Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Joi, 23 septembrie 2004

Stirile TVA aici

  • Guvernul monitorizeaza zilnic lucrarile din Parcul Reconcilierii

Se lucreaza intens la Parcul Reconcilierii - Virtual Arad News (c)2004Doua vizite bucurestene - una a presedintelui Ion Iliescu, iar cealalta a ministrului delegat al Administratiei Publice, insotit si el de un secretar de stat din Ministerul Culturii - au schimbat definitiv modul in care se lucreaza la realizarea Parcului Reconcilierii Guvernul a demonstrat astfel ca, daca exista interes, o lucrare, fie ea si locala, poate fi finalizatain termenul stabilit initial, chiar daca luni de zile nu s-a facut mai nimic pe tema.
Desigur, totul a fost legat de sursele necesare pentru finantrea lucrarii de amenajare a parcului, bani pe care bugetul local nu i-a putut suporta in totalitate. 
Guvernul a alocat, in cele din urma, sumele necesare, dar a decis ca e cazul sa supravegheze indeaproape modul in care sunt realizate lucrarile. 
Asa ca imagini cu modul in care se prezinta piata zi de zi sunt remise bucurestenilor pe internet, iar ceea ce se vede ar putea reprezenta un miracol si pentru localnici, si pentru cei din Capitala.
De acum doua saptamani, de cand zona e monitorizata in cele mai mici detalii, lucratorii de la ICIM au schimbat complet fata Parcului Reconcilierii. Acum, in zona sunt deja amenajate aleile gandite artistic pentru a invalui cele doua monumente (unele dintre ele au facut chiar cunostinta cu pavelele), luciul de apa care va face legatura intre cele doua statui e la doi pasi de a fi finalizat, in timp ce terenul aferent parcului a fost complet netezit. 
S-a amenajat totodata si o zona de port-drapel, iar betoanele au dat deja contur Arcului de triumf romanesc. 
In acest ritm este cert ca lucrarile de amenajare a Parcului Reconcilierii vor fi gata pana la 15 noiembrie, data stabilita in primavara ca moment al inaugurarii finale.
Daca aradenii raporteaza zilnic la Bucuresti cum stau in chestiunea amenajarii zonei, nu acelasi lucru se poate spune si de lucrarile care sunt realizate la Bucuresti. 
Modul in care prind viata componentele statuare (personajele) ale Arcului de triumf ramane un secret pentru aradeanul de rand si e greu de crezut ca vreun localnic, indiferent de pozitia sa politica sau administrativa, ii va putea cere socoteala sculptorului bucurestean. 
Prezent la Arad, in urma cu doua saptamani, acesta i-a asigurat pe liderii administratiei locale ca sta bine la capitolul realizarea lucrarii, fapt sustinut tot la Arad de secretarul de stat din cadrul Ministerului Culturii. 

Adriana Barbu - Agenda zilei

  • Aradul a sarbatorit "Ziua Fara Automobile"

De "Ziua Fara Automobile" copii de la gradinite s-au intrecut cu bicicletele"Saptamana mobilitatii" a culminat ieri prin sarbatorirea "Zilei Fara Automobile". 
La eveniment au participat sapte gradinite si trei licee. 
Intre orele 9 – 11 pe strada I.C. Bratianu a fost oprita circulatia pe ambele sensuri.
Actiunea a fost sprijinita de specialisti ai Politiei Rutiere. Reprezentantii Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) au efectuat determinari de poluanti in conditii de trafic oprit. 
Rezultatele analizelor au demonstrat ca in aceste conditii are loc o reducere cu 80,5% a concentratiei dioxidului de azot din aer, cu 67,56% a concentratiei dioxidului de sulf precum si diminuarea nivelului de zgomot cu 12,10%.
"Coreland datele cu informatiile legate de efectele gazelor poluante care determina boli respiratorii, cardiace, iritatii ale ochilor, anemie si depresii nervoase, atragem atentia asupra importantei limitarii traficului in orase, a directionarii fluxului de masini pe drumuri de centura, a organizarii de parcari si pasaje subterane, precum si a prevederii in toate planurile si programele de dezvoltare ale orasului  a variantelor alternative",
afirma Teodora Tudur, director adjunct A.P.M. 
Copiii prezenti la actiune au avut parte de competitii sportive de triciclete si biciclete. Prescolarii au defilat cu pancarte si au scandat sloganuri pe tematica
"Strazi sigure pentru copii".

Diana Rotar - Observator

  • Director prin instanta

Avram Fluieras va fi repus in functieDupa patru ani, Avram Fluieras da cu legea in pesedizare
Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Arad are un nou director. 
Fostul titular al postului, Avram Fluieras, inlaturat pe criterii politice, a castigat procesul cu Ministerul Agriculturii si va fi repus in functie. 
In februarie 2001, desi obtinuse postul prin concurs si era functionar public, acesta a fost demis fara prea multe explicatii. 
I s-a dat de inteles doar ca nu era pe placul noii puteri.
A urmat o serie de procese, in urma carora Fluieras a fost reincadrat. 
In scurt timp insa, el a fost din nou demis. 
Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei a respins, ca nefondat, recursul declarat de Ministerul Agriculturii impotriva sentintei Curtii de Apel Timisoara, prin care institutia era obligata sa-l reincadreze ca director executiv al Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala.
"Sentinta Curtii de Apel Timisoara devine astfel definitiva si irevocabila",
ne-a declarat Fluieras. 
Pana ieri, director executiv al Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Arad a fost Corneliu Henegar, care nu a putut fi titularizat pana la obtinerea unei hotarari in procesul dintre Minister si Fluieras. 
Acesta din urma va primi si salariile pe care ar fi trebuit sa le ia ca director, bani care vor fi platiti, probabil, de la buget.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Prima alee dintre blocuri - reabilitata de primarie

Aleea Neptun a fost reabilitata de PrimariePrimarul Gheorghe Falca a prezentat reprezentantilor mass-media prima alee din cartierul Aurel Vlaicu reabilitata dupa un program lansat in urma cu doua luni de institutia pe care o conduce.
Aleea Neptun a fost asfaltata pe 3.000 de metri patrati, iar materialul decapat s-a transportat pe strada Musetel pentru pietruirea drumului, aflat intr-o stare foarte proasta.
Lucrarea a costat 1,450 miliarde de lei si a fost executata de catre Regia de Drumuri Municipale.
"Acesta este un proiect pilot si am vrut sa aratam cum se poate face o lucrare fara risipa prea mare de fonduri. Dupa asfaltarea locului s-au montat becuri noi, s-au trasat parcari, iar acum mai urmeaza amenajarea unui loc special pentru tomberoanele de gunoi, dupa un model pe care l-am vazut in Polonia",
a precizat Gheorghe Falca.
Lucrarile de aceasta natura vor continua, probabil in cursul anului viitor, dar deocamdata nu se cunoaste exact zona care urmeaza sa beneficieze de investitie. 
Edilul local si-a exprimat intentia de a moderniza cat mai multe stradute dintre blocuri, pentru ca majoritatea sunt foarte proaste.

Sorina Ambrus - Adevarul

  • TAROM, din nou pe aeroportul aradean

Din toamna cursele Tarom vor opera din nou pe aeroportul aradeanAradenii vor putea calatori cu avionul la Bucuresti si retur de la sfarsitul lunii octombrie. 
De atunci se reiau cursele Tarom, in ficare zi, a saptamanii, mai putin sambata. 
Plecarile spre Bucuresti sunt programate in jurul orei 06,00 dimineata, cursa urmand sa ajunga la destinatie la ora 08,00. 
Plecarea din Bucuresti va fi la ora 20,00, iar sosirea in Arad in jurul orei 22,00. 
Pe langa zborurile regulate Tarom, pe aeroportul aradean mai sunt cele de transport marfa DHL si diferite curse charter.
Reprezentantii Consiliului Judetean spun ca din primavara anului viitor vor fi reluate si cursele Internationale. 
In acest sens conducerea Consiliului Judetean impreuna cu reprezentantii Aeroportului Arad studiaza posibilitatea reluarii curselor spre Germania.

L. Barcauan - Buletinul de Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]