Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 10 decembrie 2004

Stirile TVA aici

  • Parcul Reconcilierii este complet!  - Au sosit ultimele piese din Arcul de Triumf

Au sosit si ultimele piese la Arcul de TriumfIeri dimineata, ultima piesa componenta a Arcului de Triumf amplasat in Parcul Reconcilierii a ajuns la Arad. 
Este vorba de un grup de figurine reprezentand revolutionarii pasoptisti, grup ce va fi montat chiar in deschiderea arcului, astfel, el transformandu-se (asa cum a fost catalogat de un fost consilier local) intr-un Arc de Triumf  pe sub care nu se poate trece… 
Inaugurarea Parcului Reconcilierii a fost amanata deja de nenumarate ori, fiind impiedicata, in special, de partea romana a ansamblului. 
Ultima piedica a fost de ordin... medical, deoarece artistul Bolborea s-a imbolnavit, avand nevoie de o interventie chirurgicala. 
Astfel, cat timp artistul a stat in Capitala, statuia romanilor nu a putut fi finalizata.
Receptia lucrarilor s-a realizat la mijlocul lunii noiembrie. 
Inaugurarea oficiala nu a fost inca stabilita, dar ea va avea loc, cu siguranta, dupa data de 15 decembrie.

Simona Mazare - Observator

  • Vamesii maghiari blocheaza automarfarele in vama Nadlac

Transportatorii sunt nemultumiti de noile reglementari la vama maghiaraIncepand de miercuri seara, in vama Nadlac s-a format o coloana interminabila de automarfare, iar in cursul zilei de ieri "coada" a ajuns sa se intinda pe aproximativ patru kilometri. 
Nervozitatea soferilor a atins cote maxime, mai ales ca o data cu inceperea week-end-ului, nu mai pot tranzita frontiera in Ungaria.
Blocajul s-a produs din cauza aparitiei de noi reglementari la vama maghiara, care solicita, incepand de miercuri, certificate tehnice euro II si III, pentru automarfare, la intrarea pe teritoriul lor. 
In caz contrar, se aplica amenzi intre 1000 si 3000 de euro.
In incercarea de fluidizare a traficului, reprezentantii Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera s-au intalnit cu omologii lor maghiari care au transmis asigurari ca vor urgenta controlul de frontiera, cu tot cu prezentarea certificatelor tehnice.
Cu toate acestea, in coloana se aflau si soferi care aveau inclusiv certificatele tehnice, dar au fost nevoiti sa ramana pe loc din cauza altora.
Pentru evitarea aglomeratiei la sfarsitul saptamanii, mai ales ca multi transportatori care circula sub conventia TIR doresc sa ajunga la destinatie, IJPF recomanda tranzitarea spre Ungaria si a altor puncte de frontiera, in vederea evitarii aglomeratiei la Nadlac. 
Astfel, participantii la trafic pot iesi din tara pe la Cenad (Timis), Varsand si RO-LA Vladimirescu (Arad), Bors (Bihor) si Petea (Satu Mare).
"Intreprindem toate masurile ce se impun pentru un trafic civilizat, chiar si de suplimentare a personalului daca imprejurarile o cer, supravegherea comunicatiilor care fac legatura intre localitatile de frontiera. Participantii la trafic nemultumiti de modul de control la frontiera pot suna la numarul de telefon 959 pentru teritoriu si 9590, pentru Bucuresti. Aspectele semnalate vor fi prelucrate de catre politistii de frontiera, care vor actiona pentru rezolvarea nemultumirilor", ne-a informat comisar de politie Ioan Cojocaru, purtator de cuvant al Inspectoratului

Sorina Ambrus - Adevarul

  • Preturile de Revelion nu sunt de speriat

Pregatiri de Revelion se fac si la Hanul DeznaCea mai asteptata noapte din an este cea de 31 decembrie cand fiecare dintre noi sarbatorim venirea noului an. 
Romanii au diferite posibilitati de a sarbatorii, oferta turistica pentru Revelion fiind foarte variata, la fel ca si preturile. 
Daca ati economisit din timp bani pentru aceasta zi, cu siguranta ca veti putea petrece o seara de neuitat. 
Cum insa Craciunul este inaintea Revelionului, banii care raman sunt destul de putini...
Aradenii care prefera sa ramana in oras de Revelion au o oferta mare de restaurante, baruri si cluburi care organizeaza mese festive. 
Ei nu vor mai fi nevoiti sa plece in afara orasului in seara dintre ani. 
Speram insa ca v-ati gandit din timp ceea ce veti face pentru ca majoritatea restaurantelor care organizeaza astfel de mese festive sunt deja ocupate.
Pentru a petrece intr-un restaurant Revelionul ar trebui sa scoateti din buzunar sume cuprinse intre un milion si jumatate si trei milioane de lei. 
In aceasta suma este inclusa masa ca atare, dar si meniul selectat de fiecare restaurant in parte. 
In cazul in care restaurantul vi se pare un loc prea select pentru a petrece revelionul, puteti sa opta si pentru cluburi. 
Aici preturile variaza intre un milion si doua milioane. Cluburile sunt si ele la mare cautare astfel ca rezervarile trebuie facute din timp.
Daca doriti sa va petreceti Revelionul undeva la munte, departe de casa, cea mai apropiata statiune care ofera atat cazare cat si masa festiva este Moneasa. 
Aici puteti sa petreceti cinci zile la pretul de 7.250.000. 
Desi pare una mare, suma este cat de cat acceptabila, avand in vedere ca alte statiuni din alte parti ale tarii practica preturi cu mult mai mari. 
Pentru a petrece, de exemplu, la Poiana Brasov Revelionul va trebui sa platiti in medie cam 700 de euro. 
Oferta include un sejur de circa cinci zile. 
Anul acesta puteti sa va petreceti revelionul chiar si in Delta Dunarii cu 130 de euro pentru cinci zile. 
Ofertele turistice din Romania sunt mult mai ridicate decat cele din tarile vest-europene unde un sejur de o saptamana care include si seara de Revelion costa, in medie, circa 400 de euro.
Majoritatea aradenilor prefera insa sa petreaca seara de Revelion cu prietenii, iar banii sunt principala cauza pentru care multi raman acasa. 
Pentru a petrece undeva nu iti trebuie doar bani pentru a inchiria masa ci si o toaleta ca atare. 
Pentru aceasta mai trebuie scosi din buzunar, pe putin, inca atat cat ati dat pentru meniu.

Alexandra Kohler - Agenda zilei

  • Gaz metan la Semlac si Seitin

La Semlac si Seitin localnicii se pot incalzi cu gaz metanLocuitorii din Semlac si Seitin se pot incalzi de ieri cu gaz metan! 
Prima cladire din localitatea Semlac care beneficiaza de incalzire cu gaz metan este scoala generala. 
Conducerea comunei a dorit in mod special ca cei mici sa aiba parte primii de caldura. 
Centrala scolii a fost construita cu fonduri primite de la asociatie din Italia. 
Lucrarile de introducere a gazului in cele doua comune au costat peste 52 de miliarde de lei. 
De gaz metan pot beneficia in total 2433 de gospodarii si 43 de obiective sociale.
Reprezentantii firmei care se ocupa de distributia gazului metan spun ca lucrarile propriuzise au durat 6 luni, la care s-a adaugat timpul necesar obtinerii autorizatiilor si avizelor obligatorii pentru ca gazul sa ajunga la beneficiari. 

Nicoleta Belean - Televiziunea Arad

  • Mens Sana In Corpore Sano - Armonia unui trup perfect in sala de culturism

La Gold Gym zeci de aparate noi ii asteapta pe cei interesatiIn ciuda vremurilor in care traim, pline de tensiune, stres si din ce in ce mai multe …Euri, omenirea se ingrasa. 
"Omul modern mananca si bea mult, produsele sunt ultra rafinate, astfel ca sedentarismul si obezitatea au devenit tarele unei societati, inainte de toate, de consum" – este de parere un binecunoscut sportiv aradean. 
Alimentele simple, curate, neinfectate cu chimicale au fost inlocuite cu produse deosebit de atragatoare ca ambalaj si gust – dar rezultatul este ceea ce se vede: aspectul dizgratios, atat al femeilor cat si al barbatilor, kilogramele in plus ducand, pe langa aparitia bolilor, la probleme psihice, uneori deosebit de grave, tragice chiar.
Retetele de "aratat bine" sau de slabit sunt prezente peste tot: ziare, reviste, radio, televiziune, prin emisiuni speciale dedicate cultivarii aspectului fizic printr-o alimentatie sanatoasa si multa miscare. 
Nu stim cate reusite s-au inregistrat in acest sens, dar aparitia fenomenului fitnees, body-building, aerobic, culturism spun totul: omul modern a ales calea "miscarii cultivate" care-i vor aduce, intr-un timp mai scurt sau nu, perfectiunea fizica. 
Acea deosebit de "ravnita perfectiune a unui trup michelangelic", de pilda. 
Cum  timp pentru sporturi in aer liber nu prea mai este si programul prelungit de munca nu mai poate include "miscarile in aer liber", lucrul "la sala" a devenit, dintr-un fenomen izolat, destinat doar profesionistilor, un fapt din ce in ce mai accesibil tuturor celor care vor sa arate bine.
Gold Gym – cea mai profesionista sala de culturism
Sala - aflata la subsol, pe coltul strazii Grigore Alexandrescu, invita la modul cel mai incitant, prin imensa reclama pe cladire, reprezentand trupul perfect al unui culturist. 
Privind reclama, te intrebi curios daca si tu ai putea arata vreodata asa. Si cine nu-si doreste, la urma urmei, un astfel de trup de invidiat?! 
Intram intr-un spatiu ultramodern, in care, odata ce s-a deschis usa de la intrare, te afli transportat in lumea (i)reala a celebrilor oameni cu muschi: Schwartzeneger, Van Dame, Stalone…
Intr-o astfel de sala, probabil, cei care au uimit o intreaga omenire cu perfectiunea trupului, si-au inceput primele antrenamente. 
Aici totul este o adevarata surpriza, inclusiv patronul…adorabil: Paula Simandan, o tanara frumoasa si dinamica, deosebit de amabila, care ne-a oferit toate datele tehnice ale incitantei sali: 
" De fapt, sala a fost deschisa inca de acum cativa ani, dar a fost absolut necesara renovarea ei. Aparatele nu erau performante, si, in general, atmosfera de lucru nu se ridica la standardele de performanta de acum. Am facut eforturi mari, am investit mult, dar am obtinut ceea ce am vrut: o adevarata sala de culturism, ireprosabila. Aparatele sunt de ultima generatie, ultraperformante, aduse din Ucraina, firma VASIL GYM. Suntem dotati cu peste 54 de aparate de body-building, de intretinere si crestere a masei  musculare, depinde ce doreste persoana care vine intr-un astfel de loc. Avem un bar deosebit, dotat cu sute de produse specifice acestui sport, suplimente nutritive, toate fiind avizate de Ministerul Sanatatii. Avem dusuri, vestiare, grup sanitar, totul este nou, scos din folie, dupa cum vedeti! Persoanele care vor veni la noi vor avea parte de prezenta si indrumarea profesionista a doi antrenori, prezenti in sala non-stop! Intrarea se face pe baza de abonament sau de bilet de intrare. Suntem siguri ca cei care vor veni in aceasta sala, nu vor regreta nici o clipa alegerea facuta!".
Aparate ultraperformante de ultima generatie
Privim curiosi spre imensitatea salii de culturism: peste 400 de metri patrati, in afara dusurilor si vestiarelor! 
Zeci de aparate noi, abia scoase din folie, cu ecranul inca alb, asteapta in liniste venirea primilor "clienti de muschi": bare metalice sofisticate, greutati, aparate carora nu le poti ghici intentia si utilitatea, toate acestea fierarii, aduc, insa, perfectiune a trupului uman. 
Ne infioram la gandul ca Scwartzy s-a antrenat cu astfel de aparate care l-au facut celebru! 
Plimbarea noastra prin labirintul "facatorilor de muschi" s-a incrucisat cu antrenorii Fabian Dusan si Florin Negrea (campioni nationali)  aflati in fata ultimelor verificari tehnice ale fiarelor cuminti. 
Idei preconcepute ne-au facut sa credem ca discutia sau dialogul cu un astfel de om nu poate fi prea lung si, de ce sa nu recunoastem, consistent, dar, asa cum spuneam, surpriza acestui loc a fost totala.
Lucrul la sala de forta cere ambitie si tenacitateVointa, Ambitie, perseverenta – cheia oricarui succes
Fabian Dusan ( vicecampion zonal 2003, ocupant al locului 3 la concursul international de la Timisoara, detinatorul celui mai bun program liber ales) este un tanar fermecator, care poate, oricand sa-si caute un loc in cinematografie: atragator, plin de forta dar in acelasi timp sensibil, stie sa vorbeasca si sa gandeasca – deci nu este doar un bloc de muschi, asa cum se spune despre cei care practica acest sport deosebit de dificil. 
Iata ce am aflat si ce trebuie sa stie cei care se indreapta spre o astfel de sala: 
"Culturismul este un sport greu, dificil si scump. Privit din afara el apare ca un miraj, posibil totusi, prin existenta acestor sali si aparate de forta, dar accentuez: corpul uman este facut sa fie perfect! Este greseala noastra daca nu stim sa-l intretinem, iar culturismul nu face decat sa-i readuca armonia si perfectiunea pierduta. Aceasta se face, insa motivat, nu aiurea, nu doar din dorinta de a arata bine, nu pentru a te lauda cu muschii tai, nu pentru a impresiona. Omul, in general se incadreaza in trei categorii: ectomorf (slab, care doreste sa faca muschi), mezomorf (tip sportiv, optim) si endomorf (supraponderal, care vrea sa slabeasca si sa-si intareasca muschii). Cei care vin aici, vor, in general sa slabeasca, sa puna masa musculara sau sa-si intareasca tonusul muscular. Inainte de a incepe lucrul la sala, este necesar avizul medicului, pentru ca se pot intampla multe accidente; aparatele sunt performante, munca este deosebit de dificila, grea, efortul este pe masura, deci trebuie multa atentie, rabdare si indrumare permanenta din partea antrenorului. Despre culturism s-au scris carti! Ce as mai putea spune? Ca practicant, pot doar sa subliniez importanta motivatiei care te aduce intr-o astfel de sala; corectitudinea utilizarii aparatelor, care sunt si nu sunt potrivite pentru corp. Culturismul este un sport anaerob, care se face in spatiu inchis, dar este nevoie si de miscare in aer liber: inot, alergare, drumetii. Timpul de antrenament se stabileste, de asemenea de antrenor, iar programul va deveni insusi programul de viata al practicantului".
Fabian Dusan vorbeste cu admiratie abia retinuta despre acest sport al innobilarii trupului cu armonie. 
Cel care devine dependent de lucrul la aparate isi va schimba radical modul de viata: nu, noptilor pierdute, viciului de orice fel, lenei, hranei haotice. 
Intr-adevar, cati rezista unui astfel de regim de viata, si cati oameni pot suporta, in familie, in societate, un om care isi doreste nu doar perfectiunea trupului?!
"In mod categoric, astfel de oameni nu sunt agreati, suntem luati peste picior datorita aspectului nostru cu care epatam, in general, de catre cei care arata mai mult decat jalnic, nu numai fizic vorbind"… – ne spune ferm convins antrenorul Dusan.
Barul cu…suplimente nutritive
Barul salii de culturism "Gold Gym" nu inseamna coniac, gin, vodca, vin, bere etc. 
Delectati-va aici cu…sute de suplimente nutritive in cutii deosebit de atragatoare. 
Sportivii, viitorii musculosi vor cere, asezati pe scaunele inalte de…bar, un pahar de …supliment nutritiv! 
Este o lume speciala, in care viciul, tarele omenirii, dispar incetul cu incetul, cu fiecare minut, ora sau zi de antrenament. 
Sunt oameni obisnuiti, dar care, datorita vointei, ambitiei si perseverentei, reusesc sa readuca armonia nu numai corpului lor, ci, prin benefica lor prezenta, tuturor. 
Cu alte cuvinte, vorbim de bunatatea…puterii. 
Este posibil

Observator Plus


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]