la pescuit. Timpul care a mai ramas la dispozitie este numai bun pentru  pregatirea uneltelor cu care se va prinde cea mai mare captura, pe care adevaratii impatimiti o vor arata, demonstrativ, nepriceputilor din domeniu, avand ocazia de a povesti noi si noi aventuri pescaresti.
Cum sa devii pescar cu acte in regula
Asociatia judeteana a vanatorilor si pescarilor numara nu mai putin de patru mii de membri. Pentru a putea pescui in legalitate, fara sa incalce legea, orice persoana trebuie sa se inscrie in asociatie. Pentru aceasta, este nevoie sa plateasca 650.000 pentru pescuitul in ape curgatoare si 850.000 pentru a sta cu unditele inclusiv pe marginea baltilor. Asociatia are prevazute si facilitati pentru anumite categorii. Astfel, copiii sub 14 ani platesc doar 175.000 de lei pentru a pescui la rau, baltile fiind pentru ei gratuite, copiii intre 14-18 ani, precum si pensionarii peste 65 de ani platesc doar jumatate din abonament, iar pensionarii peste 70 de ani un sfert din suma.
Pentru a intra in posesia unui permis de pescuit, doritorii trebuie sa aiba o poza de tip buletin, un buletin de identitate si sa se prezinte la sediul Asociatiei, pe strada Marasesti nr.6, zilnic, in cadrul orelor de program.
La Cicir nu se va pescui anul acesta
In perioada de prohibitie, Asociatia a inceput operatiunea de curatare a baltii Cicir. Balta a fost populata cu Amur, o specie de crap utilizata datorita faptului ca sunt mari consumatori de vegetatie. "Balta este murdara, plina de mal si necesita o curatare pe care aceasta specie de peste o poate realiza. Mai mult ca sigur, balta nu va mai fi deschisa circuitului sportiv", ne spune stefan Degeratu, secretarul general al asociatiei. Acesta declara ca pescarii se pot delecta la Ghioroc, Lipova, Taut, Aciuta si Vladimirescu. De asemenea, Asociatia a incheiat un protocol cu judetele invecinate, pescarii posesori de permise putand sa-si incerce norocul si dincolo de limitele Aradului.
Afaceri cu peste
La nivel de judet, intreprinzatorii particulari nu au ezitat sa-si deschida afaceri cu pescarii particulare. De la inceputul anului, mai mult de sase astfel de afaceri s-au pus pe picioare. Baltile au fost populate cu diferite specii de peste, de cele mai variate marimi. Pentru a pescui intr-un astfel de loc, trebuie platit intre 150.000 si 300.000 de lei pe zi. Cantitatea de peste este insa limitata, existand cazuri in care pescuitul se face doar asa, de amorul artei, pestele prins fiind imediat eliberat in balta.
Campioni aradeni
Aradul nu duce lipsa de campioni la acest sport. stefan Degeratu, secretarul general al Asociatiei aradene, este campion national la pescuit sportiv. In varsta de 48 de ani, acesta spune ca a pus undita in mana in urma cu 44 de ani. "Toata viata mea am pescuit. Cel mai mare peste prins a cantarit nu mai putin de 19 kilograme. A fost un somn pescuit in Mures. Anul trecut am reusit numai o captura de 10 kilograme". Fiica acestuia, aflata in ultimul an de liceu, a mostenit pasiunea tatalui. Diana, la cei 18 ani, este tripla campioana nationala la pescuitul sportiv. Din cauza examenului la facultate, aceasta va trebui sa puna undita in cui anul acesta.
Pasiunea cere bani multi
Pentru a putea sa fie cat de cat competitiv, un pescar trebuie sa investeasca sume frumusele in uneltele cu care isi desfasoara activitatea. Suma minima este pe undeva la 20 de milioane de lei. Un pescar de top, care participa la competitii, nu are ce cauta fara 50-60 de milioane de lei. Cheltuieli mari, dar ce nu face omul pentru a-si duce la indeplinire pasiunea si a se lauda, apoi, cu "monstrii" prinsi.
Sanctiuni pentru braconieri
Actiunile de populare a baltilor sunt foarte necesare pentru buna functionare a microclimatului respectiv. Cu toate acestea, nu toti pescarii constientizeaza, aruncand nada si in perioadele interzise, cand au loc aceste operatiuni sau cand pestii depun icre. Amenzile sunt destul de mari, intre 1.200.000 si 1.400.000 de lei, dar, cu toate acestea, sunt multi care risca si merg la braconaj. "Vrem sa le spunem ca, daca sunt prinsi, risca sa li se intocmeasca si dosar penal. Pescuitul in perioadele interzise sau cu unelte interzise, la grebla sau cu plase se sanctioneaza aspru".
Ciorba pescareasca
1 kg peste, 4 rosii, 4 linguri de orez, 2 cepe, 1 ardei gras, 1 l zeama de varza, patrunjel verde, marar, sare, piper boabe.

Se pune la fiert ceapa, taiata fideluta, intr-un vas cu un litru de apa rece si putina sare. Cand este fiarta, se adauga orezul, curatat si spalat si ardeiul, taiat marunt. Se lasa sa fiarba putin, apoi se adauga rosiile, decojite si taiate felii, si pestele, taiat bucati. Se toarna zeama de varza, fiarta separat, putina sare si cateva boabe de piper. Se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 10  minute, dupa care se presara cu verdeata tocata si se da vasul deoparte.

Mihaela Iancu - Observator Plus

  • "Am avut rezultate normale" 

Tehnicianul FC UTA - Ilie Stan despre ratarea promovariiIlie Stan, tehnicianul "Batranei Doamne", despre ratarea promovarii
La finele primei jumatati de sezon, UTA impartea prima pozitie de lider in seria B3 cu Olimpia Satu-Mare. 
Dupa stagiunea de primavara, distanta fata de primul loc, ocupat de CFR Cluj, a fost de 16 puncte. 
Si atunci, ca si in momentul de fata, jucatorii au trei luni restanta la salarii. 
Situatia financiara catastrofala a clubului a impiedicat revenirea dupa numai un an in primul esalon. 
Ceea ce este mai trist, surse din conducere confirmand acum, ca nici macar nu s-a dorit acest lucru. 
Au fost sloganuri aruncate pentru imagine, pentru "prostime". Inclusiv scandalurile din tur, dintre Chisbora si Boruga, au fost de fatada.
Cu Boruga antrenor, UTA a avut o linie de clasament mai buna. Pe teren propriu s-au castigat opt meciuri din opt, de "afara" s-au adus zece, cu victorii modeste ori rusinoase, la Baia Mare, ACU sau Ineu. 
Ilie Stan a clacat in special pe teren propriu, unde a obtinut noua puncte din 21 posibile, cu doua izbanzi si trei remize. 
CFR Cluj si ACU Arad au obtinut victorii decisive pe batranul stadion din Calea Aurel Vlaicu, dupa evolutii ale ros-albilor incriminate de antrenor. 
"Am fost contactat de persoane din conducerea lui ACU, dar am refuzat. Cu CFR Cluj s-a umblat la jucatori. La cei care sunt in proprietatea altora. Nu mai insist, pentru ca nu are rost. Dupa ce conditii au fost la echipa si cu ce lot de jucatori am avut, pregatit de mantuiala cand a inceput returul, pot sa spun ca rezultatele pe care le-am avut au fost normale. Nu se putea face mai mult. Au mai fost deplasarile la care s-a facut numai act de prezenta. La Negresti eu nici nu m-am dus. Am auzit ca pierdem la doua goluri, si asa a fost. Ce puteam eu sa fac? Dar a venit vremea noului val de antrenori si conducatori. Cu oameni ca Gherghel nu se poate face performanta", a analizat Ilie Stan prestatia ros-albilor in a doua parte a campionatului.
Locic, dependent de primar
Situatia financiara a clubului a fost una critica: salarii neplatite, conturi blocate, apa si telefon taiate de la stadion. 
In aceste conditii, presedintele Chisbora spunea la startul sezonului ca ar fi refuzat un ipotetic loc facut cadou in prima divizie, alaturi de un milion de dolari. UTA isi ducea viata de la o zi la alta, ca un muribund. 
Propunerea unui obiectiv indraznet trebuia sa aduca lumea la stadion. 
Dupa primele victorii chinuite, cei doua-trei mii de oameni care au venit la meciuri au huiduit copios jocul, in antiteza profunda cu declaratiile conducerii si ale antrenorilor. 
Primarul s-a implicat numai sa nu spuna ca nu o face. Acum, echipa este in asteptarea unei carti castigatoare: valabila, spune Marius Locic, intr-un parteneriat de afaceri imobiliare in Arad si numai cu actualul primar. 
Mai nou, echipa se doreste a fi condusa cu o participare masiva din partea CL. Numai asa s-ar putea reface stadionul, nocturna si mai ales echipa. 
Ar fi si singura varianta in care Ilie Stan ar continua la UTA.

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]