Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Luni, 21 iunie 2004

Stirile TVA aici

  • Falca e primarul Aradului

Gheorghe Falca este primarul ales al AraduluiAradenii si-au ales ieri primarul. Batalia s-a dus intre candidatul PSD, Dorel Popa, si candidatul PD, Gheorghe Falca. 
Desi Dorel Popa a intrat in turul al doilea al alegerilor cu un avantaj de 8,5 procente, diferenta nu s-a mai mentinut. 
Dupa numararea voturilor din 76 de sectii de votare, aseara tarziu, dupa miezul noptii, democratul Gheorghe Falca putea fi considerat deja noul primar al Aradului, cu 55,3 din optiunile electoratului prezent la vot. 
Imediat dupa aflarea rezultatelor partiale, democratii au iesit in fata primariei, impreuna cu liberalii, pentru a-si exprima bucuria. 
Dorel Popa a avut taria sa apara printre aradeni, dupa care a acordat un interviu in care si-a recunoscut infrangerea.
Mai multa liniste
Spre deosebire de primul tur al alegerilor locale, ieri la Arad a fost mult mai liniste. 
Parca si partidele au fost prea obosite sa depuna contestatii. Prezenta la vot a fost sensibil egala cu cea de acum doua saptamani. 
La ora 10 se prezentasera la vot peste 7% dintre aradeni, cifra care a crescut la 22% la ora 15.30. 
La ora 17,00 procentul crescuse la 32,01%, pentru ca la ora 20.00 sa fie de 46%. 
Multi aradeni au preferat sa mearga la vot inca de la primele ore ale diminetii, dar in mare parte au fost oameni de varsta a treia. 
Tinerii au preferat sa mearga sa se relaxeze si au venit la vot abia cu cateva ore inainte de inchiderea urnelor.
Scandal la Varfurile
Un observator al Asociatiei Pro Democratia, aflat la o sectie de votare din localitatea aradeana Varfurile, a fost reclamat la Biroul Electoral Judetean pentru o posibila implicare in procesul electoral. 
BEJ Arad a fost sesizat de Adalbert Gazdovici, membru PRM, ca observatorul Pro Democratia dintr-o sectie de votare din localitatea Varfurile a intrat in cabina de vot alaturi de un alegator care avea probleme de vedere. 
Ana Banciu a fost acuzata ca a votat in locul alegatorului. In replica, observatorul Pro Democratia s-a disculpat spunand ca a primit acceptul presedintelui sectiei de votare din Varfurile pentru a-l insoti pe alegator in cabina de vot.
In timpul campaniei electorale Gheorghe Falca si-a notat si dorintele micalacenilor Ana Banciu a fost suspectata de celalalt observator al Pro Democratia ca este membra a PSD si ca ar vota in locul alegatorilor. 
Presedintele Asociatiei Pro Democratia Arad a declarat ca a verificat la sediul PSD daca observatorul in cauza este sau nu membru al partidului de guvernamant. 
"Pentru a elimina orice suspiciune am cerut PSD sa verifice daca in baza lor de date Ana Banciu figureaza ca membru al partidului. Am primit sub semnatura presedintelui executiv al PSD Arad, Caius Parpala, confirmarea ca Ana Banciu nu este membru PSD", a declarat Adrian Tamas, presedintele Pro Democratia Arad.
Presedintele BEJ Arad, Stefan Lucaciuc, a delegat un membru al Biroului Electoral Judetean pentru a supraveghea procesul de votare din localitatea Varfurile pana la inchiderea urnelor.
Sectii goale la Curtici
La orele amiezii sectiile de votare din Curtici au fost goale. Presedintii sectiilor de votare erau mirati ca oamenii vin in numar foarte mic sa voteze. 
Nici macar dupa mora 12, cand s-a terminat slujba la biserica localnicii nu s-au aratat interesati de vot. 
La orele amiezii prezenta la vot era undeva la 10%.
Contestatie pentru tramvaie
Democratii au sesizat Biroul Electoral cu privirea la tramvaiele electorale pe care apar realizarile candidatului PSD Dorel Popa. Acestea au fost puse in functiune si pe timpul zilei de ieri, gest pe care reprezentantii PD nu l-au considerat deloc la locul lui. 
Gheorghe Seculici, presedintele PD Arad, a depus o contestatie la Biroul Electoral Muncipal cu privire la circulatia tramvaielor care au aplicate reclame electorale cu Dorel Popa, candidat PSD la Primaria municipiului Arad.
In sesizare se arata faptul ca duminica, in intervalul orar cuprins intre orele 14,15 si 14,40, pe traseul central dintre statia Podgoria si statia Primarie au circulat tramvaiele cu numerele 1857, 1069 si 0150 avand vagoane inscriptionate electoral.
"Am depus o contestatie in care am cerut interzicerea vagoanelor respective de a circula, respectiv inlocuirea lor cu vagoane neinscriptionate electoral, in aceasta zi in care are loc desfasurarea procesului de vot" - a declarat Gheorghe Seculici, presedintele PD Arad.
Sesizarea democratilor a fost inregistrata la Biroul Electoral Muncipal.
Sub 200 de cereri pentru eliberarea buletinelor
La Serviciul de Evidenta Informatizata a Persoanei s-au prezentat ieri, aproximativ 160 de persoane pentru a-si ridica buletinele. 
Peste 20 de aradeni au venit insa pentru a depune actele in vederea eliberarii acestor documente care le permiteau sa voteze, multi dintre ei spunand ca le-au pierdut. 
Ioan Brad, agent sef adjunct in cadrul SEIP ne-a declarat ca toti cei care au solicitat buletinele nu au platit nici o taxa de urgenta, ci doar taxa de timbru de 38.000 de lei si contravaloarea cartii de identitate, 65.000 de lei. 
Totusi, persoanele care aveau cartile de identitate expirate de ani de zile nu au putut fi scutite de amenzi, care au pornit de la 250.000 de lei. 
"Nu i-a interesat pana acum si profita de faptul ca se putea elibera in jumatate de ora. Nu mai avem ce face in asemenea cazuri".
Si in localitatile judetului au fost alesi viitorii primariBautura de la candidat
La Paulis, candidatul de primar, Ioan Turcin a fost reclamat ca a dat bautura la oameni. Presedintele Biroului Electoral Judetean, Stefan Lucaciuc, a afirmat ca organele de politie din localitate s-au si deplasat rapid la fata locului pentru a vedea care este situatia.
Cine sunt primarii din localitati?
In turul al doilea au avut loc alegeri in 54 de localitati. In urma numararii voturilor au iesit primarii pentru urmatorii patru ani.
Almas: Teodor Avram (PUR)
Apateu: Aurel Bondor (PUR)
Bata: Ioan Popa (PSD)
Bocsig: Ioan Florin Ciul (PD)
Buteni: Blaga Radu (PUR)
Brazii: Vasile Maris (PNL)
Carand: Pavel Cealma (ind.)
Chisindia: Ioan Stan (PSD)
Chisineu Cris: Gheorghe Burdan (PSD)
Covasant: Traian Balint (PD)
Curtici: Aanitei Nicolae (PSD)
Craiva: Ioan Bercea (PNL)
Dezna: Gheorghe Neagu (PSD)
Felnac: Nicolae Selegean (PD)
Fantanele: Emil Otlacan (PSD)
Frumuseni: Mircea Mares (PSD)
Graniceri: Dan Gabor (PUR)
Gurahont: Ioan Gheorghe Florea (PNL)
Hasmas: Cornel Popa (PD)
Iratosu: Gheorghe Lacatusu (PNL)
Lipova: Viorel Popina (PUR)
Livada: Militon Serb (PNL)
Moneasa: Terentie Condea (PSD)
Nadlac: Vasile Ciceac (PD)
Olari: Stefan Musca (PSD)
Paulis: Petru Nicoara (PD)
Petris: Hanzian Borza (PUR)
Plescuta: Gheorghe Budea (PNL)
Savarsin: Ioan Vodicean (PSD)
Sebis: Feies Gheorghe (PRM)
Secusigiu: Dumitru Cismas (PD)
Seleus: Gheorghe Ienciu (PNL)
Sintea Mare: Mihai Ban (PSD)
Santana: Viorel Enache (PD)
Sagu: Branet Emilia (PD)
Sepreus: Teodor Pintean (PD)
Sicula: Aurel Radita (PD)
Simand: Constantin Morostes (PD)
Siria: Valentin Bot (PUR)
Sofronea: Ioan Babciu (PSD)
Ususau: Danut Marian (PSD)
Vinga: Stoicu Lucian (ind.)
Vladimirescu: Ioan Crisan (PSD)
Zabrani: Alexandru Siminaica (PUR)
Zadareni: Doina Petri (PNL)
Zerind: Simandi Alexandru (PD)
Zimandul Nou: Kiss Ioan (PD)
La Barsa, Halmagiu, Sistarovat si Varfurile, pana la inchiderea editiei, nu au finalizat numaratoarea voturilor, din aceste localitati neparvenind nici macar rezultatele partiale.

Mihaela Iancu & Bogdana Popescu - Observator

  • S-au definitivat etapele realizarii Monumentului Marii Uniri la Arad

La un an dupa ce presedintele Iliescu a pus piatra de temelie, va fi ridicat Monumentul UniriiVineri, 18 iunie, a avut loc o intalnire a Consiliului Director al Asociatiei pentru ridicarea Monumentului Unirii la Arad la care au luat parte si dl. Stefan Damian - delegat special din partea Ministerului Culturii si Cultelor, dl. Adrian Simon - director al Directiei Judetene pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Arad, dl. arhitect Radu Dragan de la Primaria municipiului Arad, dl. Marian Teodor - director al Administratiei Patrimoniului local al municipiului Arad, precum si sculptorul Ioan Tolan, castigator al concursului national cu tema Monumentul Marii Uniri la Arad.
Cu aceasta ocazie s-au definitivat etapele si termenele de executie pentru realizarea si amplasarea Monumentului Marii Uniri la Arad. 
Maestrul Ioan Tolan a prezentat aspectele principale privind materialele si lucrarile necesare pentru executia tehnica a lucrarii de arta monumentala.
Monumentul Marii Uniri va fi amplasat in fata Catedralei Ortodoxe "Sf. Treime" pana la finele lunii noiembrie, la un an dupa ce Excelenta Sa, presedintele Ion Iliescu, a pus piatra de temelie a acestuia.

Adevarul_Consiliul Director al Asociatiei pentru ridicarea Monumentului Unirii la Arad

  • Fostii liceeni intra in febra "bac-ului"

Timp de doua saptamani absolventii de liceu vor da BacalaureatulTimp de doua saptamani, absolventii claselor a XII-a si a XII-a vor fi incercati de probele orale si scrise al examenului de bacalaureat. Spre deosebire de anul trecut, la probele orale, candidatii vor fi evaluati prin note, ci nu prin calificative.
Peste 3.000 de candidati in febra examenelor
Astazi, absolventii de liceu vor fi trecuti prin furcile caudine a examenului de bacalureat. La nivelul judetului Arad, s-au inscris, conform informatiilor furnizate de inspectorul scolar general adjunct, Mihai Matekovits, 3.126 de candidati. Au fost acceptati la examen si candidatii care au fost respinsi la bacalaureat in 2003. Acestia au purut sa solicitate recunoasterea unor probe promovate in sesiunile anului trecut cu conditia sa fi prezentat inscriere si o adeverinta eliberata de liceul pe care l-au absolvit, din care sa reiasa rezultatele obtinute la examenul de bacalaureat in sesiunile mentionate.
Doua saptamani de examene 
Examenul de bacalaureat incepe cu probele orale care se vor desfasura pe durata intregii saptamani. 
Astfel, astazi si maine, este programata proba orala la limba si literatura romana, continuand cu limba si literatura moderna in zilele de miercuri si joi. 
In zilele de vineri si sambata se va desfasura proba orala la limba si literatura materna. 
Probele scrise incep, saptamana viitoare, luni, in 28 iunie, cu limba si literatura romana. 
In 29 iunie va fi proba la limba si literatura materna, 30 iunie - proba obligatorie a profilului, 1 iulie - o proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii, 2 iulie - o proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare - proba scrisa sau practica. 
Rezultatele vor fi afisate in 5 iulie, pana la ora 16.00, iar contestatiile vor fi depuse in aceeasi zi, intre orele 16.00 si 19.00, urmand sa fie rezolvate in urmatoarele doua zile.
Probele orale, evaluate prin note
Anul trecut, candidatii care au participat la probele orale a examenul de bacalaureat au fost recompensati pentru cunostintele lor in calificative, nu in note. 
Iata ca, potrivit metodologiei de desfasurare a examenului de bacalaureat pe anul 2004, probele orale vor fi evaluate prin note. 
Pentru candidatii care nu au promovat examenul de bacalaureat in sesiunile anului trecut, dar care au obtinut la una sau ambele probe orale calificativul admis, stabilirea si comunicarea rezultatelor la examenul de bacalaureat se va face astfel: pentru fiecare candidat care a obtinut nota de promovare sau calificativul admis la toate probele orale de examen, scrise sau practice, fara rotunjire, din notele obtinute la probele care au fost apreciate cu note.
Este declarat reusit candidatul care a obtinut nota 5 sau calificativul admis la fiecare proba orala sau daca a obtinut nota 5 la fiecare proba scrisa sau practica si are media generala minim 6. 

Simona Valan - Agenda zilei

  • Dupa opt sute de ani de la moarte, Sfantul Anton, Sfantul  Minunilor binecuvanteaza Aradul si Romania

Relicvele Sfantului Anton de Padova vor poposi si la AradNici o clipa - de la facerea pamantului si pana acum – Creatorul divin nu si-a parasit creatia. Chiar daca pamantul, in pacatosenia traitorilor sai a trecut prin momente dramatice, catastrofale, incepand de la Potop si continuand cu razboaie devastatore, azi, amenintat cu potopul atomic – Cel Atotputernic si Atotintelept a fagaduit rabdare si preamulta iertare gresitilor Sai. Acestea toate au fost si sunt posibile prin ravna inalta si trudnica a celor mai umili slujitori ceresti, de fapt, cei mai mari pe pamant si slaviti in ceruri, SFINTII. Acestia sunt stalpii de lumina si credinta care mijlocesc pentru tot pamantul  - pentru cei rugatori, dar, mai ales, pentru cei pierduti in intunericul ignorantei si pacatului. Din pleiada de sfinti care se roaga in ceruri si mijlocesc in ceruri pentru noi, unul este cunoscut in intreaga lume ca fiind "facator de minuni": SFANTUL ANTON.
Din smerenie si inalta consideratie, incepem acest articol cu "Rugaciunea de recomandare catre Sfantul Anton", rugaciune rostita pe intreg pamantul de catre aceia care cauta, pentru prima sau a mia oara, ajutorul nepretuit al marelui sfant.
" O, slavite sfinte Antoane, intre toti sfintii lui Dumnezeu, tu ai fost inzestrat cu o putere deosebita in a ocroti pe cei ce-si pun in tine nadejdea lor. Mortii au inviat la porunca ta, cei orbi si-au recapatat vederea; celor necajiti de orice boala tu le-ai dobandit sanatatea si nimanui dintre cei evlaviosi catre tine tu nu ai refuzat mangaierea sprijinului tau.
Aceasta grija a ta fata de nevoile oamenilor ma umple si pe mine de incredere sfanta, cu care alerg la bunatatea ta, cerandu-ti ajutor. Pentru dragostea ta arzatoare catre Iisus care s-a odihnit in bratele tale sub chip de Prunc ceresc si pentru iubirea ta gingasa catre Maria, Maica lui Iisus, te rog, arata-ti puterea cea mare si ajuta-ma si pe mine.
In pagubele suferite, in nenorocirile care ma lovesc, in intristarile mele sufletesti, in boli si in lipsuri, in necazurile nenumarate ale vietii, in ispitele ce ma tulbura si ma ademenesc, cand patimile mele se rascoala cu furie si cand vad ca duhul cel rau unelteste curse sufletului meu ca sa-l piarda, catre tine eu indrept gandul meu, o, Facatorule de minuni, si te rog ca in toate nevoile mele  trupesti sa fiu usurat si mangaiat de ocrotirea ta, pentru ca astfel, imbarbatat si plin de recunostinta catre tine, prin tine sa ajung la Dumnezeul milostivirilor, in slava cea vesnica a raiului. Amin".

Sfantul Anton, facator de minuni de la 15 ani
Cel care a devenit perla minunilor credintei, primindu-si, pe buna dreptate, numele de  Sfant Universal s-a nascut la Lisabona la 15 august 1195, intr-o familie de vita nobila a Buglionilor. 
Primeste la botez numele de Ferdinand si dovedeste, inca de mic copil o minte deosebit de agera, incununata de placerea rugaciunii si a cresterii minunate in intelepciune. 
Aflandu-se intr-o ispita, face o cruce cu degetul pe scara de marmora a bisericii, iar crucea a ramas intiparita ca intr-o ceara moale. 
La varsta de 15 ani, cand alti tineri izbucnesc in dulcile patimi ale tineretii, Anton se leapada de desertaciunea lumeasca si, in sfanta curatei intra in manastirea Canonicilor Regulari ai Sfantului Augustin. 
Aici, urca cu repeziciune in sporirea virtutilor si in agonisirea stiintelor pentru primirea preotiei (1219). 
Deja face primele minuni. Anul urmator se aduc cu mare cinste moastele celor dintai martiri franciscani, si Anton, cuprins de dorul de a muri martir, intra in Ordinul franciscan pentru a putea merge in misiune si a-si da viata pentru credinta. 
Se imbarca pentru Africa, dar se imbolnaveste pe drum si soarta il duce in Sicilia. 
Procesiune la Arad de Sfantul AntonDe aici, pleaca impreuna cu ceilalti frati la adunarea generala pe care o tinea sfantul Francisc de Assisi; este trimis la manastirea Monte Paolo de Romagna, dar, la scurt timp stiinta si credinta sa au facut valva, astfel ca a primit misiunea sa predice. 
Isi incepe activitatea la Rimini, orasul in care ereticii au pus intru totul stapanire. 
Iata ce a facut sfantul. Vazand ca ereticii nu  vor sa-l asculte s-a dus pe malul marii, chemand pestii la predica. Acestia s-au apropiat ascultand cu luare aminte cuvintele sfantului. Tot pentru a convinge un eretic ca in sfanta Euharistie se afla Iisus Hristos cu adevarat a facut o magarita sa cada in genunchi inaintea preotului care ducea sfantul Sacrament. 
Devine profesor de teologie in manastirea din Bologna, apoi pleaca in Franta unde a facut  multe prorociri si a ridicat mai multe manastiri. Scrie cuvantari si psalmi. 
Minunile se tin lant: linisteste broastele galagioase, a oprit ploaia stricatoare, a inviat un copil inabusit, a scapat pe multi ispititi de dusmanii sufletesti si a insanatosit pe multi bolnavi. Tot aici i se arata Sfanta Fecioara. 
In 1226 pleaca in Italia la Sicilia unde desfasoara in continuare munca apostolica.
Orasul cel mai iubit de Anton a fost Padova. Minunile de aici sunt nenumarate, minuni care au ramas in constiinta veacurilor pentru eternitate: a pus la loc cu semnul sfintei Cruci piciorul taiat al unui tanar, a facut sa dispara de pe hartia unei femei pacatele scrise. 
I se arata Pruncul Iisus. Iata minunea din Florenta, unde, spre a dovedi cat este de greu si urat este pacatul zgarceniei, a spus ca zgarcitii isi tin inima in lada cu bani. Si, pentru ca tocmai murise unul dintre acestia, inima lui s-a gasit, precum  spusese, in cufarul cu bani. 
Se intoarce la Padova in 1230 si de pe atunci dateaza manastirea Fratilor Minori Conventuali. 
Era bolnav, predica incet, dar minunile se inmulteau la orice cuvant sau atingere a sa. Lumea il auzea oricat de incet ar fi vorbit. Predica numai intr-o limba, dar era inteles de toata lumea. 
In trei zile a fost de doua ori la Lisabona pentru a lua apararea tatalui sau acuzat pe nedrept. Vindeca un nebun si sute de alti bolnavi. 
Dupa o viata atat de rodnica in virtute si in fapte bune primeste rasplata din partea lui Dumnezeu: dupa ce s-a imbolnavit de hidropizie, pe data de 13 iunie 1231, la varsta de 36 de ani sufletul minunat al sfantului Anton se inalta fericit spre lacasurile ceresti, acolo unde spiritul sau a fost incununat pe veci de gloria divina.
Limba sfanta a ramas vie intru eternitate
Sfantul Anton si-a dat sufletul intr-o chilie care se afla astazi in biserica ce se numeste Arcella din apropierea orasului Padova. 
Minunile au inceput sa se inmulteasca si mai mult, astfel ca la un an dupa slavita sa moarte, Papa Grigore al IX-lea, aflandu-se in orasul Spoleto l-a si pus in numarul sfintilor. 
In acel ceas s-au auzit clopotele catedralei din Lisabona sunand de la sine. In anul 1263, s-a ridicat in Padova bazilica in cinstea Sfantului Anton unde i s-au asezat, intru vesnica cinstire, sfintele moaste, sub altarul din capela inchinata lui. Dupa 30 de ani, deschizandu-i-se sicriul  i s-a gasit limba vie asemenea unu om in viata. Este asezat intr-un splendid relicviar de aur batut cu pietre scumpe.
Cum arata sfantul Anton?
Era de statura mijlocie, brunet si delicat. Avea o fata rotunda si plinuta, care il facea sa para foarte tanar. Ochii negri si vioi, fruntea inalta, serioasa, toata infatisarea lui era vioaie, vesela, ingereasca, atragand pe toata lumea. Desi facea pocainte aspre si era mereu pe drumuri, isi pastra pururi infatisarea neschimbata, emanand un farmec ceresc inconfundabil. 
Stia din minte Sfanta Scriptura si de aceea a fost numit "Arca Testamentului", iar pentru dibacia cu care distrugea diavolul in sufletele slabe, a fost denumit "Ciocanul Ereticilor". 
Catedrala catolica va fi locul de popas al moastelor Sfantului Anton de PadovaDar, inainte de toate, el ramane pentru eternitate, Sfantul Minunilor. Milioane de pelerini vin in fiecare an sa se inchine in bazilica din Padova, centrul mondial de pelerinaje. In jurul mormantului sau ard necontenit mii de lumanari de multumire, iar pe pereti stau atarnate mii si mii de ex-voturi, lasate aici de toti cei care au fost ajutati.
Sfantul Anton, sfantul minunilor isi ajuta credinciosii prin cele 13 marti pe care acestia le fac in cinstea lui, pentru ca acesta facea 13 feluri de minuni. 
Este un sfant universal, in fata lui cazand orice genunchi, indiferent de religie, cult, credinta, tara sau loc de pe pamant.
Pacea, Armonia, Dragostea – minunile eterne ale lui Anton
Asa cum o lume intreaga merge in pelerinaj la unul dintre cei mai mari sfinti ai lumii, oare cati dintre noi nu am dori sa avem posibilitatea de a ne inchina in fata sfintelor sale moaste facatoare de minuni?! 
Si, tocmai de aceea, Sfantul Anton s-a gandit – minune! – si la credinciosii romani care-l iubesc si-l venereaza. Despre aceasta minunata veste am aflat din partea fratelui Ioan Horvát, ministru provincial (Transilvania si Ungaria). 
" Acest lucru a fost posibil prin lucrarile Conferintei episcopale  romano-catolice din intreaga tara. Ne-am inscris, de fapt, in urma cu un an si jumatate pentru aducerea moastelor sfantului Anton in Romania, dar de abia acum am ajuns la rand. Sfantul, in calitatea lui de sfant universal calatoreste in toata lumea! Demersul s-a facut catre rectorul Bazilicii din Padova, care a  fost de acord ca aceste moaste sa paseasca si pe pamant romanesc. Sfantul Anton  este deja prezent in Romania si a trecut prin Bucuresti, Satu-Mare, Alba-Iulia, Maramures, Oradea, urmand sa vina la Arad, Timisoara, apoi va pleca in Ungaria la Budapesta dupa care, deloc istovit, se va aseza la locul sau, in Padova".
Sfantul Anton va fi prezent la biserica catolica din Arad in 29-30 iunie, unde se vor oficia liturghii si devotiuni in cinstea marelui sfant, in trei limbi: maghiara, romana si germana. Relicvele care vor bucura mii de credinciosi consta in mostre din tesuturile sfantului.
Pamantul este, in continuare, locuit de oameni buni si rai, de credinciosi si necredinciosi. 
Poate, dupa plecarea sfintelor moaste, toti cei care au avut, pana acum, inima impietrita in relele lumesti, vor constata, cu uimire ca in sufletul lor intunecat si inghetat de desertaciunea lumii, erupe, in plina bezna, flacara Iubirii. 
O Iubire sfanta – singura care poate  aduce armonia, pacea si fericirea eterna pe pamant. 
Este TOT ceea ce Sfantul Anton, prin puterile sale dumnezeiesti poate lasa, pretutindeni, oricui, oricand.

Felicia R. Gheorghe - Observator Plus

  • Evaziune "lemnoasa"

Garda Financiara a descoperit nereguli in comertul cu cheresteaTrei aradeni risca sa stea multi ani dupa gratii dupa ce Garda Financiara Arad si procurorii Curtii de Apel Timisoara au decis ca se fac vinovati de evaziune fiscala si mai multe falsuri la legea contabilitatii. 
Cornel Aga, Vasile Condre si Marcel Nicodin sunt acuzati ca au intermediat tranzactii cu busteni de cires vanduti cu acte false prin firma Explo Gold Green din Gurahont, judetul Arad. 
In gestiunea firmei au fost gasite facturi fiscale neconforme cu realitatea, acte fictive privind materialul transportat si mijlocul de transport folosit. 
Vreme de mai multe luni, cei trei au vandut astfel material lemnos, esenta scumpa, si au reusit sa pacaleasca bugetul de stat cu sume ce ajung pana la un miliard de lei. 
In afara controlului la firma mentionata, comisarii Garzii Financiare Arad urmeaza sa faca verificari la toate societatile comerciale ce au avut tranzactii cu aceasta.

Bianca Toma - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]