Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Joi, 15 ianuarie 2004

Stirile TVA aici
Pulsul zilei aici
  • "La PUR am fost chemat ca si candidat de primar" - afirma Cristian Moisescu, fostul primar al Aradului

Cristian Moisescu a fost propus de PUR sa candideze la functia de primar- De cateva luni v-ati inscris in PUR. Ce sanse aveti de a fi ales candidatul acestui partid pentru functia de primar, in competitie cu alte trei nume cunoscute aflate in cursa?
- De la bun inceput, la PUR am fost chemat ca si candidat de primar. Exista o intelegere morala. Nu spun ca de aceea am si ales acest partid. Am mers cu toata buna credinta. A contat si faptul ca este un partid mai aproape de structura mea, are echilibrul, reflectat si de balanta, simbolul lui. E o anumita afinitate, pe care nu pot neglija.
- A fost o perioada in care ati oscilat…
- Sigur ca au fost si alte oferte, din partea PD, de exemplu. Avand in spate un electorat constant, de 6000-7000 de oameni, arat ca totusi exista oameni care ma pretuiesc si care vor fi dornici sa ii reprezint. Tocmai de aceea am ales PUR. Consider ca orice timp irosit nu face altceva decat sa diminueze sansele.
- Pozitia dumneavoastra de candidat la Primaria Aradului nu este sigura. Ce veti face daca nu veti fi ales?
- Am toata consideratia fata de ceilalti candidati. Nu pot sa spun ca sunt cel mai grozav, dar sondajul din urma cu putin timp m-a scos al treilea, la o mica diferenta de Falca. A aratat unde ma situez. Cred ca partidul are nevoie de un om care sa traga. Am tras dupa mine si in 1996 si in 2000, cate cinci consilieri. Cred ca trebuie neaparat ca echipa sa fie constituita, fiecare membru sa fie asezat unde trebuie si sa fie multumit. Sa se porneasca strategia. Eu deja incep sa ma pregatesc, avand experienta celorlalte campanii electorale. E mare lucru sa ai experienta in arena politica. E nevoie de unda verde si de a se desemna care este echipa.
- Cum comentati inscrierea celorlalti trei candidati in aceasta cursa?
- Eu am toata increderea in cuvantul care mi l-au dat. Cred ca sunt un candidat serios. Le-am explicat ca a fost o intelegere si mi se pare normal sa se tina de cuvant, pentru ca este interesul in primul rand al partidului. Nu vreau sa intru cu nimeni in animozitati. Ii respect pe toti. Pentru mine politica este un joc de onoare, fara manevre de culise. Stiu ca trebuie facute si niste compromisuri, pe care sa le ajustezi, dar exista si aici niste limite.

Mihaela Iancu - Observator`

  • Carantina generala

In spitalele aradene s-a instituit starea de carantinaToata spitalele din judetul Arad au intrat de ieri in carantina. In urma unui studiu efectuat de Directia de Sanatate Publica Arad s-a stabilit ca numarul virozelor respiratorii si al gripelor s-a dublat in ultima saptamana. 
In urma raportarilor tuturor cazurilor de catre medicii de familie, s-a constatat ca numarul infectiilor gripale depaseste 8.000, mai bine de jumatate din cazuri inregistrindu-se la copiii cu varste de sub un an. 
Pneumoniile si bronho-pneumoniile au afectat peste 2.500 de persoane, iar numarul cazurilor de gripa depaseste 140. 
S-a concluzionat ca numarul mare de cazuri de viroze si gripe din judetul Arad a fost favorizat de terminarea vacantei de iarna, foarte multi elevi fiind bolnavi. 
Dupa instituirea carantinei in toate spitalele din judet, vizitarea bolnavilor este interzisa. 
Prin instituirea regimului de carantina in spitalele din judetul Arad se urmareste protejarea bolnavilor internati de contactarea de gripe si viroze respiratorii

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Savarsinul vrea sa renasca regeste

Principesa Margareta a deschis lucrarile conferintei de la Castelul SavarsinPrincipesa Margareta a spus ca printul Charles va veni la Arad
Casa Regala si Writtle College au decis sa se puna pe treaba ca sa transforme Savarsinul dintr-o comuna cu probleme intr-un veritabil centru rural.
Proiectul "Savarsinul regal" - gandit printr-un parteneriat al celor doua institutii - a fost lansat ieri la primaria din Savarsin, odata cu debutul conferintei internationale "Savarsin - Centru de excelenta" si a fost programat a se intinde, cel in pentru inceput, pe o perioada de 5 ani. 

Visurile monarhiei vor sa devina realitate 
Conferinta a fost deschisa de Alteta Sa, Principesa Margareta a Romaniei, care a citit participantilor un cuvant de deschidere emotionat, in care si-au gasit amintiri despre familia regala inainte de a fi fortata sa paraseasca tara si povesti despre castelul de la Savarsin. 
Principesa a punctat faptul ca proiectul demarat este, in fapt, continuarea unuia inceput cu multi ani in urma, caci "in iunie 1944, regina Elena, care lucrase enorm pentru restaurarea parcului si a castelului Savarsin, a scris in jurnalul sau - "de ne-ar lasa D-zeu sa ducem la bun sfarsit toate aceste planuri minunate"- "Dumnezeu nu i-a ingaduit sa vada aceste planuri duse labun sfarsit, dar astazi promit iubitei mele bunici 60 de ani mai tarziu, planurile ei vor deveni realizate". 
Britanicii ne dau o mana de ajutor 
Printre figurile de marca prezente la evenimentul de ieri s-au remarcat atasatul cultural al Ambasadei Marii Britanii, James Hally - care asigurat Casa Regala si Romania de tot sprijinul britanicilor, mai ales in perspectiva aderarii la Uniunea Europeana, si de dorinta lor de a "vinde" imaginea tarii in Occident mai bine decat in trecut - si Jamis MacAskill - reprezentantul Colegiului Writtle, universitate care va veni cu banii ( 10 milioane de euro), pentru demararea si sustinerea proiectului, si cu un plan clar de actiune care sa concretizeze intentiile Casei Regale. 
La acestia s-au alaturat ieri la Savarsin si prefectul Dan Ungureanu, cativa specialisti englezi si sefi de institutii aradene. 
Proiectul de aranjare a parcului Castelului de la Savarsin va fi finalizat de Principesa MargaretaRenastere rurala la Savarsin 
Casa Regala si englezii, care au venit tocmai de la o intalnire cu premierul Adrian Nastase, unde au promovat un proiect de renastere rurala a tarilor candidate la UE, si-au propus sa aduca la viata comuna aradeana. 
Pana in 2008, acestia vor - prin atragerea tuturor investitorilor posibili - sa faca: agricultura ecologica in gradinile si serele regale, sa creeze un centru pilot de experimentare, sa dezvolte sectorul de agricultura ecologica in Savarsin, sa restaureze Castelul Regal si parcul, si creeze si sa dezvolte atractii turistice in zona, sa construinsca locuri de cazare, sa identifice si sa dezvolte mestesugurile si traditiile in zona si sa duca la crearea produselor cu identitate locala. 
Se mai doreste, de asemenea, reabilitarea caselor si cladirilor cu potential nevalorificat, realizarea unui nou centru de sanatate in localitate, crearea unei unitati de interventie rapida si, nu in ultimul rand, se vrea o investitie masiva in infrastructura. 
Primul proiect care va fi pus in aplicare, cu sprijinul specialistilor englezi, va fi, potrivit administratorului Domeniului Regal, Marioara Bucovan, cel al agriculturii ecologice in serele regale. 
Vizite la cel mai inalt nivel?! 
Principesa Margareta ne-a declarat ca ceea ce se doreste realizat la Savarsin "se intinde pe o perioada de cinci ani, dar va putea dura chiar 10, pentru ca sunt foarte multe de facut aici. Este, in fapt, vorba de un puzzle de proiecte, in care toate se intersecteaza, si care presupune atragerea investitorilor straini si cooptarea autoritatilor locale"
Reprezentantul universitatii engleze crede insa ca proiectul."nu va fi finalizat niciodata, caci tot timpul va mai fi ceva de facut"
Principesa Margareta ne-a destainuit chiar ca a vorbit mult despre acest proiect - care este inspirat de la britanici - cu Casa Regala britanica si cu cea belgiana si ca este posibil ca printul Charles sa viziteze Aradul si Savarsinul dupa ce acest proiect va prinde contur. 
Pana atunci, Savarsinul Regal face primii pasi. Singurii care mai sunt asteptati sunt investitorii, englezii fiind dispusi sa "deschida usile" acestora si sa caute bani pentru comuna. 
Punctul final al acestui ambitios program este dupa cum spunea Jamis MacAskill, "sa cream o comunitate unde oamenii sa vrea sa stea, sa nu mai plece, iar Savarsinul are acest potential". 

Adriana Barbu - Agenda zilei

  • Consilierii din Almas ar putea sa voteze majorarea taxelor

Consilierii din Almas vor stabili noile taxe - Virtual Arad News (c)2004Taxele pe care trebuie sa le plateasca locuitorii comunei Almas ar putea fi majorate la sfarsitul acestei luni. 
"Vom organiza o sedinta de consiliu pentru a stabili care va fi cuantumul taxelor de paza, de pasunat si pentru pomii pe rod. 
Se va inainta propunerea ca acestea sa fie majorate in functie de indicele de inflatie"
, a declarat Filip Dalca, primarul comunei. 
Anul trecut, crescatorii de animale au platit pentru pasunat cate 75.000 de lei/cap pentru bovine si cabaline, 45.000 de lei/cap pentru ovine si 35.000 de lei/cap pentru caprine. 
Pentru pomii aflati pe rod s-a platit 10.000/pom in cazul prunilor si 20.000 de lei/pom in cazul nucilor. Taxa PSI a fost de 100.000 de lei. 
Daca pana anul trecut, satenii faceau cu randul de paza prin comuna, edilul sustine ca anul acesta s-ar putea renunta la acest obicei, dupa ce consilierii vor vota o taxa.

Lucian Serban - Ziarul Transilvania

  • Trei tineri artisti si o provocare "Soare o data la doua zile" sau un spectacol de vazut

Maine la Sala Studio a Teatrului de Stat Arad va avea loc premiera "Soare odata la doua zile"Ieri, intr-unul dintre holurile Teatrului de Stat, a avut loc conferinta de presa legata de lansarea spectacolului "Soare o data la doua zile", dupa un text de Pascal Coulan, a carui premiera va avea loc maine, in Sala Studio. 
Au fost prezenti Liana Didilescu, regizorul spectacolului, actorii Angela Petrean si Bogdan Costea; oameni de cultura, reprezentanti ai presei. 
Am incercat sa aflam tot ce se poate despre acest demers artistic, inainte sa fi avut ocazia de a vedea spectacolul. 
Astfel, orice apreciere s-ar dovedi pe cat de hazardata, pe atat de riscanta. 
Si pentru a evita nisipurile miscatoare, ne rezumam a trece in revista cateva repere. Producatori sunt Consiliul Judetean Arad si Amifran, partener Teatrul de Stat Arad. 
Regizorul Liana Didilescu a ales textul lui Pascal Coulan, transpunerea lui scenica fiind o premiera in tara noastra. Ni se anunta o productie aradeana, de cea mai buna calitate, de bun gust, cu incursiuni in cotidian, un spectacol atipic, intr-o cheie moderna. 
Simplitatea anuntata a textului este o provocare pentru tanarul regizor si actori, in egala masura. 
Ce poate fi mai complex decat intrebarile omului, problemele cuplului! Pentru asta nu ajung nici mai multe vieti! Prin aceasta intreprindere artistica, la 14 ani de la infiintarea sa, Amifran incearca integrarea intr-un circuit de teatru profesionist, iar in perioada 20-27 martie a.c., in cadrul "Saptamanii mondiale a autorilor de azi", spectacolul va cunoaste si vesiunea in limba franceza, in prezenta autorului. 
Ni se promite o sarbatoare a francofoniei si accesul la cele mai reprezentative spectacole de gen din tara.
Cei doi interpreti, actorii Angela Petrean si Bogdan Costea, au fost menajati de reprezentantii presei, care nu i-au deranjat cu foarte multe intrebari, fata de una consacrata si obsedanta, referindu-se la "pielea personajului"
Ramane ca aceia carora li se adreseaza acest spectacolul sa aiba curiozitatea sa-l vada. 
Pentru noi, emotiile Angelei Petrean, framantarile regizorului sunt promisiuni ca spectacolul este de vazut.

Dana Todor - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]