Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Sambata, 9 octombrie 2004

Stirile TVA aici

  • Ieri, la Bursa locurilor de munca pentru tinerii defavorizati: Peste 100 de persoane si-au cautat de lucru

Tinerii defavorizati si-au gasit servici la bursa locurilor de muncaIeri, la sala Bingo din Arad, in organizarea Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) in colaborare cu Directia Generala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Fundatia Serviciilor Sociale Bethany s-a desfasurat, in premiera in municipiul nostru, Bursa locurilor de munca destinata tinerilor proveniti din centrele de plasament. 
La manifestare au participat peste 30 de agenti economici, care au oferit 455 locuri de munca. 
Au fost prezenti 120 de tineri, proveniti din centrele de plasament din Santana, Siria, Ineu, Lipova si Arad.
In ceea ce priveste oferta firmelor am constatat o mare varietate de meserii, dintre care amintim: sudor electric (ICIM), confectioner incaltaminte (Socom Pielarul), tamplar (Indcoop Bat), strungar (Feroneria) muncitori necalificati (Pati Pan, Dusi Mar) etc.
Codruta Stoian, director la Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, spune ca organizarea acestei burse face parte dintr-un proiect mai mai amplu intitulat "Integrarea socio-profesionala a tinerilor din centrele de plasament", proiect ce se desfasoara in perioada iunie-decembrie 2004, fiind finantat de catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Copilului si Adoptie.
Ce castiga firmele care angajeaja tineri defavorizati?
Pentru a impulsiona agentii economici sa incadreze in munca tineri proveniti din centrele de plasament, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Arad, in baza Legii numarul 116 din 2002 privind prevenirea si combaterea marginalizarii sociale, realizeaza un acompaniament social personalizat in folosul tinerilor cu varste cuprinse intre 16 si 25 de ani, aflati in situatii materiale mai dificile. 
"AJOFM Arad incheie cu tanarul beneficiar un contract de solidaritate pe o perioada de pana la doi ani, dar nu mai putin de un an, in baza caruia angajatorul incheie cu tanarul un contract individual de munca pe durata determinata, in temeiul caruia AJOFM se angajeaza sa ramburseze lunar salariul mediu net pe economie", explica Alexandra Lincar, purtator de cuvant la AJOFM Arad.
Daca la data expirarii contractului de solidaritate, firmele angajeaza in continuare tinerii cu contract de munca pe perioada determinata, acestia beneficiaza, mai departe, in temeiul aceleasi conventii, de rambursarea lunara a unei sume, in cuantum de 50 la suta din indemnizatia de somaj cuvenita conform legii, pe care tanarul ar fi primit-o daca nu ar fi fost disponibilizat la acea data.

Cosmin Trif - Adevarul

  • Functionarii publici vor lucra si sambata

Functionarii publici vor lucra si sambataFunctionarii vor trebuie sa poarte ecusoane cu numele scris mare si la loc vizibil, iar birourile care lucreaza cu publicul vor fi deschise si sambata. Acestea sunt doar cateva dintre prevederile programului prin care Guvernul s-a hotarat sa reduca birocratia de la ghiseele care lucreaza cu publicul.
Programul, adoptat printr-un act normativ, prevede ca birourile care lucreaza cu publicul sa fie deschise pana la ora 19 in zilele lucratoare, dar si sambata pentru a permite in acest fel cetatenilor sa-si rezolve problemele. 
De asemenea, actul normativ mai prevede ca functionarii care vor lucra cu publicul sa poarte ecusoane pe care numele lor sa fie scris cat mai lizibil. 
In acest fel, fiecare cetatean va sti cu cine sta de vorba. 
O alta masura stabileste ca, la fiecare inceput de an, primariile sa-si informeze contribuabilii, in scris, despre impozitele si taxele locale pe care le au de platit pentru masini sau pentru cladiri. 
De asemenea, primariile trebuie sa-i informeze pe cetateni despre ceea ce au facut in anul care a trecut, dar si despre proiectele pentru anul in curs.
Incalcarea legii prevede si amenzi cuprinse intre 5 si 30 de milioane de lei.
"Nu ne vom opune regulilor!"
O parte a sindicatelor functionarilor publici au declansat un conflict de munca pentru a li se rezolva o serie de revendicari vizavi de cresterea salariilor, precum si de semnarea contractelor colective de munca. 
Cu toate ca pana acum nu au obtinut mai nimic, acestia vor trebui, in plus, sa stea mai mult la serviciu. 
Liderul Sindicatului Liber al salariatilor din primarie spune ca, deocamdata, nu poate sa se pronunte asupra acestei hotarari, pentru ca nu a fost publicata in monitorul oficial. 
Romvary Atilla este de parere ca mai intai trebuie semnat contractul colectiv cadru, iar apoi se vor discuta si celelalte aspecte. 
"Daca insa este asa cum se spune in hotarare, ca trebuie sa ne adaptam programul la normele UE, asta este. Nu ne vom opune noi regulilor, mai ales ca vrem sa ne integram!"

Mihaela Iancu - Observator

  • Solutii pentru decongestionarea traficului

Circulatia aglomerata a intrat in atentia autoritatilorCirculatia aglomerata din centrul orasului a intrat in atentia autoritatilor. 
Si asta dupa ce masinile politiei, pompierilor si salvarea, an ramas blocate in trafic de mai multe ori. 
Aglomeratia din centrul orasului este pusa pe seama masinilor parcate neregulamentar, lipsei indicatoarelor rutiere dar si a soferilor care nu respecta regulile de cuculatie. 
Politia Rutiera a propus mai multe solutii pentru fluidizarea traficului printre care: instalarea unor semafoare la intersectia dintre Bulevardul Revolutiei cu strada Andrei Muresanu, construirea unei centuri care sa preia traficul spre Timisoara, ameasjarea unor parcari pentru aradenii care lucreaza in centrul orasului si nu in ultimul rand realizarea unui program de aprovizionare a magazinelor intre orele 18.00 si 22.00. 
Pentra a putea fi puse in aplicare aceste propuneri este nevoie de aprobarea comisiei de circulatie din cadrul Primariei.

L. Barcauan - Buletinul de Arad

  • Se reiau zborurile Arad-Bucuresti

Directorul Aeroportului - Balacel anunta reluarea din noiembrie a zborurilor localeLegaturile aeriene intre Arad si Bucuresti vor fi reluate incepand din 31 octombrie.
Tratativele cu Compania Tarom, care a decis cu cativa ani in urma intreruperea curselor pe aceasta relatie, au dat rezultate.
Pana in martie, vor exista cinci zboruri pe saptamana spre capitala, cu intoarcere seara la Arad.
Cursele vor avea escale la Sibiu sau la Targu Mures.
In functie de incarcarea lor, anul viitor se va decide permanentizarea legaturilor aeriene intre cele doua orase.
Alte planuri includ reluarea curselor din Arad spre Italia si Germania.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Fara bani de la bugetul judetului, TIR-urile ar putea avea interdictie in Curtici

Primaria Curtici vrea sa redirijeze traficul greu prin localitate - Virtual Arad News (c)2004Primaria din Curtici traverseaza, acum, o perioada destul de delicata, in conditiile in care sumele necesare investitiilor care sa duca la rezolvarea unor probleme urgente ale orasului nu sunt de gasit prin bugetul local. 
In atare conditii, conducerea localitatii s-a adresat Consiliului Judetean, in speranta ca mai marii judetului vor aloca bani macar pentru reabilitarea unui drum din oras. 
Problemele sunt date de drumul judejean Arad - Curtici si drumul judetean Curtici (soseaua nationala Arad-Oradea), care fac legatura rutiera cu Zona Libera din localitate, principalul punct de atractie de aici, care a asigurat dezvoltarea orasului. 
Numai ca, tot traficul greu (camioane, TIR-uri) de pe soseaua nationala spre Zona Libera si spre localitatile Macea si Sanmartin traverseaza orasul, creand o serie de neplaceri si ducand la deteriorarea masiva a tronsonului in cauza. 
Ca atare, consiliul local a solicitat CJA alocarea sumei de 1,5 miliarde de lei pentru reabilitarea acestei portiuni de drum. 
Ramane de vazut daca mai marii judetului vor identifica sumele necesare acestei reparatii (de altfel mici), in caz contrar Curticiul putandu-se vedea nevoit sa recurga la decizii mult mai drastice. 
In scrisoarea adresata CJA se face mentiunea ca nu exista nici o posibilitate pentru devierea traficului greu si ca edilii orasului nu doresc sa interzica accesul in localitate a masinilor cu greutate mai mare de opt tone. 
Desi o astfel de decizie ar perturba activitatea celor din Zona Libera Curtici Arad, fapt nedorit de oficialii locali, este posibil ca aceasta varianta sa fie singura solutie viabila in lipsa banilor. 

Adriana Barbu - Agenda zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]