Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Marti, 21 septembrie 2004

Stirile TVA aici

  • Investitie de cinci milioane de euro in Zona Libera Curtici

"Noua firma va genera 100 de locuri de munca" a declarat Mircea Pavel - directorul ZLCAO companie italiana va investi, in Zona Libera Curtici-Arad (ZLCA), cinci milioane de euro intr-un depozit de mobila, ulterior urmand sa fie construita si o fabrica de profil, a declarat, ieri, pentru Mediafax, directorul general al ZLCA, Mircea Pavel. 
"Licitatia a fost castigata in data de 10 septembrie, iar contractul de concesionare a celor 5000 de metri patrati a fost semnat astazi (n. r. - ieri). Investitia va genera circa 100 de locuri de munca", a afirmat Pavel. 
El a adaugat ca, in urma cu patru ani, a fost construita in ZLCA o unitate de productie de mobilier de baie. 
Zona Libera are o suprafata de 90 hectare, din care platforma Curtici se intinde pe 75 hectare. 
Investitiile in infrastructura au totalizat sase milioane de euro, conform directorului general al ZLCA. 
Potrivit lui Pavel, in ZLCA isi desfasoara activitatea peste 100 de firme care au investit, pana in prezent, mai mult de 50 de milioane de euro. 

A.G.C. - Ziua de Vest

  • Targul erotic se deschide saptamana viitoare

In curand la Expo International Arad se va deschide primul targ erotic - Virtual Arad News (c)2004Peste doar noua zile, aradenii vor avea ocazia de a participa la primul targ erotic din Romania, ce va avea loc la Expo Arad International, in perioada 30 septembrie - 2 octombrie. 
Cei 550 de metri patrati, suprafata totala pusa la dispozitia participantilor, vor fi impartiti in sapte saloane: Salonul de arta, Salonul de moda, Salonul de sambata-seara, Salonul Show-urilor, Salonul Sanatatii, Salonul Body-art, Salonul Fanteziei. 
In Salonul de Arta vor fi expuse fotografii erotice si nuduri, galerii cu sculpturi din lemn si metal, iar Salonul de Moda va cuprinde lenjerie intima pentru barbati si femei. 
La Salonul Body-art se vor gasi bijuterii pentru corp, tatuaje si piercing, in timp ce la Salonul Sanatatii fundatii non-profit, organizatii neguvernamentale, laboratoare pentru promovarea sanatatii si alte organizatii specializate in prevenirea si combaterea virusului HIV vor expune ultimele noutati. 
Sex-shopurile, saloane de masaj erotic vor fi prezentate in Salonul Fanteziei. 
Programul de divertisment adresat vizitatorilor va cuprinde prezentari de lenjerie intima, programe de cabaret, concerte, sedinte foto.  
Alaturi de expozanti reprezentativi din intreaga tara si din strainatate vor fi prezente vedete ale filmului erotic din Romania, Germania, Ungaria, Austria.
Intr-un stand special amenajat, asa cum prevede legea din Romania, vor avea loc primele spectacole erotice din Romania.

M.I. - Observator

  • Pedofilului i s-a retras catedra

Indemnati de parinti elevii au refuzat sa mearga la scoala din Agrisu Mare - Virtual Arad News (c)2004A primit un post nedidactic pentru a nu intra in contact cu copiii
Ministerul Educatiei si Cercetarii a solicitat, la sfarsitul acestei saptamani, Inspectoratului Scolar Judetean Arad, solutionarea - in interesul scolii - a situatiei aparute la Scoala Generala din localitatea Agrisul Mare
Astfel, pentru a evita prelungirea starii conflictuale, ISJ Arad a decis ca profesorul acuzat de comportament incompatibil cu statutul de cadru didactic sa primeasca un post nedidactic, in care nu va avea contact direct cu elevii.
Profesorul Onut Berar a bagat spaima in zeci de parinti care au refuzat sa-si mai lase copiii la scoala. 
Acesta preda biologia la scoala generala din comuna Agrisul Mare si in urma cu trei ani a fost acuzat de pedofilie. 
Dupa proces, dascalul a prirnit doi ani de pedeapsa cu suspendare, apoi a revenit la catedra. 
Onut Berar are 52 de ani si timp de 16 ani a fost directorul scolii din localitate. 
In 2001, dascalul a avut un proces cu elevii si parintii acestora, fund acuzat ca a incercat sa abuzeze de copii. 
Elevii lui Berar au povestit ca sub diferite pretexte, profesorul i-a chemat la el acasa sau in cabinet, unde le-a aratat reviste "deocheate", s-a dezbracat si i-a indemnat si pe copii sa faca la fel. 
De teama si de rusine, copiii nu au povestit nimic nici macar parintilor, decat dupa ce au absolvit scoala.
Profesorul are insa o alta varianta, spunand ca parintii elevilor s-au razbunat pe el dupa ce le-a scazut nota la purtare mai multor elevi. 
Imediat dupa primirea sentintei, profesorul a incetat activitatea didactica si nu a mai fost vazut in localitate. 
Dupa cei doi ani de suspendare, sute de parinti au aflat cu stupoare ca Berar a revenit la catedra. 
De teama ca profesorul ar putea reveni si la vechile apucaturi, parintii le-au interzis copiilor sa mai mearga la scoala. 
Asa se face ca dintre cei 190 de elevi care frecventeaza scoala, s-au prezentat foarte putini la ore.
Tndemnati de parinti, copiii au refuzat sa mai vina la scoala
Inspectoratul Scolar Arad are cunostinta despre cazul profesorului contestat de elevi si parinti. 
Inspectoral scolar sef, profesorul Zoea Rotaru a declarat ca la mijloc ar putea fi vorba despre un conflict mai vechi referitor la convingerile religioase ale profesorului, care a intrat in conflict cu comunitatea penticostala. 
Se pare ca dupa ce dascalul s-a declarat ateu si-a atras de partea sa antipatia pastorului din Agrisul Mare. 
Tot conducerea ISJ Arad a mai precizat ca Onut Berar o sa fie transferat intr-o alta scoala din judet.

Monica I. Gaicean - Agenda zilei

  • In aceasta toamna, la porumb si floarea-soarelui: Se estimeaza productii mai bune decat anul trecut

In acest an recolta de porumb a fost bunaIn cultura mare, calendarul lucrarilor agricole din aceasta perioada cuprinde si recoltarea culturilor de toamna. 
Directia Agricola si de Dezvoltarea Rurala ne informeaza ca in judetul Arad s-a inceput recoltarea la floarea-soarelui si, ceva mai timid, la porumb. 
Circa 3900 de hectare, ceea ce reprezinta 20% din totalul suprafetei cultivata cu floarea-soarelui, au fost recoltate, productia obtinuta fiind de 1800 kilograme la hectar. 
"Este o productie mai mare decat anul trecut, cand, din cauza secetei s-a obtinut o cantitate de floarea-soarelui mai mica. De asemenea, si la porumb estimam o productie mai buna decat anul trecut", spune directorul executiv adjunct al DADR Arad, Gheorghe Rus.
Deocamdata, porumbul s-a recoltat doar pe o mica suprafata, dar la aceasta cultura recoltatul e abia la inceput; din totalul de 125.251 hectare, 675 de hectare au fost recoltate. 
In ceea ce priveste suprafata ce urmeaza sa fie insamantata cu cereale in aceasta toamna, directorul Rus spune ca aproximativ 70.000 de hectare vor fi insamantate cu grau, circa 10.000 hectare cu orz si 5000 hectare cu orzoaica.

Gerlinde Knap - Adevarul

  • Interpreti italieni la Filarmonica

Interpreti italieni la filarmonica aradeanaDirijorul Giuseppe Carnnante si clarinetistul Allessandro Licostini au relizat joia trecuta un preambul al noii stagiuni ce se va deschide oficial in 30 septembrie. Programul a putut trezi interesul prin componenta sa.
Celebra uvertura la "Italianca in Alger" de Gioacchino Rossini - opera buffa compusa de tanarul de 21 de ani in mai putin de o luna la Venetia, unde a si fost reprezentata - a emanat, in varianta interpretativa a aradenilor condusi de dirijorul italian, gratia Andantelui si veselia, forta maiestuasa a Allegroului, intr-o unitate atragatoare si expresiva.
Alessandro Licostini a fost protagonistul "Concertului in La major pentru clarinet si orchestra" de Wolfgang Amadeus Mozart.
Solistul, in parteneriat cu orchestra dirijata de G.Carannante, a subliniat filonul dramatic al primei miscari, integrandand bogata ornamentatie a partii mediane in discursul sensibil, redand bucuria trairilor din Final.
Al. Licostini s-a folosit cu inteligenta de resursele expresive ale instrumentului (amintim doar finele pianissime), integrandu-se eficient in ansamblu.
Orchestra, in frunte cu Giuseppe Caranante, a oferit publicului aradean "Simfonia a IV-a" in mi minor de Johannes Brahms, relevand voluptatea de a visa si profunda melancolie, invaluita de duiosie, fara unda de pesimism, caracteristica secolului sau, lasand nestavilita veselie sa domine stralucitor si logic incheirea.

Hugo Hauptmann - Virtual Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]