Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Joi, 8 iulie 2004

Stirile TVA aici

  • Se vrea rezilierea contractului cu Parktronic

Executivul doreste rezilierea contractului cu Parktronicul - Virtual Arad News (c)2004Executivul local si-a aratat ieri intentia de a rezilia contractul incheiat cu Parktronic. 
Acesta a fost trimis spre studiu juristilor din primarie, pentru a se gasi variantele cele mai bune in care poate fi denuntat; se doreste cautarea unei solutii prin care primaria sa nu fie pusa in situatia de plati despagubiri concesionarului serviciului de parcari.
Contactat de Observator aradean, patronul firmei Belsirim, Emil Siegmeth – cel care a introdus la Arad sistemul Parktronic – a acuzat Primaria ca nu isi respecta investitorii. Aceasta declaratie nu este prea promitatoare pentru cei care spera intr-o despartire amiabila…
Un Parktronic mai mic...
Dupa ce se va renunta la sistemul actual de parcare, primarul Gheorghe Falca vrea sa impuna o alta grila de taxare a parcarii in zona centrala a orasului. Tot pentru o fluidizare a traficului... Adica, un alt Parktronik, dar mai mic. Sau mai mare?!
Inca un proces...
Firma Belsirim a cerut instantei reintroducerea modalitatii de blocare a rotilor celor care nu au platit parcarea autoturismelor. 
Procesul se redeschide in cateva saptamani, timp in care primaria – care a solicitat amanare la termenul anterior – isi va pregati apararea.
Doua milioane de euro
Potrivit clauzei din contractul de parcare, municipalitatea ar trebui sa plateasca firmei Belsirim suma de doua milioane de euro pentru rezilierea contractului. 
In prezent, la Arad nu se mai respecta sistemul de parcare cu plata: rotile masinilor nu sunt blocate, contravenientii nu sunt amendati, doar cate o masina e ridicata, din cand in cand, daca parcheaza pe trotuar sau pe sens interzis.  Firma Belsirim si-a retras agentii de paza si taxatorii si a renuntat la amendarea soferilor … blatisti.

Simona Mazare - Observator

  • Apa minerala pentru angajati in zilele cu temperaturi extreme

La Apemin Lipova se produc cantitati suplimentare de apa pentru zilele toride - Virtual Arad News (c)2004Potrivit meteorologilor, zilele acestea, este foarte posibil ca temperatura din judetul Arad sa ajunga, pe alocuri, chiar la 37-38 de grade Celsius. 
In acest sens, agentii economici trebuie sa ia masurile care se impun, tocmai pentru ca sanatatea angajatilor sa nu fie pusa in pericol. 
"Conform Ordonantei de Urgenta 99/2000 privind metinerea starii de sanatate a angajatilor, angajatorii trebuie sa le asigure angajatilor apa minerala, doi sau patru litri de persoana pe schimb, echipament individual de protectie si asigurarea de dusuri" - a declarat Florina Ghile, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Teritorial de Munca Arad. 
Daca angajatorul este in imposibilitatea de a le asigura angajatilor cele impuse de lege, atunci trebuie sa reduca numarul de ore de munca astfel incat angajatii sa poata munci pana la ora 11.00 si dupa ora 17.00. 
Angajatorii sunt obligati sa se supuna acestor solicitari, atunci cand se inregistreaza pe o perioada de doua zile consecutiv temperaturi extreme de peste 37 de grade Celsius. 
In cazul in care angajatorul nu tine cont de cele impuse de lege este pasibil de amenzi ce pot ajunge pana la 50 de milioane de lei. 
Inspectoratul Teritorial de Munca Arad pune la dispozitia angajatilor un numar de telefon (0257/257220) pentru a face eventuale sesizari privind ignoranta de care dau dovada agentii economici in zilele cu temperaturi extreme de peste 37 de grade Celsius.

Simona Valan - Agenda zilei

  • Kiraly Andras, presedinte al UDMR Arad: "In filiala aradeana nu exista fractiuni"

Analiza activitatii la intalnirea UDMR cu presaLa conferinta de presa de ieri a UDMR Arad presedintele Kiraly Andras a declarat ca la sedinta Consiliului Reprezentantilor Unionali, Marko Bela a dat asigurari ca UDMR nu se va transforma intr-un partid politic, contrar tuturor zvonurilor. 
Intrebat de catre redactorul ziarului "Adevarul", daca in organizatia UDMR Arad sunt simpatizanti sau membri ai UCMR (n.n. aripa radicala a Uniunii), Kiraly Andras a declarat ca in filiala aradeana nu exista fractiuni.
La punctul doi al conferintei de presa, liderii UDMR - Kiraly Andras, Levente Bognar si Levente Horvath, au trecut in revista rezultatul obtinut de catre Organizatia Municipala la alegerile locale. 
In urma alegerilor, UDMR Arad a obtinut 67 de consilieri locali, trei municipali, trei judeteni, trei posturi de primar, sapte viceprimari si un post de vicepresedinte al CJA, functie ce a fost obtinuta pentru prima data de udemeristi.
Ca si succese exceptionale la alegerile locale, au fost nominalizate localitatile Misca si Dorobanti. 
La Misca s-au obtinut 10 locuri de consilier din totalul de 13, iar la Dorobanti Uniunea a reusit sa castige 10 locuri de consilier din totalul de 11. 
La capitolul nerealizari, a fost amintit insuccesul de la Zerind, unde udemeristii au pierdut fotoliul de primar.
Conform celor declarate de catre Levente Bognar, la alegerile locale, UDMR Arad si-a atins obiectivul propus, pasul urmator indreptandu-se spre alegerile generale.

Daniel Albu - Adevarul

  • Calificari in constructii

Arcons a fost reautorizata sa organizeze cursuri de calificareAradenii care vor sa lucreze in constructii pot obţine o calificare foarte  uşor.
Diplomele pot fi obţinute de la societatea Arcons, care a fost reautorizata sa organizeze cursuri de calificare.
In ultimii ani, aici au fost pregatiţi sute de muncitori in diferite meserii din domeniul  construcţiilor. 
Diplomele sunt reconoscute in orice ţara din Uniunea Europeana şi poarta girul Direcţiei Muncii, Solidaritaţii Sociale şi Familiei.
Cursurile dureaza intre o luna si jumatate de an si  sunt suţinute de profesori specializaţi.
Direcţia Muncii din Arad si Intreprinderile mici şi Mijlocii vor stabili un top al celor mai cautate  meserii de pe piaţa muncii.
Astfel va scadea  numarul muncitorilor   necalificaţi  şi se va asigura  stabilitatea locurilor de munca

TV Arad

  • "Batrana Doamna", resuscitata

Emanoil Gherghel este noul presedinte al CA de la FC UTAFCM UTA Arad, solutia actionarilor
La capatul a trei ore de discutii aprinse, cei 17 actionari ai FC UTA SA, care au luat parte la a doua sedinta a Adunarii Generale a Actionarilor, au ajuns la un numitor comun in ceea ce priveste viitorul echipei fanion a Aradului. 
Emanoil Gherghel a fost votat in unanimitate ca noul presedinte al Consiliului de Administratie, in lipsa altor candidati. 
Acesta va organiza AGA extraordinara, peste 15 zile, cand jucatorii aflati in proprietatea clubului vor fi vanduti Asociatiei non-profit FCM UTA Arad, sub conducerea lui Sandu Ion. 
Tot atunci, vechiul SA va cesiona drepturile federative, adica locul in Divizia B si palmaresul "Batranei Doamne", catre FCM.
In CA au ramas doar patru membri, Emanoil Gherghel, Marius Tucudean, Nicolae Pepici si Octavian Iovanut. 
Alaturi de Calin Chisbora si Nicolae Calmore, au demisionat Aurel Dehelean si Sandu Ion, care se afla, alaturi de Eugen Nemes si Alexandru Bercea, pe lista membrilor fondatori ai FCM UTA. 
Noua societate va fi condusa de un consiliu director, in fruntea caruia se va afla Sandu Ion, absent de la sedinta din motive legate de constituirea asociatiei non-profit. 
Sursa principala de finantare a societatii, care isi propune, in primul an, un buget de jumatate de milion de dolari, va fi adusa din cotizatii lunare ale membrilor fondatori, minimum cinci milioane de lei pe luna, sub forma de sponsorizare, banii fiind garantati cu bilete la ordin. 
"Prevederea Codului Fiscal intrata in vigoare la 1 ianuarie 2004, prin care orice societate aflata pe profit, are dreptul sa acorde sponsorizari, de maximum 3 la mie din cifra de afaceri, dar nu mai mult de 20 la suta din impozitul pe profit datorat trimestrial, sta la baza FCM-ului", a declarat Aurel Dehelean, membru fondator al noii structuri de conducere a clubului. 
Cat despre datoriile aflate pe SA, "acestea vor avea aceeasi soarta care exista la toate cluburile din tara. Probabil vor fi sterse printr-o ordonanta", a mai spus Dehelean. 
In lipsa primarului Gheorghe Falca, la sedinta a participat consilierul Adrian Nitu, un imputernicit al acestuia. 
Primaria s-a angajat sa preia stadionul, care va fi dat in subordine la Gospodarirea Comunala. 
Astfel vor fi asigurate utilitatile, reparatiile curente si salariile personalului angajat la stadion. 
Pana acum, prin grija fondatorilor FCM, muncitorii de la sediul clubului si-au primit drepturile pe luna aprilie, urmand sa ajunga, in scurt timp, cu banii la zi.

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]