Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Joi, 20 mai 2004

Stirile TVA aici

  • Primaria are noi investitori pentru CET Arad

Guvernul a decis sa inghete datoriile Centralei - Virtual Arad News (c)2004Guvernul a decis sa inghete datoriile centralei
Guvernul a decis, in sedinta de joi, sa inghete datoriile mai multor firme, un ajutor de stat care urmeaza sa fie acordat o singura data, in vederea restructurarii acestor societati, conform declaratiitor ministrului Finantelor Publice, Mihai Tanasescu.
Valoarea totala a datoriilor catre bugetul general consolidat se ridica la 74.495 de miliarde de lei.
Cele 91 de societati sunt din industria miniera, din industria energetica, iar o parte din ele sunt incluse in lista societatilor de stat monitorizate conform acordurilor cu Fondul Monetar International.
De asemenea, proiectul vizeaza peste 30 de centrale electrotermice (CET), care au fost externalizate de la societatea Termoelectrica.
Printre cele 30 de CET-uri ale caror datorii vor fi inghetate seafla si CET Arad.
Deocamdata, viceprimarul Emanoil Voicu nu ne-a putut spune la cat se ridica datoriile centralei, cat va fi inghetat din aceasta suma sau cat va fi sters definitiv, totul depinzand de calculul care se va face in urma acestei masuri a Guvernului.
Conform unor informatii, Guvernul va anula dobanzile si penalitatile pe care CET Arad trebuie sa le plateasca la buget, iar datoriile vor fi inghetate, urmand ca Primaria sa gaseasca, in cel mult un an, un investitor, iar atunci si datoriile vor fi sterse. 
"Din cate stim, asa va fi. Oricum, noi avem deja investitor interesat de preluarea CET-ului", sustine viceprimarul Emanoil Voicu, acesta refuzand sa spuna despre ce este vorba, in principal datorita scandalului creat in jurul afacerii cu americanii de la Centurymarc.
Proiectul va fi definitivat in saptamanile urmatoare si va fi aplicat sub forma unei ordonante de Guvern

Cosmin Mihuta - Adevarul

  • Subprefectul de Arad si-a pierdut scaunul

Florin Remetan a fost demis din functia de subprefectFlorin Remetan a fost demis ieri de catre guvern, pentru ca a participat la lansarea candidatului PSD pentru primaria Savarsin.
Propunerea de destituire a fost facuta de ministrul delegat pentru administratie publica, Gabriel Oprea, care a aratat ca prefectii si subprefectii nu se pot implica sub nici o forma in campania electorala a vreunei formatiuni politice.
Remetan a recunoscut ca a tinut un discurs cu ocazia lansarii candidatului PSD, dar spune ca nu a putut refuza invitatia oamenilor de a vorbi despre realizarile guvernului.
El a aratat ca in dubla calitate de vicepresedinte PSD Arad si subprefect era "foarte greu sa te delimitezi de actiuni politice".
Florin Remetan a fost mai intai reclamat la Biroul Electoral Judetean Arad de catre reprezentantii PD, iar peste cateva zile, oficialii bucuresteni au afirmat ca subprefectul se face vinovat de incalcarea articolului 114 din Legea 67/2004.

Cosmin Lungu - Ziua de Vest

  • Locuitorii din Troas si Bata pot sa-si ia gandul de la telefoane

La Troas nici telefonul mobil nu are semnal - Virtual Arad News (c)2004Primarii - obligati sa plateasca pentru telefoanele mobile comandate pentru alegeri
La cererea autoritatilor locale - prin interventiile expertilor Romtelecom si a celor de la companiile de telefonie mobila - numarul localitatilor in care legatura cu lumea nu se putea tine prin intermediul retelei de telefonie a scazut. 
Companiile Orange si Connex au gasit posibilitatea sa intervina in 20 din cele 22 de localitati identificate ca neavand posibilitatea de a comunica, in conditiile in care instalarea liniilor de telefonie fixa in toate aceste cazuri s-a dovedit o chestiune imposibil de rezolvat. 
Singurele localitati, in care problemele nu au putut fi rezolvate si este greu de crezut ca se vor gasi solutii pana la alegeri, au fost Troas si Bata, unde nici telefonia mobila nu se putea bucura de semnal.
Cel putin, aici, primarii din Savarsin si Varadia de Mures, de care apartin satele in cauza, nu se vor vedea obligati sa suporte din bugetul Primariei cheltuielile de cumparare a aparatului si de plata a abonamentului, in conditiile in care s-a stabilit ca in toate celelalte 20 de cazuri rezolvate aceasta obligatie va reveni Primariei. 
Mai mult, edilii au primit ieri, in cadrul Comisiei Judetene Consultative, si vestea ca vor trebui si pe mai departe sa aiba grija de telefonul cu pricina si sa plateasca abonament, caci ,"este inadmisibil sa existe inca in Arad localitati fara telefon". 

Adriana Barbu - Agenda zilei

  • "Centenarii" Aradului

La varsta de 100 de ani, Elisabeta Szego se simte inca in puteriIn judetul Arad traiesc 9 persoane care si-au sarbatorit centenarul. Elisabeta Szego este una dintre acestia. 
La cei o suta de ani, femeia este in cea mai buna conditie fizica. Nu are probleme mari de sanatate si nici nu depinde de gramajoara de medicamente pe care o iau marea majoritate a varstnicilor. 
Mai mult, tabieturile ei zilnice, includ cafeaua servita in curte si pachetul de tigari nelipsit de pe noptiera. 
Printre pasiunile ei se numara sportul si lectura. La viata ei a citit multe carti, in romana, germana sau maghiara, iar engleza si franceza le vorbeste binisor.
Ajunsa la frumoasa varsta de 100 de ani, Elisabeta Szego recunoaste ca viata ei a avut multe urcusuri si coborasuri insa intotdeauna a stiut sa se bucure de fiecare placere pe care viata i-a oferit-o.
Elisabeta Szego nu este singura centenara din judetul Arad. Pe langa ea inca 8 persoane se pot lauda ca au atins frumoasa varsta de o suta de ani. Cea mai longeviva persoana din judet a implinit anul acesta varsta de 103 ani si este o aradeanca.

Laszlo Barcauan - - Buletinul de Arad

  • Motociclismul isi intra in drepturi

Runda a treia a Campionatului Balcanic se va desfasura la AradLa sfarsitul acestei saptamani, Aeroportul Arad va gazdui etapa a treia a Campionatului Balcanic si prima runda a nationalelor la motociclism viteza.
Vor participa, pe langa sportivi din Romania, si concurenti din Grecia, Bulgaria, Macedonia, Serbia si Turcia si tocmai de aceea concurenta va fi una acerba pentru ocuparea primelor pozitii.
Sportivii cu cele mai mari sanse la medalii din partea clubului Las Vegas sunt Robert Muresan, Csaba Balas si Robert Farago la categoria 125 GP, Ionel Pascota, la Super Sport si Super Bike, si Octavian Vrajitoru, la Super Bike.
De altfel, acesti sportivi au cucerit si puncte in primele doua etape ale Campionatului Balcanic.
Robert Muresan este favorit la 125 GP, mai ales ca el ocupa si prima pozitie dupa doua etape ale Balcaniadei cu 40 de puncte, el fiind urmat in clasament de Csaba Balas si Robert Farago cu 27, respectiv 25 de puncte.
Sambata vor avea loc verificarile tehnice, antrenamentele libere si apoi cele doua serii de calificari.
Duminica, incepand cu ora 10,30, vor incepe si finalele, cele mai asteptate fiind cele la 600 cc (Super Sport) si la 1000 cc (Super Bike).
Cristian Muresan spera ca fiul sau, Robert, sa reuseasca sa castige la Arad si sa confirme forma buna in care se afla:
"Va fi greu pentru el, pentru ca se acomodeaza mai greu cu primele etape. Sper insa sa confirme evolutiile bune de la primele doua runde si sa demonstreze ca are valoare".

Sorin Haut - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]