Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Luni, 8 martie 2004

Stirile TVA aici

  • "Loialitatea este cel mai mare cadou de 8 Martie. Eu l-am primit"...

Presedinta PUR Arad - Lia Ardelean apreciaza loialitateamarturiseste Lia Ardelean, presedinta filialei PUR Arad
- D-na Lia Ardelean, dumneavoastra, ca femeie, sunteti singurul sef al unei filiale de partid, din Arad. Cum se descurca o femeie intr-o lume a barbatilor, dupa cum se prezinta politica la noi? 
- Lasand modestia la o parte, cred ca ma descurc bine. Cat despre lumea barbatilor... trebuie sa te impui luptand cu fiecare asa cum este nevoie. Cu barbatii adevarati, care recunosc valoarea si pot sa accepte competitia cu o femeie, lupti de la egal la egal. Cu ceilalti, trebuie sa lupti cu diplomatie, deoarece, in politica, puterea consta in diplomatie, iar daca esti un bun diplomat sunt convinsa ca poti sa castigi. 
- Comparand mediul de afaceri, in care v-ati afirmat, cu lumea politica, unde credeti ca ati repurtat cel mai mare succes? 
- In afaceri, spun eu. Dar nu pot zice ca n-am avut succes si in politica. Faptul ca dupa 8 ani de activitate politica, sunt presedinta a unei filiale de partid, inseamna ca, totusi, am reusit si in politica. Ceea ce mi-am dorit eu si, partial, cred ca am realizat, este schimbarea mentalitatii legata de femei, atat in afaceri cat si in politica. Femeile din afaceri sunt suspectate ca ar fi cele ce se afla in fata unui barbat care-si deruleaza afacerile prin intermediul lor. Eu insa, sunt un exemplu clar in care afacerea mi-am demarat-o singura! De altfel, nici macar sotul meu nu a fost implicat in acest lucru, el avand o alta afacere in agricultura. Deci, am inceput singura si cred ca am transformat afacerea intr-un succes. In privinta politicii, si aici doresc schimbarea mentalitatii. Vreau sa arat ca se poate promova si in alt mod, printr-o atitudine demna. 
- Unde credeti ca se manifesta cele mai multe prejudecati legate de femei, in afaceri sau in politica? 
- Cred ca mai usor este pentru o femeie in afaceri si asta e valabil pentru oricine. Daca te orientezi bine si iti vezi de afacerea proprie, intri in competitie, pentru ca suntem intr-o economie de piata si, daca esti bun, poti sa rezisti. In politica, nu ajunge puterea, nu ajunge munca, nu ajunge perseverenta, e nevoie si de multa dibacie, diplomatie si de o lupta mai puternica decat in afaceri. 
- Ce cadou v-ati dori de 8 Martie din partea colegilor de partid? 
- Din partea colegilor ... fidelitate si loialitate. Acesta este cel mai mare cadou pe care pot sa-l primesc din partea colegilor de partid. In ultimul timp au dat dovada de acest lucru si pot considera ca am primit deja cadoul pe care mi-l doream cel mai mult. In final, transmit un gand bun tuturor femeilor, iar dintre femei, mai ales mamelor ale caror merite fiecare dintre noi trebuie sa le pretuim si sa le recunoastem.

 Nicolae Oprean - Adevarul

  • Flori in Micalaca

GCA a deschis o florarie in MicalacaUn magazin de flori s-a deschis in zona 300 din cartierul Micalaca. Acesta apartine societatii de gospodarire comunala. 
Inaugurarea a fost grabita putin de apropierea zilei de 8 martie. Magazinul vinde, pe langa flori la fir si in ghiveci, fantani arteziene! 
"Vom avea mai multe tipuri, oamenii vor putea alege si din reviste, ne-a declarat directorul Edeleni Coloman. Vom amenaja si spatiul verde din fata magazinului; vom pune banci, o cascada artificiala, rondouri de flori. Aradenii vor putea alege de aici un tip de gradina, iar noi le-o amenajam acasa". 
Gospodarirea Comunala va deschide saptamana viitoare o sera de 600 de metri patrati, unde va produce flori in regim propriu, pentru a le putea vinde mai ieftin decat pretul pietei.
Intr-o incapere separata se vand deja articole de pompe funebre. Preturile sunt si pentru acestea rezonabile.
"Am avut noua spatii comerciale, si am ramas cu … nici unul. Am facut acum eforturi pentru a-l deschide pe acesta si va urma altul la UTA. 
Sper sa porneasca afacerea si atunci ne vom putea extinde si in centrul orasului"
– a precizat directorul.

Andrei Ando - Observator

  • Bisericile aradene s-au rugat "in cor"

Credinciosi de diferite confesiuni s-au rugat impreunaSute de credinciosi au fost prezenti, vineri seara, la Ziua Mondiala de Rugaciune, care a beneficiat de participare ecumenica. 
Evenimentul a avut loc la Parohia Ortodoxa Arad-Bujac, si au participat toate Bisericile Istorice din Arad, sub directa indrumare binecuvantare a Prea Sfintitului Timotei Seviciu, episcopul Aradului. 
La eveniment au participat prin rugaciuni reprezentanti ai Bisericilor greco-catolice, romano-catolice, luterane, reformate, evanghelice, ai Bisericii Sarbe si, de asemenea si din partea Comunitatii evreilor. 
"In acest an, ne-am rugat pentru femeile din Republica Panama", a declarat Vasile Pop, preot paroh la Parohia Arad-Bujac. 
In cadrul programului, preotii au explicat insemnatatea rugaciunii si puterea ei. De asemenea, cei prezenti au beneficiat de un program de cantece, moment oferit de corurile bisericilor prezente.

Anca Sumalan - Ziarul Transilvania

  • Zece tramvaie noi pentru aradeni

Inca 20 de tramvaie vor fi aduse din Germania - Virtual Arad News (c)2004Calatorii liniei 3, singurii urmariti oficial
Compania de transport public are de gand sa achizitioneze, in aceasta perioada, 10 tramvaie din Germania, de tipul celor intalnite deja pe centrul si in cartierele Aradului. 
Desi se spera initial ca societatea va putea aduce pe piata mai bine de 20 de astfel de mijloace de transport, faptul ca CTP se va vedea obligata sa transporte singura, pe buzunarul propriu, tramvaiele nemtesti a redus drastic posibilitatile de achizitie. 
Petru Cuvineanu, directorul adjunct al companiei, ne-a declarat ca cel mai probabil vor fi achizitionate si introduse pe linii 10 tramvaie, in conditiile in care societatea are puse deoparte la buget 2 miliarde de lei, bani care ar urma sa asigure transportul tramvaielor. 
Pretul unui tramvai nou-nout depaseste doua miliarde de lei. 
In ceea ce priveste sistemul pilot de urmarire prin satelit a trarnvaielor, activitate ce intra tot in grija Companiei de transport public, Petru Cuvineanu sustine ca el va fi pus oficial in functiune in cateva zile. 
In fapt, sistemul nu va suporta schimbari exterioare, ci doar unele de ordin intern, cum ar fi mutarea server-ului la dispecerat si faptul ca, de acum, datele vor fi introduse de dispecer. 
Cat priveste extinderea sistemului si pe celelalte linii de tramvai, directorul afirma ca, pentru moment, nu exista o justiticare in acest sens, in conditiile in care urmarirea prin satelit a liniei 3 (una dintre cele mai lungi din municipiu) ofera suticiente date pentru o evidenta clara a celorlalte linii si tramvaie. 

Adriana Barbu - Agenda zilei 

  • Hoti de marmura funerara

Au fost prinsi hotii statuilor din cimitireFurtul monumentelor funerare si mai ales al statuilor din cimitire a devenit un fenomen pe care politia aradeana a inceput sa-l combata cu succes.
Primele doua victime ale oamenilor legii sunt doi pancotani, Alexandru Iacob, de 38 ani si Ioan Kozok, de 22 ani. 
Acestia au furat o statueta de aproximativ 1,40 metri inaltime, din marmura alba, datata aproximativ din anul 1910, care era amplasata la mormantul unei tinere in cimitirul din Pancota. 
Monumentul a fost vandut unui comerciant de obiecte vechi de pe Calea Sagului, din Timisoara. 
Al doilea grup de infractori e format tot din aradeni, dintre care doar cativa au fost deja prinsi. 
Ei au furat o statuie din marmura, de un metru si jumatate inaltime, din cimitirul Eternitatea. 
Placa funerara a fost transportata cu un taximetru la Timisoara. 
Monumentul a distrus partial portbagajul masinii. 
Hotii au avut ghinionul de a fi inregistrati in borderourile de vanzare ale firmei din Timisoara unde au vandut statuia, ceea ce a facilitat politiei aradene ancheta in acest caz. 
Ambele monumente funerare au fost recuperate. 
Politia continua cercetarile pentru a da si de urma altor monumente funerare furate din Arad.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]