Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Miercuri, 22 decembrie 2004

Stirile TVA aici

  • Se vrea privatizarea Zonei Libere

Directorul ZLC - Mircea Pavel doreste concesionarea terenurilorAdministratia Zonei Libere Curtici Arad a prezentat ieri bilantul anului 2004, un bilant pe care orice institutie l-ar vrea. 
"Anul acest am avut cele mai bune rezultate. A fost anul de varf al activitatii noastre, atat la capitoiul venituri realizate, cat si la capitolul investitii atrase. Am avut parte de o dinamica ascendenta, data mai ales de activitatea desfasurata in ultimele 5 - 6 luni", a sustinut directorul ZLA, Mircea Pavel.
Anul acesta s-au produs si cateva schimbari importante in ceea ce priveste institutia, unele benefice, altele mai putin. 
A fost vorba de trecerea Zonei Libere sub autoritatea Consiliului Judetean, "fapt care a fost benefic pentru activitatea economica a judetului si pentru profitabilitatea zonei". 
Mai apoi, a fost vorba de reducerea facilitatilor, care nu a dus, spre bucuria judetului, la pierderea interesului firmelor straine pentru Arad. 
In ultimele sase luni, lucrurile au mers mai bine. Potrivit directorului ZLA, in ultimele luni, au fost concesionate 80 de mii de metri patrati de teren (suprafata record) unor firme mari. 
In aceste conditii, Zona Libera se poate mandri acum cu investitii ale operatorilor de 60 de milioane dolari, cu investitii proprii de 6 milioane dolari, cu trei mii de locuri de munca, cu inca 1500 pana in vara lui 2005 si cu o serie de firme din Spania si Portugalia interesate in continuare sa investeasca aici.
Mircea Pavel a anuntat si un fapt cel putin surprinzator: "este posibil ca, in perioada urmatoare, sa trecem la privatizare. Noi suntem la concurenta acum cu Primaria si cu zonele sale industriale, caci acolo se vand terenuri, iar noi doar le concesionam. Vom avea, prin privatizare, posibilitatea sa le vindem". 
De altfel, exista aceasta intentie pentru o parte din institutiile subordonate Consiliului Judetean, cum ar fi Aeroportul, Zona Libera, Regia Apa-Canal.

Adriana Barbu - Agenda zilei

  • Sediu nou de politie

Noul sediu al Politiei din Pancota a fost sfintit de preotiUn sediu de politie ultra modern a fost inaugurat  in orasul Pancota
Noua locatie a fost amenajata dupa ce vechiul sediu de politie din Pancota a fost revendicat de proprietar. 
Amenajarea noului sediu de politie din Pancota a inceput in luna septembrie. 
Lucrarile pentru amenajarea cladirii au fost facute in timp record si au costat aproximativ 3 miliarde si jumatate de lei. 
Sediul a fost dotat cu toate utilitatile necesare desfasurarii activitatii.  
In noua locatie a sediului de politie vor functiona 13 subofiteri si 2 ofiteri. Tot aici isi vor mai desfasura activitatea 2 lucratori ai Serviciului de evidenta informatizata a persoanei.  
Locuitorii din Pancota sunt foarte multumiti ca au un sediu modern si ca nu vor mai fi nevoiti sa strabata distanta de 40 de kilometri care desparte orasul Pancota de Arad pentru intocmirea actelor.

Camelia Catean - Televiziunea Arad

  • Societatile de asigurare se intrec in oferte pentru soferi

Societatile de asigurari fac oferte asiguratilor - Virtual Arad News (c)2004Pretul politei de asigurare pentru raspunderea civila auto (RCA) valabila anul viitor a fost majorat cu 35%, dar asiguratorii vor putea mari sau micsora aceste tarife in limita a zece procente.
La nivelul Aradului, societatile si-au definitivat ofertele, dar spre deosebire de alti ani, concursurile cu premii pentru fidelitate sau atragerea de clienti, de asemenea, prin premii, s-au cam rarit.
Ce spune legea
Cresterea costului politei RCA este semnificativa. 
Astfel, potrivit legii, pentru o masina cu o capacitate cilindrica intre 1.201 si 1.400 de centimetri cubi, prima de referinta va fi de 1,68 milioane de lei.
Ea va creste la aproape doua milioane de lei pentru autovehiculele cu o capacitate cilindrica situata intre 1.401 si 1.600 cmc. 
La autoturismele cu motorizare de 1.601 - 1.800 cmc se va aplica o prima de referinta de 2,16 milioane de lei.
Reglementarile pastreaza facilitatile permise pentru pensionari si persoanele cu deficiente locomotorii, respectiv o reducere de 20% in primul caz si de 50% pentru cei din urma.
Oferte atractive
Societatile din domeniu s-au grabit si ele sa-si prezinte oferta.
Asiguratii care incheie asigurarile RCA la ASIROM primesc urmatoarele facilitati: 10% reducere a primei de asigurare, 20 % reducere pentru pensionari, 50 % reducere pentru handicapati, tichete valorice cadou. 
Asiguratii participa la un concurs al carui premiu este o masina de teren Nissan Terrano II. 
Asigurarile se incheie la sediile ASIROM din Arad si judet , dar si la colaboratorii din diferite puncte de lucru.
Nici societatea Omniasig nu face rabat, practicand aceleasi preturi reduse cu 10%, dar si reducerile de 20% pentru pensionari si 50 % pentru persoanele cu deficiente locomotorii, parametri in care se situeaza si compania Aliantz-Tiriac. 
Ca o noutate pentru Omniasig, anul acesta si-a deschis si un punct de lucru in apropiere de Asirom, de unde spera incasari importante.
Societatea de Asigurare Reasigurare ARDAF SA ofera reducere de 20 % celor care incheie asigurarea pana in data de 31 decembrie, iar tarifele sunt mai mici fata de cele stas: pentru autovehiculele intre 1201 cmc-1400 cmc pretul este de 1,512 milioane de lei, intre 1401 cmc si 1600 cmc – 1,728 milioane, iar la autoturismele cu motorizare intre 1601-1800 cmc prima este de 1,944 milioane de lei.
Compania de asigurare Interamerican a redus si ea tarifele la RCS cu 10 %, limita maxima prevazuta de lege. 
Preturile sunt urmatoarele: autovehicule intre 1201-1400 cmc 1,520 milioane, intre 1401 – 1600cmc 1,785 milioane de lei, iar intre 1601-1800 cmc 1,985 milioane. Clientii care se decid sa aleaga aceasta societate beneficiaza de reducere de 20% pentru asigurarile de Casco si locuinte.
***
Totodata, limitele de raspundere valabile pentru 2005 sunt de 3 miliarde de lei pentru daune materiale si de 5 miliarde de lei pentru vatamari corporale, fata de 2 miliarde de lei si, respectiv, 3,5 miliarde de lei, in 2004

Mihaela Ozarchevici - Observator

  • "Parcul Reconcilierii" de la Arad, pe agenda DA-UDMR

Parcul Reconcilierii reprezinta importanta deosebita pentru UDMRInaugurarea oficiala a Parcului Reconcilierii Romano-Ungare de la Arad ar putea reprezenta unul dintre subiectele care vor fi abordate de UDMR in cadrul discutiilor cu Alianta DA PNL-PD privind o posibila guvernare comuna, informeaza Mediafax. 
Presedintele UDMR Arad, Andras Kiraly, care a depus ieri juramantul de deputat a declarat ca "in acest moment, ca urmare a rezultatelor alegerilor, exista incertitudini privind o inaugurare oficiala a parcului".
"Acest proiect deosebit de important pentru Romania si Ungaria trebuie dus insa la bun sfarsit si vom avea cu siguranta astfel de discutii cu Alianta DA", a spus Kiraly. 
El a adaugat ca finalizarea lucrarilor de amenajare a parcului nu este suficienta si ca o inaugurare la care sa participe reprezentanti ai Guvernelor Romaniei si Ungariei "este imperios necesara".
Lucrarile de amenajare a Parcului Reconcilierii Romano-Ungare s-au ridicat la peste 130 de miliarde de lei, din care aproximativ o suta de miliarde de lei au fost alocati doar pentru realizarea Arcului de Triumf, simbol al revolutionarilor transilvaneni din 1848. 
Alaturi de Arcul de Triumf, in parc troneaza si Statuia Libertatii, monument al maghiarilor simbolizand tot Revolutia de la 1848-1849 si care a fost reamplasat in oras cu ajutorul fondurilor adunate de la comunitatea maghiara, lucrarile depasind suma de 400.000 de euro. 

A.D. - Ziua de Vest

  • Festival "Doru Serban"

Directoarea Liceului de Arta - Silvia Demian a coordonat Festivalul "Doru Serban"Sub egida Consiliului Municipal, a Inspectoratului Scolar Judetean si a Liceului de Arta din Arad, s-a desfasurat a III-a editie a Festivalului muzical "Doru Serban", in prezenta profesorului universitar dr. Damian Vulpe de la Universitatea timisoreana, a sotiei sarbatoritului, prof. Maria Serban si a altor personalitati.
Pregatirea si coordonarea fluxului de pe scena au fost realizate cu multă daruire de de prof. Silvia Demian, directoarea Liceului de Arta.
Sala festiva a Liceului "Sabin Drăgoi" a gazduit un concert de muzica de camera sustinuta de elevi, profesori si membri ai Filarmonicii locale.
Bradean Diana, Tarlea Lavinia, Zaharia Adela, Mateescu Marius, Nagy Edith, Onaga Paul, Venter Andreea, Micurescu Laura, carora li s-au adaugat doi membri ai corului Filarmonicii: Daciana Gargari si Florin Hanzig, acompaniati la pian de profesoarele Elisabeta Lingurar si Daniela Sopitco, au interpretat arii şi duete de Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Schubert, Robert Schumann, Felix Mendelssohn-Bartholdy, Jaques Offeanbach, Hugo Wolf, Giuseppe Verdi, J.G. Jakobi carora li s-au adaugat  cantece si lieduri de: Iacob Muresianu, Tiberiu Brediceanu, Nicolae Bretan.
Profesoarele Felicia Fleter, Ghizela Chirilovici-Hauptmann, Sanziana Petrila, au incantat publicul cu "Alleluia" de W.A.Mozart, iar impreuna cu colegii lor din corul Filarmonoicii: Florica Iacob, Florin Hanzig, Ioan Moţiu, Dan Caimacam, Tiberiu Ardelean, au interpretat "Hymne a la nuit" de Jean P. Rameau, "Ave Maria" de Franz Liszt si "In casa tatalui meu" de Bortneansky.
O zi mai tarziu, in sala mare a Palatului Cultural s-a desfasurat un program sustinut de formatii corale, grupuri vocale din Arad si judet.
Corala profesorilor Liceului "Sabin Dragoi"(dirijor prof. Sabina Teuca), cea a Bisericii ortodoxe din Sebis (prof. Stefan Alb), formatia barbateasca a Bisericii ortodoxe din Buteni (Teodoe Gurban), cea a Bisericii din Siria (A.M. Moldovan), corul "Armonia" din Arad (Ovidiu Boar), grupurile barbatesti "Speranta" din Arad (Petru Balica), cel din Lipova, grupul feminin din acelasi oras (O.Boar) s.a.
Invitatul de onoare, maestrul Damian Vulpe, a facut observatia ca de aceasta data, nici o formatie nu a abordat lucrari sau transcriptii ale muzicianului omagiat.
Au fost evidentiate numele celor doi primari prezenti la acea actiune, cel al Lipovei si cel al Buteniului, ultimul fiind chiar membru al corului, primarul Aradului facand invitatia (prin intermediul organizatoarei, prof. Silvia Demian), ca membrii formatiilor sa colinde pe aradeni in Piata Avram Iancu si sa participe la o masa festiva, facandu-si astfel datoria de gazda.
In mare, au fost trasate si coordonatele largite ale celei de-a IV-a editii, ce se va desfasura incepand cu 10 decembrie 2005.
La aceast editie a festivalului au participat 844 de persoane.

Hugo Hauptmann - Virtual Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]