Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Luni, 15 noiembrie 2004

Stirile TVA aici

  • Ravagii dupa o furtuna usoara

Dupa furtuna de sambata inca o masina a devenit inutilizabilaCopaci prabusiti, acoperisuri zburatoare si localitati in bezna
Atat municipiul, cat si judetul au avut de suferit de pe urma furtunii din noapte de sambata spre duminica, vremea facandu-si de cap prin Arad si ieri. 
Cativa aradeni vor fi nevoiti sa scoata bani din buzunar sau sa bata pe la usile institutiilor statului pentru a acoperi pagubele provocate de furtuna, in timp ce locuitorilor din Valea Muresului nu le mai ramane altceva decat sa consemneze (pentru a cata oara?) inca o zi fara curent electric.
Nici macar centrul municipiului nu a ramas "indiferent" in fata capriciilor vremii: de pe cladirea care adaposteste societatea Tarom s-a desprins o placa de azbest, care a poposit pe trotuar, in timp ce pe strada Unirii o bucata din acoperisul format din placi de aluminiu a facut si ea cunostinta cu asfaltul. 
Un copac care a provocat o serie intreaga de dezastre si-a adaugat la "dosar", in urma furtunii, o noua victima. 
Este vorba de copacul situat la intrarea dinspre Lac spre Casa Sindicatelor. 
O craca a acestuia s-a prabusit peste un Renault 5 rosu, facand din masina in cauza doar un obiect bun de depozitat la fier vechi. 
In 2000, acelasi copac a avariat in proportie de 90% carosiera unei masini apartinand unui cunoscut om de afaceri din Arad, iar in 2002 alte masini parcate in zona au facut si ele cunostinta dura cu crengile copacului in cauza. 
In pofida interventiilor celor de la Casa Sindicatelor pomul cu pricina a ramas in continuare in picioare. 
Alti arbori din Arad au reprezentat si ei, in week-end, o amenintarea serioasa la adresa bunurile locuitorilor, fapt pentru care campania de toaletare si taiere din radacini a arborilor batrani din municipiu, demarata de Primarie de curand (bine venita de altfel), se impune a fi mult mai energica.
Peste 16 mii de familii, pe intuneric
Problemele au fost si mai grave in judet, unde sase localitati au avut de suferit din cauza furtunii si vantului puternic. 
Ieri, in urma unei vijelii care a rupt liniile de inalta tensiune, izolatoarele de la instalajiile de furnizare a energiei electrice din mai multe localitati au fost distruse. 
Cel mai afectat a fost orasul Pecica, care a ramas in bezna totala! Cei peste 13 mii de locuitori au ramas, efectiv, toata ziua fara energie electrica. 
Mai multe echipe ale SC Electrica SA au incercat timp de mai multe ore sa remedieze problema. 
Situatia a fost similara si in localitafile Sambateni, Paulis,Zerind, unde au ramas fara curent peste trei mii de familii. 
In majoritatea localitatilor situatia a fost remediata; ieri, la orele serii, trei echipe Electrica efectuau inca reparatii in localitatile Semlac si Seitin, acestea asigurand oamenii ca in cateva ore vor avea curent. 
Reprezentantii Protectiei Civile din Arad, care nu an mai primit alte avertizari din judet, au declarat ca sunt pregatiti pentru a inferveni in orice situatie care s-ar putea ivi.

Adriana Barbu & M. Gaicean - Agenda zilei

  • Se intampla la Arad; Primul Centru European de Implantologie din Romania

In apropiere de Euromedic se va construi Centrul de Implantologie - Virtual  Arad News (c)2004Peste patru milioane de euro vor fi investiti, in urmatorii doi ani, pentru construirea primului Centru European Privat de Implantologie din Romania.
Piatra de temelie a acestuia a fost pusa, pe un teren viran in suprafata totala de 2.800 mp, situat langa Euromedic, in Micalaca, zona 300. 
Centrul este structurat pe doua nivele (demisol+parter inalt) si va fi destinat, in principal, medicilor din Arad, din tara si nu numai, care doresc sa urmeze cursuri de perfectionare post-universitara. 
Beneficiarii indirecti ai acestora sunt, evident, pacientii. 
In cadrul centrului urmeaza a fi tratate si cazurile unor oameni cu probleme mai complicate de sanatate, dar si cazurile unor copii cu handicap.
Se are in vedere si crearea unei "clinici de zi", cu mai multe specialitati medicale, unde vor fi rezolvate cazurile de chirurgie usoara. 
In acelasi loc va fi ridicat si un camin de batrani, structurat pe sase nivele, in cadrul caruia accentul se va pune pe acordarea asistentei medicale. Principalii initiatori ai proiectului sunt Victor Valin - un aradean stabilit in Germania, medic specializat in implantologie, Gheorghita Barna - presedintele Centrului Judetean Arad al Asociatiei Medicilor Stomatologi cu Practica Privata din Romania si consilierul local municipal Gheorghe Hutiu. "Dorim ca prin acest centru sa dam colegilor un plus de emancipare profesionala, iar pacientilor un plus de calitate si, nu in ultima instanta, orasului Arad un plus de prestanta pe domeniul stomatologie-implantologie" - a subliniat dr. Victor Valin. 
"Sunt optimist in ceea ce priveste realizarea acestui obiectiv, cu atat mai mult cu cat am fost contactat de o firma ce doreste sa se implice financiar in aceasta investitie. Proiectant avem, teren avem, bani se pare ca vom avea, personal de specialitate exista, deci sunt sanse foarte mari ca acest obiectiv sa prinda viata cat mai repede" - a punctat Gheorghe Seculici, presedintele Consiliului Judetean Arad.

Diana Dutu - Adevarul

  • Fostii proprietari cer despagubiri de milioane de euro

Fostii proprietari isi revendica imobilele - Virtual Arad News (c)2004Peste 230 de imobile au fost retrocedate
Procesul de rezolvare a notificarilor depuse la primarie de fostii proprietari ai imobilelor care le-au fost luate in mod abuziv de regimul comunist este aproape de finalizare. 
Pana acum, toate cele 2.510 de notificari au fost analizate de catre Comisia speciala pentru aplicarea Legii 10 constituita la nivelul primariei, dintre care au fost respinse 109 de solicitari. 
S-a intocmit si o evidenta a sumelor totale de bani solicitate ca despagubire de proprietarii dispusi sa renunte la proprietatea asupra caselor in cauza. Sumele sunt impresionante.
Au cerut chiar si marci germane!
Conform informatiilor primite de la serviciul de specialitate al primariei, fiecare fost proprietar a cerut, ca despagubire, cat a crezut de cuviinta, si in ce valuta a preferat. 
S-a ajuns astfel sa se ceara despagubiri chiar si in marci germane, desigur inainte ca aceasta moneda sa faca loc pentru euro!
In total, la nivelul municipiului, se solicita nu mai putin de 1,314 milioane de dolari, 50 de mii de marci germane (!), 1,162 de milioane de euro si 27,005 miliarde de lei. 
Sumele exprima doar… dorintele fostilor proprietari, cuantumul despagubirilor urmand sa fie stabilit de catre o unitate specializata.
Greseli…
Cum era de asteptat, o mare parte dintre notificari nu au fost bine intocmite, sau au fost depuse la institutiile gresite. 
Astfel, grupul celor 109 cetateni care au facut notificari fara a avea, insa, dovada dreptului de proprietate, s-a inmultit cu cele 55 de notificari care au fost redirectionate spre Prefectura, respectiv, 102 care au fost trimise altor primarii din judet.
Pana acum, primaria a emis 276 de dispozitii de repunere in posesie, dintre care 46 de terenuri au fost deja restituite fostilor proprietari, respectiv, 230 de cladiri.

Simona Mazare - Observator

  • Proiect pentru copii cu probleme

Scolile speciale vor folosi metode de lucru occidentaleO delegatie formata din specialisti in educatia copiilor cu probleme se afla in Arad pentru cateva zile. 
Acest lucru este posibil datorita unui parteneriat intre doua scoli din Arad si scoli speciale  din Olanda, Norvegia, Polonia si Italia. 
Parteneriatul urmareste aplicarea in cele doua scoli speciale din Arad modul occidental de munca cu elevii astfel incat acestia sa asimileze mult mai repede informatiile.  
Cele doua scoli implicate in proiect sunt Scoala de nevazatori si Scoala speciala din Arad. 
Proiectul este sprijinit de Agentia nationala Socrates si finantat de Uniunea Europeana si se deruleaza de aproximativ doi ani. 
In acest timp scolile aradene au beneficiat de ajutoare financiare pentru reabilitatrea cladirilor si au avut loc mai multe schimburi de experienta intre cadrele didactice.

Camelia Catean - Televiziunea Arad

  • Au cuvantul tehnicienii

Antrenorul Iorgulescu s-a intalnit cu fostii sai jucatoriSilviu Iorgulescu, UTA:
"Aceasta victorie conteaza enorm pentru noi, deoarece sintem pe un butoi de pulbere, care poate sa explodeze in orice moment. Este un pas foarte important din punct de vedere psihic si, la posibilitatile pe care le au jucatorii in acest moment, am reusit o prima repriza buna. In partea a doua, oaspetii au iesit la joc si noi am avut cinci sau sase situatii clare de a marca pe contraatac. Cred ca am reusit sa uitam prestatia din etapa trecuta."
Dan Manaila, Unirea:
"Sunt dezamagit de rezultat, sansa a fost astazi de partea echipei UTA, pentru ca e foarte bine sa incepi a doua repriza cu un gol. 
A fost o victorie indiscutabil meritata, singurul lucru pozitiv fiind ca ati vazut foarte multi jucatori tineri. 
Am mizat pe absenta lui Varga, pe care il consider cel mai bun fundas din serie si am deschis scorul. 
Apoi am gresit in aparare, iar pe final am asistat la o bubuiala dintr-o parte in alta."

Fabulatii despre aranjamente
Victoria gazdelor a risipit orice dubii cu privire la corectitudinea morala a partidei. 
Chibitii vedeau trei puncte recuperate de Sannicolau la Arad, dupa ce le-au pierdut in runda precedenta, pe teren propriu, cu Jiul. 
"S-a dovedit ca acel triunghi al Bermudelor nu a existat. Nu ne permitem sa facem aranjamente, iar toate aceste presupuneri sint simple fabulatii", a declarat raspicat Iorgulescu. (B.C.)
Nivelul fotbalului
Dan Manaila a fost primit cu aplauze de aradeni, dar a fost prea putin impresionat de virtutile etalate in teren de jucatori. 
"Astazi, daca dai cu latul, joci la Divizia C, cu exteriorul la B, iar daca stii si cu siretul ajungi in A. Eu exersam 500 de centrari la antrenamente si, dupa ce am vazut in acest meci, ma bate gandul sa ma reapuc de fotbal. Nu as mai iesi din casa dupa o asemenea evolutie", a opinat Manaila. (B.C.)
Orgolii fara prime
UTA a reusit al cincilea succes stagional de la venirea lui Iorgulescu la echipa. 
Ros-albii nu vor incasa insa prime decat cand se vor situa intre primele sase echipe. 
"Am jucat din nou pe orgoliul personal. Poate, in situatia in care vom termina pozitiv turul, vom fi premiati", a declarat tehnicianul aradenilor. 
De cealalta parte, Manaila vorbeste de patru luni in care nu si-a primit salariul de la club. (B.C.)
Stefeliga, incurajat
Cu toate ca nu a reusit sa marcheze in acest sezon, Stefeliga a facut si in acest meci risipa de energie. Desi a fost taxat de suporteri in prima repriza, nouarul de la UTA a primit aplauze dupa reluare, cand a contribuit la cateva actiuni cursive de atac. 
"Stefeliga este presat de public. El vrea foarte mult si la pauza nu a mai dorit sa intre in teren. L-am incurajat si a jucat bine. M-as bucura sa inscrie", spune Iorgulescu. 
Urmatorul prilej este sambata, la Ineu, intr-un derby local cu multe ambitii. (B.C.)
Antrenor de antrenori
In ultimele etape, Silviu Iorgulescu s-a intalnit cu fostii sai jucatori care acum imbratiseaza meseria de antrenor. 
A fost Marcel Campian (ACU), apoi Dan Manaila (Sinnicolau Mare), iar etapa urmatoare va da ochii cu Roland Nagy si Petre Bunaciu, cei doi "principali" de la Tricotaje Ineu.
"Sunt mandru ca acesti tineri antrenori mi-au fost jucatori", a exclamat Iorgulescu, dupa ce l-a laudat pe Manaila pentru calitatile pe care le-a demonstrat odinioara pe gazon.

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]