Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 19 martie 2004

Stirile TVA aici

  • S-a deschis Targul Confort Construct

Editia 2004 a Targului Confort Construct s-a deschis ieriIeri, la Expo Arad International (directie specializata a Camerei de Comert, Industrie si Agricultura a Judetului Arad), s-a deschis Targul Confort Construct
Targul international de tehnologii si materiale de constructii, decoratiuni interioare si mobilier, aflat la cea de a X-a editie, reuneste, pe o suprafata de 2000 metri patrati, 75 de firme din Italia, Ungaria si Romania, din Arad fiind prezente 42 de societati. 
Participantii care sunt producatori, importatori si distribuitori acopera o gama larga de profile, cum sunt: materiale de constructii, balustrade inox, scari interioare, scule, abrazivi, elemente de asamblare, usi de toate tipo-dimensiunile, materiale hidro/termoizolante, termospumante, utilaje pentru productie tamplarie PVC- feronerie, utilaje pentru tencuit, betoniere, tamplarie din aluminiu, mobilier din PAL melaminat, oglinzi, sticla decorativa si vitralii, echipamente pentru curatenie si sisteme constructii hale. 
Pe toata durata targului, care se va inchide duminica 21 martie la ora 14.00, specialistii au posibilitatea exploatarii unor noi oportunitati de afaceri. 
De asemenea, programul conex oferit de catre organizatori include prezentari de produse din domeniul executarii pardoselilor industriale, precum si o informare privind proiectul de extindere Expo Arad International, proiect PHARE CBC finantat de catre Uniunea Europeana
La festivitatea de deschidere, inaugurata de cuvantul lui Nicolae Bacanu-presedintele CCIA Arad, au participat reprezentanti ai prefecturii, consiliului judetean, precum si vice- primarul Emanoil Voicu, care a declarat:
"In Romania si in Arad se construieste mult. Au trecut, repede, zece ani de la prima editie a targului si avem, deja, in Arad peste 3500 de autorizatii in acest domeniu". 

Viorel Bot - Agenda zilei

  • Militarii aradeni, in conflictul din Kosovo

Zile fierbinti pentru militarii recent plecati in KosovoIn Kosovo a izbucnit din nou conflictul dintre albanezi si sarbi. 
Si asta la doar cateva zile de la plecarea unui contingent de 86 de militari din Batalionul 191 Infanterie "Radu Golescu", din Arad. 
Militarii aradeni sunt cantonati in localitatea Peci (Peja, in albaneza), adica intr-unul dintre focarele de conflict din Kosovo. 
Deocamdata la asigurarea stabilitatii in zona au actionat doar jandarmii romani cantonati in Kosovo, dar tendinta de amploare a evenimentelor nu le dau militarilor aradeni prea multe sperante de liniste. 
Acasa, ingrijorarea este si mai mare, mai ales ca vestile ajung destul de greu, iar imaginile de la Madrid, de acum o saptamana, inca nu s-au sters din minte. 
Rudele celor plecati in Kosovo manifesta o neliniste de inteles, mai ales ca a trecut doar o saptamana din misiunea de patru luni a celor 86 de militari.
Insa, sunt alti militari care abia au venit in tara, din Kosovo. 
Locotenentul Serban Felicean este unul dintre ei. "Am venit de doua zile din Kosovo si am fost surprins de ceea ce s-a intamplat", ne-a declarat Serban. 
N-a avut timp decat de familie, de cand s-a intors, asa ca este putin rupt de colegi, de rudele celor care au plecat... 
"Oricum, cred ca usor nu le este a completat Serban pentru ca eu stiu ca mama izbucneste in plans doar cand aude de Kosovo". 
Tanarul locotenent ne-a povestit ca in cele patru luni, cat a stat in Peci, nu s-a confruntat nici el si nici colegii sai cu incidente majore. 
"Eram sub comanda italiana, aveam sectorul nostru si stiam exact ce trebuie sa facem. Pot sa spun ca nu am avut niciodata viata in pericol", a afirmat Serban, care a recunoscut ca incidente minore au existat in permanenta, intre sarbi si albanezi, in Kosovo. 
Cred ca acest incident este unul izolat si sper ca nici unul dintre colegii mei sa nu pateasca nimic, acolo...", si-a incheiat povestea locotenentul Serban Felicean.

Teofil Gradinariu - Ziarul Transilvania

  • Printr-o initiativa legislativa, Sindicatele spun NU subfinantarii invatamantului

Sindicatele din Invatamant au inceput sa adune semnaturiSindicalistii fac apel la societatea civila sa sprijine actiunea de strangere de semnaturi
Ieri cele doua sindicate din invatamant - Sindicatul Liber si Sindicatul Democrat - au organizat conferinte de presa pentru a face cunoscuta initiativa legislativa menita a elimina subfinantarea invatamantului de stat din Romania, in conditiile in care invatamantul este considerat prioritate nationala.
Publicata in Monitorul Oficial din 10 martie 2004, in aceasta initiativa se arata ca din 1996 pana in 2003 pentru invatamant nu s-a alocat mai mult de 3,66% din PIB, in timp ce tari ca Slovacia, Ungaria, Letonia, Austria, Danemarca, s.a. aloca peste 5%, ajungand pana la 7,62% din PIB (Estonia)! 
In aceste conditii, comitetul de initiativa, din care face parte si liderul sindical aradean Marius Göndör, propune ca incepand din 1 ianuarie 2005 sa se aloce invatamantului cel putin 6% din PIB, iar din 1 ianuarie 2007, minim 7% din PIB. 
In acest scop, liderii sindicali din judete incep astazi strangerea de semnaturi (sunt necesare cel putin o suta de mii de semnaturi la nivel national), facand apel la societatea civila sa sustina aceasta initiativa legislativa. 
"Orice persoana cu drept de vot poate semna, asa incat la sediul sindicatului nostru, la secretariatele scolilor, parintii elevilor si toti cei care doresc sa fie alaturi de noi pot semna in favoarea aceastei initiative legislative", a spus liderul Marius Göndör. 
Dupa ce se vor strange semnaturile, acestea vor fi inaintate primariilor, iar apoi forurilor competente de la Bucuresti, pentru ca initiativa sa intre in dezbaterea celor doua Camere ale Parlamentului. 
Totodata SLI avertizeaza ca in data de 31 martie 2004 expira termenul stabilit prin contractul colectiv de munca pentru ca salariile sa fie majorate in medie cu 5%. 
"Colegiul liderilor al FSLI a decis ca daca nu se respecta aceasta prevedere vom organiza actiuni revendicative, de tip greva, care pot coincide cu declansarea campaniei electorale", a precizat Marius Göndör, ca un semnal de alarma adresat clasei politice. 
Sindicatul Democrat din Invatamant (SDI) a revenit asupra problemei calculului defectuos al salariilor in invatamant, precizand ca "initiativa noastra de acum un an, si anume aceea de a actiona MECT in instanta, a fost imbratisata si de alte organizatii din judete. Speram in respectarea legii", a spus liderul Danut Ienesescu
De asemenea, SLI a amintit de o alta nerespactare a contractului, si anume desfasurarea simularilor examenului de bacalaureat si a testarilor nationale intr-o zi de sambata, fara plata cadrelor didactice.

Catalina Latu - Adevarul

  • Comerciantii de pe strand s-au constituit in asociatie

Comerciantii de la Strand se unesc in asociatieRazboiul cu Gospodarirea Comunala se inteteste
Cativa comercianti care-si desfasoara activitatea pe strand au anuntat, ieri, constituirea legala in cadrul Asociatiei Comerciantilor de pe strandul Neptun. 
Asociatia si-a expus cateva dintre obiective. Printre acestea se numara scutirea de la plata taxei de intrare a angajatilor, pe motiv ca nici angajatii Gospodaririi Comunale nu o platesc; cumpararea spatiilor comerciale de la Consiliul Local, nu de la societatea care administreaza strandul, la preturi mai mici decat cele stabilite de Gospodarire.
Comerciantii spun ca printre masurile de care ar putea beneficia clientii sunt reducerea pretului la biletele de intrare (stabilit pentru acest sezon la 25 de mii de lei), precum si reducerea duratei taxarii pana la ora 19. 
Argumentul expus este ca pe strand este interzis scaldatul dupa ora 19, iar cei care vin dupa ora respectiva vin la terase, nu la bazine. 
Comerciantii mai vor sa intre in parteneriate cu diferite branduri, concerne, pentru organizarea de concerte, sa se implice in promovarea strandului la nivel national.
Din asociatie fac parte, la inceput de drum, 7 agenti economici din cei circa 50 care isi desfasoara activitatea aici.

Simona Mazare - Observator

  • "Romania curata" - inchisa intr-un seif

Prefectura critica depozitarea frauduloasa a gunoaielor in judetPrefectura a cautat dupa gunoaiele din judet
Prefectura aradeana a identificat unele anomalii in judet, cu privire la modalitatea de strangere si depozitare a rezidurilor menajere.
Astfel, la Covasant, programul "Romania curata" a fost incuiat in seiful primarului, iar la Sagu, desi exista tomberoane in localitate, satenii pun deseurile langa recipientele de colectare.
Reprezentantii prefecturii au descoperit ca multe comunitati nu au constituite servicii de salubrizare, ceea ce l-a facut pe subprefectul Florin Remetan sa intrebe: "Dar voi unde va aruncati gunoaiele?".
Oficialii Prefecturii Arad nu cred ca se poate vorbi deocamdata despre o colaborare intre firma care a implementat rampa ecologica din Arad si diverse comunitati satesti.
"Sunt prea saraci. Unele comune nici macar nu au organizat licitatii pentru selectarea unei firme de salubrizare, iar in multe asezari rurale sumele adunate de la localnici sunt prea mici pentru a putea acoperi costurile unei asemenea colaborari", a declarat Carmen Ila, secretarul general al Prefecturii Arad.

Cosmin Lungu - Ziua de Vest


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]