Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Luni, 16 august  2004

Stirile TVA aici

  • Fotoreportaj de la procesiunea religoasa de la Manastirea Radna, desfasurata cu ocazia Adormirii Maicii Domnului
Manastirea "Maria Radna" este cunoscuta in tara si strainatate - Virtual Arad News (c)2004 Drumul spre Manastire - Virtual Arad News (c)2004
Pelerinaj la Manastirea "Maria Radna" Predica a fost tinuta in 4 limbi - Virtual Arad News (c)2004
Credinciosii au aprins lumanari la Capela Maicii Domnului - Virtual Arad News (c)2004 Statuia Maicii Domnului este venerata de credinciosi - Virtual Arad News (c)2004
Suveniruri de la "Maria Radna" - Virtual Arad News (c)2004 Pentru siguranta circulatiei a fost nevoie si de politisti - Virtual Arad News (c)2004

 

  • Biserica Greco-catolica Arad "Maria de la Fatima ne-a sfintit pentru vecie!"

Statuia Sfintei Maria de la Fatima a poposit si la biserica greco-catolica din AradNoua biserica Greco-Catolica cu hramul "Nasterea Sfintei Fecioare Maria" a trait, cu o zi inainte de sfanta "Adormire a Maicii Domnului" una dintre primele zile de fericire si implinire spirituala: sosirea statuii Fecioarei Maria de la Fatima. Sute de credinciosi, printre care si ortodocsi si catolici s-au apropiat cu evlavie si speranta de Chipul Minunat.
Maria - Ocrotitoarea intregului pamant
"Venirea sfintei statui a Mariei de la Fatima inseamna pentru biserica noastra, Speranta si Binecuvantare! Suntem printre putinele orase din tara care si-au ridicat un lacas de cult - avand in vedere disensiunile care sunt intre biserica greco-acatolica si cea ortodoxa. Aradul a reusit, prin entuziasmul si curajul parintelui Coriolan Muresan - alaturi de toti credinciosii - sa construiasca aceasta biserica, mandria noastra! Proaspata ei misiune incepe cu acest eveniment stralucitor!" - ne spune o credincioasa, Elena V. din Arad.
Intr-adevar, ziua de sambata, 14 august, va ramane o zi de neuitat in memoria Bisericii Greco-Catolice de pe str. V. Babes. Sute de credinciosi s-au marturisit inainte de a lua Sfanta Impartasanie si de a se apropia cu evlavie de statuia-pelerina de la Fatima. Incepand cu ora 9.00 dimineata si pana la orele 19.00, biserica a fost intr-o continua rugaciune: liturghii solemne, meditatii si cantece mariane, Paraclisul Maicii Domnului, marturisiri, Sfantul Rozar si Litania Lauretana, Cateheza despre aparitiile mariale de la Fatima. Intr-o ordine desavarsita, credinciosii au asteptat rabdatori si plini de evlavie, la rand, pana cand au ajuns in fata sfintei statui, inchinandu-se si cerand binecuvantare. Inainte de a ajunge in fata Mariei a fost oferita fiecarui credincios cate o icoana a chipului Mariei de la Fatima - din partea delegatiei italiene care s-a ocupat de organizarea acestui pelerinaj in Romania, condus de parintele Davide Montoni, delegatie aflata sub patronajul direct al bisericii de la Fatima. Dupa ce a trecut prin Oravita, Timisoara si Arad, pelerinajul s-a indreptat spre Orastie.

Felicia R.Gheorghe - Observator

  • Profesorii ameninta cu greva generala

Sindicatele din invatamant sunt nemultumite de salarizareNoul an scolar ar putea incepe cu o greva. Sindicatele din invatamant sunt nemultumite de nivelul de salarizare din sitem si pregatesc un amplu program de protest. Ei cer majorarea salariilor cu 100% si asigurarea unei baze materiale pentru tot personalul din invatamant. Daca nu vor primi majorarile salariale cerute, liderii de sindicat sunt hotarati sa blocheze inceputul anului scolar. Ei vor declansa pe data de 13 septembrie greva generala pe termen nelimitat. In prezent, un profesor debutant castiga putin peste 3,5 milioane de lei iar un profesor cu 20 de ani vechime castiga lunar putin peste 6 milioane de lei.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Doua milioane si jumatate de euro pentru Lunca Muresului

Rezervatia "Lunca Muresului" va aduce fonduri importante si in AradRecent, Prefectura Arad a prezentat avantajele care vor rezulta in urma infiintarii "Parcului natural Lunca Muresului". Proiectul "Protejarea si dezvoltarea luncii raului Mures", demarat in decembrie 2001, cu sprijinul financiar al Comunitatii Europene, urmeaza a se finaliza in 30 noiembrie 2005, avand drept obiectiv protejarea biodiversitatii in regiunea de granita romano-maghiara. Pana in prezent, din valoarea totala a proiectului (2.670.000 Euro) au fost cheltuiti 750.000 Euro, din care 615.000 Euro, reprezinta contributia Comunitatii Europene, iar 135.000 Euro, investitia Directiei Silvice Arad. "Parcul natural reprezinta acea zona naturala protejata al carei scop este protectia si conservarea unor ansambluri peisagistice in care interactiunea activitatilor umane cu natura, de-a lungul timpului, a creat o zona distincta, cu valoare semnificativa peisagistica si (sau) culturala, deseori cu o mare diversitate biologica, care corespunde categoriei V-UICN (Uniunea Interna-tionala de Conservare a Naturii). In ceea ce priveste Aradul, suprafata totala a viitoarei arii protejate este de circa 17.000 hectare", mentioneaza Calin Albu, purtator de cuvant la Prefectura Arad. Dintre principalele considerente care au stat la baza incadrarii zonei in categoria de parc natural amintim:
* Pana in prezent, Lunca Muresului a fost afectata semnificativ de activitatea umana curenta si nu mai reprezinta o mostra a unei zone naturale primare.
* Incadrarea ei ca rezervatie naturala ar fi impus restrictii majore exploatarii traditionale a resurselor (agricultura, extractie titei, exploatare forestiera, vanatoare, pasunat etc)
* Conform documentatiei, parcul natural va acoperi o suprafata compacta de 17.166 hectare si va cuprinde patru zone (rezervatii naturale), cu un grad de protectie mai ridicat.
"Pe parcursul realizarii documentatiei si a obtinerii avizelor favorabile a aparut Legea numarul 103 din 2002, privind regimul cinegetic si protectia vanatului, care, la articolul 33, litara t, stipula ca este interzisa vanatoarea cu strainii in cadrul parcurilor naturale, si mai mult, aceasta fapta constituie infractiune. Pe de alta parte, Directia Silvica Arad considera ca vanatoarea este un lucru absolut necesar pentru mentinerea echilibrului agro-silvico-cinegetic. De altfel, chestiunea se afla deja de mai multa vreme in atentia autoritatilor. Din semnalele primite pana in prezent a reiesit ca se lucreaza chiar acum la corectarea si amendarea legii, urmand ca noua reglementare sa fie publicata in Monitorul Oficial, la sfarsitul lunii septembrie", explica domnul Calin Albu.

Cosmin Trif - Adevarul

  • Iluzionisti, acrobati, clovni... la circul „Columbia”

Circul "Columbia" a sosit la AradCircul "Columbia" se afla de sambata in Arad, unde iubitorii genului pot urmari iluzionisti, clovni, dresori, acrobati, comedianti sau jongleuri, in cadrul unui spectacol de aproximativ doua ore. Perioada de desfasurare este 14 - 22 august, cu cate doua spectacole sambata si duminica si cate unul in restul saptamanii.
Spectacolul este o coproductie europeana, in care peste o suta de oameni - artisti si personal auxiliar - isi conjuga eforturile pentru ca totul sa fie la cel mai inalt nivel. In dorinta de a patrunde in aceasta lume a artistului de circ am stat de vorba cu directorul circului "Columbia" in Romania. "Am fost artist 26 de ani, laureat al premiului Oscar, - Clovnul de aur -, de la Monte Carlo, decorat de papa. Este greu de explicat in cuvinte un spectacol de circ, cel mai potrivit e sa-l vizionezi, iar apoi iti vei face o idee. Cand cineva priveste la televizor un circ si vine apoi pentru prima data la unul live, cum e al nostru, va fi deziluzionat. Asta pentru ca nu se poate reproduce cu fidelitate, iar efectele speciale sunt la un alt nivel in televiziune. Un al doilea dezavantaj e faptul ca un spectacol tinut in sala se deosebeste de unul din cort" - ne marturiseste Gheorghe Chirila. Cei mai incantati de aparitia poneilor s-au aratat cei mai mici dintre spectatori, care in pauza s-au jucat si fotografiat cu cele patru exemplare. Numerele de iluzionism prezentate de Trio Italiano au tinut publicul cu sufletul la gura pana la finalul show-ului, iar cele de acrobatie, echilibristica, cutite si bice sau jonglerie au smuls ropote de aplauze din partea celor 250 de spectatori. Comicii de serviciu au fost John si Johnny, care prin felul de a se apropia de oameni sau chiar de a dialoga, in maghiara, cu acestia si-au atras simpatia celor mici si celor mari deopotriva. Caravana circului e cantonata in incinta stadionului Astra, iar pretul biletelor de intrare variaza intre 80.000 si 120.000 de lei. Ora de desfasurare este 19, pentru zilele din cursul saptamanii, iar in week-end vor exista doua reprezentatii pe zi de la orele 16 si 19.

Razvan Cretu - Observator

  • Stadion galactic pentru Arad!

Stadionul "Dr. Magalhaes" din Leiria (Portugalia) - un posibil model pentru stadionul aradeanVineri a avut loc o intalnire la care au participat cativa dintre cei mai importanti oameni de afaceri ai Aradului si oficialitatile locale, impreuna cu primarul Gheorghe Falca. Subiectul? Construirea unui stadion modern la Arad!
"S-a discutat deja si chiar am cazut de acord asupra construirii unui nou stadion. Mai trebuie sa punem cateva detalii la punct si vom demara lucrarile, care, dupa proiectul nostru, ar putea fi finalizate la 1.5 august anul viitor", spune Sandu Ion, unui dintre cei implicati in acest grandios proiect, omul care conduce in momentul de fata cele mai prestigioase cluburi aradene, CSM PAB Romania - reprezentata de sapte sportivi la Jocurile Olimpice, respectiv FCM UTA.
Noul stadion ar urma sa fie construit la marginea Aradului, la hipodrom, dar se mai discuta asupra locatiei. Firmele implicate ar urma sa sustina fmanciar mare parte din acest proiect, dar Primaria are, si ea, sarcina de a atrage fonduri straine.
Model de la Euro 2004
Proiectul viitorului stadion este inspirat dintr-una din arenele care au gazduit in aceasta vara jocurile de la Euro 2004 din Portugalia, fara a fi precizat care anume. Capacitatea acestuia a fost stabilita la 20.000 de locuri, toate pe scaune, urmand ca arena sa fie dotata cu nocturna, spatii comerciale, centru mass-media foarte modern, dar si pista de atletism. "Vreau sa ofer Aradului sport de calitate pe un stadion de calitate", continua Sandu Ion, patron al firmei de constructii PAB Romania, firma care ar putea sustine lucrarile.
"Vreau ca la inaugurare UTA sa fie in divizia A"
Sandu Ion declara in urma cu cateva zile ca nu priveste promovarea echipei UTA ca pe un obiectiv primordial in acest sezon. Odata cu aparitia ideii de a se construi un stadion ultramodern, Sandu Ion devine mai indraznet. "Daca va fi inaugurat la anul in 15 august, vreau ca la acel moment UTA sa fie in divizia A. Pe langa fotbal, viitorul stadion va gazdui si concursuri atletice de nivel international", a incheiat omul de afaceri.

Lucian Danila - Agenda Zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]