Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Sambata, 13 martie 2004

Virtual Arad isi exprima compasiunea pentru toate victimele atentatelor teroriste din Spania, si condamna cu vehementa manifestarile cu caracter terorist impotriva civililor.

Stirile TVA aici

  • Trei zile de miting

Primarul Popa nu a autorizat nici un miting in Piata PompierilorStatuia Libertatii are "rezervat" centrul urbei
Pentru Arad, urmatoarele trei zile vor reprezenta un moment de-a dreptul istoric. Nu mai putin de trei organizatii vor manifesta, fiecare in felul ei, pro si contra amplasarii Statuii Libertatii. Dintre toate acestea, amenintarea PRM este cea mai importanta. Dupa cum declara organizatorii, mii de oameni vor huidui Guvernul pentru reconcilierea promisa. Pe de alta parte, UDMR are dreptul moral de a-si comemora eroii. O situatie tulbure, pe care nici macar jocurile politice nu o pot limpezi. Dar, sa vedem, cum se vede fiecare formatiune in acest joc de sah. Totusi, cel mai important vot il vor da aradenii. Prin participare sau abtinere. 
PRM face ordine 
Partidul Romania Mare (PRM) organizeaza, duminica, la ora 12.00, un miting de protest in Piata Avram Iancu, impotriva HG nr. 282 emisa la data de 10 martie, care prevede continuarea lucrarilor de amplasare a Statuii Libertatii la Arad. 
"Manifestarea din Piata Avram Iancu are ca scop sensibilizarea populatiei si a institutiilor statului privind amplasarea Monumentului Hungaria Milenara. Noi ne-am facut public punctul de vedere despre acest subiect, inclusiv prin mass-media, si am propus ca in Cetatea Arad sa se amenajeze un muzeu al Revolutiilor de la 1848- 1849. Nu mi se pare normal ca Guvernul Romaniei sa ofere aproape 200 miliarde de lei, o suma importanta, pentru acest obiectiv, chiar daca in calcul intra si Monumentul Marii Uniri. Aceasta suma de bani putea fi repartizata sanatatii si invatamantului, unde exista o mare nevoie de fonduri. Despre un Parc al Reconcilierii nici nu poate fi vorba, romanii si maghiarii neavand nimic de reconciliat, eventual, Ungaria si Austria putand sa aiba astfel de probleme"- a declarat presedintele PRM Arad. 
La mitingul din Piata Avram Iancu si-au anuntat prezenta secretarul general al PRM, primarul muni cipiului Cluj-Napoca, Gheorghe Funar, istoricul Mircea Dogaru si parlamentari ai PRM. 
"La miting vor fi, alaturi de noi, 10-15 mii de aradeni. Noi am depus si o plangere penala impotriva Consiliului Local al Municipiului Arad, conform OUG nr. 31 din 13 martie 2002, care prevede interzicerea promovarii cultului persoanelor vinovate de savarsirea unor infractiuni contra pacii si omenirii, in conformitate cu art. 12 din ordonanta"- a adaugat Gheorghe Feies. 
Legea si santierul 
In replica la afirmatiile lui Gheorghe Feies, presedintele PRM Arad, conform carora a existat o aprobare pentru pentru miting in Piata Pompierilor, care a fost modificata, ulterior, pentru Piata Avram Iancu, primarul municipiului, Dorel Popa, a declarat urmatoarele: 
"am aprobat, conform legii, ca mitingul PRM sa se desfasoare in Piataa Avram Iancu. Era imposibil sa aprobam un miting care sa se desfasoare pe un santier, cum este acum Piata Pompierilor". 
UDMR insista pe idee 
In fiecare an, in data de 15 martie, maghiarii de pretutindeni comemoreaza momentul declansarii Revolutiei de la 1848. 
"Si in acest an, la fel ca in ultimele decenii, maghiarii de pretutindeni isi vor omagia, cum se cuvine, sarbatoarea nationala. La 15 martie 1848 a izbucnit, la Budapesta, Revolutia Maghiara. La Arad vom desfasura cateva actiuni dedicate acestui eveniment, cum sunt: depuneri de coroane la Monumentul celor 13 Generali din Subcetate, un moment omagial la elementele componente ale grupului statuar din Palatul Minoritilor, iar seara, la Teatrul de Stat se va desfasura un spectacol"- a declarat Gyorgy Boloni, presedintele executiv al UDMR Arad. 
Hop si Vatra Romaneasca 
Astazi, incepand cu ora 11, Uniunea Vatra Romaneasca, filiala Arad organizeaza, in Piata Avram Iancu, un miting de protest legat de hotararea Guvernului de amplasare a Monumentului Statuia Libertatii in Piata Pompierilor. 
La manifestatie vor lua parte deputatul PUNR, Nicu Cojocaru, si vice- presedintele Uniunii Nationale Vatra Romaneasca, Florin Oproiescu. "Mizam pe o prezenta numeroasa in piata si credem ca demersul nostru nu va fi zadarnic"- a declarat deputatul Cojocaru. 
Soclu cu primar 
 Candidatul independent la Primaria Municipiului Arad, Florian Ones, de altfel fost membru PUNR si actual simpatizant al Uniunii Vatra Romaneasca, declara ca: 
"Protestez impotriva HG 282/ 04.03.- 2004 privind finantarea realizarii Parcului Reconcilierii romano-maghiare in Arad. Eu propun ca monumentul de piatra (nr. cel ce reprezinta partea romana) sa fie de 24 m inaltime, componentele din bronz sa aiba inaltimea dubla fata de cele din lege si in grupul statuar amplasat sa fie cuprinse busturile primarului si prefectului, in functie de rezultatul alegerilor". 
No comment! 

Viorel Bot & Cristian Titca - Agenda zilei

  • S-a cerut aplicarea sechestrului pe bunurile lui Ovidiu Marian

Directorul GCA - Coloman Edeleni solicita sechestru pe bunurile lui Ovidiu MarianDirectorul Gospodaririi Comunale Arad (GCA), Coloman Edeleni, a anuntat ieri, ca va solicita aplicarea sechestrului pe bunurile mobile si imobile ale predecesorului, Ovidiu Marian. 
Potrivit lui Edeleni, GCA trebuie sa recupereze o diferenta de aproximativ 700 de milioane dintr-o "gaura" descoperita in activitatea societatii pe vremea cand Marian era director. 
Lipsa banilor provine din administrarea parcarilor, activitatea care, in urma cu cativa ani, era in subordinea Gospodaririi. 
Procesul intentat lui Ovidiu Marian si celorlalti angajati implicati a inceput mai demult, in prezent fiind in fata juratilor de la Curtea Suprema de Justitie.
Intre timp, o parte a prejudiciului a fost recuperat, insa a ramas diferenta care i se imputa lui Marian si contabilei Marioara Junjan. 
O perioada scandalul a fost dat uitarii, dar (deloc surprinzator!) acum a fost readus in fata opinei publice. 
Divergentele au marcat o adevarata prapastie intre fostul si actualul director, care nu mai contenesc cu acuzele unul fata de celalalt. 
Printre altele, Coloman Edeleni i-a reprosat ieri lui Marian ca cele declarate de el denatureaza adevarul, sunt minciuni: 
"A zis ca se administreaza ilegal Strandul, ca este o situatie dramatica, dar toate contractele au fost preluate de la Marian, care le-a semnat"
Edeleni a prezentat, pentru a-si sustine cele declarate, o situatie comparativa. 
Astfel in 1999, pe vremea lui Marian, fusesera vandute, la Strand, 2600 de abonamente si 298 de mii de bilete, iar in 2003, sub administratia lui Edeleni, 13250 de abonamente si 520 de mii de bilete. 
Ca fapt divers, dat fiind faptul ca Edeleni a solicitat aplicarea sechestrului, potrivit declaratiei de avere a consilierului municipal Ovidiu Marian, depusa si neactualizata din 19 mai 2003, acesta are doar o masina Opel Vectra din 1992.

Calin Ghinaciu - Ziarul Transilvania

  • Un nou detasament de militari aradeni pleaca in Kosovo

86 militari aradeni pleaca in misiune la KosovoUn nou detasament compus din 86 de militari aradeni de cariera, printre care, in premiera, se afla si doua femei, pleaca in Kosovo intr-o misiune de mentinere a pacii. 
La comanda detasamentului se afla mr. Marcel Miculac, unul dintre cei mai destoinici si pregatiti ofiteri din Garnizoana Arad.
Ceremonialul de plecare s-a desfasurat ieri, pe platoul din Cetatea Aradului, in prezenta prefectului Dan Ungureanu, a generalului de brigada Eugen Gheorghioiu, comandantul Brigazii 18 Mecanizate "Decebal" din Timisoara. 
Alaturi de acestia s-au aflat sefi de institutii descentralizate, veterani de razboi si un numar mare de rude ale ostasilor ce urmeaza sa plece in teatrul de operatiuni din Kosovo.
Cuvintele de imbarbatare transmise militarilor de catre vorbitori se rezuma la ceea ce a spus generalul de brigada Eugen Gheorghioiu: "Nu uitati ca noi avem nevoie de eroi vii!" 
In acel moment, din multimea de civili s-au auzit glasurile cristaline ale catorva copii care strigau din toate puterile "Tatiii!", in timp ce mamele si bunicile lacrimau cu micutii in brate ...
Cu glas hotarat, mr. Liviu Lazar, care asigura comanda Batalionului incartiruit in Cetatea Aradului, a ordonat: "Descoperiti!" A urmat serviciul religios, savarsit de P.S. Timotei Seviciu, Episcopul Aradului, Ienopolei si Hunedoarei care a rugat pe Bunul Dumnezeu sa-i aibe in grije pe militarii aradeni.
Acestia vor pleca in doua randuri spre Kosovo. Jumatate de detasament se va imbarca luni, 15 martie pe Aeroportul International Arad intr-un avion Hercules C130 al Armatei Italiene, iar cealalta jumatate va pleca spre teatrul de operatiuni in 25 martie, unde vor indeplini misiunea sub directa indrumare a italienilor.
"Dupa ce vor ajunge acolo toti cei 86 de militari, camarazii lor aradeni plecati in Kosovo in noiembrie 2003, sub comanda mr. Dan Ungureanu se vor intoarce acasa", ne-a declarat mr. Nicolae Niti, comandantul primului contingent de militari aradeni care a desfasurat misiuni de mentinere a pacii in Kosovo.

Nicolae Oprean - Adevarul
  • Paznic atacat de hotii de motorina

Furt de motorina la Agromec SiriaUn paznic de la o societate din comuna aradeana Siria a fost atacat cu bate in timpul serviciului, de patru indivizi care purtau pe fata ciorapi si care venisera la furat de motorina din rezervoarele societatii, el fiind internat la Spitalul Judetean Arad, transmite Mediafax. 
Incidentul a avut loc in noaptea de marti spre miercuri, la Agromec Siria. 
Agresorii au furat apoi din rezervoarele aflate in curtea societatii peste 400 de litri de motorina, pe care au incarcat-o in butoaie si au transportat-o cu o caruta. 
Trei dintre presupusii autori ai talhariei au fost prezentati, vineri, procurorilor, urmand ca judecatorii sa decida daca vor fi cercetati in stare de arest preventiv. 
Potrivit conducerii Agromec Siria, societatea a mai fost tinta hotilor si in urma cu o luna, cand s-au furat 900 de litri de motorina.
"Au spart lacatul de la robinetul rezervorului si au incarcat motorina in bidoane. Se pare ca au adormit ciinii, pentru ca acestia nu au latrat deloc, desi in general sint foarte agresivi", a declarat directorul societatii, Marin Chivu. 
Paznicul este internat la Spitalul Judetean Arad, avand mai multe coaste rupte si traumatisme craniene. El va fi supus si unei interventii chirurgicale pentru refacerea oaselor nazale, care au fost zdrobite in urma loviturilor primite.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Primavara trezeste simtul gospodaresc al autoritatilor

Parcurile din Pecica vor fi intretinute si de asistatii social - Virtual Arad News (c)2004Pecica - Odata cu venirea primaverii, autoritatile locale din comuna se pregatesc sa infrumuseteze localitatea.
Astfel, asistatii social din Pecica, alaturi de angajatii Serviciului Public de Salubritate, vor avea in aceasta primavara sarcini precise: curatarea si amenajarea santurilor, imprejmuirea rampei de deseuri menajere cu gard viu si asezarea de placute avertizoare, curatarea malului Muresului si pregatirea razoarelor din parc pentru plantarea de flori si arbusti omamentali.
"Alaturi de acestia, coasilierul local Petru Antal s-a oferit voluntar sa curete cu angajatii sai terenurile de fotbal" adauga primarul Iustin Cionca.
Un alt punct de pe lista autoritatilor este verificarea permanenta a modului in care isi desfasoara activitatea Serviciul Public de Salubritate, pentru o buna functionare a acesteia.

Pavel Sinka - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]