Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 17 septembrie 2004

Stirile TVA aici

  • De "Ziua fara automobil", va fi intrerupta circulatia pe o artera principala

Miercuri pe Bulevard automobilele vor fi interzise - Virtual Arad News (c)2004"Strazi mai sigure pentru copiii nostri" este tema Saptamanii Mobilitatii Europene de anul acesta, la care pana in prezent si-au anuntat participarea un numar de 34 tari printre care si Romania. 
Cetatenii vor avea posibilitatea de a participa la mai multe manifestari care vor avea loc cu aceasta ocazie, toate urmand a culmina cu ziua de 22 septembrie care este "Ziua fara automobil", sarbatorita si la Arad. 
In afara manifestarrii "Ziua fara automobil", nu exista o tematica prestabilita pentru actiunile care vor avea loc in aceste zile, fiecare comunitate locala urmand a se implica propunand activitati.
Principalele directii care pot fi luate in considerare ar fi: transportul public in comun, bicicleta - o alternativa, zone verzi si parcuri, utilizarea responsabila a autoturismului, petrecerea timpului liber, mobilitate si sanatate.
Ziua de astazi va fi marcata printr-un studiu grafic. Mai multi elevi din licee aradene vor face o numaratoare a vehiculelor mici si mari, pe doua artere intens circulate din municipiu, la intervale diferite de timp. 
"Ziua fara autovehicule" - 21 septembrie - va fi marcata prin intreruperea circulatiei pe o artera centrala a municipiului si intreceri sportive.

Monica I. Gaicean - Agenda zilei

  • Investitie portugheza in Zona Libera Curtici

Zona Libera Curtici va deveni unul din principalii producatori de huseAradul va deveni unul dintre cei mai mari producatori de huse din Europa. 
O firma din Portugalia va construi in Zona Libera Curtici cea mai mare fabrica de huse din Estul Europei unde vor lucra peste 1000 de angajati.
Aceasta este una dintre cele mai mari investitii realizate in judetul Arad in ultimii 15 ani. 
Firma din Portugalia vrea sa irivesteasca peste 29 de milioane de dolari. 
Fabrica va fi gata pana in primavara anului viitor aici urmand sa fie produse huse din piele, imitatie din piele si materiale textile pentru masini, trenuri si chiar avioane. 
Investitorii straini sunt atrasi de Zona Libera din Arad prin facilitati fiscale, pozitionare geografica dar mai ales prin utilitatile oferite. 
Chiar in aceste zile, administratia zonei a finalizat infrastructura pentru care s-au cheltuit mai multe milioane de dolari.

L. Barcauan - Buletinul de Arad

  • Pliante in scoli de la politistii de proximitate

Politia de proximitate din Arad s-a intalnit cu eleviiCu ocazia inceperii noului an scolar, Compartimentul Politiei de Proximitate, din carul Politiei municipiului Arad, a tiparit 1000 de pliante, continand sfaturi pe care elevii ar fi bine sa le urmeze, pentru a evita eventualele pericole ce ii pandesc la tot pasul.
Sefa compartimentului Politiei de Proximitate, Camelia Tuduce, a detaliat: "Tipariturile contin in special sfaturi pentru evitarea conflictelor intre gastile de cartier, sfaturi pentru evitarea furturilor de diferite feluri - dar in mod deosebit a telefoanelor celulare, acestea fiind frecvente in scoli -, pentru evitarea violurilor, a talhariilor in care pot fi implicati elevi, atat in incinta scolii, cat si in afara ei."
Politistii de proximitate au trecut, ieri, la raspandirea in scoli a pliantelor cu pricina.
Acestea vor ajunge in absolut toate institutiile de invatamant din municipiu.
In alta ordine de idei, subinspector Camelia Tuduce a adaugat:
"Am avut, in prealabil, mai multe discutii cu directorii scolilor, care au fost foarte cooperanti. Sper ca aceste informatii sa aiba succes in randul elevilor."
Fondurile necesare editarii pliantelor politistilor de proximitate au fost asigurate de Asociatia Internationala a Politistilor - regiunea Arad.

Eugenia Pantea - Adevarul

  • Firme de transport-persoane, demascate la vama

In vama Nadlac politisti infiltrati au dejucat noi practici ilegaleTrei firme ce efectueaza transport international de persoane au fost demascate de politisti infiltrati, vizavi de practicile ilegale: imprumutarea calatorilor cu valuta si evaziunea fiscala.
Astfel o societate din Arad, una din Bucuresti si o alta din Sibiu au fost nevoite sa-si intoarca autocarele din drumul spre Occident, intrucat angajatii acestora imprumutau diferite sume, clientilor ce doreau sa paraseasca tara.
In fiecare dintre situatii politistii sub acoperire le spuneau "binevoitorilor" ca au o mica problema, adica nu poseda suma suficienta pentru a o arata la vama.
Au fost sfatuiti sa stea linistiti, intrucat la momentul potrivit vor dispune de acesti bani.
Demascarea s-a produs de fiecare data dupa ce autocarul indeplinea toate formalitatile de iesire din tara, prin P.T.F. Nadlac cand, crezand ca i-a indus in eroare pe politistii de frontiera, angajatul firmei se pregatea sa-si recupereze banii, moment in care politistii si-au declinat adevarata identitate.
In situatiile date, sumele de bani au fost confiscate, iar autocarele intoarse din drum.

Razvan Cretu - Observator

  • Dreptate pentru transportatori

Transportatorii rutieri aduc reprosuri unor functionari din finanteConsiliul National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Arad propune o lege care sa sanctioneze functionarii publici din finante.
Membrii consiliului sustin ca mai multi functionari publici au interpretat dupa bunul plac o lege aparuta in anul 2002 prin care transportatorii rutieri au fost obligati sa plateasca la bugetul de stat zeci de miliarde de lei, reprezentand taxa pe valoare adaugata pentru marfuri care nu intrau sub incidenta acestei legi.
Presedintele consiliului IMM-urilor Mircea Purcaru spune ca o mare parte a banilor au fost deja recuperati pe cale judecatoreasca insa cateva zeci de firme mai asteapta solutionarea unor procese pentru a-si recupera banii.
Consiliul va propune adoptarea unei legi potrivit careia un functionar public care a gresit in aplicarea legii va trebui sa suporte toate daunele materiale rezultate in urma proceselor pierdute de Directiile Finantelor Publice.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]