Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Miercuri, 14 aprilie 2004

Stirile TVA aici

  • Viitura a luat un pod si ameninta sute de hectare de teren agricol

Mari suprafete de teren au fost afectate de inundatiiSe pare ca judetul Arad nu scapa nici in acest an de inundatii. 
Apele Crisului Alb si Negru au inceput sa dea bataie de cap edililor locali inca de sambata, ajungand in cateva Iocalitati la cota de atentie sau chiar la cea de inundatii. 
Cele mai afectate localitati sunt: Vanatori, Misca, Zerind, Socodor, Gurahont, Almas si Dieci, unde au fost inundate importante suprafete agricole.
Reprezentantii Guvemului in teritoriu si cei ai institutiilor descentralizate au fost ieri convocati la o videoconferinta pe problemele Comandamentului de Aparare Impotriva Dezastrelor, la care li s-a atras atentia sa faca tot posibilul pentru prevenirea, respectiv combaaterea efectelor inundatiilor.
Cu ocazia deplasarii efectuate in teritoriu, ieri, de catre Prefectul Vasile Dan Ungureanu si echipa care l-a insotit, s-a constatat ca situatia din judetul Arad nu este foarte vesela. 
Cu atat mai mult cu cat vremea va continua sa ramana cam aceasi timp de inca vreo doua zile, fiind anuntate precipitatii, pe alocuri chiar de 15 litri/mp.
Viiturile au produs, pana acum, cea mai mare paguba la Socodor, unde apele Crisului Alb au rupt un pod de lemn. 
In urma prabusirii podului, s-a taiat practic accesul la aproximativ 2500 de hectare de teren agricol, la care se poate ajunge actualmente doar pe doua drumuri ocolitoare a cate 20, respectiv 25 de kilometri. 
"Dupa scaderea apei vor trebui extrase resturile de pod si se impune construirea unui nou pod de lemn, lucrare pentru care este nevoie de 670 de mii de euro" - a raportat guvernului prefectul Vasile Dan Ungureanu, care a cerut de la centru sprijin financiar pentru investitie.
Crisul la Zerind a atins cea mai inalta cota din acest anLa Zerind, Crisul Negru a atins cota cea mai ridicata din acest an (de 912 cm) la ora 11 dimineata. 
Dupa trecerea viiturii, apele au inceput sa scada, primarul Ozsvar Zoltan este insa de parere ca aceasta scadere, cel putin in urmatoarele zile nu va fi una de proportii. 
"Problema este ca nici raurile din Ungaria nu mai pot primi apele Crisurilor din Romania. Noi facem tot ce ne sta in putinta. Pe malul raului am organizat serviciu de supraveghere permanenta" -ne-a declarat primarul de la Zerind, Ozsvar Zoltan.
Pe raul Mures, nivelul de apa este in crestere, dar nu s-au atins inca pragurile de avertizare. 
Ieri, la ora 12, la Savarsin, Muresul a atins cota de 289 cm, la Radna de 299 cm, la Arad de 300, iar la Nadlac 272.
In judet, pe 811 de hectare de teren agri-cole au aparut baltiri, iar la Seleus apa este scoasa cu pompa din gradinile localnicilor.
Comisia Judeteana de Aparare Impotriva Dezastrelor se afla in stare de alerta. 
Structurile implicate in comandament vor asigura supravegherea permanenta a malurilor si digurilor de protectie de pe raza judetului Arad, curatarea santurilor si podetelor, evaluarea zonelor de risc, precum si informarea reciproca vizavi de locatia undelor de viitura, cu structurile similare din judetele invecinate.

G. Ungureanu - Ziarul Transilvania

  • Ieri, la Palatul Cultural, s-a deschis: Faza nationala a Olimpiadei Interdisciplinare Tehnice

Faza nationala a Olimpiadei Interdisciplinare Tehnice se desfasoara la AradIn aceste zile Aradul "gazduieste" faza nationala a Olimpiadei Interdisciplinare Tehnice. 
Deschiderea festiva a avut loc ieri, orele 13, la Palatul Cultural. Peste 320 de elevi - concurenti din intreaga tara si 70 de profesori din comisia centrala ori insotitori, cadre didactice de la cele doua licee aradene - Grupul Scolar Industrial "Aurel Vlaicu" (director ing. prof. Michaela Borza) si Grup Scolar "Francisc Neuman" (director prof. Doina Stoica) - unde se vor desfasura probele scrise si practice ale Olimpiadei Tehnice si a Concursului pe meserii, invitati si ziaristi au urmarit mesajele de salut din partea I.S.J. Arad (prin prof. Zoea Rotaru, inspector scolar general), Prefecturii Arad (prin consilierul Dumitru Nica), Ministerului Educatiei si Cercetarii (prin inspector prof. Romita Tiglea Lupascu), Universitatilor aradene - conf. univ. dr. Anton Ilica de la Universitatea "Aurel Vlaicu" si prof. univ. dr., prorector Martian Iovan de la Universitatea "Vasile Goldis", comisiei centrale de evaluare, prin presedintele acestuia prof. univ. dr. ing. Costea Budulan.
Festivitatea a fost deschisa cu intonarea Imnului de stat si un Te Deum oficiat de pr. Vasile Pop, consilier cultural la Episcopia Aradului, iar in incheiere artisti amatori din scolile aradene au oferit un incantator program artistic.
Prof. ing. Vasile Borza, inspector de specialitate la I.S.J. Arad s-a referit la aspectele organizatorice, la programul competitiei care va fi fericit diversificat cu vizite in municipiu si judet.
Noi le dorim concurentilor succes si sa traiasca zile de neuitat pe meleagurile aradene.

Vasile Filip - Adevarul

  • Supraveghere "la sange". Statuia Libertatii, urmarita pas cu pas prin Internet

Pe pagina dedicata Statuii Libertatii poate fi urmarita, cu un webcam, evolutia constructiei monumentuluiOrice posesor de calculator conectat la Internet poate vedea in direct cum se desfasoara lucrarile de amplasare a Statuii Libertatii din Arad. 
In urma cu cateva zile, pe una dintre cladirile care se afla in vecinatatea Pietei Pompierilor a fost montata o camera video, care supravegheaza minut cu minut instalarea Monumentului.
Deoarece santierul este imprejmuit de un gard cu o inaltime de peste 2,5 metri, iar poarta de acces este de cele mai multe ori inchisa, conducerea UDMR s-a gandit la folosirea unei alte metode de asigurare a transparentei. 
Presedintele Uniunii, Kiraly Andras, a avut ideea de implementare a unei metode moderne de monitorizare, prin construirea unui site dedicat monumentului. 
Acolo pot fi gasite informatii privind istoria statuii, dar si o modalitate originala de verificare a stadiului in care se afla lucrarile de amplasare.
O camera video amplasata la geamul uneia dintre cladirile care imprejmuiesc Piata Pompierilor, urmareste pas cu pas lucrarile, astfel incat oricine poate vedea imagini din ceea ce peste putin timp va fi Parcul Reconcilierii.
La www.statuialibertatii-arad.ro  utilizatorul de internet poate afla si date despre insemnatatea monumentului, precum si o expozitie inedita de fotografii, informatiile fiind accesibile in trei limbi: romana, maghiara si engleza. 
Presedintele Kiraly Andras spune ca intreaga operatiune de informatizare a costat aproximativ 1800 de euro. Totusi, sistemul este inca in faza de lucru, existand si unele defectiuni, spre exemplu, el nefiind functional in zilele de Pasti
In Piata Pompierilor, lucrarile se desfasoara in ritm alert. 
Totusi, UDMR a anuntat ca inaugurarea Statuii a fost amanata din data de 18 aprilie, in data de 25 aprilie, cand sunt asteptati la Arad premierii Romaniei si Ungariei.

Mihaela Iancu - Observator

  • Nemtii au grija de copiii Lipovei

Susanne Kastner a devenit recent cetatean de onoare a LipoveiSuzanne Kastner, vicepresedinte al parlamentului Germaniei si presedinte al grupului de prietenie germano-roman din Bundestag, indragostita de Romania si patrunzatoare in nevoile romanilor, a fost facuta de curand cetatean de onoare al Lipovei
Am solicitat doamnei doctor Edita Iuhasz, director al Directiei Generale pentru Protectia Drepturilor Copilului (DGPDC) Arad, ca persoana cunoscatoare a actiunilor in care este implicate Suzanne Kastner, o declaratie pentru a ilustra meritele acesteia din urma.
"Inca din 1990, doamna Suzanne Kastner sprijina copiii aflati in dificultate din judetul Arad. De atunci, si-a dorit sa inteleaga situatia in care se afla copiii cu nevoi speciale pentru a-i sprijini (si nu pentru a critica, de dragul imaginii electorale). 
Suzanne Kastner a agreat ideea de protejare a copiilor in case de tip familial, iar in Lipova exista de anul trecut Casa "Prietenia", care ocroteste astfel de copii. Asezamantul "Prietenia" este sustinut de fundatia Kinder Sofort Hilfe, in frunte cu vicepresedinta Bundestaguluii, Suzanne Kastner. 
Lucrurile au inceput sa prinda un contur tot mai clar intoate demersurile de sprijinire a copiilor, printr-o colaborare cu noi, DGPDC Arad, observand ca impreuna putem mai mult pentru copiii nostri",
ne-a declarat Edita Iuhasz. 
Directorul DGPDC Arad spune ca angajatii Directiei au fost invitati in Germania, unde au beneficiat de un schimb de experienta util si unde au constatat ca un Centru de Reeducare inseamna un loc pentru reintegrare sociala printr-o vindecare facuta cu mult profesionalism. 
"Noi am dezbatut problema scolarizarii copiilor cu nevoi speciale. Doi profesori din Germania au avut un schimb de experienta la Scoala speciala si urmeaza sa faca propuneri pentru imbunatatirea situatiei copiilor nostri. Ne bucuram in acest demers de colaborarea cu Inspectoratul Scolar Judetean. In iulie-august, anul acesta, un grup de cadre didactice vor merge in Germania pentru un schimb de experienta ce va dura trei saptamani. Partenerii germani vor veni apoi in Romania pentru a finaliza acest proiect caruia ii intrevad o perspectiva frumoasa si atat de necesara pentru copiii nostri, pentru normalizarea imginii copilului din Scoala Speciala. Cred ca activitatea Suzannei Kastner este neincapatoare intr-un articol de ziar. Am aratat aici o parte din sprijinul care ni-l da noua si copiilor nostri, un crampei suficient pentru a explica gestul edililor Lipovei de a-i acorda titlul de cetatean de onoare", ne-a mai declarat Edita Iuhasz, directorul DGPDC Arad.

D.F. - Gazeta de Lipova

  • Cutremur la UTA !

Jucatorii de la UTA vor sa se pregateasca fara antrenorul StanIlie Stan a ramas antrenorul... nimanui
In urma cu exact o luna, pe data de 13 martie, UTA capota cu 0-4 pe propria arena in fata echipei CFR Ecomax.
Spuneam atunci ca este un 13 negru pentru gruparea alb-rosie.
Acum UTA s-a lovit de un alt
13 negru, dar de data aceasta poate cel mai negru din istoria clubului.
De ieri UTA a ramas fara
echipa!
Diminuarea sanselor de promovare a echipei UTA a provocat un adevarat seism la nivel de echipa.
Ieri, in timpul mesei de pranz, mesagerul antrenorului Ilie Stan a fost directorul executiv Emanuil Gherghel care a anuntat disponibilizarea a nu mai putin de opt jucatori din cadrul lotului.
Marius Popescu, Radoi, Grozav, Stefeliga, Costache, Petrut, Ciubancan si Albeanu, la care se adauga bolnavul Manta si mai vechiul exclus Sebastian Lingurar, au fost anuntati ca nu mai intra in vederile antrenorului.
Surpriza a fost mare in momentul in care ceilalti jucatori s-au solidarizat cu exclusii si au decis ca atata timp cat este Stan antrenor ei nu se mai pregatesc.
"Am dovedit inca odata ca suntem uniti. Noi nu am facut greva nici cand am stat patru luni fara bani, dar acum ne vedem nevoiti sa o facem pentru ca Stan isi bate joe de noi. De ce nu spune ca inainte de meciul de la Satu Mare a facut greva tocmai el si cu cei doi jucatori ai sai, Orlando si Vladoiu, care in cele din urma l-au lasat cu buzele umflate" a spus Ciprian Luca.
Cel care a luat imediat atitudine a fost chiar Marius Popescu, capitanul echipei dar si unul dintre jucatorii de pe "lista neagra" a lui Stan.
Popescu a avut un dialog foarte aprins, sub ochii jucatorilor, cu Stan si cu secundul acestuia, Urican, in care le spunea ca nu se poate ca munca lor din toamna sa fie distrusa de ei.
"Noi am muncit toata toamna pe bani putini si am ajuns pe primul loc. Acum a venit Stan care intr-o luna de zile si-a batut joc de toata munca noastra. Toate acestea se datoreaza suspiciunilor sale neintemeiate. Fara el cred ca UTA mai poate promova" a spus Popescu.
"Am ramas perplecsi. Nu ne venea sa credem. Isi bate joc de munca noastra si tot el este cel care ne acuza" a fost reactia lui Dorin Radoi, in timp ce portarul Misu Grozav este "satul de figurile sale. El crede ca prosteste pe toata lumea, dar acum s-a dovedit ca nu mai este dorit de nici un jucator la echipa aceasta. El niciodata nu-si asuma responsabilitatea rezultatelor..."
Antrenament fara... antrenor
Fiind decisi sa indure orice masura ar lua-o conducerea administrativa, alb-rosii s-au pregatit aseara, la ora 17, fara antrenor. "Conducerea are o echipa si un antrenor. Ramane la latitudinea ei sa hotarasca, ori echipa, ori antrenorul. Noi ne vom pregati fara el, si daca suntem doriti, dorim sa batem Gazul fara fie Stan" suna vocea jucatorilor.
Jucatorii s-au simtit foarte degajati in programul facut de secundul Dan Cuedan, acesta demonstrandu-si si calitatile de fotbalist de rasa.

Lucian Danila - Agenda zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]