Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Sambata, 14 februarie 2004

Stirile TVA aici
Pulsul zilei aici
  • Forta Democrata are comitet de initiativa la Arad

Ioan Caucean a prezentat Forta Democrata ca cea mai noua formatiune politicaComitetul de initiativa pentru infiintarea la Arad a partidului lui Petre Roman - Forta Democrata, a fost prezentat ieri, in cadrul unei conferinte de presa. 
Acesta este format din: Dima Traian, Ioan Caucean, Livius Ioja, Gheorghe Olar, Dorina Dragomir, Minerva Ianchici si Liviu Ranta.
Dupa cum a declarat Caucean, moderatorul conferintei de presa, principala sarcina a Comitetului este aducerea de semnaturi pentru inscrierea partidului. 
Caucean a precizat ca Forta Democrata nu va incerca sa racoleze membri ai PD, dar nici nu ii va refuza pe cei care vor dori sa vina. 
In acest sens, a primit mai multe apeluri telefonice, dar nu poate sa spuna nici un nume pana cand nu va avea acordul celor care l-au sunat.
La conferinta de presa ne-a fost prezentata Declaratia - Apel a grupului de initiativa Forta Democrata "pentru un proiect politic al luptei impotriva inegalitatii sanselor si impotriva inegalitatii in drepturi a cetatenilor Romaniei in anul de rascruce 2004".
In Declaratie se constata ca "dupa 14 ani de la Revolutie vedem impreuna cu poporul roman ca idealurile de atunci nu s-au realizat inca. Recastigarea libertatii nu a adus cu sine egalitatea reala in drepturi a tuturor cetatenilor".
Drept urmare, "decat sa plangem pentru ceea ce se intrevede in viitor, mai bine sa schimbam acum starile negative si oamenii rai".
Declaratia se incheie cu sloganul "Drepturi pentru fiecare, o tara pentru toti"
Intr-un document-anexa, sunt prezentate "solutii pentru ameliorarea situatiei politice si sociale si reducerea gravelor inegalitati in drepturi a cetatenilor". Printre altele, problema nr.1 este ca "banii au devenit moneda politicii in locul ideilor si solutiilor".
Solutia problemei este: "Oamenii politici sa fie inafara banilor din afaceri. Nimic mai mult, nimic mai putin. Ei fac politica iar nu afaceri. Sustin interesul politic iar nu cel particular".
Pe aceasta tema, am purtat un dialog cu Ioan Caucean.
- D-le Caucean, aproape toti cei din comitetul de initiativa sunt oameni de afaceri si inca prosperi. Veti renunta la afaceri?
- Nu este vorba despre a renunta la afaceri. Ati interpretat gresit. Este vorba despre faptul ca putem sa folosim politica pentru promovarea afacerilor proprii.
- Am redat cuvant cu cuvant cele scrise in document. Se spune clar, "ei fac politica, sau nu afaceri". Nu am ce interpreta gresit.
- Probabil ca este o greseala de exprimare.
- Daca nu este nici o greseala, veti propune ca acest text sa fie amendat, sau va veti supune ad literam?.
- Sunt convins ca este o greseala. Daca va fi cazul, vom propune o analiza si o amendare.
"Copilul lui Petre Roman a fost adoptat ilegal de catre Basescu"
Dupa incheierea conferintei de presa, i-am intrebat pe Ioan Caucean si Traian Dima de ce au plecat din PD si au optat pentru Forta Democrata.
Amandoi au raspuns ca intotdeauna au fost alaturi de Petre Roman si ca atare l-au urmat si de aceasta data. 
Amandoi s-au declarat dezamagiti de faptul ca Traian Basescu nu a dus partidul la procentajul pe care l-a promis. 
In plus, Traian Dima a adaugat: „Sunt profund nemultumit de felul in care a ajuns Basescu in fruntea partidului. PD a fost copilul lui Petre Roman. Ca tot este la moda, pot sa spun ca acest copil a fost adoptat in mod ilegal de catre Traian Basescu".

Simion Todoca - Adevarul

  • Preotii-politicieni, in asteptare

Parintele Roman de la PUNR asteapta sa vada in scris pozitia SinoduluiPreotii aradeni asteapta clarificari scrise de la Sfantul Sinod inainte de a decide ce cale vor urma in politica sau administratie. 
Fostul deputat PUNR Emil Roman, actualmente presedinte al organizatiei aradene a partidului, a declarat ieri ca asteapta sa vada, in scris, pozitia oficiala a Sinodului. 
"Nu-mi reglementez viata dupa comunicate ce se citesc la radio sau televizor", a spus Roman. 
Partidul Democrat are patru preoti consilieri locali. 
Vicepresedintele Gheorghe Falca nu a putut preciza, ieri, daca acestia vor renunta la preotie sau la cariera politica. 
In Arad, cel mai graitor exemplu de om al bisericii care a imbratisat o cariera politica de succes nu vine din randul credinciosilor ortodocsi, ci din cel al neoprotestantilor. 
Dorel Popa, presedintele PSD Arad, primarul Aradului si candidatul PSD pentru campania electorala vizand Primaria, este pastor baptist la Biserica Maranata din Arad. 
El se bazeaza pe voturile neoprotestantilor pentru un nou mandat de primar al Aradului. 
Alt pastor baptist influent, Gheorghe Chisalita, este consilier judetean si a devenit de curand membru al PRM.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Profesorii se implica tot mai mult in viata politica

Zoea Rotaru a prezentat realizarile din oferta PSDPalatul Cultural a gazduit ieri Conferinta Judeteana a Asociatiei Profesorilor Social - Democrati. 
Presedintele Comisiei de Invatamant a Camerei Deputatilor, fostul ministru Ecaterina Andronescu a condus lucrarile. 
Inspectorul scolar general Zoea Rotaru ne-a declarat ca aceasta conferinta marcheaza un moment important in evolutia social-democratiei din judetul nostru si atesta interesul crescut al PSD fata de educatie si cercetare. 
Profesorii PSD-isti considera ca problema fundamentala a invatamantului o reprezinta modernizarea procesului educational, cresterea cercetarii stiintifice si reducerea decalajelor in aceste domenii fata de statele dezvoltate.
Zoea Rotaru a prezentat celor prezenti realizarile angajamentelor din oferta de guvernare a PSD in domeniile invatamantului preuniversitar si superior aradean in perioada 2001 – 2003. 
Petru Popa, prorectorul universitatii "Aurel Vlaicu" a punctat cateva din actiunile pentru perioada urmatoare: modernizarea planurilor de invatamant si a programelor scolare astfel incat tinerii sa-si formeze competentele de baza care sa le serveasca mai tarziu la intemeierea unei cariere de succes.
"Suntem constienti de raspunderea pe care o avem in nobila misiune de formare si educare a tineretului, in promovarea cercetarii stiintifice, in vederea inscrierii Romaniei in randul tarilor europene si de aceea incercam sa facem tot posibilul pentru cresterea calitativa a invatamantului", ne-a declarat Zoea Rotaru, membra a Biroului Executiv National al Asociatiei Profesorilor Social - Democrati.

Diana Rotar - Observator

  • De 8 Martie somerele primesc in dar o slujba

De 8 Martie va fi deschisa Bursa locurilor de munca pentru femeiLuna martie le va aduce femeilor, care nu au o slujba, sansa gasirii unui loc de munca. Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Arad (AJOFM) organizeaza pe data de 5 martie, cea de a III-a Bursa a locurilor de munca dedicata femeilor. "Actiunea este dedicata exclusiv femeilor si se doreste a fi un prilej pentru incadrarea cat mai multor persoane de sex feminin aflate in cautarea unui loc de munca, pe de o parte, iar pe de alta parte, o ocazie pentru agentii economici ofertanti de locuri de munca de a selecta pentru societatea lor personal de calitate"- a declarat purtatorul de cuvant al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Arad, Alexandra Lincar. Manifestarea va avea loc la Sala Bingo din Piata Garii, nr. 11, cu incepere de la ora 9.00. 
Toti agentii economici care doresc sa participe la Bursa locurilor de munca sunt rugati sa se adreseze din timp la AJOFM pentru depunerea ofertelor. 
Agentii economici care angajeaza personal din randul somerilor beneficiaza de o serie de facilitati. In plus, pentru angajarea unui absolvent al unei institutii de invatamant, angajatorul primeste un salariu minim brut pe tara de la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Arad.

Simona Valan - Agenda zilei

  • Socodorul risca sa ramana fara pescarie

Pescaria de la Socodor risca sa fie desfiintataPescariile de la Socodor, despre care s-a spus ca au fost privatizate intr-un mod cel putin ciudat sunt pe cele sa fie desfiintate. Acest lucru se datoreaza faptului ca actualii proprietari nu au efectuat nici un fel de lucrari de intretinere.
S-au scris vrute si nevrute
Initial au existat doua ferme piscicole, Ferma Cris si Ferma Socodor, care s-au unit formandu-se astfel o singura structura administrativa pentru ca apoi fiecare balta sa fie vanduta una cate una unor diversi "investitori"
In momentul de fata se mai poate pescui doar pe o singura balta, restul fiind dezafectate inca de anul trecut.
"In ultimul timp nu s-a facut nici o amenajare pentru a intari digul, cat despre realizarea unei baze furajere ce sa mai vorbim. De aproximativ un an, toate baltile au fost dezafectate, pentru ca din momentul in care au fost cumparate nu s-a investit nimic", declara Ioan Dimitrie Jura, primarul comunei.
Referindu-se la privatizarea pescariilor, edilul povesteste cu o usoara ironie in glas ca a citit intr-una din revistele conduse de Corneliu Vadim Tudor ca ar fi fost implicat in vanzarea frauduloasa a acestora. "S-a scris despre mine (mi s-a dat chiar si numele) ca as fi facut afaceri cu o persoana deosebit de importanta din Guvern, or, eu nici macar nu cunosc personal acea persoana", marturiseste Jura.
Nici macar impozitul nu si-l platesc
In conditiile actuale autoritatile locale nu regreta foarte mult ca cele mai multe balti au ramas fara apa si peste. Din cauza starii digurilor, daca respectivele balti ar fi fost pline cu apa ar fi existat pericolul ca localitatea sa fie inundata. "Daca ar fi plina cu apa, balta situata la intrarea in sat ar pune in pericol casele oamenilor", recunoaste primarul. 
In ceea ce priveste impozitele locale pe care Primaria ar trebui sa le incaseze de la proprietarii pescariilor, edilul sustine ca nu se incaseaza mare lucru. "Nici macar impozitul nu si-l platesc", afirma Jura.
Preturi mari, nejustificate
Anul trecut, pescarii care veneau la Socodor trebuiau sa plateasca o taxa de 200.000 de lei pe zi, taxa pe timp de noapte fiind de 100.000 de lei, multi dintre ei fiind nemultumiti de "rezultatele" obtinute. Pescarii povestesc ca se prind doar pesti mici, care nu justifica pretul cerut de administratorii pescariei. 
Mai mult, in zona s-a interzis accesul cu masinile, astfel incat impatimitii pescuitului erau nevoiti sa-si care singuri "uneltele" de pescuit pe distante destul de lungi. Daca nimeni nu se va gandi sa investeasca in pescariile de aici, peste putin timp Socodorul ar putea sa-si piarda unul dintre principalele obiective pentru care era cunoscut in judet si nu numai.

Lucian Serban - Ziarul Transilvania


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]