Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 5 noiembrie 2004

Stirile TVA aici

  • Politistii de proximitate aradeni - tot mai aproape de Europa

Aradul poate sa devina unul dintre cele sase centre a politiei de proximitate infiintate de guvernul elvetianIeri, s-a incheiat vizita in Arad a lui Georges Chariatte, ofiter consultant in cadrul Politiei de Proximitate din Elvetia. 
Timp de patru zile, distinsul oaspete a colindat intreg judetul, pentru a-si da seama cum a fost inteles conceptul de Politie de Proximitate de catre organele legii aradene. 
Concluziile discutate cu primarul Gheorghe Falca, prefectul interimar, Florin Remetan, dar si cu comisarul sef, Nicolae Gudiu, seful Inspectoratului de Politie Judetean Arad, le-am aflat si noi in cadrul unei conferinte de presa. 
Dupa cuvintele de multumire si pretuire adresate de subinspectorul Camelia Tuduce Berar, seful Compartimentului Politie de Proximitate, George Chariatte ne-a declarat: 
"Ca delegat al Guvernului elvetian am cautat sa aflu cat de mult a fost implementat conceptul de Politie de Proximitate in Romania. Primul judet vizitat a fost Aradul, unde am fost placut surprins de felul cum se lucreaza, asta tinand cont si de dotarile ce nu sunt intotdeauna foarte bune. Trebuie stiut ca prin participarea politistilor romani la stagiile de pregatire teoretice, practice si de analiza tranzactionala, in Elvetia, s-a incheiat prima etapa prevazuta in programul nostru. Observand ca in proportie de 85%, structurile Politiei de Proximitate au fost adaptate societatii romanesti, intentionam sa trecem la etapa a doua. Aceasta prevede invatarea sefilor din cadrul Politiei romane sa dezvolte relatii de parteneriat cu celelalte institutii non-guvernamentale, pentru eliminarea infractionalitatii mici si medii. Incepand cu anul 2005, aceasta operatiune, denumita Security Marketing, se va face in cinci judete, plus un sector din Bucuresti." 
Intrebat daca si Aradul se va regasi printre judetele vizate, Chariatte a adaugat: "Avand in vedere ca judetul dumneavoastra e o poarta spre Occident, iar conceptul a fost foarte bine asimilat aici, exista toate sansele ca unul dintre proiectele pilot initiate de Guvernul Elvetiei sa se desfasoare in Arad. Nu depinde numai de mine, eu voi incerca sa pun o vorba buna pe langa cei ce gestioneaza bugetul destinat pentru astfel de actiuni."
In incheiere, comisarul sef, Nicolae Gudiu, a reafirmat tot sprijinul institutiei pe care o conduce pentru Compartimentul Politiei de Proximitate si s-a aratat incantat de posibilitatea ca Aradul sa devina unul dintre cele sase centre ce urmeaza a fi infiintate in Romania de Guvernul elvetian. 
"Acum, politistii de proximitate aradeni sunt destul de putini si activitatea lor nu e prea cunoscuta de cetateni. Cu timpul, insa, ei se vor implica tot mai mult in prevenirea activitatilor infractionale. Faptul ca la conducerea departamentului avem o femeie, singura din tara pe acest post, este un mare avantaj pentru noi". - a incheiat seful IPJ Arad.

Calin Mnerie - Adevarul

  • Functionarii aradeni vor sa boicoteze alegerile

Functionarii aradeni ameninta cu boicotarea alegerilorMii de functionari publici din cele mai tari judete ale tarii (de exemplu, Timis sau Cluj), afiliati Federatiei Functionarilor Publici din Romania sunt de mai multe zile in greva generala, asigurand activitatea din primarii si consilii judetene doar in proportia ceruta de lege (adica la servicii de genul decese, casatorii etc). 
Functionarii din primariile aradene nu au urmat insa gestul colegilor lor, desi sunt afiliati aceleiasi federatii, si au decis ca vor avea un cuvant de spus in aceasta problema doar in aceasta saptamana. 
Ieri, liderul Sindicatului Functionarilor Publici din cadrul CJA, Marian Olariu, a anuntat faptul ca functionarii publici afiliati la trei sindicate aradene au decis sa boicoteze alegerile, in cazul in care atitudinea guvernantilor nu se va schimba si daca promisiunile facute inca din aprilie nu vor fi transformate in realitate. 
Marian Olariu a dat ieri citire (in cadrul Comisie de dialog social) protestului formulat de cele trei sindicate aradene, in care se arata negru pe alb - ca exista ,"o stare de nemultumire generala in randul salariatilor din acest sector de activitate, aradenii fiind solidari cu actiunile organizate de catre federatie. Urmeaza a lua in discutie, in cadrul organizatiilor noastre sindicale, posibilitatea refuzului de a participa la unele actiuni privind organizarea alegerilor locale". 
Nu este vorba de actiuni minimale, ci de refuzul angajatilor statului de a lua parte la "amenajarea sectiilor de votare, prelucrarea listelor electorale de la Serviciul de evidenta informatizata a populatiei si predarea acestora presedintilor sectiilor de votare, participarea in birourile electorale ale sectiilor de votare, asigurarea mijloacelor de transport pentru buletinele de vot, impartirea acestora pe sectii de votare si recuperarea lor"
Adica, cu alte cuvinte, functionarii din Primaria Municipiului, cei din CJA si probabil si cei de prin primariile din judet nu vor participa la procesul de organizare si derulare a alegerilor. 
Mirat ca functionarii aradeni vor sa saboteze alegerile, subprefectul Florin Remetan a afirmat ieri ca "procesul de alegeri nu va fi afectat nici cat negru sub unghie", pentru ca "noi (Prefectura - n.r.) ne ocupam de alegeri. Daca ati pus aceste amenintari pe hartie doar ca sa faceti valuri, nu tine cu noi". 
Lucrurile s-ar putea sa stea diferit de ceeace-si doreste mai marele Prefecturii Arad, in conditiile in care nici angajatii Prefecturii nu par indiferenti la protestele colegilor de imobil, dar si dat fiind faptul ca parte din munca de la alegeri pica vrand, nevrand pe seama sindicalistilor care sunt decisi sa spuna "nu" in aceasta chestiune.

Adriana Barbu - Agenda zilei

  • Incendiu la alimentara

Pompierii au localizat incendiul din Piata "Mihai Viteazul"Un magazin alimentar din Piata Mihai Viteazu a ars aproape in intregime seara trecuta. 
Fumul gros care iesea din magazin a fost observat de un agent de paza al pietei in jurul orei 5 si jumatate. 
Acesta a chemat imediat pompierii si politia.  
Pompierii au stins in cateva zeci de minute focul insa nu au putut salva nimic. Magazinul a ars in proportie de 90 la suta si nu era asigurat. 
Din primele cercetari nici nu s-a putut face o estimare a valorii bunurilor arse pentru ca interiorul magazinului era facut scrum insa sigur este vorba de pierderi de cateva sute de milioane. 
Pompierii nu au putut spune cu certitudine care este cauza izbucnirii incendiului, dar sistemul electric al pietei este invechit si nu s-au mai facut reparatii de mult timp. 
Cercetarile in acest caz continua.    

Camelia Catean - Televiziunea Arad

  • Muresul – mai putin poluat. - A inceput reabilitarea Statiei de epurare

Prin reabilitarea Statiei de epurare apele Muresului vor fi mai curate - Virtual Arad News (c)2004Statia de epurare a apei a intrat deja intr-un amplu proces de reabilitare.
Dupa finalizarea lucrarilor, se va asigura tratarea corespunzatoare a apelor reziduale provenite din oras si totodata evacuarea adecvata a acestora in Mures.
Raul va fi astfel protejat iar poluarea transfrontaliera a raului Tisa si a Dunarii in amonte de receptorul final, Marea Neagra, va fi redusa.

Investitia totala se ridica la 13,131 milioane de euro, finantarea fiind de 27,45% din fonduri ISPA si 72,55% dintr-un imprumut BERD accesat de Regia de Apa-Canal.
Contractul de lucrari pentru reabilitarea Statiei de Epurare Arad a fost semnat de catre angajatorii contractului, Oficiul de plati si Contracte Phare si Regia de Apa-Canal cu consortiul Bamag-Tahal, si el reprezinta cea mai importanta componenta a proiectului ISPA al Regiei aradene.
Opt luni de expertize
Data inceperii derularii Contractului de lucrari a fost stabilita pentru 13 ianuarie 2004. Amplasamentul a fost predat contractorului in 22 septembrie.
In acest rastimp au fost efectuate unele expertize si o mare parte a proiectarii.
Garantia de Buna Executie pentru contract a fost aprobata de catre Oficiul de Plati si Contractare Phare si de Catre RAAC in cursul lunii.
Totodata BERD a emis neobiectia finala pentru contract.

Simona Mazare - Observator

  • Market Tot - complex comercial si piata agroalimentara

In cartierul Alfa s-a deschis complexul comercial Market TotCei 20.000 de locuitori ai cartierului Alfa nu vor mar fi nevoiti sa-si faca cumparaturile din alte zone ale orasului.
Un complex comercial si o piata agroalimetara le stau la dispozitie.
Market Tot asa cum si numele o sugereaza, le ofera tot ce au nevoie de la hainele si incaltaminte la produse alimentare si de uz casnic. Complexul se intinde pe o suprafata de 1.200 de metri patrati, cu o capacitate de 26 de standuri.
Preturiie de chirie pentru acestea sunt accesibile tuturor agentilor economici care doresc sa inchirieze un spatiu.
De altfel acest fapt este dovedit, la scurt timp de la anuntul de inchiriere toate standurile au fost ocupate de comercianti din tot Aradul.
"In cartierul Alfa, desi nu este de neglijat, din punct de vedere numeric, nu a existat pana acum nici un magazin care sa le ofere locuitorilor din aceasta zona tot ceea ce le trehuie in casa. Dupa cum puteti observa, piata care functioneaza acum este una foarte mica, de aceea ne-am gandit ca pe langa complexul comercial sa functioneze si o piata agroalimentara.
Aceasta ra fi una acoperita si le va oferi comerciantilor nu doar o chirie acceptabila, ci si conditii excelente de desfacere a produselor",
afirma administratorul complexului.
Calitate si respect inainte de toate
Asa cum afirma conducerea complexului Market-Tot, ideea acestui proiect s-a nascut in urma cu mai multi ani, insa s-a concretizat doar acum din motive financiare.
Pentru a pune pe picioare o asemenea afacere este nevoie de timp si de foarte multa munca, astfel incat la final sa iasa un lucru de calitate care sa multumeasca atat clientii cat si agentii economici si colaboratorii.
Market Tot se adreseaza tuturor aradenilor nu doar celor care locuiesc in cartierul Alfa.
Complexul este dotat cu o parcare cu o capacitate de 100 de locuri pentru masini.
"Cautam sa atragem comercianti adevarati, care sa le ofere clientilor marfuri de calitate.
La fel ca in orice alta activitate comerciala, trebuie sa existe respect fata de client si noi asta incercam sa facem.
Vrem va cei care trec pragul complexului nostru sa revina si a doua si a treia oari si sa devina clienti fideli.
Acest lucru nu se poate face decat prin calitate",
sustine administratorul Market Tot.
La Market Tot functioneaza si un fast foodFast - food, florarie si carmangerie
In cadrul complexului, pe langa cele 26 de standuri destinate hainelor, incaltamintelor, produselor alimentare si de uz casnic, a cosmeticelor si chimicalelor exista si un fast - food cu produse calde si reci.
Aici, clientii se pot relaxa dupa ce isi fac cumparaturile, la o cafea sau la o gustare, meniul cuprinzand o gama variata de produse.
Chiar in apropierea fast - food-ului se afla o florarie.
"Noi
comercializam pe langa traditionalele flori si aranjamente florale o multime de alte lucruri specifice gradinaritului, produse de ingrijire, precum si tot felul de accesorii. Acesta este primul punct de desfacere pe care il deschidem si speram ca dupa ce oamenii se vor familiariza cu noi sa ne extindem. Suntem foarte multumiti de conditiile de aici si in special de chiria perceputa care este una foarte avantajoasi pentru noi", afirma reprezentantul florariei.
Market Tot mai pune la dispozitia aradenilor o carmangerie cu produse proaspete aduse de la Curtici.
De asemenea, cei care se decid sa intre in acest complex isi pot cumpara la preturi avantajoase produse lactate, produse de panificatie si patiserie.
Comerciantii sunt foarte multumiti
Am stat de vorba cu cativa agenti economici care au ales sa-si comercializeze produsele in acest loc.
Acestia sunt mai mult decat multumiti de afacerea incheiata, ei sustin ca au facut o alegere foarte buna "am ales acest complex pentru ca este cu totul altceva decat ce s-a deschis pana acum, o noutate pentru aradeni. E curat, frumos, are tot ce iti trebuie iar chiria este pentru toate buzunarele. Noi avem si alte standuri, dar aici speram sa avem clienti multi pentru ca in aceasta zona nu prea au oamenii pe unde sa-si faca cumparaturile", declare un reprezentantul unui stand de haine.
Market Tot este deschis in fiecare zi de luni pana sambata intre orele 8 - 20.

Observator Plus


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]