Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 12 noiembrie 2004

Stirile TVA aici

  • Ar-Medica 2004

Firme din tara si strainatate au expus la Ar-MedicaCea de a XI a editie a targului international de medicina, aparatura medicala, de laborator si farmacie, AR-MEDICA  a ajuns pe ultima suta de metri.
Targul, al doilea ca marime in tara dupa cel din Bucuresti, are loc la Arad .
Peste 75 de firme din tara si 8 din strainatate expun timp de  3 zile in hala Expo Arad Intenational.
Datorita numarului mare de participanti a fost necesara suplimentarea standurilor intr-un cort exterior.
Pe toata durata targului vor avea loc mai multe cursuri tematice, prezentari de firme si produse.
Targul AR-MEDICA este organizat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad in colaborare cu Colegiul medicilor si Casa nationala de asigurari de sanatate.
Vizitatorii care raspund corect la intrebarea de pe talonul de participare vor putea sa castige o autoclava  si un aparat de curatat cu ultrasunete in valoare de aproape 3.000 de EURO.
Extragerea va avea loc sambata 13 noiembrie.

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • "Apa, un element atat de comun si totusi, foarte important"

Interviu cu Remus Tanase - presedinte AnatecorDeclara Remus Tanase, presedintele ANATECOR
- D-le Tanase, care este scopul simpozionului „Lumea minunata a apei” ce se va desfasura sambata, 13 noiembrie a. c., in Sala 33 a CJA?
- Scopul simpozionului este acela de a aduce la cunostinta cetatenilor importanta unui element atat de comun si totusi foarte important caruia nu i s-a mai acordat nici un fel de importanta in ultimul timp. De asemenea, dorim sa aratam ca apa are intr-adevar unele proprietati care duc la o sanatate mai buna. In cadrul acestui simpozion vor fi prezentate unele descoperiri si solutii inovatoare privind ameliorarea sanatatii si prevenirea imbolnavirilor prin consumul de apa biologica. 
- Vorbiti-ne despre apa prin prisma terapiei complementare.
- Aceasta cercetare pentru terapia complementara este ca si cercetarea lui Einstein cu privire la teoria relativitatii. 
- Cu ce se ocupa ANATECOR-ul si ce rol are in acest simpozion?
- Asociatia Nationala de Terapii Complementare din Romania are ca rol aducerea de informatii pentru sanatatea omului. De aceea aceste conferinte se desfasoara in parteneriat cu noi. Un alt rol este acela de mediator al stiintelor vietii, prin aceasta intelegandu-se medicina, religia, terapia complementara, arta, dansul... ANATECOR-ul s-a straduit sa aduca la un loc mai multe stiinte care sa cerceteze impreuna pentru sanatatea omului.
- Va rog, cateva cuvinte despre tema abordata de dumneavoastra in cadrul simpozionului.
- Tema abordata de mine este "Omul mileniului III, o abordare holistica a capacitatilor sale de adaptare". Este vorba despre omul ca un intreg, adica trup, suflet si psihic. Medicina, terapia complementara si religia este bine sa lucreze impreuna pentru o sanatate mai buna a omului. Spre exemplu, daca omul merge la medic el nu isi rezolva decat o parte din problema. Iar din punctul de vedere al sufletului si al psihicului aceasta problema nu este rezolvata, de aceea cele trei trebuie sa conlucreze pentru sanatatea omului.
- Va multumim

Florin Ghilinta - Adevarul

  • Incepand de ieri pensionarii din Gradiste au propriul lor Centru de zi

S-a deschis Centrul de zi pentru varstnici din GradisteIeri s-a inaugurat un nou centru unde pensionarii si persoanele cu dizabilitati sa-si poata petrece timpul liber si sa beneficieze de ajutor si consiliere pe diferite teme.
Ieri a avut loc inaugurarea noului Centru de zi pentru varstnici al cartierului Gradiste. 
La inaugurare au luat parte oficialitati locale, preotii parohi din cartier si sute de pensionari. 
Dupa cuvantarile de rigoare si taierea panglicii a urmat o slujba de binecuvantare si sfintirea de catre cei doi preoti, prezenti la inaugurare, a noului club al pensionarilor. 
Inainte de servirea mesei festive un cor al varstnicilor din Gradiste au tinut, plini de emotie, sa ofere asistentei un scurt program artistic.
Centrul de zi ocupa cladirea primei biserici din cartierul Gradiste, parohie de sine statatoare creata la 1929. 
In momentul de fata ea a devenit un loc al pensionarilor, dotat cu tot ce are nevoie un om in varsta pentru a se simti bine, pret de cateva ore zilnic. 
Aici pensionarii si persoanele cu dizabilitati vor primi consiliere in probleme sociale si juridice, consiliere psihologica, asistenta medicala si stomatologica, medicamente gratuite, vor putea servi masa de pranz, bucataria centrului fiind in acest fel la dispozitia varstnicilor. 
Clubul ofera posibilitatea petrecerii timpului liber, cei ce se vor inscrie vor avea posibilitatea sa discute intre ei, sa joace rummy, table, sah sau alte jocuri de societate ori sa se implice in diverse alte activitati. 
Se vor organiza momente festive, turism social si alte servicii, in functie de nevoile beneficiarilor.
De noul Centru de zi vor beneficia cei aproximativ 4500 de pensionari ai cartierului Gradiste. 
Initiativa Consiliului Local Municipal, prin Directia de Dezvoltare si Asistenta Comunitara condusa de doamna Etelka Nagy, a facut astfel o bucurie imensa acestor oameni, care nu vor mai trebui sa mearga in alte centre pentru a-si petrece timpul liber.

Adrian Oniga - Observator

  • Statul "injecteaza" 60 de miliarde de lei in producatorii de seringi

AVAS va majora capitalul social la Sanevit - Virtual Arad News (c)2004Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va participa, cu 60,4 miliarde de lei, la majorarea capitalului social al singurelor societati comerciale producatoare de aparatura si instrumente medicale Sanevit 2003 Arad si Famos Suceava. 
Potrivit AVAS, neadoptarea acestei reglementari ar face imposibila revigorarea economica a acestor societati, conducand la blocarea activitatii de productie. 
"Desi potentialul economic al acestora este mare, din cauza lipsei lichiditatilor si termenelor mari de incasare a pretului produselor, intre 60-80 de zile, acestea nu ar putea continua productia fara un aport imediat de capital", se arata in comunicatul AVAS. 
Astfel, aportul in numerar al AVAS la capitalul Sanevit 2003 va fi de 40 de miliarde de lei, iar pentru Famos Suceava de 20,4 miliarde de lei. 
Sumele alocate urmeaza sa fie recuperate prin vanzarea, in cadrul procesului de privatizare, a pachetului de actiuni detinut de stat la cele doua societati comerciale.
Sanevit 2003 Arad este o societate cu capital integral de stat, in conditiile in care Ministerul Sanatatii administreaza 96,5% din capitalul social iar restul de 3,5% din actiuni, se afla in portofoliul AVAS. 
Obiectul principal de activitate este productia de aparatura si instrumente medicale si se deruleaza in cadrul programului "Fabricat in Romania". Famos Suceava are capital majoritar de stat, societatea fiind infiintata in iulie 1998. 

A.G.C. - Ziua de Vest

  • Lumina de miliarde, cu o luna inainte de Craciun

De Craciun, Elba va asigura o atmosfera de sarbatoareMii de beculete invadeaza Aradul
Elba a inceput, de cateva zile, pavoazarea orasului, in conditiile in care Executivul local a decis sa transforme orasul intr-un Las Vegas romanesc si sa pregateasca aradenilor o veritabila atmosfera de sarbatoare.
Piata Avram Iancu a beneficiat de ghirlande noi cu beculete de Craciun, care au fost puse deja in functiune, iar in aceste zile angajatii Elba monteaza noile becuri de sarbatoare pe centru, cu toate ca activitatea acestora incurca in parte circulatia.
Mii de ghirlande luminoase in oras
Primaria va investi in pavoazarea Aradului o suma ce va ajunge undeva pe la 30 de mii de euro, asa ca imaginea Aradului se anunta a fi cu totul alta decat in anii trecuti, iar costurile pentru iluminat asisderea.
Peste 50% din valoarea pavoazarii va fi suportata, potrivit viceprimarului Tiberiu Dekany, de firma Elba, activitatea de impodobire a orasului urmand a fi finalizata pana pe 1 decembrie.
In acest an, numarul de instalatii luminoase va fi cu mult mai mare, pe langa cele noi urmand a fi instalate si cele vechi. Ele se afla in custodia societatilor din subordinea Primariei, carora le va reveni obligatia de a le monta si de a face revizia tehnica.
La atmosfera ferica de sarbatoare vor contribui si agentii economici de pe centru.
Municipalitatea a pus ochii chiar si pe fantanile arteziene din Arad, care vor fi inlocuite cu... ghirlande luminoase.
Brad de 20 de metri
Nici brazii de Craciun nu au fost uitati. Potrivit vicelui Dekany, Primaria a dat ieri comanda pentru achizitionarea mai multor brazi, care vor fi amplasati in cele mai importante intersectii.
Cand e vorba de grandoare, Primaria nu are de gand sa se dea la o parte, asa ca in fata Palatului Administrativ va fi montat un brad de 20 de metri (cu un metru mai mare decat cel de anul trecut), fapt ce ne duce insa cu gandul la problemele de prindere a bradului, destul de mari.

Adriana Barbu - Agenda zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]