Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 21 mai 2004

Stirile TVA aici

  • Ziua eroilor, sarbatorita cum trebuie de aradeni

La Crucea Eroilor din parc a fost tinuta o slujba religioasa pentru cei care s-au jertfit - Virtual Arad News (c)2004Cu ocazia Zilei Eroilor s-au tinut o suita de manifestatii in mai multe locuri din Arad. 
Piata Avram Iancu a fost luata cu asalt de aradeni, care au venit sa vada actiunile armatei. 
Pe fundalul fanfarei militare au fost depuse coroane la Monumentul Ostasului Roman de catre oficialitatile prezente si de membrii armatei. 
La eveniment au fost prezenti viceprimarii Emanoil Voicu si Levente Bognar, reprezentantul Guvernului in teritoriu, precum si alte oficialitati. Procesiunea a continuat spre Monumental Martirilor din fata Palatului Administrativ, unde au fost, de asemenea, depuse jerbe in memoria eroilor Revolutiei. 
Institutiile de invatamant au fost reprezentate de Liceul Pedagogic "Dimitrie Tichindeal", din partea caruia s-au depus coroane. 
A urmat deplasarea la Crucea Martirilor, unde un sobor de preoti a tinut o slujba religioasa pentru cinstirea eroilor patriei. 
La toate manifestarile a fost prezenta armata, defilarea si fanfara militara fiind, ca de obicei, la inaltime, lucru care a fost foarte agreat de publicul aradean prezent la eveniment. 
Nici partidele politice nu s-au lasat asteptate, majoritatea candidatilor la alegerile locale prezentandu-si omagiile in cadrul manifestatiei din piata Avram Iancu.

Adrian Anton - Agenda zilei

  • Sub patronajul academiilor din cele doua tari: Istoricii romani si maghiari se intalnesc la Arad

Istoricii romani si maghiari s-au intalnit la AradDe 35 de ani Academia Romana si Academia Maghiara de Stiinte colaboreaza in cadrul Comisiei Mixte a Istoricilor Romani si Maghiari de la cele doua academii. 
O data la doi ani, istoricii din cele doua tari vecine se intalnesc pentru dezbateri pe teme de interes pentru ambele tari. 
In acest an, comisia se intruneste la Arad, in organizarea celor doua universitati aradene - Universitatea de Vest "Vasile Goldis" si Universitatea "Aurel Vlaicu"
Pe parcursul celor doua zile ale reuniunii, vor sustine comunicari stiintifice opt academicieni din Ungaria si alti opt din Romania, printre care si reprezentanti de la cele doua universitati aradene: Stelean Boia de la UVVG si Florea Lucaci de la UAV. 
Tema din acest an a intalnirii comisiei mixte este "Traditie si actualitate in cultura si practica politica a natiunilor romana si maghiara (perioada moderna si contemporana)". 
La deschiderea oficiala de ieri, din Aula Stefan Cicio Pop a Facultatii de Drept, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rectorul Universitatii de Vest "Vasile Goldis", a salutat participantii, subliniind ca "Intalnirea de astazi este un exemplu de efort comun, facut de oamenii de stiinta - istorici, de a evidentia ceea ce ne apropie, nu ceea ce ne desparte".
Lucrarile Comisiei Mixte a Istoricilor Romani si Maghiari vor continua si astazi, urmand ca maine istoricii sa incheie protocolul de colaborare viitoare a Comisiei si sa viziteze castelul de la Macea.

C.L. - Adevarul

  • "Zidul Dorintelor", de la discurs la dorinta cetateanului

La "Zidul Dorintelor" aradenii isi pot exprima nemultumirileFundatia pentru o Societate Deschisa, in colaborare cu Pro Democratia, va instala, pe toata durata campaniei electorale, un zid format din sapte panouri de pal melaminat, cu o lungime totala de zece metri. 
Aradenii vor avea posibilitatea sa-si exprime nemultumirile, sugestiile si reclamatiile pentru viitoarea administratie. 
Langa acest zid se vor afla, minim noua ore pe zi, voluntari care vor imparti pliante si care vor oferi amanunte legate de actiune.
"Oamenii vor putea scrie cu marker absolut orice idee li s-ar parea ca merita pusa in aplicare. Nu vom accepta injurii, iar panourile intentionat au fost fabricate din acest material, pentru a putea fi sterse cu buretele. In final, cele mai interesante proiecte vor fi selectate si puse in fata noii conduceri, pentru a le lua in considerare", ne-a declarat Adrian Tamas. 
Sambata, la ora 12.00, festivitatea de inaugurare va fi deschisa de un grup de copii care va lua parte la un concurs de desene, «primarul meu».   

M.I. - Observator

  • Unii aradeni au returnat declaratii de venit goale

Purtatorul de cuvant al DGFP Arad - Calin Arusti declara multumitor procentul de depunere a declaratiilor de venitAproximativ 90 la suta dintre contribuabilii aradeni si-au depus declaratiile de venit global pentru anul 2003 la Directia Generala a Finantelor Publice Arad
Pana in ultima zi de depunere a acestora, 73.000 de aradeni s-au prezentat pentru a-si declara veniturile obtinute anul trecut. 
Potrivit purtatorului de cuvant al DGFP Arad, Calin Arusti, procentul celor care au depus actele este multumitor. 
"In cateva zile trebuie sa primim si declaratiile de venit ale celor care le-au trimis prin intermediul oficiilor postale. Aici, procentul nu este asa mare, dar oricum, per total, suntem la nivelul prognozat", a declarat Calin Arusti. 
Acesta a aratat ca deja a inceput verificarea declaratiilor depuse si s-au constatat mai multe imperfectiuni. 
"Procedeul de completare ramane inca greu de descifrat pentru multi contribuabili. Sunt declaratii completate eronat, dar si declaratii care au fost trimise fara a fi completate. Aici oamenii au trimis formularele exact asa cum le-au primit, fara a scrie nimic", a declarat Calin Arusti. 

Cosmin Lungu - Ziua de Vest

  • Primaria, la mutare

Stadionul UTA va fi luat in grija CLM - Virtual Arad News (c)2004A inceput renovarea stadionului UTA
Dorel Popa, primarul Aradului, a promis adesea ca stadionul UTA isi va schimba fata aspra, dobandita in sase decenii de cand s-a cladit prin dragostea pentru fotbal a baronului Neumann.
Daca multe dintre promisiunile sale s-au indeplinit doar partial, acum lucrurile incep sa se miste.
Firma care a schimbat imaginea centrului orasului, prin celebrele, de acum, pavele de beton, face acum acelasi lucru in fata si imprejurul arenei.
Cand Marius Locic si-a anuntat intentia de a prelua echipa fanion a Aradului, a declarat ca s-a gandit la o modernizare a arenei, numai ca primarul a luat "afacerea" pe seama municipalitatii.
Intrucat stadionul are un stapan, iar acesta este tocmai CL, acesta trebuie sa se ocupe de problema.
"Vom incepe lucrarile la stadion cat mai curand", a spus Dorel Popa, cand baroana Jane Neumann a ajutat financiar echipa.
Un proiect mai indraznet are in vedere construirea a doua peluze drepte, de cate 5.000 de locuri, mai convenabil din schelet metalic, aproape de teren, in locul celor ovale, a caror structura de rezistenta este subreda.
Treaba a inceput sa se miste, astfel ca directorul Gherghel exclama satisfacut: "se face stadionul", continuand sa trimita sageti impotriva antrenorului Ilie Stan, caruia nu i-a oferit posibilitatea de a sta pe banca la ultimul meci.
Tehnicianul prefera sa nu raspunda provocarilor si se concentreaza pentru meciul de la Zalau.
"Vreau sa incerc mai multi jucatori tineri, mai ales ca am foarte multi jucatori indisponibili. Vulpe, Neamt, Ionele, Turcus, pe toti trebuie sa ii vad si sa imi fac o parere. Dintre accidentati, cred ca Apostu va juca sambata", a spus antrenorul, care nu poate conta pe Szilyer, Varga si Petrut, suspendati, in timp ce Bota, Panaitescu si Chitescu sunt accidentati.
Cei 3.000 de dolari pe care UTA trebuia sa ii achite clubului Telecom Arad pentru transferul lui Szilyer vor fi platiti in aceasta saptamana.
In alta ordine de idei, prima de joc pe care utistii au primit-o de la Satu-Mare si CFR Cluj in urma egalului cu Jiul Petrosani a fost interpretata aspru de omul de afaceri Florian Lazureanu, care are un dinte impotriva diriguitorilor ros-albi.
"Pentru orice bunuri materiale trebuie declarat un impozit la stat. Prin acesti bani, cei de la UTA au devenit ceva in genul infractori de drept comun", a spus Lazureanu, varsandu-si naduful pe reusita echipei.

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]