Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Luni, 11 octombrie 2004

Stirile TVA aici

  • Calugarii de la muntele Athos au ajuns la Arad

Icoana adusa de calugarii atoniti a poposit si la AradO delegatie in fruntea careia se afla Parintele Efrem, staretul Manastirii Vatopedi de pe Sfantul Munte Athos a sosit, ieri, la Arad. 
Parintii atoniti au adus cu ei o icoana a Maicii Domnului, copie fidela a unei icoane facatoare de minuni de la Vatopedi. 
Mii de credinciosi ortodocsi din judetele din vestul tarii au sosit la Arad inca din seara zilei de joi pentru a se inchina si a cere indurare de la Mantuitor in fata icoanei facatoare de minuni. 
Oamenii s-au postat in fata Catedralei ortodoxe veche la primele ore ale diminetii, asteptand sosirea delegatiei elene.
Calugarii de la muntele Athos au fost insotiti de corul "Anghelopulos", din Atena, format din 25 de persoane, celebru in toata lumea pentru muzica bizantina pe care o interpreteaza. 
Dupa pelerinajul de la Arad, Icoana Maicii Domnului, copie fidela a unei icoane facatoare de minuni de la Vatopedi, va fi donata Manastirii Lupsa din Eparhia Alba Iulia. 
Manastirea Vatopedi este legata de romani si de Romania prin vechile, numeroasele si bogatele danii pe care le-au facut domnitorii romani. 
In aceasta manastire vietuiesc azi pe langa greci, ciprioti si 15 parinti romani, dintre care trei sunt din partile Banatului.

Observator

  • Satui sa tot dea spaga, transportatorii ameninta cu blocarea vamilor

Soferii de TIR-uri au protestat impotriva modului de acordare a autorizatiilorPeste 50 de TIR-uri si camioane apartinand transportatorilor aradeni au fost aliniate, sambata dimineata, la intrarea in municipiu, pe drumul national Oradea -Arad. 
Masura a fost luata ca forma de protest vis-a-vis de modul in care sunt distribuite autorizatiile de transport de catre autoritatile din ministerul de resort.
Potrivit liderilor, romanii sunt singuri din Europa carora li se aplica un tratament discriminatoriu la intrarea in Italia, pentru ca autoritatile de aici solicita autorizatii de tranzit sau destinatie. 
Pentru ca numarul de autorizatii negociat intre cele doua guverne a fost insuficient, iar acestea au fost epuizate inca din luna septembrie, patronii si soferii se tern ca vor trebui sa-si restranga activitatea. 
Acest lucru ar presupune ca circa 4000 de angajati si familiile acestora sa fie afectate.
La protest au participat majoritatea patronilor aradeni. 
Pe fiecare masina era lipit cate un afis prin care soferii acuzau faptul ca nu sunt lasati sa munceasca. 
"Vrem sa fie renegociat numarul autorizatiilor sau sa fie anulate. Vrem transparenta in distributie si, nu in ultimul rand, dorim ca soferii straini sa fie tratati egal, adica sa fie controlati de autoritatile romane", a precizat Cosmin Galu, consilierul juridic al transportatorilor. 
Acesta a fost completat de unul din patroni, care a acuzat mafia din sistem: "Numai anul trecut am dat peste 62 de mii de euro spaga. Am cinci camioane. Este prea mult cat ni se cere..."
Camionagii sunt decisi sa nu se lase. Chiar daca se tem ca de protestul si problemele lor vor profita partidele aflate in plina campanie, sunt hotarati sa mearga pana la capat. 
Astfel, daca negocierile purtate zilele acestea la Guvern vor esua, transportatorii vor trece la masuri radicale: blocarea drumurilor si a vamilor.

C. G. - Agenda zilei

  • Salvati-l pe Andrei!

Tatal scriitorului Andrei Mocuta solicita ajutor pentru fiul sauUn tanar prozator, bolnav de cancer
Un tanar talentat, student la Timisoara, face un apel disperat catre toti cei ce l-ar putea ajuta sa traiasca. 
Scriitor la numai 19 ani, Andrei Lucian Mocuta este bolnav de cancer si risca sa-si piarda un picior, daca nu chiar viata. 
Dupa cateva sedinte de tratament, el trebuie sa faca acum o complicata operatie in strainatate, pentru care are nevoie de circa 24.000 de euro.
Andrei Lucian Mocuta este student la Facultatea de Litere, Istorie si Filozofie din cadrul Universitatii de Vest, specialitatea engleza-franceza. 
Toamna aceasta, insa, a fost nevoit sa-si inghete al doilea an de studii. 
Pe 15 august, tanarul in varsta de numai 19 ani a fost diagnosticat cu o tumora maligna (sarcom Ewing) la femurul drept. 
De atunci, face tratament citostatic la clinica de oncologie de la spitalul Fundeni din Bucuresti. 
Medicii i-au recomandat ca, dupa 4-6 sedinte de chimioterapie, sa fie supus unei interventii chirurgicale. 
Problema este ca o astfel de operatie nu se poate face decat in Franta, Italia sau Ungaria, costand circa 24.000 de euro, la care se adauga spitalizarea de 500 de euro pe zi. 
Daca nu se opereaza in ianuarie, cel tarziu februarie, Andrei risca sa-si piarda piciorul sau chiar viata. 
Desi au vandut ce aveau, parintii sai nu au reusit sa stranga prea multi bani. 
Ei fac acum un apel disperat catre toti cei care i-ar putea ajuta sa-l salveze pe fiul lor.
Originar din Curtici, judetul Arad, Andrei este pasionat de literatura. 
A mostenit pasiunea de la tatal sau, Gheorghe Mocuta, profesor de franceza si director la liceul din localitate. 
Cu ani in urma, acesta a fost si el suspectat de cancer, scriind chiar o carte intitulata "Pregatiri pentru Marea Trecere". 
Profesorul Mocuta a scapat, ca prin minune, pentru ca vara aceasta sa fie lovit din nou de soarta. 
"Totul s-a derulat bulversant, nu ne venea sa credem ca aceeasi boala care a batut la usa vietii mele s-a intors, nemultumita, spre fiul meu", declara tatal lui Andrei. 
Tanarul a intrat si el in lumea scrisului, maturizat inainte de vreme. A debutat deja in revistele literare cu proza. 
A castigat chiar premiul intii la concursul de literatura "Marin Preda", cu lucrarea "Covorul Rosu". 
Acum, spera ca numai generozitatea oamenilor l-ar mai putea salva.
Donatii pentru Andrei
Cei care vor sa faca donatii pe numele lui Andrei Lucian Mocuta au la dispzitie trei conturi deschise la Romexterra Bank Arad:
- RO 86 CRDZ 023A027810485001 ROL (lei)
- RO 59 CRDZ 023A027810485002 (EUR)
- RO 32 CRDZ 023A027810485003 (USD)
Telefonul familiei este 0257 - 464.108.

Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Investitie Alcoa in Arad

Grupul american Alcoa va produce extrudate de aluminiu la Chisineu CrisGrupul american Alcoa investeste aproximativ 30 de milioane de dolari intr-o fabrica care va produce profile extrudate din aluminiu, construirea fabricii fiind in faza finala la Chisineu Cris, a anuntat, saptamana trecuta, la Arad, Jonathan Biourget, administratorul Alcoa Romania, informeaza Mediafax.
Fabrica este construita pe o suprafata de 10.000 de metri patrati, unde vor functiona doua linii de prese, care vor produce profile extrudate din aluminiu pentru piata europeana, in special pentru Spania si Italia. 
Investitorii spun ca pentru aprovizionarea cu materie prima vor cauta furnizori romani.
"Amplasamentul a fost decis dupa realizarea unui studiu amanuntit. Noi am luat in considerare zece state europene si din Nordul Africii. Am ales vestul Romaniei din considerente economice, politice si care tin de logistica. Aveam aici deja succese inregistrate de Alcoa Fujikura", a declarat Jonathan Biourget, administratorul Alcoa Romania.
Lucrarile de construire a fabricii au fost demarate in iunie, iar in paralel, Alcoa Fujikura - prezenta in localitatea invecinata Nadab de trei ani - isi dezvolta capacitatile de productie la a doua fabrica de sisteme electrice pentru industria automobilelor, localizata in Caransebes. 
La Nadab, Alcoa Fujikura produce din 2002 sisteme electrice pentru automobile. 
"Am inceput in Romania in 2001 si avem 3000 de angajati. In toata Europa avem 10.000 de angajati, iar cei mai multi sunt aici, ceea ce arata interesul nostru pentru Romania. In cativa ani, intentionam sa ne dublam capacitatile de productie si numarul de angajati", a spus Martin Freiberger, vicepresedinte Alcoa Fujikura Europe.
In prima faza, investitia de la Chisineu Cris va crea 200 de locuri de munca, urmand ca numarul angajatilor sa creasca treptat, o data cu marirea capacitatilor de productie. Investitorii spun ca fabrica din Chisineu Cris, prima investitie ridicata de la zero din istoria Alcoa Europe, va incepe sa produca din luna mai 2005.

A.B. - Ziua de Vest

  • Dupa un final de partida halucinant: Corvinul Hunedoara - F.C.M. UTA 0-2 (0-1)

Meciul echipei UTA a fost anost dar a adus victoriaStadion "Michael Klein", teren bun, timp ideal pentru fotbal, spectatori 350.
Au marcat: Radoi - min.5, Sumudica - min.90.
Corvinul: Opric - Crusoveanu, Hategan, Moga, Schiau (min.77-Petcu), Damian (min.72-Ordean) - Lupu, Mihu, Mondea (min.52-Cojocari) - Pepenar, Rupa.
FCM UTA: Marne - Maghici, Varga, Rusu, Andone - Radoi, Szilyer, Bota (min.68-Balan), Chitescu - Apostu (min.79-Stefaliga), Sumudica.
Au arbitrat bine: Viorel Sandu - la centru, Dan Bargouanu si Ion Olteanu - asistenti (toti din Bucuresti).
Cartonase galbene: Pepenar, Damian, respectiv Chitescu, Andone.
Observator FRF: Ioan Igna - Timisoara.
Era clar ca UTA poate profita de situatia dezastruoasa de la Corvinul, echipa care de-abia reuseste sa traiasca de pe o zi pe alta.
Moralul scazut al hunedorenilor era principala arma de care se putea folosi formatia aradeana.
Asa cum anticipam in avancronica meciului, un gol inscris rapid de trupa lui Iorgulescu ar putea face diferenta, deoarece gazdele pot cadea psihic, iar apoi totul ar fi mai usor.
Exact asa s-a si intamplat, golul lui Radoi, dupa doar cinci minute de joc, turnandu-le parca plumb in picioare hunedorenilor.
UTA a dat, asadar, repede lovitura, dupa doar cinci minute de joc. Atunci, atacantii Sumudica si Apostu au combinat, ultimul l-a servit ca pe tava pe Radoi, iar acesta a marcat, dupa ce l-a driblat pe portarul Opric: 0-1.
In primele 45 de minute, Corvinul a fost apatica, nu a putut construi mai nimic periculos, toate mingile carate spre careul "Batranei Doamne" neavand nici un orizont.
O singura data, la finalul primului sfert de ora, gazdele puteau deveni periculoase, dar Chitescu a zadarnicit eforturile lor, cand a respins o minge ce se indrepta spre Pepenar, iar acesta urma sa ramana doar cu Marne in fata.
In rest, nimic! Nici UTA nu a stralucit, dar si-a vazut interesul, s-a blocat bine in aparare, acolo unde Maghici i-a luat locul cu brio lui Romanu, iar pe contraatac a plecat de fiecare data cand avea posibilitatea.
Chitescu, in minutul 12 si Sumudica, dupa o jumatate de ora de joc, au putut modifica tabela, dar nu au gasit cele mai bune posibilitati la finalizare.
Dupa pauza, tot UTA a inceput mai bine, iar Bota a fost aproape de gol, in minutul 56, dar a ratat o ocazie uriasa, de la doar cativa metri tragand in portarul Opric.
Din pacate, aradenii au cazut fizic dupa o ora de joc, iar gazdele au profitat si au pus presiune pe UTA.
Dar, lipsa de valoare, de concentrare si de idei a facut ca si Corvinul sa nu puna niciodata in mare pericol buturile lui Marne.
Finalul a fost, insa, halucinant.
De fapt, minutele de prelungiri, in care s-a ratat de doua ori si s-a marcat o data.
Astfel, prima data a irosit sansa de inscrie Sumudica, acesta tragand de doua ori in portar, de la doar cativa metri.
Imediat, scorul putea deveni 1-1, dar Andone a scos de pe linia portii o mingea trimisa spre gol de Moga.
Pe contraatac, Radoi a facut o cursa de cativa zeci de metri, a centrat pentru Sumudica, acesta a sutat in Opric, mingea i-a revenit tot lui si de aceasta data nu a mai ratat: 0-2.
Asa s-a incheiat un meci destul de anost, cu putine faze de poarta, in care UTA a urmarit conservarea rezultatului stabilit in minutul 5, iar gazdele au incercat sa mai salveze ceva din ce au pierdut, dar le-a fost imposibil, caci nu au avut posibilitati, cei de la Corvinul fiind limitati in acest sens.
Jocul a fost salvat de fazele din finalul partidei, atunci cand s-a ratat mai mult decat in tot meciul.

Leo Sfara - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]