Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Miercuri, 23 iunie 2004

Stirile TVA aici

  • Gheorghe Falca contra Dorel Popa 10 lucruri care au facut deosebirea

Ziua votarii la familia FalcaAlegerile s-au incheiat, dar, firesc, comentariile pe marginea lor continua si vor continua probabil inca mult timp, atat partidele cat si candidatii pentru diferitele functii - in special cei care au pierdut - intrebandu-se unde si ce au gresit.
Asadar, ce au gresit unii si prin ce au castigat altii, respectiv Dorel Popa si Gheorghe Falca, iata ce dorim sa evidentiem in randurile de mai jos, lista diferentelor dintre cei doi candidati la Primaria Arad, fiind tot mai lunga.

1. A fi sau a nu fi primar
Gheorghe Falca: Nefiind primar nu i s-a putut reprosa nimic, un avantaj, dar si un dezavantaj in acelasi timp.
Dorel Popa: Fiind primarul in functie, in capul lui s-au spart toate, si bune si rele. 
Era insa un risc asumat care creaza dezavantaje, dar si avantaje.
2. O campanie publicitara mai inteligenta
Gheorghe Falca: A apelat la clasicele afise, banere, fluturasi, fara a face insa sau a da impresia de exces, de prea mult; buna ideea cu prezentarea in cartiere a spectacolelor de muzica populara, avand in centru pe cunoscutii interpreti Aurel Tamas si Dinu Iancu Salajanu, primul, mai ales, fiind - cum s-a dovedit - si un excelent... agent electoral!; la confruntarile televizate a fost - contrar - asteptarilor! - mai retinut, mai calculat, mai concret, cu propuneri seci, dar clare, si ca atare, mai credibil decat adversarul sau.
Dorel Popa: A coplesit orasul cu materiale propagandistice, ceea ce "a dat" rau (in special, banerele - portret ca si inscrisurile de pe tramvaie) multi oameni condamnand aceasta opulenta socotita sfidatoare; la dezbaterile televizate trebuia sa insiste mai mult pe realizarile obtinute, realizari care sunt certe si sa evite persiflarea contracandidatului, lucru care a deranjat mult; a vorbit prea putin, despre ceea ce intentioneaza sa faca in cartiere, pentru oameni si, in general, pentru Arad; prost sfatuit, se pare, s-a referit prea putin la minusurile din cei 4 ani de activitate, minusuri care daca erau spuse de catre el si asumate public ar fi fost acceptate mai usor, dezarmand in acelasi timp si pe adversarul sau. 
3. Amplasarea Statuii celor 13 generali unguri in fosta Piata a Pompierilor
Gheorghe Falca: A evitat, cu diplomatie si el si Partidul Democrat sa se pronunte in problema instalarii la Arad a Statuii celor 13 generali unguri cu mult inaintea campaniei electorale, aceeasi tactica fiind adoptata si in timpul campaniei electorale. 
Urmarea: multi aradeni au apreciat pozitia neutra - un fel de "nu ma bag, nu ma pronunt, dar banuiti cam ce gandim noi..." si in special, alegatorii PRM-ului care l-au votat in corpore pe Gheorghe Falca.
Dorel Popa: Dorinta de a obtine un nou mandat la Primarie l-a facut sa mearga oarecum impotriva curentului, el sacrificandu-si o anume popularitate pentru votul "sigur" al UDMR-ului. 
Si l-a obtinut atat in turul I cat si in turul al II-lea, (cat, este greu de spus), doar ca aceste procente nu stiu daca au compensat pierderea de voturi din partea cealalta, a PRM-ului si a a altor aradeni care s-au simtit "tradati" de catre Dorel Popa.
Ziua votarii la familia Popa4. Votul sustinatorilor lui Gavril Popescu si al PNL-ului, in general
Gheorghe Falca: Este indiscutabil ca o mare parte dintre cei 10.000 de votanti ai lui Gavril Popescu s-au dus in turul doi pe mana candidatului PD, la aceasta contribuind si "munca de lamurie" asidua depusa pe teren intre cele doua tururi de scrutin de catre fruntasul liberal
Dorel Popa: Evident, un handicap previzibil si de neevitat. 
5. Votul impartit al neoprotestantilor
Gheorghe Falca: Aducerea lui Cristian Moisescu la PD a fost o mutare abila care daca nu a adus nu stiu cate voturi a creat, totusi, o diversiune si o stare de incertitudine in randul sustinatorilor lui Dorel Popa.
Dorel Popa: Ce i se iarta unui credincios de rand nu i se iarta unui lider religios. Iata un adevar de care Dorel Popa nu a prea tinut seama el pierzand multe voturi din partea neoprotestantilor datorita implicarii sale masive in politica ca si atacurilor la adresa vietii sale private care au zdruncinat increderea in Dorel Popa a unor coreligionari.
6. Trecutul unuia si trecutul altuia
Gheorghe Falca: Nefiind niciodata pana acum la guvernare datorita varstei nu a avut cu ce fi atacat; acuzatiile cu privire la ceea ce a facut sau nu a facut la Consiliul Judetean ca vicepresedinte al acestuia nu prea au avut consistenta si, mai ales, nu au impresionat electoratul care fiind exclusiv aradean era interesat mai mult de starea drumurilor din cartierul sau decat de situatia drumurilor de la Plescuta sau de la Barzava!
Dorel Popa: Functia de presedinte al Organizatiei judetene a partidului de guvernamant - pentru ce i-a trebuit aceasta functie? l-a tras inapoi pe Dorel Popa cu 100 de ani, functia politica acoperind sau chiar stergand cu buretele certele sale realizari de edil.
7. Facilitati fortate
Gheorghe Falca: Nefiind pe functie nu a putut face altceva decat sa promita. Cate din aceste promisiuni se vor indeplini vom urmari pe parcurs.
Dorel Popa: A acordat unele facilitati precum concesionarea Strandului catre comercianti, liber pe tramvaie pentru pensionarii cu pensii de pana la 4 milioane de lei, intrarea libera pe Strand dupa ora 18 etc. etc., care insa venind doar in ultimul timp, au fost percepute ca actiuni electorale care au dat apa la moara Opozitiei, ele fiind comentate nefavorabil chiar de catre unii aradeni simpli.
8. Parktronicul
Gheorghe Falca: A folosit din plin, mai ales in turul II prin Gavril Popescu acest subiect foarte controversat.
Dorel Popa: Parktronicul a fost pentru el o bomba cu efect intarziat care i-a ridicat in cap jumatate de oras. Fiind, probabil, decis de mult timp sa candideze pentru un nou mandat de primar, el putea, cu putina diplomatie, sa o dezamorseze din timp. N-a facut-o insa si Dorel Popa a trebuit sa plateasca pentru asta.
9. Coruptie, birocratie, ordine
Gheorghe Falca: Sunt cuvinte care se vehiculeaza in toata tara si pe care, inspirat, Gheorghe Falca a stiut sa le exploateze facand din ele obiectul principal al campaniei sale electorale.
Dorel Popa: Prost sfatuit si de data aceasta Dorel Popa le-a ignorat complet, desi multi aradeni au simtit si simt zilnic pe pielea lor ce inseamna coruptie si birocratie.
10. Campania electorala, in ansamblul ei
Gheorghe Falca: Si-a ales un staf de campanie inspirat, care l-a sprijinit si sfatuit bine, Gheorghe Falca actionand pe doua planuri: 
1. Contactul cat mai des cu alegatorii si
2. Desfiintarea adversarului.
Dorel Popa: A avut o campanie electorala slab conceputa, doar aparent ofensiva, asa-zisele "puncte slabe" ale lui Gheorghe Falca gasite de staful sau fiind "subtiri", de unde si efectul lor indoielnic, uneori chiar opus celui asteptat.

Mircea Dorgosan - Adevarul

  • Un nou accident grav pe soseaua Arad- Timisoara

Asa arata autoturismul in urma accidentului de la SaguDoua persoane au ajuns la spital
Soseaua Arad - Timisoara este cunoscuta conducatorilor auto ca fiind una pe care au loc foarte multe accidente rutiere. 
Din nefericire, cele mai multe dintre aceste accidente au urmari deosebit de grave pentru cei implicati. 
Multe dintre aceste evenimente au ca si cauza principala neatentia in conducere, dar si viteza excesiva, iar carosabilul, care se ridica la standarde cat de cat acceptabile, ii impinge pe conducatorii auto sa apese pedala de acceleratie mai mult decat le este permis. 
Un astfel de accident destul de grav, care a avut ca si cauza principala neatentia in conducere, a avut loc in cursul noptii de luni, in jurul orei 23.00, la aproximativ doi kilometri de la iesirea din municipiul nostru. 
Un autoturism Dacia Supernova, condus de o tanara din Timisoara, s-a izbit frontal cu un autotren inmatriculat in Arad. 
Autoturismul, care nu rula cu viteza foarte mare, s-a ciocnit de autotrenul incarcat cu balastru, care se indrepta spre Timisoara. 
P. F., in varsta de 25 de ani, nu a observat autovehiculul care era stationat pe partea dreapta a carosabilului, avand in functiune avariile, si a intrat in spatele remorcii. 
"Nu am vazut TIR-ul si ne-am bagat in el. Marina e destul de distrusa si noi suntem la spital", a declarat soferita, in varsta de 28 de ani. 
La locul accidentului a ajuns imediat un echipaj al ambulantei, care a transportat victimele la spital, insa starea lor de sanatate nu a fost foarte grava si nu au necesitat internarea. 
Un echipaj al descarcerarii ajuns la locul producerii coliziunii nu a mai intervenit, deoarece victimele au fosi scoase deja din masina. 
Autoturismul, insa, a suferii avarii destul de serioase. 
Politistii vor efectua in continuare cercetari pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor producerii nefericitului accident.

F. P - Agenda zilei

  • Omul de guma

In urma caderii de pe bloc Mircea Ban si-a fracturat doar calcaiulAradeanul care a cazut de pe bloc fara sa pateasca nimic nu crede ca e special – a avut doar noroc!
Mircea Ban are 33 de ani si locuieste la unul dintre blocurile din Gradiste alaturi de sotia sa si fiul lor. E un om obisnuit. Mircea a fost insa protagonistul unui incident din care a scapat, miraculos, nevatamat: a cazut de pe un bloc cu patru etaje. Nu a patit mare lucru si a mers la spital abia a doua zi…
In numarul de ieri al cotidianului nostru va relatam cazul unui barbat care a cazut de la etajul IV si ca prin minune a scapat cu viata. Am stat de vorba cu el pentru a afla ce si cum s-a intamplat.
Duminica seara, Mircea Ban a iesit pe bloc sa fixeze antena. Fiindca cu cateva ore inainte consumase cateva beri era putin ametit, si-a pierdut echilibrul si a cazut. 
"Nici nu am avut timp sa-mi dau seama ce simt, totul s-a petrecut atat de repede. Caderea mi-a fost amortizata fiindca am trecut prima data prin copacul din fata blocului dupa care m-am oprit pe capota masinii unui vecin", spune barbatul.
Imediat dupa cazatura, omul s-a ridicat si s-a dus acasa. Abia a doua zi dimineata a mers la medic ca sa vada totusi daca nu a patit nimic. 
"Nu le-a venit sa creada cand le-am spus ca am cazut de la peste 15 metri inaltime.  Mi-au facut analizele si au constatat ca am doar o fractura la calcai. O saptamana trebuie sa stau acasa si sa-mi pun comprese dupa care ma voi duce sa-mi puna piciorul in gips".
"Toata lumea ma intreaba cum de am scapat, este simplu, am avut noroc dar am si stiut cum sa cad pentru ca am facut armata la parasutisti, astfel ca in ultimul moment m-am ghemuit si m-am lasat pe o parte" spune Mircea.

Diana Rotar - Observator

  • Forta persuasiva a muzicii

Concertul americancelor la AradMelomanii aradeni au avut in ultimii ani ocazii de a lua contact mai intens cu fenomenul muzical american prin intermediul concertelor organizate de Filarmonica locala, sub conducerea pianistului si dirijorului Valentin Radu, stabilit in SUA de mai multa vreme. 
Nu demult ne-au vizitat formatiile muzicale ale unui colegiu de peste ocean, care a lasat o buna impresie. 
Mai recent, a concertat in sala Palatului Cultural unul dintre cele trei grupuri ale formatiei THE SINGING CHURCHWOMEN OF OKLAHOMA, aflate intr-un turneu de 35 de concerte in mai multe orase din tara sub titlul: 
"Din inima Americii
, pentru sufletul romanesc".
Este de admirat faptul ca mai mult de jumatate din femeile colectivului de 1400 de membri ai bisericii respective fac parte din formatia vocala de 300 de coriste, stapanind un bogat repertoriu dupa o activitate de numai 15 ani. 
Mai trebuie adaugata daruirii pentru activitatea muzicala si cea materiala, fiecare membru platindu-si cheltuielile acestui lung turneu, ce se continua pe teritoriul Ungariei.
Admirabile ni s-au parut momentele sustinute de formatia de clopotei, pentru ca prima piesa a corului (a capella), "Binecuvanteaza, Doamne, Romania", pe cunoscuta melodie a lui Al.Flechtenmacher (folosita in lucrari de-ale lor de Gh.Dima, Al.Zirra si de G.Enescu in Rapsodia a II-a) sa ne emotioneze profund, mai ales ca a fost catata intr-o romaneasca frumos cizelata. 
Un alt moment romanesc al concertului a fost "Romanian Hymn Medley" semnat Nicolae Moldoveanu.
Revenind la expresia pur vocala, putem aminti piesa "Battle of Jericho" de Hogan ca exemplu de lucrare care a oferit corului posibilitatea de a impresiona prin stapanirea unei tehnici vocale adecvate. 
Acompaniamentul de pian din "Moses Led His People" de Curry, de exemplu, a inmultit posibilitatile de expresie, subliniind atmosfera specifica stilului negro-spiritual, asemenea elemente fiind prezente si in alte lucrari. Solourile vocale din "Ride On, King Jesus", "I Want to Say Thank You" ca si in "Arise, my love" (soliste, Anna Sue Luckinbill si Joyce Bonnett) au adus un plus de atractie.
Orchestra Filarmonicii a largit paleta coloristica in acompaniamentul din partea a doua a manifestarii, accentuand nota de maretie a unor lucrari ca: "Majesty and Glory" de Fettke sau "Halleluja" din "Messias"-ul lui G.F.Haendel.
Manifestarea ar trebui sa dea de gandit celor care sunt datori de a imbunatati situatia corurilor din bisericile noastre ortodoxe, celor care trebuie sa aiba in vedere puterea de atractie pe care o poate avea muzica. 
E adevarat ca sunt necesare eforturi in atragerea oamenilor, in organizare si chiar eforturi materiale, carora trebuie sa li se adauge daruirea de sine.

Hugo Hauptmann - Virtual Arad

  • Scaune de la München

Si peluzele stadionului UTA vor fi dotate cu scauneGrupul condus de Sandu Ion revigoreaza UTA
Preluarea clubului UTA de catre echipa condusa de Sandu Ion se va finaliza la 5 iulie, cand Adunarea Generala a Actionarilor va aproba noul consiliu de administratie al "Batranei Doamne"
Pana in ultima decada a lunii august, la Arad se vor aduce 5.000 de scaune de la München, care vor fi montate la tribuna a doua si in peluze. 
O echipa de ingineri va efectua o expertiza privind structura de rezistenta a stadionului, aflat intr-o stare precara.
Ultima intrunire a viitorilor finantatori ai FC UTA s-a finalizat cu formarea unui buget, obtinut din sponsorizari, care asigura plata salariilor pe lunile martie si aprilie. 
"Am reusit sa strangem o suma care sa ne permita achitarea acestor restante financiare. Platile pentru perioada aprilie-iunie se va face pana la 5 iulie, cand speram sa incepem pregatirea in forta"
, a spus Sandu Ion, care sustine si clubul CSM PAB Arad, reprezentat de sase sportivi la JO de vara de la Atena. 
Fostul atlet de performanta a precizat ca viitorul echipei-fanion a orasului nu depinde de culoarea politica a autoritatilor locale. 
"Noi suntem independenti de orice partid politic. Indiferent de conducerea locala, ni s-a promis ca vom fi ajutati. Am discutat cu primarul Gheorghe Falca si acesta a spus ca stadionul va fi preluat de consiliul local, pentru a fi cosmetizat. Pana la inceperea campionatului vom aduce o echipa de ingineri care va studia starea in care se afla arena. Sunt probleme cu tribuna a doua, dar speram sa se rezolve. De asemenea, vom aduce 5.000 de scaune de la München pentru stadionul UTA"
, a declarat Ion.
"Scopul este promovarea"
UTA are in acest moment 17 fotbalisti, incluzandu-i aici si pe juniorii care au evoluat in retur. 
Alaturi de Mircea Petescu, care va aduce un grup de jucatori de la Baia Mare, se incearca formarea unei echipe competitive. 
"Am discutat cu Petescu si se va face o selectie dintre jucatorii propusi. Nici unul nu va depasi 22 de ani, iar vreo doi-trei vor intra in prima echipa. Studiem posibilitatea unui cantonament in Olanda, Ungaria sau la Sf. Gheorghe, unde vor participa 35 de jucatori si patru antrenori. Unul dintre ei este Dan Cuedan, dar nu pot sa va spun daca va ramine principal. Scopul nostru este promovarea in Divizia A"
, a mai spus Ion. 
"Pina in noiembrie vom pune la punct si terenul din Sega, care va avea un gazon artificial, pe care seniorii si juniorii se vor putea antrena pe orice vreme",
a incheiat viitorul presedinte al ros-albilor.

B.C. - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]