Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Marti, 24 august 2004

Stirile TVA aici

  • Doar socialistii aradeni au marcat 23 August

De 23 august la Monumentul Ostasului Roman doar PAS a depus o coroanaIeri, la monumentul Ostasului Roman din Piata Avram Iancu, a fost depusa o singura coroana de flori. 
Reprezentantii Partidului Alianta Socialista, Mihai Lelik si Adrian Condur, au considerat, citam, ca "23 august nu trebuie scris cu "A" majuscul, pentru ca nu este o sarbatoare, ci un moment crucial in istoria Romaniei si indiferent de interpretari, trebuie marcat ca atare".
"In ciuda celor care spun ca Adrian Nastase si Ion Iliescu sunt vinovati pentru faptul ca insemnatatea zilei de 23 august 1944 nu a fost recunoscuta ca o sarbatoare, cred ca decizia forurilor competente a fost cea mai inteleapta, in sensul ca nimanui nu i s-a impus aceasta zi ca sarbatoare, ci ca un moment istoric, pe care pot sa-l marcheze cei care vor. 
Ca o punte peste vremuri, Iliescu si Regele Mihai au depanat amintiri despre acest moment din istoria Romaniei, fara ura, fara partinire, fara interpretari. Cred ca aceasta inseamna adevarata democratie"
, a declarat Lelik.

Simion Todoca - Adevarul

  • Bani pentru renovarea Casei Pensionarilor

Casa pensionarilor din gradiste are nevoie urgenta de reparatiiCasa pensionarilor din Arad este in paragina si are nevoie urgenta de reparatii. 
De nenumarate ori, Liga judeteana a Pensionarilor a facut apel la autoritati si sponsori pentru alocarea de fonduri sau a unor materiale de constructii. 
Cldirea de pe strada Petru Rares are 72 de camere si un demisol de cateva sute de metri patrati. 
Aici  Liga Judeteana a Pensionarilor vrea sa deschida o casa de ajutor reciproc, o cantina care sa deserveasca peste 350 de batrani si mai multe camere in care sa locuiasca persoane varstnice fara adapost.  
Pentru a strange fonduri pentru renovarea cladirii, Liga Judeteana a Pensionarilor vrea acum sa se intalneasca cu autoritatile locale.
Ei spera ca in acest fel vor primi suficienti bani pentru a reabilita imobilul astfel incat toate planurilor lor sa fie puse in aplicare in cel mai scurt timp

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Telefon gratis pentru iluminat

Corpurile de iluminat sparte sau defecte pot fi anuntate la telefonul gratuit - Virtual Arad News (c)2004De ieri, aradenii care au nemultumiri legate de iluminatul public pot sa-si adreseze plangerile pe un telefon gratuit, pus la dispozitie de firma ELBA, care se ocupa de iluminatul public in Arad.
Firma timisoreana a pus in functiune numarul de telefon 0800800183, gratuit, la care aradenii isi pot adresa sesizarile.
Pentru a demonstra ca telefonul functioneaza, primarul Gheorghe Falca a apelat numarul gratuit in fata presei si a purtat o discutie cu operatoarea care a raspuns apelului.

Sorin Trocan - Evenimentul zilei (Editia de Vest)

  • Argintul lui Marian Oprea a fost udat cu sampanie la Arad

Medalia olimpica a lui Oprea este sarbatorita cu sampanieAsa dupa cum se stie orasul nostru are noua sportivi la Jocurile Olimpice de la Atena, dintre care sapte sunt legitimati la CSM PAB Romania.
Duminica, aproape de miezul noptii, atletul aradean Marian Oprea a obtinut medalia de argint in proba de triplu salt cu 17.55m. 
El a fost devansat doar de experimentatul Cristian Olson din Suedia, care a obtinut o saritura de 17.79. 
Aceasta performanta a fost marcata ieri la sediul clubului aradean, unde directorul general Eugen Roman a dorit sa ciocneasca o cupa de sampanie cu reprezentantii mass-media.
"Am urmarit intrecerea acasa in fata televizorului doar cu un pahar de apa minerala in fata si coplesit de emotie. 
Nu am putut sa dorm, telefoanele au inceput sa sune"
, a marturisit Roman.
Se cauta fonduri pentru premiere
Comitetul Olimpic Roman va premia primele sase clasari astfel: Locul 125 mii de euro, locul II, 20 mii euro, locul III, 15 mii euro, locul IV, 10 mii euro, locul V, 7500, si locul VI, 5 mii euro. 
Locurile I-III pot fi suplimentate cu pana la dublarea sumei dintre care comunitatea trebuie sa asigure jumatate. 
Doar premierea lui Marian Oprea si a antrenoarei sale se ridica la suma de 40 mii de euro, suma care este mult peste posibilitatile clubului. 
De aceea, se doreste o emulatie perfecta intre toate forurile locale pentru a onora premierile.
Sperante pentru alte medalii
Maine, pulsul lui Eugen Roman va atinge ceie mai inalte cote, intrucat va urmari evolutia atletei Ionela Tarlea in finala de 400 m garduri. 
Exista posibilitatea ca Roman sa urmareasca evenimentul chiar din tribunele stadionului olimpic. 
Pana in ultima zi a JO, delegatia CSM PAB isi poate imbogati zestrea cu alte medalii. 
La finele acestei saptamani Eugen Roman se va afla la Bucuresti pentru a intampina delegatiile aradene care vor sosi sambata si luni. 
Aradul a mai obtinut medalii la olimpiadele din 1976, 1980 si 1986.

S. Herman - Agenda zilei

  • De doi ani fara dispensar!

Tisa Noua este de doi ani fara dispensar - Virtual Arad News (c)2004Tisa Noua – Dupa ce dispensarul din Tisa Noua a fost desfiintat in urma cu doi ani din cauza ca nu a primit avizele necesare de la Ministerul Sanatatii, problema nu a fost rezolvata nici acum. Asta din cauza ca nu a fost identificata insa, nici o locatie pentru construirea unui nou dispensar.
Avizul de functionare a fost refuzat
Fosta administratia a comunei Fantanele, de care apartine din punct de vedere administrativ satul Tisa Noua, a decis in urma cu doi ani sa inchida dispensarul care nu a mai primit avizele necesare. 
Cladirea aflata intr-o stare destul de proasta facea parte din fondul locativ, astfel incat o parte a fost repartizata preotului din sat, care dupa desfiintarea unitatii medicale a preluat si spatiul acesteia. 
Se pare ca preotul va locui acolo doar pana ce va fi gata casa parohiala.
Cu autobuzul la medic
In conditiile in care nu a fost gasita inca nici o locatie in care sa se poata construi un nou dispensar, cei 1.100 de locuitori ai Tisei ramasi fara medic in sat trebuie sa se descurce cum pot. 
Cum la Fantanele isi desfasoara activitatea doi medici de familie (n.r.- si un stomatolog), majoritatea localnicilor s-a inscris pe listele acestora. 
Pentru a ajunge la cabinetele din Fantanele au de parcurs cinci kilometri. 
Pentru detinatorii de autoturisme efortul de a se deplasa nu este foarte mare, dar pentru restul "muritorilor" care se imbolnavesc, un drum de Fantanele nu este chiar atat de usor de facut. 
Unii sunt nevoiti sa apeleze la bunavointa celor ce au masini, in timp ce altii, neavand incotro, se deplaseaza cu autobuzul.
Propunere refuzata
Recent, printr-o rectificare de buget, s-au alocat 400 de milioane de lei pentru efectuarea unui studiu de fezabilitate necesar construirii unei noi cladiri care sa adaposteasca dispensarul. O problema o reprezinta insa si gasirea unui teren disponibil. Avem informatii ca autoritatile locale au incercat sa ajunga la o intelegere cu reprezentantii parohiei, solicitand sa preia – contra cost – constructia ajunsa la stadiul de fundatie a casei parohiale. 
Nu s-a putut insa. Chiar daca se va gasi un teren ramane de vazut de unde vor proveni banii necesari pentru lucrari

Lucian Serban - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]