Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Marti, 24 februarie 2004

Stirile TVA aici
Pulsul zilei aici
  • Ne ia apararea in fata baronesei Nicholson!

Sussane Kastner doreste sa o invite pe Emma Nicholson sa viziteze AradulSussane Kastner este, de ieri, cetateanul de onoare al orasului Lipova
Susanne Kastner, vicepresedintele Parlamentului Federal German si presedinte al grupului parlamentar germano-roman a primit ieri, din mana primarului Petru Gherman, titlul de cetatean de onoare al orasului Lipova. 
Conducerea Primariei a incercat in felul acesta sa recunoasca meritele politicianului german, care incepand din 1990 ii ajuta in permanenta pe copiii orfani din Lipova. 
La inceput, aceasta a incercat sa imbunatateasca modul de viata a micutilor institutionalizati prin sponsorizari individuale. 
In toamna anului trecut insa actiunile au luat amploare, culminand prin construirea unei noi case de tip familial. 
Proiectul a fost finantat in intregime de fundatia condusa de Susanne Kastner. 
Pentru toate acestea, Petru Gherman i-a adus ieri multumiri oaspetelui in numele intregii comunitati, momentul festiv incepand chiar cu discursul edilului-sef al Lipovei. 
Acesta nu s-a putut insa abtine de la o remarca cu iz negativ, facand referire la ultimul raport al baronesei Emma Nicholson, in speta la pasajul prin care sunt criticate adoptiile internationale. 
Peste provocarea lansata de primarul democrat nu a trecut nici Susanne Kastner, politician de culoare social-democrata, care a afirmat ca are pareri cu totul diferite de cele ale baronesei Emma Nicholson. 
"Dupa ce ma intorc in Germania, o voi contacta pe Emma Nicholson si o voi invita la fata locului, pentru a vedea ce se intampla in domeniul protectiei sociale in judetul Arad si in Lipova. Experienta mea din Romania e cu totul alta decat a dansei si sunt convinsa ca politicienii de aici fac tot posibilul sa rezolve problemele", a punctat Susanne Kastner, care a mai adaugat ca despre experientele din tara noastra va raporta parlamentarilor din Parlamentul Europei. "Ii voi invita aici, sa se convinga singuri", a conchis politicianul german.

G. Ungureanu - Ziarul Transilvania

  • "Noi vrem sa-i impacam si pe cei care iubesc sportul, si pe cei care nu-l iubesc" Sustine viceprimarul Emanoil Voicu

Viceprimarul Voicu vrea si stadion si supermarket- Reprezentantii clubului spun ca vor sa faca acolo ceva, iar dumneavoastra vreti altceva…
- Noi nu vrem altceva, noi vrem sa fie altfel facute lucrurile. Este o diferenta si de continut si de nuanta. In timp ce dansii sustin ideea strict pentru un mod de dezvoltare a activitatii fotbalistice de acolo, noi propunem o imbinare de care sa fie multumita mai multa lume. Atat oamenii din zona - prin dezvoltarea unui centru comercial care lipseste cu desavarsire acolo -, cat si miscarea sportiva.
- Ei spun ca centrele comerciale nu se mai construiesc, niciunde in lume, in zone centrale, ci la periferie.
- Eu spun, de asemenea, ca nici stadioanele nu se construiesc in zone centrale, ci mai la margine. In plus, ceea ce s-a propus pentru acest loc nu este genul de supermarket care se vrea construit in afara orasului. Investitorul german a dorit, la fel ca si Billa, sa construiasca in cartiere. Noi i-am propus terenul liber de langa Billa, insa el a vrut la Astra. Dar reprezentantii clubului privesc lucrurile din punct de vedere strict unilateral, al fotbalului, al sportului - zic dansii - in general.
- Ei vor sa construiasca un complex sportiv…
- Daca vor sa construiasca un complex sportiv, le dam alt spatiu. Le-am oferit un alt spatiu in Alfa, cu un PUD specific, inca destul de vechi, care are ca destinatie activitati de sport, de agrement si alte lucruri care inseamna petrecerea timpului liber. Daca cineva are curaj sa faca investitii si daca doreste, poate sa-l preia. Nu e nici o problema, nu incurca pe nimeni si corespunde din toate punctele de vedere.
- Dar la ACU exista deja un stadion, exista un fundament de la care se poate merge mai departe, pe cand in Alfa ar trebui pornit totul de la zero…
- Dar fundamentul care exista trebuie reparat, trebuie repus in ordine, ceea ce presupune niste costuri de expertizare…
- Dar ei se angajeaza sa suporte aceste costuri!
- Se angajeaza, dar rezolva strict numai problema fotbalului. Noi trebuie sa tinem cont de toata lumea, si nu toata lumea iubeste fotbalul. Acolo avem oameni care cer amplasament. Dar daca facem o analiza a celor din jur, sunt convins ca vecinii prefera un supermarket decat un stadion. 
- Dar si reprezentantii ACU doresc sa construiasca, in cadrul complexului sportiv, spatii comerciale.
- Da, dar stiti cum e? Dupa ce vine unul cu o solutie, intotdeauna vine altul si spune ca are o solutie mai buna. Noi am eliberat doua certificate de urbanism pana acum. De al treilea, nu stiu sa existe. Solutiile acestea doua au venit dupa discutii de doi ani de zile. Iar discutiile au trenat tocmai datorita faptului ca noi nu am dorit sa eliminam stadionul de acolo. Si nici acum nu vrem. Propunerea facuta de un birou de arhitectura este un stadion de 3.000 de locuri pentru acea zona. Nou-nout, cu toate dotarile necesare.
- 3.000 de locuri este o capacitate care nu corespunde standardelor sportive europene… 
Discutiile legate de stadionul ACU continua- Depinde ce vor sa faca. Acela este un stadion de cartier si daca vor sa investeasca sa faca un stadion nou…
- ACU are o echipa de fotbal pentru care investitorii au ganduri mari.
- Deocamdata nu au echipa, sa fie foarte clar. Deocamdata este o idee de perspectiva care nu e nici macar pusa pe hartie. Noi nu avem nici o propunere din partea lor. Ma intreb de ce nu au venit pana acum cu propunerile. Pentru ca eu nu le-am visat pe astea doua peste noapte.
- La ce se refera cele doua propuneri despre care dumneavoastra aveti cunostinta?
- Exista o propunere care presupune ca terenul de sport sa se puna mai in spate si in fata, spre Banu Maracine, sa se construiasca un supermarket de care ar beneficia toata zona de acolo. Aceasta e o solutie care s-a materializat in proiecte, studii si propuneri concrete. Este o solutie ce se poate transforma in certitudine in doi ani de zile. Intr-o certitudine si pentru oras, si pentru sport, pentru ca impaca doua lucruri deodata. Nu este eliminat sportul, nici nu se vrea acest lucru. Nici nu ne gandim sa dam locatia la altcineva. Tot ACU va administra si va avea cel mai modern si mai cochet stadion din municipiu fara sa investeasca bani. Doar in stadion, grupul german va investi 1,2 milioane de euro. 
- Care este cealalta propunere?
- Am mai eliberat un certificat de urbanism pentru cineva care a venit cu o schita si a spus ca va construi sub peluza din Banu Maracine un supermarket. Dar n-are studiu de fezabilitate, nu are nici un calcul, nu spune in cat timp, cum o face. In afara de acesti oameni, nimeni nu a mai venit cu nici o propunere concreta. Decat cu vorbe: "vrem sa facem", "ne angajam sa…", "cand vom intra in divizie"…
- Conducerea clubului spune ca nu poate face ceva concret atata timp cat nu este clara situatia juridica a terenului, pentru ca nici unui investitor nu-i convine sa investeasca bani in ceva pentru care nu are nici o certitudine. 
- Nu este adevarat. Nu i-a oprit nimeni. Aaaa, ca dansii vor sa fie siguri ca este in proprietatea lor… asta este o forma de acoperire. Dreptul de proprietate este al nostru, transferat de catre Trinity, la intelegere cu dl primar. Stadionul a fost donat, ca mijloc fix, acum doi ani, Primariei. Ei beneficiaza de o clauza de folosire pe care au incheiat-o mai demult si pe care noi o respectam.

Diana Dutu - Adevarul

  • Un fals viol a pus pe jar 50 de politisti aradeni

Comisarul sef Gheorghe Tica a condus ancheta in falsul violAproape 50 de politisti aradeni au cautat doi violatori in urma unei plangeri lansate de o tanara de doar 14 ani care a vrut sa justifice cateva ore in care a lipsit de acasa. 
Politia municipiului Arad a fost anuntata ca o fata de 14 ani ar fi fost rapita, sambata, de doi indivizi mascati, care ar fi sechestrat-o si ar fi violat-o intr-o masina. Ancheta care ar fi trebuit sa dea de urma violatorilor a fost coordonata chiar de seful Politiei municipiului Arad, comisarul sef Gheorghe Tica. 
In timpul cercetarilor insa, in loc de dovezi ale faptei, au inceput sa apara neconcordante. Banuind ca la mijloc este ceva necurat, politistii au spus ca o vor supune pe reclamanta testului cu aparatul poligraf. In acel moment, tanara, eleva in clasa a opta a unei scoli din Arad, s-a decis sa spuna adevarul. Ea a fost plecata sambata dupa-amiaza cu prietenul ei, un barbat de 26 de ani. 
Pentru ca parintii au descoperit ca ea nu s-a aflat in vizita la o prietena, asa cum le spusese, tanara a inventat povestea violului. 
Politistii au declarat ca nu vor lua nici o masura impotriva fetei sau a parintilor. 
Prietenul fetei ar putea suporta insa rigorile legii, pentru ca a intretinut relatii sexuale cu o minora. 
Asemenea cazuri s-au mai petrecut la Arad. Acum cativa ani, o ancheta de mare amploare a vizat o cacealma pusa la cale de o eleva care, desi a plecat de buna voie cu doi tineri rromi intr-o localitate de langa Arad si a intretinut relatii sexuale cu ei, a declarat politiei ca ar fi fost rapita si violata.
Dupa ce politistii i-au identificat pe asa-zisii violatori si au audiat mai multi martori, tanara a recunoscut ca a inventat povestea rapirii pentru a-si justifica lipsa de acasa in timpul noptii.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Elicoptere pe Aeroportul aradean

Aeroportul Arad va scoate la licitatie spatii si utilitati - Virtual Arad News (c)2004Conducerea Aeroportului a decis sa inchirieze prin licitatie publica o parte din cladirea Corpului de gara si din cea a Aerogarii, destinatia spatiilor vizate fiind cea de birouri. 
Inchirierea spatiilor institutiei ar putea avea legatura cu faptul ca activitatea aeroportului este in aceste zile una foarte restransa, in conditiile in care nici macar o aeronava cu operare nationala nu aterizeaza la Arad. 
Locul avioanelor va fi luat insa de elicoptere, dat fiind faptul ca o companie romano-germana si-a manifestat deja interesul pentru un spatiu de 100 mp de pe aeroport scos la licitatie, locatie in care vor poposi elicopere dar si alte piese pentru aeronave. 
In fapt, mai toate spatiile vizate sunt destinate firmelor care au legatura cu Terminalul Cargo si Aeroport si cu activitatile acestor institutii. 
Tot pe data de 10 martie, un teren de 12 mp va fi atribuit Aeroclubului aradean pentru amplasarea unei statii de benzina de aviatie. 
Inchirierea de spatii reprezinta o modalitatea de mentinere in activitate a aeroportului, pana la identificarea unui operator aviatic pentru Arad, fapt care se dovedeste tot mai greu daca tinem cont si de faptul ca Timisoara va pierde si ea sase curse, ca urmare a deciziei Tarom. 

Adriana Barbu - Agenda zilei

  • Pictorul care ar deschide o scoala pentru someri si saraci

Profesoara Aurelia Bobocel a realizat cea mai mare icoana pe sticlaProfesoara Aurelia Bobocel si-a vazut visul implinit. Reprezentantii din Romania ai Cartii Recordurilor au contactat-o pentru a-i spune ca icoana pe sticla pictata de ea, cea mai mare icoana realizata pana acum, va lua un premiu special, la Bucuresti, in sambata Pastelui. 
"Cina cea de taina", tabloul la care Aurelia Bobocel a lucrat timp de doua saptamani, are doi metri pe 65 cm, sticla avand o grosime de cinci cm.

"Cu cat sticla este mai groasa, cu atat mai rau se incalzeste, ne-a marturisit artista. La «Cina cea de taina» am lucrat doua saptamani intregi. Pierdusem notiunea timpului. Nu-mi era foame, nu-mi era sete. Simteam ca nu pot pana nu termin tabloul". 
Aurelia Bobocel a fost profesoara de biologie la Liceul UCECOM. 
Marea ei pasiune a fost si este pictura pe sticla incalzita.
Aurelia Bobocel a realizat pana acum 523 de icoane pe care le-a expus in Arad, dar si in Olanda, Franta sau Germania. Tehnicile pe care le foloseste sunt: arderea cu benzina a sticlei, care – ne lamureste Aurelia Bobocel – "exprima cu pregnanta scenele mai violente", arderea cu aburi, care este potrivita pentru "imaginile mai calde", si – cea mai grea – arderea sticlei pe radiator.
Cea mai dificila lucrare realizata de artista a fost "Cina cea de taina", unde pentru a incalzi sticla lunga de doi metri i-au trebuit patru (!) radiatoare.
Sticla este pentru Aurelia Bobocel cel mai bun prieten: "Ai un tovaras care face ce vrea el atunci cand il incalzesti si-i pui pe suprafata petele de culoare. Panza nu reuseste sa se imprieteneasca cu tine. Sticla iti este prietena, chipul icoanelor parca te urmareste". 
Aurelia Bobocel a inceput sa picteze aproape in joaca. Colegele de la scoala o rugau, atunci cand aveau inspectii, sa le deseneze plansele. 
"Pentru mine, pictura n-a fost o placere cu sevalet, ci o alerta, o modalitate de a stapani clasa", ne-a spus Aurelia Bobocel. 
Pentru ea durerea cea mai mare este atunci cand ii sunt privite cu raceala tablourile. Sau cand … se sparg, in procesul de racire. 
Cand copiii ei, o fata si un baiat, mandria ei, nu au in casa tablouri de-ale ei. 
Cel mai mult isi doreste ca tabloul la care a muncit cel mai mult, "Cina cea de taina" (2m/65 cm), sa fie pus in valoare. Ar vrea sa-si vanda toate cele 523 de icoane si, cu banii obtinuti, sa deschida o scoala de pictura pe sticla pentru someri si persoanele defavorizate.

Carmen Neamtu - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]