Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Marti, 9 martie 2004

Stirile TVA aici

  • Ziua Femeii - sarbatorita de toate formatiunile politice: PSD le-a incurajat pe detinutele din penitenciar

De 8 Martie si femeile din penitenciar au primit flori de la primarPresedintele PSD Arad, Dorel Popa, insotit de Rodica Borza si ceilalti colaboratori apropiati, a impartit flori femeilor care lucreaza la firma COTTA International, dupa care s-a deplasat la penitenciar, unde s-a intalnit cu femeile private de libertate. 
Acestea, pe langa flori, au primit ciocolata si felicitari confectionate de catre elevii unei scoli generale. 
Dorel Popa le-a incurajat pe detinute, asigurandu-le ca nu au fost scoase definitiv inafara societatii, ca, indiferent de greselile pentru care au fost private de libertate, exista oameni care se gandesc la ele.
Falca a distribuit doua mii de garoafe
Vicepresedintele PD, Gheorghe Falca, flancat de catre secunzii Gelu Roman, Florin Manta, Marius Ozarchevici si altii, a impartit femeilor de la mai multe firme, din piete si de pe strada, nu mai putin de doua mii de garoafe.
PAS a preferat... "Adevarul"
Presedintele PAS Arad, Mihai Lelik, a tinut sa ofere flori tuturor reprezentantelor sexului frumos de la ziarul "Adevarul", ziar care, a declarat Lelik, "a dat dovada de echidistanta, echilibru si deontologie profesionala in reflectarea fenomenului politic de pe esichierul aradean".
Forta Democrata - culorile partidului
Tinerii Fortei Democrate, condusi de catre Petru Dobos, au impartit mai mult de 400 de garoafe angajatelor unor firme de profil textil si femeilor intalnite pe strada. 
Garoafele, rosii, portocalii si albastre, au reprezentat culorile partidului lui Petre Roman.
Subprefectul Remetan, la Savarsin
Subprefectul Florin Remetan nu a putut participa la sarbatorirea femeilor social democrate, la Casa de oaspeti, pentru simplul motiv ca a fost solicitat de catre organizatia PSD Savarsin, de care raspunde, sa fie alaturi de "trupa lui de suflet", pentru a le sarbatori cum se cuvine pe femeile din aceasta organizatie.
 PNTCD: 
O delegatie a PNTCD Arad condusa de catre presedintele Ovidiu Marian a oferit flori doamnelor si domnisoarelor aflate internate la Spitalul Judetean. 
Organizatia PNTCD Lipova, a carui presedinte este Alexandru Nistor, a organizat o petrecere cu ocazia zilei sexului frumos.
 PUR. 
Organizatia judeteana a Partidului Umanist, prin cativa dintre reprezentantii sai, a impartit flori tuturor domnisoarelor si doamnelor care treceau prin fata sediului aflat pe Bulevardul Revolutiei. 
In acelasi timp, la Lipova, vicepresedintele umanist Viorel Popina, candidat la primaria localitatii, a oferit peste 50 de cutii de ciocolata femeilor pe care le-a intalnit ieri prin oras. Nu in ultimul rand, femeile din PUR vor sarbatori, impreuna cu colegii, la sediul partidului. 
Conducerea PUR Arad a oferit flori doamnelor si domnisoarelor aflate ieri pe Bulevardul Revolutiei.
***
Nu vom incheia inainte de a spune ca toate partidele politice au organizat, incepand de vineri seara si pana ieri, manifestari festive, dedicate sarbatoririi celor mai iubiti membri , adica reprezentantele sexului frumos. 
In prezentarea de mai sus, ne-am limitat la manifestarile "extrapartid".

D. Albu, S. Todoca, A. Olteanu - Adevarul

  • Bucurestenii vor sa ne faca pod peste Mures

Podul de pontoane de la Strand va fi inlocuit cu o pasarela - Virtual Arad News (c)2004Trei firme s-au aratat, din nou, interesate pentru a se implica in constructia pasarelei pietonale peste Mures catre strand. Printre acestea se numara si una din Capitala.
Licitatia organizata cu putine saptamani in urma nu s-a adjudecat, deoarece din trei firme care au cumparat caiete de sarcini s-a prezentat doar un singur ofertant. 
Licitatia se va relua, in aceleasi conditii, in foarte scurt timp, anuntul fiind deja publicat.
Podurile de pontoane, care aproape ca si-au castigat titlul de antichitati, vor fi cele care fac legatura orasului cu strandul si in acest an. 
Pentru ca, si daca licitatia se va adjudeca unui antreprenor, durata constructiei este destul de indelungata. 
Podurile de pontoane vor fi reinstalate imediat dupa limpezirea apelor, pentru a se evita ca unele obiecte aduse de Mures sa ramana blocate si sa puna in pericol stabilitatea pontoanelor.
Accident nedorit
Doi arbori adusi de ape s-au incurcat saptamana trecuta in portiunea de pod lasata pana la jumatatea Muresului. Evenimentul a dat batai de cap Gospodaririi Comunale, societate a carei angajati au trebuit sa degajeze zona.

Simona Mazare - Observator

  • Salubrizarea menajera este disputata (deja) de trei societati

SC Salubritatea este unul din licitatori - Virtual Arad News (c)2004Edilii locali au stabilit pentru 24 martie data licitatiei pentru concesionarea salubrizarii menajere. 
Chiar daca mai sunt cateva saptamani pana atunci, caietele de sarcini au fost cumparate deja de trei societati. 
Este vorba de principalii protagonisti ai licitatiei, respectiv de Polaris, ASA si Salubritate SA. 
Daca in joc va interveni o alta societate cu o oferta mai buna sau nu se va intampla ceea se prevede mai de mult prin targ impartirea proportionala a activitatii intre cele trei - serviciul va reveni uneia singure. 
Indiferent cum se va numi concesionarul, acesta va trebui sa presteze o serie de activitati: precolectarea deseurilor mienajere in deponee speciale ce permit selectarea, colectarea propriu-zisa, intretinerea curateniei, transportul si inregistrarea sursei deseurilor, cantarirea, spalarea si dezinfectia autovehiculelor si desfiintarea rampelor neautorizate. 
Colectarea deseurilor se va face zilnic in zonele centrale si de la unitatile de alimentatie si de doua sau de trei ori pe saptamana, in functie de anoptimp, de la producatorii casnici.
In plus, cel care va castiga licitatia va trebui sa realizeze si activitatea de dezinsectie, dezinfectie si deratizare.
Durata concesiunii este de opt ani, cu posibilitate de prelungire pe alti patru.
In termen de doi ani de la preluare, societatea castigatoare va trebui sa inplementeze un program cu deponee de precolectare. 
Pentru a participa la licitatie, doritorii trebuie sa cumpere caietul de sarcini si sa depuna o garantie de un miliard de lei.

Calin Ghinaciu - Ziarul Transilvania

  • Protest in Piata Pompierilor

PRM vrea sa protesteze impotriva reamplasarii statuiiUDMR Arad va ridica in 45 de zile Monumentul Libertatii
In timp ce UDMR a considerat totusi o realizare amplasarea statuii Libertatii pe soclul deja amplasat in Piata Pompierilor din Arad, alte partide politice ameninta ca-si vor scoate membrii in strada. 
PRM Arad va organiza un mare miting de protest cu participarea lui Gheorghe Funar, iar "Vatra Romaneasca" va protesta din nou in Piata Pompierilor. 
UDMR Arad spera ca statuia va ajunge in 45 de zile pe soclu. 
Guvernul a incercat sa salveze un protocol cu o hotarare de Guvern si 90 miliarde de lei, fara a lua in calcul toata populatia Aradului. 
Aceasta Hotarare de Guvern a facut ca si aradenii care erau de acord cu amplasarea statuii sa fie impotriva, considerand ca acest lucru trebuia rezolvat pe plan local, eventual printr-un referendum, nu prin indicatii guvernamentale.
Parcul Revolutiilor, nu Parcul Reconcilierii
Asa cum era de asteptat, UDMR Arad a primit cu mare satisfactie hotararile de Guvern care prevad infiintarea Parcului Reconcilierii in fosta Piata a Pompierilor din Arad. 
Kiraly Andras, presedintele UDMR Arad, a precizat ieri ca, desi hotarirea de Guvern nu prevede un termen limita de realizare a parcului, in ceea ce priveste Statuia Libertatii, aceasta ar putea fi amplasata pe soclu in cel mult 45 de zile. 
Insa udemeristii sunt de acord ca inaugurarea oficiala a parcului sa poata fi facuta abia dupa amplasarea si a arcului de triumf, simbol al Revolutiei romane de la 1848. 
UDMR-istii aradeni au declarat ca sambata, la Targu Mures, luand act de decizia Guvernului Romaniei in privinta reamplasarii Statuii Libertatii, conducerea centrala a UDMR a dat semnalul negocierii noului protocol cu PSD. 
In ceea ce priveste Aradul, liderii locali au declarat ca vor impune si cateva termene concrete pentru finalizarea monumentelor in negocierile lor cu PSD Arad. 
UDMR Arad a acceptat si faptul ca ideea de a numi acest viitor parc "al Reconcilierii" nu este fericita, ea fiind probabil dictata de la Bucuresti si ca denumirea de Parc al Revolutiilor de la 1848 ar fi poate mai nimerita.
Funar, sef la scandal
La Arad va sosi Gheorghe Funar, secretarul general al partidului care va participa la un mare miting de protest in 14 martie impotriva Hotararii de Guvern care prevede amplasarea statuii Libertatii sau Ungariei Milenare in Piata Pompierilor din Arad. 
Peremistii aradeni spun ca-si vor scoate cel putin toti membri de partid in strada, adica cateva mii de persoane. 
Nici "Vatra Romaneasca" nu va asista cu mainile-n san la amplasarea statuii Ungariei Milenare in Arad. 
Membrii de baza ai Vetrei au mai iesit in strada de cateva ori si au protestat chiar langa soclul statuii. Surse demne de toata increderea au afirmat ca a existat o intelegere pentru ca aradenii sa nu mai protesteze in Piata Pompierilor, dar pentru ca intelegerea a fost incalcata de Hotararea de Guvern, protestele vor continua.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Expozitie a artistilor plastici din Pecs (Ungaria) la Arad

Expozitie din Ungaria la Sala "Delta"Ea este gazduita de Galeria Nationala de Arta "Delta"
Sambata dupa-amiaza, la Galeria Nationala de Arta "Delta" avut loc vernisajul unei expozitii de exceptie.
Este vorba despre expozitia unui grup de artisti din orasul ungar Pecs, oras care a accesat o finantare PHARE pentru dezvoltarea relatiilor romano maghiare in vastul domeniu al artelor plastice.
In baza acestui program, expozitia gazduita acum de "Delta" este un prim pas pe calea unei colaborari ce se va intinde aproape pe parcursul intregului an.
Cei care doresc sa descifreze cate ceva din lumea artelor plastice din Pecs pot pasi cu incredere in spatiul gazda al acestei expozitii.
Lucrari de pictura si sculptura, de o acuratete si o rigurozitate tehnica de invidiat, fac placere ochiului si spiritului.
Ansamblul lucrarilor artistilor maghiari este caracterizat de o mare forta, ce lasa sa se intrevada, pe langa ani multi de studiu, si vitalitatea spiritelor ce nu se tem sa gandeasca si sa se exprime.
Dupa incheierea vernisajului si vizionarea expozitiei, oaspetii din Ungaria si gazdele aradene au purtat un dialog deschis pe tema relatiilor culturale bilaterale.
Dirijorul acestor discutii a fost viceprimarul Aradului, Levente Bognar, care i-a indemnat pe reprezentantii culturii aradene sa puna la punct cat mai multe detalii referitoare la modalitatile concrete de colaborare.
In cadrul acestor legaturi, in cursul lunii martie, o delegatie aradeana se va deplasa la Pecs, unde vor fi incheiate chiar si contracte de colaborare.

M. C. - Agenda zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]