Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Joi, 23 decembrie 2004

Stirile TVA aici

  • Ceremonii de omagiere a Revolutiei Romane din Decembrie '89

Ieri s-au incheiat manifestarile comemorative de anul acestaManifestarile comemorative dedicate Revolutiei din Decembrie 1989 au continuat si pe parcursul zilei de ieri, 22 Decembrie, Ziua Victoriei si ziua in care, la ora 12,00, s-a declansat bucuria generala in Arad si in toata tara. 
Principala ceremonie s-a desfasurat de data aceasta in "Piata Revolutiei" din Arad, incepand cu ora 10,00, exact acolo unde in urma cu 15 ani peste 100 de mii de aradeni au baut din cupa victoriei. 
De data aceasta au participat in jur de 1000 persoane, revolutionari si reprezentanti ai autoritatilor, plus o garda militara alcatuita dintr-un detasament al Batalionului mixt din Arad si un altul de la unitatea de jandarmi.
Ceremonia a debutat cu onorul la drapel si trecerea in revista a garzii de onoare de catre prefectul Florin Remetan, presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Seculici si viceprimarul Aradului, Levente Bognar. 
A urmat apoi slujba religioasa oficiata de P.S. Timotei Seviciu care s-a rugat pentru eroii martiri care au cazut jertfa in acele zile de confruntarii sangeroase (22-25 dec.) 
Valentin Voicila a vorbit din partea revolutionarilor aducand multumire zecilor de mii de aradeni care au facut cu putinta izbanda dar a facut referire si la istoria Aradului si la toate "darurile si virtutile" pe care le are frumosul oras de pe Mures numindu-l "oras al demnitatii". 
Prefectul Florin Remetan a rememorat si el zilele de lupta si sarcificii aducand omagiul autoritatilor pentru toti cei care au luptat atunci si lupta si acum pentru impunerea idealurilor Revolutiei.
Un invitat special a fost Lorin Fortuna, cunoscutul revolutionar timisorean care a reprezentat Asociatia "Victoria" a luptatorilor in Revolutia Romana.
Acesta a citit si o Proclamatie data de Asociatie in 20 a XII-a in care este reiterata vechea teza a "confiscarii revolutiei" si in continuare se sustine punctul opt al Proclamatiei de la Timisoara.
La sfarsitul manifestarii comemorative au fost depuse coroane de flori din partea Asociatiilor de revolutionari, Prefecturii, Consiliului Judetean, Primariei municipiului, Universitatilor, Politiei, Armatei, Jandarmeriei si a altor institutii.Ceremonii asemanatoare au avut loc si la Monumentul din fata Inspectoratului de Politie, la Monumentul de la Garnizoana Arad si la troita din cartierul Aurel Vlaicu.

I. Tuleu - Adevarul

  • Circulatie imposibila pe Centru

In preajma sarbatorilor circulatie aglomerata si in AradSoselele din municipiu s-au dovedit, ieri dimineata pana mult dupa pranz, a fi mult prea inguste pentru fluxul de autoturisme. 
Inchiderea circulatiei pe Bulevardul Revolutiei a produs blocaje si cozi imense pe strazile adiacente si pe cele care fac legatura cartierelor importante cu zona centrala.
Patruzeci si cinci de minute. Atat dura ieri sa ajungi din Micalaca, prin Subcetate, pana la Primarie! 
Coada de masini se intindea de la Primarie, peste Podul Decebal, pana dincolo de parcarea de la strand. 
Aceeasi situatie era si Calea Iuliu Maniu, pe unde nu se putea veni spre Podgoria decat cu viteza melcului. 
Coada a ajuns pana pe cealalta parte a podului Micalaca. 
Pentru a ajunge de la Podgoria pana la Teatru, pe drum se pierdea chiar si o ora, dar ca sa ajungi la Podgoria, dinspre spitalul judetean, mai pierdeai alte 20 de minute. 
Fie ca a fost Calea Victoriei, Dimitrov, Horia, Crisan, indiferent cate benzi de circulatie au, toate au fost "inghetate".
Zeci de strazi au fost ieri blocate printr-o singura decizie a autoritatilor. 
Mii de oameni, nu doar soferi, au intarziat fie la serviciu, fie la diferite angajamente.
Trebuie subliniat ca, in ciuda nervozitatii evidente, soferii si-au pastrat cumpatul si nu s-au razbunat claxonand sau injurand ceilalti participanti din trafic…

Simona Mazare - Observator

  • Bugetul Aradului, modificat de un hacker

Hackerii au facut o surpriza neplacuta pentru presedintele CJA - Gheorghe SeculiciAutoritatile judetului Arad s-au vazut nevoite sa refaca bugetul pe anul viitor din cauza hackerilor. 
Cu doar cateva zile inainte de sedinta in care trebuia discutat proiectul, acestia au patruns in baza de date a institutiei si au modificat toate sumele.
Consilierii judeteni nu au putut vota hotararea intrucat materialele privind distributia fondurilor nu au putut fi studiate din timp. 
Specialistii Consiliului Judetean au fost nevoiti sa reia totul de la capat si sa refaca fiecare capitol. 
"Am mostenit o retea de calculatoare care ne-a facut o neplacuta surpriza, in momentul in care s-a lucrat pe acest buget. Am constatat ca cineva a intervenit si a modificat sumele respective", a declarat Gheorghe Seculici, presedintele Consiliului Judetean Arad. 
Acesta a anuntat ca in scurt timp vor fi alocate fonduri pentru modernizarea retelei informatice si introducerea unui sistem de securizare.

S.O. - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • CJA se pune pe achizitii. Terenurile din preajma aeroportului isi dubleaza valoarea?!

Terenurile din zona Aeroportului Arad isi vor creste pretulUna dintre problemele cu care Administratia Zonei Libere Curtici Arad se va confrunta, in viitorul apropiat, se refera la terenurile pe care le administreaza, dat fund faptul ca cele situate pe platforma din Arad au fost deja concesionate. 
Potrivit directorului ZLC, Mircea Pavel, "pe platforma Aeroport nu mai avem teren de concesionat. Mai sunt acolo doua hectare si jumatate pentru investitii strategice, dar in rest nici o suprafata nu este libera".
Pentru dezvoltarea zonei s-ar impune, ca atare, extinderea teritoriala a acesteia, fapt ce a fost luat deja in calcul de conducerea Consiliului Judetean, care are in grija Zona Libera. 
Presedintele CJA, Gheorghe Seculici, ne-a declarat marti faptul ca s-a luat in calcul varianta achizitionarii de terenuri de la personalele fizice, in conditiile in care suprafetele din zona Aeroport sunt toate detinute de privati. 
Acest fapt va duce, cu siguranta, la cresterea preturilor terenurilor din aceasta zona, dat fiind faptul ca este greu de crezut ca aradenii vor accepta sa-si vanda terenurile statului la preturi de chilipir, ci vor plusa la capitolul valoare. 
Administratia Zonei Libere Curtici Arad se poate bucura, ca atare, de faptul ca pe platforma Curtici mai este suficient loc pentru privati. 
Aici gradul de ocupare a terenurilor este de doar 50%, adica in jur de 37 de hectare. 
Numarul mare de firme care s-au interesat in aceasta perioada de terenurile din Curtici va face ca, pe viitor, si aceasta suprafata sa-si piarda substantial din dimensiuni

Adriana Barbu - Agenda zilei

  • Festivalul datinilor si obiceiurilor de iarna

Festivalul datinilor in Parcul CopiilorSute de copii au fost prezenti in Parcul Copiilor din Arad. 
Ei au luat parte la festivalul datinilor si obiceiurilor de iarna, organizat pentru a doua oara in orasul nostru.  
Elevii au venit din toate colturile judetului, ca sa prezinte obiceiuri din zona in care locuiesc. 
Pe scena au urcat 8 ansambluri folclorice alcatuite din elevi si chiar copii de gradinita care au cantat colinde. 
Spectacolul a fost organizat de Inspectoratul Scolar Judetean Arad.  
Pe scena festivalului datinilor si obiceiurilor de iarna a fost prezent si Mos Craciun.  
El a pregatit copiilor peste 3000 de pachetele cu dulciuri si fructe.

Nicoleta Belean - Televiziunea Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]