Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Miercuri, 13 octombrie 2004

Stirile TVA aici

  • Alegerile interne au fost respectate doar partial. Prefectul Dan Ungureanu a triumfat pe listele PSD la Senat

Prefectul Dan Ungureanu este preferatul PSD pentru SenatPe site-ul oficial al PSD au aparut, ieri, in jurul orelor 16, listele cu candidatii pentru alegerile parlamentare.
Organizatia locala a PSD se poate bucura deoarece, contrar zvonurilor care au circulat timp de doua zile, nu s-a produs impunerea nici unui nume sonor de la Bucuresti.
Cu toate acestea, exista o serie de modificari, cea mai importanta fiind retrogradarea reprezentantului TSD de pe locul I pe locul III, la Camera Deputatilor.
Avram Craciun, si mai jos
Mult mediatizatele liste cu candidatii pentru Camera Deputatilor si Senat au fost date ieri publicitatii. Fata de rezultatul alegerilor interne, exista modificari pe ambele liste.
La Senat, actualul senator Avram Craciun a fost coborat cu o pozitie mai jos, fiind acum pe locul al III-lea, care iese din schema unui nou mandat.
Pozitia acestuia a fost ocupata de Ioan Horhat, presedintele interimar al organizatiei municipale, iar pe primul loc a fost confirmat actualul prefect, Dan Ungureanu.
De mentionat ar mai fi faptul ca Ioan Horhat a candidat la alegerile interne pentru Camera Deputatilor, ocupand pozitia a cincia.
Gheorghe Chiper, numarul unu
La Camera Deputatilor s-a produs rocada intre locul I si locul III.
Astfel, Alexandra Braica a coborat pe pozitia a treia, care era ocupata de presedintele executiv Gheorghe Chiper.
Acesta din urma a devenit deschizator de lista, iar pe pozitia a II-a a fost confirmat reprezentantul PUR, in persoana presedintelui Cornelia (Lia) Ardelean.
***
Social-democratii si umanistii finalizeaza astfel discutiile asupra celor care vor reprezenta Uniunea in noul parlament, fiind pregatiti, de astazi, "sa atace" alegerile generale.

Mihaela Iancu - Observator

  • Caldura la calorifere

De ieri caloriferele au inceput sa dea calduraApartamentele aradenilor au inceput sa fie incalzite, de marti dimineata, CET Arad luand decizia de a furniza agent termic in calorifere din cauza temperaturilor scazute inregistrate in ultimele zile si a prognozelor meteo pentru perioada urmatoare, transmite Mediafax.
"Am inceput cu zece zile mai devreme decat anul trecut pentru ca noaptea precedenta au fost sub cinci grade Celsius, iar pentru zilele urmatoare prognozele arata temperaturi la fel de mici", a declarat Lucian Barniciu, directorul CET Arad.
Angajatii CET au inceput incalzirea apei pentru instalatiile termice marti dimineata, iar la orele amiezii caloriferele erau calde in toate cartierele orasului.

Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Inspectorul General de Stat, Mariana Basuc - la Arad

Simpozion stiintific organizat de ITM si desfasurat la UAVIn cadrul actiunilor de anvergura organizate de catre Inspectoratul Teritorial de Munca Arad, sub genericul "Saptamana europeana pentru securitate si sanatate in munca in judetul Arad", ieri dimineata, a fost organizat un simpozion tehnico-stiintific national in Corpul M al Universitatii "Aurel Vlaicu".
Tema acestuia: accidentele care se produc la locurile de munca. La seminar a fost prezenta Mariana Basuc - inspectorul general de Stat din cadrul Inspectoratului de Munca Bucuresti, Liviu Crisan - inspectorul sef al Inspectoratului Teritorial de Munca Arad, prof. univ. dr. Lizica Mihut - rectorul Universitatii "Aurel Vlaicu", Gheorghe Seculici - presedintele Consiliului Judetean, inspectori din alte judete, precum si agenti economici interesati de acest subiect.
Sectorul constructiilor constituie, la nivelul intregii Uniuni Europene, unul dintre cele mai dinamice si importante domenii de activitate.
Din pacate, in acest sector, in general in majoritatea tarilor inscrise in Uniunea Europeana, sunt inregistrate cele mai slabe rezultate privind securitatea si sanatatea in munca.
Inspectorul general de stat Mariana Basuc - a apreciat activitatea Inspectoratului Teritorial de Munca Arad, declarandu-se multumita de rezultatele obtinute pana acum in acest domeniu:
"Judetul Arad sta foarte bine la acest capitol, in sensul ca accidentele de munca sunt mult mai putine decat in celelalte judete..."

Nadia Bodran - Adevarul

  • Majorari de preturi la transportul public

Preturile la transportul in comun s-au majorat - Virtual Arad News (c)2004Transportul in comun este mai scump. Compania de Transport Public Arad a majorat preturile la biletele si abonamentele pe tramvaie si autobuze.
Conducerea Companiei sustine ca scumpirea era inevitabila si are la baza inflatia si majorarea preturilor la energie electrica si combustibil.
Un bilet de tramvai cu o singura calatorie costa 9000 de lei, iar un abonament a crescut de la 230 la 260 de mii de lei.
Majorari de preturi sunt si la abonamentele de la autobuze.
De exemplu, un bilet pe ruta Arad- Horia costa 19 mii de lei, iar un abonament valabil 30 de zile ajunge la 360 de mii de lei.
Din banii obtinuti prin majorarea tarifelor, Compania de Transport Public Arad va putea asigura doar functionarea in bune conditii a tramvaielor si autobuzelor.
Toate investitiile care trebuie realizate in cadrul companiei vor fi realizate din profit

L. Barcauan - Buletinul de Arad.

  • Primaria va "pieptana" publicitatea din Arad

Primaria se va ocupa de panourile publicitareSapte firme care ocupa domeniul public si se ocupa in municipiu de publicitatea pe bennere, panouri, pe stalpi sau in statiile de tramvai se vor lovi in cel mai scurt timp de intentia executivului local de a face ordine in oras si de a lucra un pic la imaginea Aradului. 
Este vorba de unele firme specializate in publicitatea stradala, dar si de banci sau alte firme, care s-ar putea sa aiba oricum probleme cu Primaria, din cauza faptului cd nu si-au platit obligatiile fata de stat, unele de mai bine de trei luni. 
Singura firma care se apropie cat de cat de cele impuse este firma bucuresteana Euromedia, care nu are decat doua restante de plata.
In fapt, schimbarea aspectului orasului ar putea incepe chiar cu capitolul publicitate, anunturile Primariei avand foarte multe de suferit din cauza faptului ca nu-si gasesc loc pe strazi, ci doar la usa institutiei. 
Este posibil sa se recurga la un sistem imprumutat din Occident, unde trei panouri publicitare invaluie radacina copacului, iar unul este dedicat Primariei.
Mat mult, e posibil ca firmele care detin acum un fel de monopol pe piata publicitatii stradale aradene sa fie nevoite sa dea din nou ochii cu municipalitatea, care ar putea sa organizeze pentru prima data o licitatie publica pe acest sector. 
Cert este ca, in prezent, acest sistem nu aduce nici un ban Primariei, desi panourile ocupa domeniul public. 
Pe viitor insa firmele de publicitate ar putea plati macar curentul consumat de becurile din jur, fapt care ar mai scadea din facturile remise Primariei.
Aceasta actiune s-ar putea derula in paralel cu cea de vopsire a stalpilor electrici, alesi prin importantul lor rol decorativ in oras (ei au fost turnati prin 1920), si cu cea de eliminarea a decorurilor neavenite de prin centru (s-a pus chiar problema eliminarii jardinierelor montate in vara). 
Desigur, toate acestea vor demara - daca Primaria va identifica si sumele necesare la buget - doar dupa campania electorala pentru alegerile parlamentare, care va ciunti din nou imaginea de oras cat de cat curat a Aradului prin aplicarea de afise.
Analiza privind modalitatea in care se va face publicitatea stradala, cea legata de culoarea stalpilor sau de necesarul de decor pentru centrul Aradului are loc in aceste zile in birourile executivului local, in paralel cu identificarea de proiecte pentru reabilitarea cladirilor din buricul orasului.

Adriana Barbu - Agenda zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]