Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Luni, 20 decembrie 2004

Stirile TVA aici

  • Nimic nou... in memoria a ceea ce a mai ramas din "Revolutie"

In fiecare an intregul drum este reparcurs de fostii revolutionariDupa programul conturat de autoritati pentru aniversarea celor 15 ani care au trecut de la Revolutia din Decembrie 1989, nimic nu va fi schimbat fata de anii precedenti. 
Cu alte cuvinte, in afara autoritatilor, a asociatilor de revolutionari a familiilor celor care au cazut sau au fost raniti in acele momente din '89 si a reprezentantilor institutiilor locale care vor fi prezenti mai mult formal, aradenii de rand nu prea se regasesc in nici unul din punctele din program. 
Ceea ce va face, cel mai probabil, ca prezenta concitadinilor nostri sa fie mai mult... intamplatoare.
Chiar si asa, programul pregatit se intinde pe parcursul a trei zile. 
In data de 21 decembrie, va fi reluat intregul drum parcurs de revolutionari, va fi omagiat fiecare moment cheie al revolutiei. 
Primul popas va fi la ora 7:39 la Orologerie, acolo de unde, in urma cu 15 ani, s-a dat semnalul inceperii revolutiei de la Arad. 
Momentul va fi marcat de o slujba religioasa si de depuneri de jerbe de flori la placa comemorativa. 
Acelasi lucru va avea loc la ora 8:00 la Aris si la 8:30 la Biserica Eroilor Martiri din Piata UTA. 
Dupa-amiaza, intre orele 16:00 si 18:00 la Muzeul Judetean va avea loc un simpozion ocazionat de inaugurarea Muzeului Revolutiei din Decembrie 1989, iar la ora 18:00 intreaga procesiune se va muta in fata Palatului Administrativ, la Monumentul Eroilor Martiri.
De aici vor fi reluate, in data de 22 decembrie, la ora 10:00, manifestarile dedicate revolutiei de la Arad. 
Ulterior, depuneri de coroane si slujbe religioase vor avea loc la Monumentul din fata Inspectoratului de Politie (ora 11:15), la Monumentul de la garnizoana Arad (ora 12:15) si la Troita de la Fat Frumos (ora 13:15). 
In fine, in 23 decembrie, singurul moment comemorativ va avea loc la ora 9:00 la Monumentul lui Toth Sandor, pe malul Muresului.

C. G. - Agenda zilei

  • INFORMARE DE PRESA

Avertizare hidrologica pe CrisuriComitetul Ministerial Pentru Situatii De Urgenta din cadrul Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor a trimis o avertizare hidrologica catre Prefecturile din ARAD si BIHOR.
Astfel, prognoza hidrologica prevede pentru intervalul 18.12.2004, ora 15 - 19.12.2004, ora 24 producerea de cresteri de debite si niveluri pe unele rauri aferente bazinelor hidrografice: Crisul Repede, Crisul Negru si Crisul Alb cu depasiri ale COTELOR DE APARARE, ca urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele 24 ore, a celor prognozate pentru urmatoarele 24 ore si a cedarii apei din stratul de zapada.
Evolutia situatiei hidrometeorologice va fi urmarita in permanenta, in conformitate cu "Regulamentul de aparare impotriva inundatiilor, fenomenelor meteorologice periculoase si accidentelor la constructiile hidrotehnice".

Biroul de Presă al Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor Tel/fax: 335.61.38

  • Taxe pentru utilizarea drumurilor publice. Rovigneta revine in forta

Taxa de drum se va plati din nouIncepand cu 1 ianuarie 2005, proprietarii de vehicule, indiferent de categorie, vor fi obligati la plata taxei de utilizare a drumuritor publice (rovigneta). Pana acum autoturismele, microbuzele, autobuzele, autocarele si vehiculele de transport marfa cu masa pana la 3,5 tone erau exceptate.
Taxa este diferentiata in functie de categoria vehiculului, de masa totala maxima autorizata si de emisiile poluante.
Rovigneta are o valabilitate de 12 luni, iar tarifele sunt valabile pana la 31 decembrie 2007.
•Pentru autoturismele non-Euro valoarea ei este de 24 euro, pentru Euro 1 -21 euro, respectiv 16,8 euro pentru Euro 2.
•Pentru microbuze: 216 euro (non-Euro), 210 euro (Euro 1) si 204 euro (Euro 2);  
•Pentru autocare 510 euro (non-Euro), 450 euro (Euro 1) si 390 euro (Euro 2); 
• Pentru vehicule transport marfa cu masa totala maxima admisa mai mica de 3,5 tone: 90 euro, 78 euro respectiv 60 euro; 
• Pentru vehicule cu masa totala maxima admisa intre 3,5 si 7 tone, taxa va fi fntre 210 -si 240 euro, pentru camioanele de peste 7 tone, dar mai mici de 12 tone, intre 420 si 540 euro.
Amenzile pentru neachitarea taxei de drum vor fi intre 3 si 4,5 milioane in cazul autoturismelor, intre 15 si 25 milioane pentru microbuze, 30-45 milioane pentru autocare si 10-70 milioane pentru vehiculele destinate transportului de marfa.
Rovignetele autocolante vor putea fi cumparate de la oficiile postale din reteaua benzinariilor Petrom si de la sectiile drumuri nationale din teritoriu.
O parte din sumele colectate astfel vor fi utilizate pentru finalizarea construirii autostrazilor. 
O taxa de drum mai este inclusa si m pretul benzinei. 

D. Sava - Adevarul

  • Strainii, constransi de o lege noua

Lege noua pentru strainii care ne viziteaza taraStrainii aflati temporar in judetul Arad ar face bine sa verifice data la care inceteaza dreptul de sedere stabilit prin viza sau, dupa caz, prin permisul de sedere.
Potrivit noilor reglementari, strainii care vin din tari cu care Romania a desfiintat unilateral regimul de vize nu au obligatia de o obtine viza pentru a le fi permis accesul pe teritoriul tarii noastre. 
Acestia insa nu pot ramane in Romania mai mult de 90 de zile, in decurs de sase luni, termen care se calculeaza incepand cu ziua primei intrari in tara.
Strainii au obligatia de a parasi teritoriul Romaniei dupa data la care inceteaza dreptul de sedere in Romania, in caz contrar fapta lor constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 4 la 12 milioane de lei.
In cazul strainilor care nu au parasit teritoriul Romaniei la expirarea dreptului de sedere si a caror sedere ilegala este de peste 30 de zile, vor fi sanctionati si cu interdictia de intrare in Romania pentru un an de zile.
Noua lege, care urmareste armonizarea cu reglementarile europene in domeniul migratiei, introduce notiunea de rezident si de rezident permanent. 
Viza este definita ca autorizatia, materializata prin aplicarea unui colant sau a unei stampile pe un document de trecere a frontierei de stat valabil, care permite strainului supus acestei obligativitati sa se prezinte la un punct de trecere a frontierei pentru a solicita tranzitul sau sederea temporara pentru o perioada determinata, cu implinirea conditiilor legii.
Autoritatile competente pot refuza intrarea strainilor pe teritoriul statului celor care au incalcat anterior, in mod nejustificat, scopul declarat la obtinerea vizei sau, dupa caz, la intrarea pe teritoriul Romaniei, precum si impotriva celor care au incercat anterior sa treaca frontiera Romaniei cu documente false sau falsificate. 
Pentru iesirea din tara, in cazul in care strainul nu mai este in posesia documentului de trecere a frontierei de stat in baza caruia a intrat in tara, trebuie sa prezinte la iesirea din Romania un nou document, valabil, de trecere a frontierei de stat. 
In aceasta situatie organele politiei de frontiera permit iesirea din tara cu avizul Autoritatii pentru straini, eliberat in regim de urgenta. 
In situatiile in care sunt necesare verificari amanuntite, termenul poate fi de maximum cinci zile de la data solicitarii.
Viza de tranzit va fi identificata cu simbolul B si va fi eliberata pentru unul sau doua tranzituri (in mod exceptional pentru mai multe), fara ca durata fiecarui tranzit sa depaseasca cinci zile. 
Viza de scurta sedere va fi identificata cu simbolul C si permite strainilor sa intre pe teritoriul Romaniei, pentru alte motive decat imigrarea.
In cazul strainilor care calatoresc in mod frecvent in Romania, pentru relatii de afaceri-cooperare, la solicitarea autoritatilor administrative centrale sau a societatilor comerciale cu mare capacitate economico-financiara, viza de scurta sedere cu intrari multiple poate fi acordata si pe o perioada de un an si, in mod exceptional, pe o perioada de pana la cinci ani. Si in aceasta situatie durata sederii nu poate depasi 90 de zile in decurs de 6 luni.

Observator

  • Pagini muzicale de mare popularitate

Concertul Filarmonicii a oferit satisfactii publiculuiDe aceasta data, iubitorii de muzica de opera, opereta, canzonete, au putut avea satisfactii la concertul Filarmonicii
Orchestra dirijata de Dorin Frandes a deschis programul cu partea vivanta a Uverturii operei "Carmen" de Georges Bizet, o muzica de o factura clara, cu un colorit stralucitor. 
Pe parcursul manifestarii, aceeasi formatie a intonat Uvertura operei "Norma" de Vincenzo Bellini, muzica destinata sa introduca publicul in atmosfera tragediei lui L.A.Soumet. 
Cu "Capriciul italian" al lui Piotr Ilici Ceaikovski, schitat in timpul unei calatorii in Italia in 1880 si terminata in Rusia in acelasi an, avand la baza teme populare italiene luate parte dintr-o culegere, parte fiind melodii notate dupa auz de catre compozitor, publicul ce umplea sala a fost captivat.
Succesul de la Moscova si Petersburg, chiar din anul creatiei – prevăzut de creatorul ei – datorita farmecului melodiilor folosite, a logicii succesiunii lor, a coerentei, a impletirii firesti a tristetii cu bucuria, ca si a orchestratiei stralucitoare, se repeta mereu, dovada fiind si concertul pe care il consemnam.
Invitatia la vals" op. 65 de Carl Maria von Weber, cantata de obicei in orchestratia lui Hector Berlioz, creatie instrumentala premergatoare operelor "Freischütz", "Eurianthe", "Oberon", a avut darul de a aduce varietate in programul concertului.
In Uvertura operei "Cotofana hoata" de Gioacchino Rossini, orchestra lui Dorin Frandes a subliniat energii, framantari, multa lumina, exploatand inventivitatea melodica, ritmica si mai ales jocul inteligent al timbrelor.
Invitatul serii a fost tenorul Nemeti Menyhert Gergely de la opera din Timisoara, bursier CEE Musikteheater, Deutsche Bank, care ne-a oferit Aria Ducelui din actul III al operei "Rigoletto" de Giuseppe Verdi, ce prilejuieste mereu o comparatie cu marii interpreti, datorita faptului ca e o arie arhicunoscuta.
Reusita a fost si Aria lui Nemorino din actul al II-lea al operei "Elixirul dragostei" de Gaetano Donizetti, cu exceptia filajului final.
Publicul a aplaudat cu satisfactie Aria lui Sou-Chong din actul al II-lea al operetei "Tara surasului" (Dein ist mein ganzes Herz) de Franz Lehar, pentru ca "Torna a surriento" de Ernesto de Curtis, "Sereneta" de Enrico Toselli si "Osole mio" de Eduardo di Capua sa cucereasca total auditorii.

Hugo Hauptmann - Virtual Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]