Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 24 septembrie 2004

Stirile TVA aici

  • Conferinta de presa inedita a Prefecturii: In batatura unei ferme....

Fermierul Cosmin Urs crede ca ar fi necesar mai mult sprijin din partea StatuluiIeri, obisnuita conferinta de presa saptamanala a Prefecturii a fost organizata intr-un cadru inedit, si anume intr-o ferma de vite a unui tanar de numai 23 de ani. 
Bazele fermei, situate la 15 kilometri de Arad spre Turnu, au fost puse in urma cu patru ani. 
Cosmin Ursu, pe atunci in varsta de 19 ani, a vandut o locuinta lasata mostenire in municipiu si a cumparat un salas. 
"Am dat pe el 40.000 de marci. Era o adevarata ruina. A trebuit sa refac totul. Nu aveam nici pamant. Mi-am cumparat 15 hectare de teren si am luat in arenda inca 35. Le lucrez cu un tractor U65 vechi. Ma descurc cum pot pentru ca altul nou nu imi permit inca sa cumpar, iar statul.... 
Si grajdul l-am construit cu mainile mele. Sa mai economisesc bani, mi-am facut singur boltarii. Nu e usor cand nu primesti nici un sprijin,"
considera Cosmin Ursu.
Acum, ferma lui numara 40 de capete de vita, dintre care 12 sunt cu lapte. 
Productia o valorifica prin vanzare la o fabrica, dar pretul este infim: 6.000 - 6.500 de lei pe litru. Pe langa asta se mai adauga si subventiile acordate de la stat, care insa nu s-au mai majorat in ultimii trei ani.
Problemele unui fermier aflat la inceput de drum sunt multiple: incepand de la lipsa unor oameni de incredere care sa-l ajute la muncile zilnice pana la ironia cu care sunt tratati de oamenii din spatele unor birouri. 
"Am fost la Directia Agricola sa ma interesez de subventiile acordate firmelor stas de 20 de capete. M-am intos acasa mai deznadajduit decat am plecat. Un domn, nu-i mai retin numele, mi-a ras in nas si mi-a zis ca nici nu merita sa ma gandesc la asa ceva. Pai ce incredere sa mai avem noi in institutiile statului?"
Dupa mai multe deplasari efectuate in tara si in strainatate impreuna cu Directia de Consultanta Agricola Arad, Cosmin Ursu a ajuns la concluzia ca in cinci ani, orice fermier roman ar putea ajunge la nivelul celor din strainatate, in cazul in care ar avea mai mult sprijin din partea statului. 
"In Belgia am stat de vorba cu un fermier care a primit un credit de la stat cu 0,01% dobanda. Iar creditul se ridica la 3 milioane de Euro. La noi... Sa apelam la o banca cu dobanzi ce depasesc 30% si care te obliga se restitui banii intre 2 si 5 ani?! Ce poti sa faci in aceste conditii? "
Realitatea din teritoriu, problemele de care se izbesc oamenii care doresc sa realizeze ceva in agricultura, va fi adusa in atentia conducerii din capitala de catre prefectul Dan Ungureanu. 
Ramane de vazut insa daca semnalele din teren vor fi auzite si ascultate de cine trebuie...

Madiana Popescu - Adevarul

  • Uniunea PSD+PUR pune "mainile curate" pe coruptia mica

Coalitia PSD+PUR Arad vrea sa elimine mica coruptieDesi abia iesita din fasa, filiala aradeana a Uniunii Nationale PSD+PUR are ambitii mari. 
Daca ar fi sa ne luam dupa declaratiile purtatorului de cuvant Cristina Chis, formatiunea isi propune sa dea jos cu coruptia mica. 
De ce coruptia mica si nu coruptia mare, pe care toata lumea se chinuieste sa o desfiinteze, ne spune acelasi purtator de vorbe: "pentru ca si noi suntem mici, abia la infiintare. De coruptia mare au grija altii!". 
Pentru a demonstra ca intentiile depasesc vorbele goale, Cristina Chis a anuntat ca sediile PSD si PUR stau la dispozitia oamenilor care doresc sa reclame faptul ca au dat spaga pentru obtinerea unor anumite servicii. 
"Vrem ca oamenii sa mearga la ghiseu fara plasa cu atentii, dorim ca functionarii publici sa se poarte bine si in absenta unor foloase, militam pentru asistenta medicala fara plic in halat". 
In plus, Uniunea are si o adresa pe Internet, unde utilizatorii calculatorului pot trimite informatii care sa demaste coruptia. 
Adresa este si ea sugestiva: mainicurate@yahoo.com, starnind imediat comentarii. 
"De unde domnule atata nevoie de curatenie in PSD? S-au molipsit pesemne de la PUR…"
Liderii Uniunii nu au fost insa deschizatori de drumuri in ceea ce priveste demascarea celor corupti. 
Atat presedintele PUR, Lia Ardelean, cat si cel al PSD, Dimitrie Musca, au spus ca niciodata nu au dat atentii la medici sau functionari, deoarece au fost recunoscuti ca personalitati publice si tratati cu foarte mult bun simt de cei in cauza.

Mihaela Iancu - Observator

  • Artezienele se inchid doar cand vine gerul...

Fantanile arteziene vor incanta aradenii pana la lasarea geruluiFantanile arteziene din Piata Garii, de la UTA si Polivalenta par sa fie pe gustul noului Executiv. 
Desi in urma cu o luna, Consiliul Loeal a fost obligat sa-si aminteasca de artezienele ridicate in timpul, "guvernarii" Popa la o rectificare bugetara si sa aloce bani pentru plata curentului electric consumat (in cantitati destul de mari) si neachitat, in aceste zile, "mai marii fantanilor" nu-si (mai) pun probleme legate de functionarea acestora. 
Spre deliciul locuitorilor din zonele in care sunt amplasate acestea, am putut afla ca fantanile cu pricina vor functiona pana la 1 noiembrie sau chiar si dupa aceasta perioada, daca frigul nu va da buzna in Arad. 
Ba mai mult, am fost informati ca Primaria nu mai are nici o problema cu plata apei consumate de acestea sau a curentului electric, ca sunt la zi cu plata utilitatilor, asa ca daca nu cumva va veni inghetul si instalajiile nu se vor strica, artezienele vor continua sa dichiseasca imaginea destul de ponosita a municipiului. 
Ca o certitudine, realizarea unor noi arteziene in Arad nu intra in calculul Executivului local, decat la nivel de... simpla poveste.

Adriana Barbu - Agenda zilei

  • Experti contabili

Petre Horga considera necesare modificari la legea contabililorMai multe evenimente care au avut loc in ultimele doua luni au atras atentia expertilor contabili si a contabililor autorizati. 
Acest lucru datorita modificarilor de legislatie si statut care sunt asteptate. 
Pentru acest lucru, Corpul Expertilor Contabili si a Contabililor Autorizati filiala aradeana a participat la diverse intruniri la nivel national pestru discutii privind profesia de contabil.
Reprezentanti ai corpul CECCAR ai filialei Arad au participat la Conferinta Nationala si la Congresul CECCAR care au avut loc in urma cu aproximativ o saptamana la Bucuresti. 
Si aceasta dupa ce la nivelul judetului Corpul Expertilor Contabili si a Contabililor Autorizati din Romania au identificat problemele cu care se confrunta expertii contabili si contabilii autorizati in cadrul Adunarii generale a filialei. 
In opinia specialistilor, profesia este de larg interes si are nevoie de mai multe modificari. 
Mai mult, cresterea semnificativa a numarului de contabili la nivelul tarii a adus in discutie si necesitatea unor modificari la legea contabililor care sa nu mai lase loc de interpretari.  
Corpul Expertilor Contabili si a Contabililor Autorizati va organiza la inceputul lunii noiembrie examenul de acces in acest organism.  
Incrierile se vor putea face in perioada 1-20 octombrie. 
Candidatii pot obtine mai multe informatii despre examen si conditiile care trebuie indeplinite la sediul filialei pe strada Gheorghe Lazar numarul 23.

Camelia Catean - Televiziunea Arad

  • Primarul Aradului ataca gheretele din fata Garii

Gheretele din fata Garii au intrat in vizorul primaruluiGheretele amplasate pe platoul din fata Garii Arad au intrat in vizorul primarului Gheorghe Falca. 
Desi terenul respectiv apartine Regionalei CFR Timisoara, municipalitatea aradeana acuza mizeria din zona si nerespectarea Planului Urbanistic de Detaliu (PUD). 
Primarul a constatat ca nici una dintre gherete nu a fost ridicata cu respectarea legii. 
Astfel ca Primaria a somat firmele respective si proprietarul terenului sa reintre in legalitate. 
Desi nu a declarat-o in mod direct, Falca a admis ca s-ar impune dezafectarea gheretelor. 
"In lupta sint interesele orasului Arad, de a avea curatenie in fata Garii, dar si interesele Regionalei CFR, de a scoate bani", a rezumat el situatia. Majoritatea gheretelor au aparut in acest an, fiind construite in timp record, desi nu au avut avizele legale.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]