Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Luni, 18 octombrie 2004

Stirile TVA aici

  • Viteza care ucide

BMW-ul a devenit de nerecunoscut in urma groaznicului accidentUn tanar si-a pierdut viata din cauza vitezei excesive la volan
In ultima perioada, fiecare sfarsit de saptamana este marcat de moartea unor persoane in accidente de circulatie. 
Nici acest week-end nu a fost unul linistit pentru echipajele de descarcerare sau ambulanta. 
Un tanar in varsta de doar 20 de ani si-a pierdut viata, vineri noaptea, intr-un tragic accident de circulate. 
Ovidiu Istoc, aflat la volanul unui autoturism marca BMW seria 5, se intorcea de la Siria. 
In apropiere de localitatea Horia, din cauza vitezei excesive cu care conducea a pierdut controlul volanului, izbindu-se puternic de un copac din care a fost proiectat in alt pom. Pentru a va face o imagine cat de cat asupra vitezei cu care conducea tanarul, trebuie sa va spunem ca masina pur si simplu s-a mulat dupa forma copacului. 
Baiatul si-a pierdut viata pe loc, medicii de la ambulanta ne mai putand face nimic pentru a-i salva viata. 
Un echipaj al serviciului de descarcerare, care s-a deplasat la locul accidentului, a incercat vreme de cateva zeci de minute sa scoata victima dintre fiarele contorsionate.
Ovidiu avea in portbagajul autoturismului o pereche de pantofi care, in urma impactului, au zburat afara din masina. 
Din aceasta cauza, echipajul ambulantei a fost derutat si a cautat minute-n sir prin lanurile de porumb, corpul unei alte victime posibile. 
In cele din urma si-au dat seama ca erau tot pantofii soferului.
Politistii avertizeaza participantii la trafic, in special o data cu venirea toamnei, sa respecte regulile de circulate si sa adapteze viteza la conditiile de drum. 
Majoritatea accidentelor de pana acum s-au produs din cauza vitezei excesive, a neatentiei si angajarii in depasiri in zone cu vizrbilitate foarte redusa. In urma cu doua saptamani, un alt tanar si-a pierdut viata tot din cauza neatentiei la volan.

Monica Gaicean - Agenda zilei

  • Potrivit raportului Academiei de Advocacy, doi din trei oameni de afaceri aradeni dau spaga

Firma Advocacy a prezentat raportul de monitorizare a parlamentarilor aradeniAcademia de Advocacy Timisoara este o organizatie neguvernamentala care urmareste dezvoltarea sectorului privat prin programe de advocacy, instruire, consultanta, monitorizare si cercetare. Ea deruleaza campania "Alianta antreprenoriala", un demers care-si propune sa creeze o relatie responsabila si transparenta intre politicieni si mediul de afaceri. 
Oamenilor de afaceri aradeni, dar si mediului politic local le-au fost prezentate Raportul de monitorizare a parlamentarilor din Regiunea V Vest , cat si Raportul de nevoi ale sectorului privat din Regiunea V Vest, parte a acestei campanii.
"Acest raport de monitorizare a parlamentarilor, intre anii 2000-2004, s-a dorit a fi un mijloc al reflectarii masurii in care deputatii si senatorii de Arad au raspuns unor nevoi specifice ale intereselor sectorului economic privat. Am urmarit mai multe directii si anume: interventii in plen, declaratii politice, initiative pentru proiecte de legi. Noi consideram ca motorul dezvoltarii econo-mice este sectorul privat, iar legatura noastra directa cu acest mediu, in cele din urma, da consistenta si viziune demersului nostru", a punctat Dorian Branea, managerul acestui proiect.
Concluzia este ca parlamentarii din Regiunea V Vest, dar si cei din Arad au avut prea putine interventii in legatura directa cu sprijinirea sectorului economic privat. 
Cel mai activ parlamentar din judetul Arad, conform aceluiasi raport, este deputatul Nicu Cojocaru. 
Coruptia operationala
Nu mai putin interesant a fost si raportul de nevoi pe care l-a intocmit Academia de Advocacy, in urma chestionarelor pe care le-a adresat managerilor de firme private din regiune. 
De aceea, informatiile obtinute sunt cu atat mai pretioase "pentru ca ele nu au fost luate de la simplii angajati, ci de la persoane care au putere de decizie intr-o companie privata". 
Majoritatea celor chestionati au afirmat ca principalele dificultati cu care se confrunta sunt: instabilitatea si incoerenta legislativa, concurenta neloiala, blocajul financiar, accesul limitat la credite, accesul limitat la forta de munca.
A urmat apoi marea intrebare daca "ati dat?", la care 59% din firmele chestionate au raspuns: s-a dat. 
Procentul este la nivelul celor patru judete, iar Aradul depaseste acesta medie atingand cota de 69%, fata de Timis, unde doar 45% au fost in aceasta situatie. 
In topul institutiilor susceptibile de mita sau, cum elegant se exprima raportul, de "coruptie operationala" figureaza Vama si Finantele. 
Ce ar fi de facut? 
In viziunea antreprenorilor, intr-un procent de 94% fiscalitatea este excesiva . 
De aceea, reducerea fiscalitatii si a taxelor ar fi o prioritate, urmata de stabilitate si coerenta legislativa, simplificarea birocratiei si o aplicare a unei cote unice de impozitare. 
Cand diferentele dintre asteptari si realitate sunt atat de mari (vezi fiscalitatea si realocarea resurselor) este un semnal foarte clar ca lucrurile nu merg in directia dorita de catre societea civila. 
Fata de cele prezentate concluzia generala se desprinde in mod firesc: statul are un comportament inechitabil fata de mediul antreprenorial.

G. Constantinescu - Adevarul

  • CARGO - Momente din viata fiecaruia dintre noi

Formatia Cargo este intotdeauna bine primita de aradeniCargo, acest nume greu, rasarit cu 18 ani in urma, are, asa cum ii arata si varsta, visele, dorintele si vointa unui suflet tanar. 
Si merge tot timpul inainte, depasind toate incercarile si obstacolele care i se pun in drum. 
Miercuri, trupa a sustinut un concert de exceptie in discoteca Space de pe strandul Neptun. 
Sute de tineri au cantat alaturi de formatia favorita, la un moment dat instrumentele nemaifacand fata... puterii cu care publicul s-a implicat in concert.
CARGO este un exemplu de trupa care stie sa expuna, pe scena, viata asa cum este. 
Muzica promovata se naste din starile prin care trecem cu totii, la un moment dat: 
"Toate albumele exprima starile noastre. Sunt momente in care suntem melancolici, suferim, injuram guvernul. 
Si noi traim si ne lovim de aceleasi probleme ca toti romanii. 
Nu exista star, atata timp cat toti facem aceleasi lucruri cotidiene" - spun membrii formatiei.

Timisoreni sau aradeni ?
Grupul CARGO s-a infiintat in Timisoara in 1985, avandu-l ca fondator pe chitaristul Adrian Barar. 
Timisorean fiind, acesta a creat explicatia de dictionar "grup rock din Timisoara", desi din orasul de pe Bega mai este doar Alin Achim, bass. 
Alti doi din actualii membri sunt aradeni - solistul Adrian Igrisan si Octavian Pilan, iar unul e hunedorean - claparul Cristian Pup.
La intrebarea "sunteti o trupa aradeana sau timisoreana?", Adi Igrisan ne-a raspuns ieri: "suntem o trupa timisoreana, deoarece CARGO a luat fiinta in Timisoara, fondatorul trupei Adi Barar este timisorean, iar sala de repetitii este tot acolo. Asa a plecat: trupa CARGO din Timisoara. Dar suntem si aradeni! Nu m-as muta in alt oras, chiar daca, poate, am pierdut multe oportunitati din aceasta cauza. Am optat pentru a ramane acasa, desi multi artisti se muta la Bucuresti. 
Cum ne-am nascut in Arad, e bine sa calcam pamantul acesta. Suntem si putin diferiti fata de alti artisti din aceasta cauza".
Au fost si momente grele
Dupa fluctuatii mari in componenta, grupul a ajuns, in 1995, la o formula de sase: Adrian Barar (chitara/voce), Ovidiu Ioncu "Kempes" (voce), Adrian Igrisan (chitara/voce), Cristian Pup (clape), Alin Achim (bass) si Tavi Pilan (tobe). 
Adrian Barar este fondatorul grupului Cargo Prin trupa au trecut, de-a lungul timpului, muzicieni cu state grele, precum Octavian Iepan, Dinel Tollea, Nae Ionel Tarnotzi sau Leo Iorga. 
Viata de rock n-a fost tot timpul usoara pentru Cargo, fiind presarati cu momente tragice, cum au fost accidentele pe care Ovidiu Ioncu (1995) si Adrian Igrisan (2001) le-au suferit din cauza pasiunii pentru motociclete. 
De fapt, accidentul suferit in 1995 de catre Kempes a prilejuit venirea in trupa a vocalului/chitaristului Igrisan (ex-Riff). 
Acesta l-a suplinit si, ulterior, l-a completat in postul de vocal pe Ovidiu Ioncu. 
Grupul a lansat in formulele mai sus amintite albumele "Povestiri din gara" (1992), "Destin" (1995), "Ziua vrajitoarelor" (1998), dar si albumul "Cargo si Corala Teofora - Colinde si obiceiuri de iarna" (1996). 
In anul 2000, a scos pe piata maxi-single-ul "Baga-ti mintile in cap". 
La capitolul experimente muzicale, putem socoti de anvergura colaborarea cu hip-hop-erii de la R.A.C.L.A, la piesa "Anarhia" (1998), dar si inregistrarea unui cantec de Paste, cu tenorul Dorin Teodorescu (1997).
Plecarea lui Kempes
2003 a adus grupului o noua incercare. Avand un public dedicat si inflacarat, fiind permanent activ si prezent prin concertele pe care le-a sustinut in tara, Cargo se pregatea sa lanseze un nou album.
Planurile au fost date peste cap de plecarea - aproape neanuntata a solistului Ovidiu Ioncu "Kempes"
La 37 de ani, acesta a hotarat si-si "refaca viata" altundeva, emigrand definitiv in Australia. 
Aceasta plecare a afectat grupul. Albumul fusese inregistrat deja si toata lumea se pregitea de lansare. Dupa cateva zile de deruta, membrii for-raatiei au hotarat sa mearga mai departe in formula de cinci, postul de vocal fund preluat cu suc-ces de Adrian Igrisan.
Partitura vocala a albumu-lui a fost reinregistrata, dar lansarea a fost intarziata pana in 5 decembrie. 
"Spiritus sanctus", noul album, a fost lansat printr-un concert de pomina la Palatul Copiilor din Bucuresti . 
Plecarea lui Kempes in Australia este, inca, una dintre primele intrebari care sunt adresate componentilor trupei CARGO, 
"Ii doresc sa fie sanatos, sa se bucure de viata si sa faca exact ceea ce si-a dorit. Multumesc lui Dumnezeu ca am fost acceptati asa cum suntem si-speram sa mergem mai departe si mai bine", spune Igrisan.
Cum s-a nascut o legenda...
Putini sunt cei care stiu povestea piesei "Daca ploaia s-ar opri"... Ea a fost "botezata" in Club Bizar, din spatele Teatrului aradean.
"Acolo am cantat piesa pentru prima oara. Am intrebat publicul ce parere are, daca ii place piesa, daca merita mediatizata. I-am cerut parerea si privind titlul. S-au sens bilejele si s-au trimis la scena", spune Igrisan.
Asa s-a nascut un mare succes: "Daca ploaia s-ar opri", o piesa compusa "intr-un moment de extrema din punct de vedere interior al trupei".
Formatia Cargo este nominalizata la MTV European Music AwardsNominalizare la MTV Europe Music Awards
Grupul este nominalizat cu piesa "Daca ploaia s-ar opri" la MTV European Music Awards si va fi prezent la decernarea acestor premii, in 18 noiembrie, la Roma. 
"Este un motiv de mandrie... nu neaparat pentru noi, ca trupa, ci pentru rock, in principiu. Chiar nu ne asteptam la asta, pentru ca noi suntem comerciali, in sensul adevarat al cuvantului, adica materialele noastre se vand, dar nu facem muzica comerciala. Nu putem decat sa fim mandri de aceasta nominalizare".
Pentru al treilea an consecutiv, postul MTV Romania isi va prezenta cei cinci finalisti din muzica autohtona la grandioasa ceremonie a MTV Europe Music Awards, ce va avea loc la 18 noiembrie, in Italia, la Roma. 
Anul acesta trupele romanesti ce se vor "lupta" in voturi la cel mai important eveniment muzical al continentului pentru sectiunea "Best Romanian Act" sunt: Activ (cu piesa "Doar cu tine"), Cargo ("Daca ploaia s-ar opri"), Firma (" Important " ) , Omblandon & Raku ("Egali din nastere") si O-Zone, ce vor fi prezenti in competitie cu "Chitarele"
Productiile nominalizate pentru importantul eveniment au fost considerate cele mai populare dintre toate videoclipunle romanesti difuzate de MTV Romania in perioada septembrie 2003 -septembrie 2004.
Desemnarea castigatorului la aceasta sectiune se va face prin votul fanilor romani. 
Conform voturilor anul trecut premiul a fost castigat de trupa AB4 grup cvasi necunoscut, ..la ora respectiva, chiar si pe scena muzicala nationala.

Simona Mazare - Observator plus

  • Donatii germane pentru Arad

Delegatia condusa de Berhardt Krastl a facut noi donatii aradenilorO masina de salvare si  proiectul unei viitoare scoli in judetul Arad ! 
O delegatie germana din orasul FURTH a donat astazi Consiliului Judetean o salvare. 
Germanii au venit la Arad pentru a sarbatori 280 de ani de la colonizarea etnicilor germani la Zabrani si 250 de ani de la infiintarea formatiei de pompieri din localitate. 
Delegatia condusa de Berhardt Krastl se va intalni cu toti consilierii locali germani si romani pentru coordonarea colaborarii in perioada urmatoare.

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • UTA a cantat tot meciul dupa cum i-a dictat trupa lui Ciorceri. Au ciugulit din palma adversarului

Seria meciurilor castigate de UTA s-a intreruptUTA - ISC Turzii 1-2 (1-1)
Au marcat: Chitescu 35 pen. / Dambean 28 pen, Fl. Miclea 57.
Stadion: UTA; spectatori: 1500.
UTA: Marne - D. Maghici, Varga, Ad. Rusu, R. Andone - D. Radoi, Szilyer (75 Romanu), Bota, Chitescu - Stefeliga (63 Makama), Sumudica. Antrenor: Silviu Iorgulescu.
ISCT: Rotaru - D. Matei, Musca, Simon, Oroian - Molnar, Foro, Somotecan, Dimbean - Fl. Miclea (79 Homos), Dicher (60 Scarlat, 88 Sagau).  Antrenor: George Ciorceri.
Arbitri: Sorin Altmayer - Cornel Avram, Ovidiu Maier (totiTimisoara). Observator: Cornel Stefan (Bucuresti). Cartonase galbene: R. Andone 13, Chitescu 36, Ad. Rusu 40 si 84, D. Maghici 59 / Molnar 30 si 68, Rotaru 34, Musca 38, Fl. Miclea 63.  Eliminati:  Ad. Rusu 84 / Molnar 68. Jucatorul meciului: Fl. Miclea. 
Pe undeva, era firesc sa urmeze un esec, pentru ca nu exista echipa care sa castige mereu. 
UTA a dat - dupa o perioada pozitiva, in care a intalnit echipe second-hand - peste o trupa bine legata si a avut imediat probleme. 
Practic, pe toata durata meciului, aradenii au ciugulit din palma partenerului de intrecere, pentru ca acesta doar a lasat senzatia ca este dominat. 
In realitate, meciul a fost dirijat de ISCT, utistilor revenindu-le roluri secundare ori de simpli figuranti, dupa caz. 
Departe de lumina reflectoarelor au fost Marne, Bota sau Radoi, in vreme ce  Sumudica, Chitescu, Stefeliga, Makama, Szilyer, Maghici, Varga, Rusu, Andone au intrat in categoria figurantilor, ultimii patru pentru ca n-au reusit sa se adune la golurile adversarilor.
E frustrant sa realizezi ca ai jucat dupa cum ti-a cantat adversarul, dar UTA asta a facut. "Sarma" s-a aparat excelent, i-a blocat pe Radoi si Bota, l-a prins in menghina pe Sumudica, iar ceilalti n-au reprezentat o problema, mai ales ca n-au facut sa se joace cu mingile aruncate de adversari undeva departe de poarta lui Rotaru. 
Ocaziile UTA-ei au fost putine, pentru ca s-a jucat incalcit si excesiv de-a latul terenului. 
Poarta n-a fost cautata decat cu disperare, pe baloane de angajament, fara verticalizari sau pase rapide, care sa prinda pe picior gresit o aparare organizata, dublata de un mijloc mobil si sigur pe el. 
Evident, dintr-un esec anuntat nu putea lipsi nici caderea fizica, asortata de aceasta data si cu disparitia prospetimii. 
Faptul ca utistii n-au reusit macar sa egaleze avand un om plus reprezinta cea mai clara radiografie a conditiei lor fizice. 
Pana la urma, dincolo de (ne)realizarile UTA-ei, confruntarea a avut un invingator meritat, cu o formula de echipa echilibrata, artagoasa si penetranta.
Golurile
0-1, min. 28: Dambean a transformat dintr-un penalty provocat de Ad. Rusu.
1-1, min. 35: Chitescu a executat bine un penalty obtinut de Ad. Rusu.
1-2, min. 57: Fl. Miclea a inscris, plasat, de la 16 metri
.

Sebastian Siclovan - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]