Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Luni, 19 ianuarie 2004

Stirile TVA aici
Pulsul zilei aici
  • Televiziunea Arad implineste 14 ani
Televiziunea Arad a implinit 14 ani de activitate - Virtual Arad News (c)2004Televiziunea Arad a inceput sa emita cu doi ani inaintea inregistrarii juridice a societatii.
Un grup de initiativa format partial din colaboratori ai televiziunii publice si partial din tineri entuziasti realizeaza in timpul Revolutiei din decembrie 1989 cateva reportaje pe care le difuzeaza in primele zile ale anului 1990 prin statia zonala de retransmisie a postului public, TVR, dupa terminarea programului acestuia.
Prima emisiune compacta este difuzata pe data de 17 ianuarie 1990, tot prin statia de retransmisie a televiziunii publice.
Din acea zi, programele Televiziunii Arad sunt difuzate cu regularitate. 
Astfel, Televiziunea Arad devine al doilea post de televiziune independent din Romania, dupa TVT '89 din Timisoara. 
Intrucat acesta din urma nu mai functioneaza, Televiziunea Arad este cel mai vechi post de televiziune independent din Romania (neluand in considerare postul public).
De aproape 2 ani stirile TVA sunt vizionate si peste hotare prin intermediul "Virtual Arad"
  • Captura record de tigari la Nadlac

In urma controlului vamesilor, la Nadlac a fost descoperit un transport ilegal de tigariLa doar cateva zile dupa ce "Evenimentul zilei" arata modul in care politia de frontiera destrama podul de tigari de contrabanda intins peste granita de vest, politistii de frontiera aradeni si vamesii de la Nadlac au reusit cea mai mare captura de tigari de contrabanda din ulltima perioada. 
Totul a pornit de la o informatie obtinuta prin mijloace specifice de structurile Ministerului Administratiei si Interne, care a fost valorificata in vama. 
La iesirea din tara, in baza acestui pont, a fost trecut la control total un autotren apartinand unei firme de transport din Sibiu, care transporta parasolare auto spre Franta. 
Dupa desfacerea sigiliilor si verificarea incarcaturii, ascunse printre paletii cu parasolare au fost gasite mai multe lazi din carton incarcate cu pachete de tigari. 
In total au fost descoperite 80.020 pachete tigari  marcile Memphis si Milde White, in valoare totala, conform tabelelor de pret din vama, de 3,2 miliarde lei (echivalentul a 80.020 euro in vama). 
Conducatorul auto, Ioan Gheorghe Schiopu, de 26 ani, a declarat ulterior cum au ajuns tigarile in masina. 
De la inceput el a precizat ca firma de transport nu are nici o implicatie in acest caz si ca el este cel care a incarcat tigarile in TIR. 
Dupa ce a plecat de la Sibiu, el a incarcat parasolarele auto in Zona Libera Arad. Dupa sigilarea incarcaturii, soferul a oprit pe drum la un depozit clandestin. Acolo, dupa ce a desfacut sigiliul cu o surubelnita, a deschis compartimentul de marfa si a incarcat tigarile pe care urma sa le livreze cuiva in Austria, dupa care a refacut sigiliul. 
El a spus ca a primit de la un individ 500 euro la incarcare iar la destinatie urma sa mai incaseze 500 euro. 
In Austria, soferul urma sa fie contactat telefonic de destinatarii tigarilor. 
Cercetarile continua in acest caz, pentru depistarea tuturor celor implicati. Soferul a fost amendat cu 75 milioane lei. Tigarile urmau sa fie comercializate in Austria, unde pretul acestora de piata este de cel putin 4-5 ori mai mare decat cel din Romania. 
Valoarea incarcaturii este apreciata astfel, la pret de piata, la aproape 400.000 euro. 
Cazurile de contrabanda cu tigari spre Occident s-au inmultit pentru ca pretul tigarilor in tarile ocidentale este foarte mare comparativ cu piata romaneasca.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Un nou si important Matching Grant la Rotary Club Arad

Rotaryenii aradeni au primit un important Matchinng Grant de la centruFundatia Rotary International a aprobat pentru clubul din Arad un important Matching Grant (codificat cu nr. 20207), dupa cum ne informeaza d-l Adrian Nitu, presedintele clubului. 
Proiectul consta intr-o relatie de cooperare umanitara pentru copii, elevi si studenti din Arad, in valoare de circa 5000 USA. 
Rotary Club din Newport si Rotary Club Arad au convenit sa deruleze programul in decursul acestui an, constand in achizitionarea de materiale educationale, hrana, imbracaminte si medicamente. 
Impreuna cu conf. dr. Dorin Herlo, de la Universitatea "Aurel Vlaicu" si prof. Krista Haynalka, de la Palatul copiilor, lect. dr. Anton Ilica, responsabilul de proiect, cadru didactic la Universitatea "Aurel Vlaicu", va administra derularea activitatilor, selectarea copiilor si tinerilor care au nevoie de sprijin umanitar, in vederea distribuirii corespunzatoare a materialelor achizitionate si finalizarea financiara a acestuia. Acest Matching Grant face parte din setul de actiuni dintr-un important proiect umanitar rotarian (Matching Grant for International Humaniatrian Project), fiind integrat in amplele manifestari prilejuite de aniversarea Centenarului rotarian.
Ce este Clubul Rotary?
In urma cu aproape 100 de ani, la 25 februarie 1905, avocatul Paul Harris din Chicago isi invita prietenii la biroul sau din Unity Building. 
La propunerea lui Harris, croitorul Hiram Shorey, inginerul Gus Lochn si comerciantul Silvester Schiele au decis constituirea unui club ale carui intalniri sa se tina, la fiecare dintre membrii sai, prin rotatie, ceea ce a determinat ca sa fie denumit "Rotary". 
Simbolul este roata dintata cu sase spite, iar idealul clubului este de a servi societatea. 
De atunci a trecut aproape un veac, in lume exista circa 25.000 de cluburi Rotary, cu peste un milion de membri din 180 de tari din toate zonele geografice. 
"Rotary Club" este o asociatie de intrajutorare ce realizeaza actiuni utile societatii, incurajand respectul fata de valoare si normele etice, favorizand climatul de pace si toleranta in lume. 
Fundatia Rotary aloca anual peste 60.000.000 dolari pentru proiectele sale. 
Rotary International isi are sediul la Evanston, Illinois, SUA, fiind organizat pe districte si cluburi. 
In Romania, primul club Rotary a luat fiinta in 1929, la Bucuretti, iar in octombrie 1930 se infiinteaza la Arad, ca al saselea club din Romania.
Activitatea rotariana a fost interzisa din 1940 pana in 1992, cand are loc ceremonia remiterii Cartei catre un club din Bucuresti. 
Dupa Timisoara si Cluj-Napoca, in 17 mai 1995 se reactiveaza clubul din Arad, gratie dr. Liviu Moldovan.  Deviza rotarienilor este "Ajuta-l intai pe celalalt"
Actualmente, clubul aradean are 42 de membri, este condus de ec. Adrian Nitu, din el facand parte Lizica Mihut, Mihai Stoica, Dorin Herlo, M. Stamoran, P. Popa, C. Dumitrescu, C. Bija, T. Morar, Al Pop, I. Botezatu, C. Bica, D. Podea si Anton Ilica.

Laurentiu Leucea - Observator

  • Edeleni vrea sa amenajeze un debarcader cu vaporase pe Mures

Directorul GCA - Coloman Edeleni vrea sa puna in valoare si albia MuresuluiDupa ce va finaliza constructia celor doua pasarele peste Mures, Coloman Edeleni - directorul Gospodaririi Comunale Arad (G.C.A.) va schimba aspectul Strandului Neptun. 
"Strandul s-a intors cu fata spre interior si cu spatele spre Mures, cand, de fapt, tot farmecul locului de agrement este chiar Muresul", declara Edeleni. 
Directorul G.C.A. spune ca doreste sa redea strandului farmecul pe care-l avea alta data. 
Pentru aceasta, dupa finalizarea pasarelelor, va amenaja plaja de pe marginea Muresului si un debarcader cu vaporase. 
"Nu mai avem o plaja pe malul Muresului... Pentru ca strandul este ultracentral si va fi legat organic de centrul Aradului, se va putea amenaja Muresul pentru croaziere cu vaporase. Vom incepe si dragarea pentru a putea aranja plaja... Mai mult ca sigur voi fi atacat de catre unii ca vin iarasi cu vise, dar eu voi realiza tot ceea ce imi propun, spre deosebire de altii care se ocupa numai cu atacuri asupra celor care vor totusi sa realizeze ceva pentru Arad", declara directorul G.C.A.

Nadia Bodran - Adevarul 

  • Nefiind rentabile, majoritatea liniilor de cale ferata din judet ar putea fi desfiintate

Unele trenuri pe rute judetene ar putea fi desfiintate - Virtual Arad News (c)2004O serie de linii de cale ferata care leaga localitalile judetului ar putea fi inchise, iar transportul pe traseele vizate, serios periclitat.
Acest lucrv, a fost anuntat de deputatul Titus Gheorghiof, care a prezentat la sfarsitul saptamanii trecute, intr-o conferinta de presa, proiectul unei hotarari de guvern prin care Ministerul Transporturilor si CFR SA vor "scapa" de sectiile neinteroperabile (traseele nerentabile n.r.).
Rutele din judetul Arad ce intra in subordinea Regionalei CFR Timisoara si care sunt vizate de noua reglementare sunt Vata - Gurahont, Gurahont - Ineu, Ineu - Cermei, Radna - Tmisoara Est, Arad Nord -Periam, Arad - Nadlac, Santana Ineu si Nadlac Graniceri.
Practic singurele rentabile ar ramane Oradea - Timisoara si Curtici - Bucuresti.
Desigur, asta nu inseamna ca odata promovat proiectul de hotarare de Guvern, Aradul va ramane fara transport de cale ferata.
Actul normativ prevede o serie de conditii care trebuie respectate. In esenta, ministerul CFR S.A. doresc, nu atat sa desfiinteze rutele, cat sa le privatizeze si si le eficientizeze.
Procedura presupune ca ministerul sa concesioneze CFR- ului cele opt trasee (alaturi de alte 110 din tara), iar CFR SA sa comunice Consiliului Judetean Arad, in termen de 30 de zile, posibilitatea desfiintarii rutelor.
Daca, la randul sau, CJA nu manifesta interes pentru traficul CF din zonele vizate si nu propune un pachet minim de servicii, dupa de 30 de zile de la notificare, CFR le va scoate la licitatie si, in ipoteza in care nu se anunta nimeni a fi interesat, CFR va trece la suspendarea traficului de calatori si de marfa.
In incheiere, deputatul Titus Gheorghiof a pigmentat, uor ironic, precizarile cu caracter tehnic din textul de lege: "Este adevarat ca este doar un proiect care se va discuta in Guvern, dar rog conducerea politica a Aradului care pleaca la Bucuresti sa faca o analiza serioasa. Sa nu aflam ca s-a intamplat ca si cu spitalele, cand s-a dat vina pe Bucuresti si, de fapt, de la Arad s-a cerut desfiintarea si transformarea lor.CJA sa nu admita desfiintarea sectiilor! "

Calin Ghinaciu - Ziarul Transilvania


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]