Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Joi, 16 septembrie 2004

Stirile TVA aici

  •  Mitingul umilintei. Sute de profesori au iesit in strada

Sute de cadre didactice au protestat in fata PrimarieiPeste 600 de salariati din invatamantul aradean, de la scoli generale, licee, gradinite, precum si de la unitati de invatamant din judet, au umplut ieri dimineata platoul din fata Palatului administrativ. 
Mitingul s-a desfasurat foarte pasnic, personalul din invatamant scandand lozinci atat impotriva guvernantilor, cat si chiar impotriva colegilor din alte sindicate care au acceptat oferta acestora, la negocieri.
Oamenii, in loc sa mearga la deschiderea anului scolar, au preferat sa iasa in strada pentru a cere bani mai multi. 
Si-au subliniat umilinta la care sunt supusi, chiar si prin faptul ca au fost nevoiti sa iasa in strada pentru a cere bani. 
Pancartele cu care ei s-au inarmat purtau lozinci din cele mai diverse. 
Cea mai emotionanta, insa, este de departe cea pe care scria, negru pe alb: "Cei mai umiliti dintre pamanteni"...
La miting au vorbit nu doar liderii de sindicat. 
O ingrijitoare de la gradinita PP1 a subliniat ca nu-i e rusine de meseria ei, ci de faptul ca are 2,3 milioane salariu, bani din care nu poate trai.
Oamenii au iesit in strada pentru demnitate. 
Pentru a nu mai fi nevoiti sa se imbrace de la second-hand, si au pornit o lupta (e drept la scara mica) impotriva conditiilor jalnice in care se zbate sistemul de invatamant, spunand ca viitorul tarii nu este bataie de joc...
Liderii de sindicat au promis continuarea actiunilor.

Simona Mazare - Observator

  • Secretarul de stat Gheorghe Emacu a semanat, la Arad, discordie

Vizita secretarului de stat Gheorghe Emacu a generat tensiuni intre Prefectura si ISJTensiuni intre Prefectura si Inspectoratul Scolar
Vizita secretarului de stat Gheorghe Emacu, la Arad, organizata cu prilejul deschiderii noului an de invatamant, a creat tensiuni neasteptate atat in randul unora dintre profesori, cat si in interiorul Inspectoratului Scolar Judetean. 
Ba mai mult, prezenta in judet a inaltului oaspete a scos la iveala neintelegerile - necunoscute pana acum - dintre Prefectura si Inspectoratul Scolar Judetean.
Totul a pornit de la deplasarea secretarului de stat Gheorghe Emacu spre Curtici, unde urma sa participe la festivitatea organizata in incinta scolii. 
In drumul sau, mai precis in cartierul Gradiste, inaltul demnitar a observat sute de copii si parinti care se ingramadeau la portile unei scoli, iar in curte, o singura femeie stand langa o catedra. 
Ajuns la Curtici, acesta a declarat ca este revoltat de imaginile pe care le-a surpins in fata unei scoli (n.n. nu-i stia numele) din cartierul Gradiste.
Autoritatile au identificat locatia cu pricina in Scoala Generala nr.13, din cartierul Gradiste. 
La intoarcerea de la Curtici, Gheorghe Emacu a incercat sa afle si punctul de vedere al conducerii unitatii scolare in cauza. 
Din pacate, din cauza emotiei si a stresului, prof. Livia Popescu, directoarea Scolii nr.13, nu a reusit sa-i explice acestuia ce a condus la aparitia aglomeratiei in fata scolii. 
Directoarea scolii din Gradiste - Livia Popescu isi exprima nemultumirea Nemultumit de explicatia primita s-a dovedit a fi si prefectul Dan Ungureanu, care a declarat ca motivul acestei situatii consta in faptul ca nu exista o colaborare intre Inspectoratul Scolar si conducerile scolilor.
Pentru a clarifica situatia, Prefectura a organizat ieri, dupa plecarea secretarului de stat, o conferinta de presa. 
Invitata la intalnirea cu reprezentantii mass-media, prof. Livia Popescu a declarat, plangand, ca scoala pe care o conduce are trei corpuri diferite, la trei adrese.
Reabilitarea in aceasta vara a uneia dintre cele trei cladiri a condus la ideea ca toti copiii, chiar daca invatau in celelalte locatii, sa sarbatoreasca inceperea anului scolar in imobilul recent renovat, mai precis in cel din str. Petru Rares. 
Astfel ca, cei peste 400 de elevi care invata pe str. Ardealului au fost condusi, ieri dimineata de parinti si profesori, spre cladirea din str. Petru Rares.
"Domnul ministru a ajuns in zona la 9.30, cand festivitatea urma sa inceapa la ora 10.00. Acesta este motivul aglomeratiei. Am lucrat cu matura si cu farasul pentru ca totul sa fie perfect pe cand incepe scoala, iar acum sa fiu pusa la zid?!", explica prof. Popescu.
Nemultumita s-a declarat si inspectorul general al ISJ, prof. Zoea Rotaru. 
Dumneaei si-a exprimat totalul dazacord fata de atitudinea prefectului Dan Ungureanu, sustinand ca relatia ISJ cu directorii scolilor este una exceptionala. 
"Impresia care doreste sa se creeze despre noi este una falsa", a conchis prof. Rotaru.

Madiana Popescu - Adevarul

  • Trei politisti si un detinut, morti sub rotile unui TIR

Patru morti si un ranit intr-un accident a masinii politiei"Regele spargerilor" din vestul tarii este singurul supravietuitor
Trei politisti au decedat in noaptea de marti spre miercuri, in judetul Arad, intr-un accident rutier violent. 
Cei trei escortau doi detinuti, intr-o duba a politiei inmatriculata in judetul Braila. 
In accident a mai murit unul dintre detinuti, iar celalalt a fost grav ranit. 
Cei doi, sotii Salagarov, erau cunoscuti in Banat si Braila drept unii dintre cei mai mari spargatori de locuinte si erau dusi la Timisoara, unde erau citati intr-un proces.
Accidentul a avut loc intre localitatile aradene Colop si Odvos. 
Duba politiei, care circula cu viteza foarte mare, a incercat sa faca o depasire neregulamentara si s-a izbit violent de un cap de pod, apoi a ajuns sub rotile unui TIR care rula din sens opus. 
Cel putin asa sustin martorii oculari. Politistii aradeni sositi la fata locului au identificat cu stupoare victimele: trei politisti din cadrul IPJ Braila - Vasile Stoian (44 de ani), Sorin Cotet (35 de ani) si Nelu Neagu (37 de ani) - si doi detinuti considerati foarte periculosi, Cristian si Anica Salagarov, cunoscuti spargatori de locuinte, care au actionat in judetele Timis, Arad si Braila.
Cristian si Anica Salagarov, 45 de ani, au devenit celebri in judetele din vestul tarii dupa ce s-a dovedit ca au facut "echipa" in cazul catorva zeci de spargeri de locuinte.
In luna martie a acestui an, "regele spargerilor", Cristian Salagarov, fusese retinut de politistii timisoreni, dar a reusit sa evadeze in timpul audierilor chiar din sediul Sectiei 4 Politie. 
Atunci, in timp ce unul dintre anchetatori s-a dus la toaleta, celalalt l-a lasat nesupravegheat pe Salagarov, in mod inexplicabil, asa ca omul a fugit pe geam. 
Politistii timisoreni au intrat imediat in alerta de gradul 0, dar, cu toate acestea, Salagarov a fost prins abia dupa o saptamana, tocmai la Braila. 
In tot acest timp insa a fost retinuta Anica Salagarov, care a dat detalii despre modul in care spargeau locuintele: femeia facea filajul, intrand in apartamentele oamenilor cu o legitimatie falsa a SC Electrica, sub pretexul verificarii contoarelor. 
Cu prima ocazie, de cele mai multe ori chiar in noaptea urmatoare, Cristian Salagarov intra in casa si fura bijuterii si aparatura electrocasnica. Condamnarile la inchisoare ale lui Cristian Salagarov insumeaza peste 40 de ani.
Salagarov, suspect de serviciu in cazul Ino Ardelean
Interesant este ca, la scurt timp dupa ce "regele spargerilor" a fost arestat, politistii timisoreni, presati de ministrul de interne de atunci, Ioan Rus, au avansat ipoteza ca Salagarov ar fi fost suspectul principal in agresiunea asupra jurnalistului Ino Ardelean. 
Ulterior, ei au renuntat la aceasta varianta

Lucian Ursuletu - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Portret robot pentru agresorul din Pecica

Portret robot prezentat de politie a urmaritului de la PecicaAcum o saptamana, o femeie din Pecica a fost impuscata in propria locuinta de doi indivizi mascati. 
Din acel moment politistii, impreuna cu procurorii, au inceput cercetarile, tocind fiecare pista. 
Suspect este faptul ca nu a fost furat nimic din locuinta. 
Cei doi agresori au stat ascunsi in camara, iar in momentul in care Ana Sangerean a deschis usa pentru a lua o ruda de salam, unul dintre cei doi barbati a impuscat-o de la mai putin de un metru cu un pistol cu amortizor. 
Din acest motiv, intra in discutie si varianta unei razbunari. 
In urma continuarii cercetarilor in dosarul privind tentativa de omor savarsita pe raza orasului Pecica, s-a reusit intocmirea portretului robot al unuia dintre suspecti. 
Acesta are urmatoarele semnalmente: varsta aproximativ 30 de ani, inaltime 1,65 m, fata ovala, barbie rotunda, par tuns scurt cu inceput de calvitie, ochi de culoare deschisa, gura medie, mustata subtire. 
Persoanele care pot da relatii utile pentru identificarea suspectului sunt rugati sa anunte Politia la telefonul 0257/207100 sau la 955. 

Monica I. Gaicean - Agenda zilei

  • Confetti, Confetti

Regizoarea Alexandra Gandi intre artistele din spectacolul "Confetti, confetti"Teatrul Ioan Slavici din Arad pregateste pentru acest sfarsit de saptamana un spectacol surpriza.
Spectacolul Confetti, confetti, se reia, dupa perioada concediilor.
In luna iunie a avut loc avanpremiera acestuia, si s-a bucurat de mare succes.
Confetti, confetti este un spectacol de cabaret, gen teatral mai putin exploatat de regizori.
Pentru actori, reluarea piesei a fost un adevarat tur de forta.
Spre deosebire de piesele clasice, aici ei trebuie sa cante si sa danseze.
Spectacolul este regizat de Alexandra Gandi.
Spectacolul va fi jucat in trei reprezentatii vineri, sambata si duminica, de la ora 20, in sala studio a teatrului Ioan Slavici. 

Nicoleta Belean - Televiziunea Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]