Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Joi, 25 martie 2004 

Stirile TVA aici

  • Donatie in numele "sanatatii si credintei"

In programul sanatate si credinta s-au implicat Episcopia si SicomedDupa un an de la lansarea sa in Capitala, programul "Sanatate si credinta" a ajuns si in Arad. 
Este o actiune desfasurata, in parteneriat, de catre compania producatoare de medicamente Sicomed si Patriarhia Romana, respectiv Episcopia Aradului, Ienopolei si Halmagiului. 
"Programul se adreseaza persoanelor care nu pot beneficia de sistemul asigurarilor de sanatate, copiilor bolnavi de SIDA si autism, dar si pacientilor obisnuiti, copii sau batrani, care sunt tratati in cadrul institutiilor de asistenta sociala sau in centrele medicale ce apartin eparhiilor. Speram ca acum, in pragul Invierii, sa aducem bucurie si speranta in sufletul celor care se afla in dificultate" - a spus Robertina Cosac, director de marketing Sicomed.
Concretizarea celei de-a 11-a etape a programului "Sanatate si credinta" s-a consumat, ieri, la Arad, printr-o donatie de medicamente in valoare de peste 117 milioane de lei. 
Donatia va ajunge in patru locuri din judetele Hunedoara si Arad (Dispensarul medical Sf. M. Mc. Pantelimon Zimbru si Cabinetul medical Sf. Dr. Fara de Arginti Cosma si Damian). 
"Avem incredintarea ca lucrarea in cadrul amintitului program va aduce persoanelor si colectivitatilor, multumirea indeplinirilor spre care tind eforturile noastre generale" - a subliniat P.S. Timotei, episcop al Episcopiei Aradului.

D. Dutu - Adevarul

  • Petre Roman este asteptat astazi la Arad

Petre Roman se va afla pentru doua zile in judetul AradIn timpul scurt avut la dispozitie Forta Democrata a actionat puternic
Organizatia locala a Fortei Democrate i-a lansat presedintelui Petre Roman invitatia de a veni in filiala, pentru a discuta cu membrii noului partid despre strategia ce va fi aplicata in alegerile locale. Senatorul va fi prezent astazi la Arad, urmand a lua pulsul organizatiei locale.
Filialele din judet il asteapta pe senator
Senatorul Petre Roman, presedintele partidului Forta Democrata, se va afla timp de doua zile in Arad. 
Acesta este asteptat sa soseasca astazi dupa amiaza in municipiu, conducerea filialei locale pregatindu-i un program foarte dens. 
Presedintele FD se va deplasa la Zabrani, unde va avea o intalnire cu membrii si simpatizatii din localitate. 
Potrivit spuselor lui Livius Ioja, unul dintre membrii Comitetului interimar de conducere, la Zabrani este unul dintre grupurile cele mai puternice ale noului partid.
In cursul zilei de maine Petre Roman va vizita noul sediu al Facultatii de stiinte exacte a Universitatii Aurel Vlaicu, unde va avea loc o intalnire cu studentii, dupa care este prevazuta vizitarea societatii comerciale Bos Automotive. 
Programul de dupa-amiaza va fi la fel de concentrat, senatorul deplasandu-se la Nadlac si la Semlac, unde membrii FD il asteapta pentru a discuta pe tema apropiatelor alegeri la nivel local.
Procent ambitios
Grupul de constituire a Fortei Democrate apreciaza ca, in scurtul timp avut la dispozitie de la infiintare, numarul celor care au depus adeziuni este foarte mare. 
Desi in judet exista deocamdata doar opt nuclee, mai bine de 700 de persoane au ales sa treaca alaturi de Petre Roman, pentru a face un alt fel de politica. 
"Noi ne-am propus sa obtinem un procent de 10% la alegerile locale. Este un procent ambitios, daca tinem cont de faptul ca abia ne-am constituit". Totusi, Forta Democrata nu poate spune ca are libertate deplina de actiune. 
La Tribunalul Municipiului Bucuresti au fost depuse contestatii la inscriere, care vor fi judecate pana in data de 28 martie. 
Abia de atunci inainte se va putea vorbi despre Forta Democrata la modul oficial. 
Liderii locali ai partidului au programat alegerile dupa sarbatorile de Pasti, cand va lua fiinta organizatia de seniori, de femei si de tineret.
Fundatia Nelu Aristide Dragomir
Dorina Dragomir, sotia regretatului Nelu Aristide Dragomir, s-a alaturat, la randul ei, Fortei Democrate. 
Aceasta a declarat ca fundatia care poarta numele sotului va ramane a PD-ului, pentru ca, totusi, Nelu Aristide Dragomir a fost omul cel mai important al democratilor aradeni, si a lucrat pentru acest partid. 
"Nu este normal ca de aceasta fundatie sa beneficieze doar un partid. Prin ea trebuie sa se deruleze actiuni care sa ajute toti oamenii, din diferite categorii. Dar statutul ei asa este constituit. Fundatia este condusa de presedintele PD", a explicat Dorina Dragomir.

Mihaela Iancu - Observator

  • Preturi uriase pentru terenurile Primariei

Pe terenul de langa Euromedic se va construi un centru de perfectionarePrimaria a incasat ieri nu mai putin de jumatate de milion de euro pentru cateva parcele de teren scoase la licitatie. 
La aceasta suma, ce va fi platita cash, se mai adauga cam 150 de mii de euro sub forma de utilitati si, bineinteles, TVA-ul aferent. 
In total, municipalitatea a scos la licitatie 16 loturi, o parte in zona industriala, iar altele in Micalaca si la iesirea din Arad catre Timisoara. 
Cateva terenuri se afla in zona industriala, aici urmand a fi construite hale industriale. 
La aceasta categorie, preturile oferite nu au fost deosebite fata de cele practicate pana in prezent. 
De exemplu, pentru un lot de 12.500 mp, Primaria a primit 21.250 euro cash, 67.500 euro in utilitati, la aceste sume adaugandu-se TVA. 
Cele mai mari sume oferite au fost pentru terenurile din zona III din Micalaca. 
Aici, pentru un teren situat langa Euromedic, pe care se va construi un Centru de perfectionare postuniversitara stomatologica, castigatorul a oferit 58.338 de euro + TVA. 
Cea mai mare suma oferita a fost, insa, pentru 2.778 mp de teren langa Billa, pentru care municipalitatea a primit peste 111 mii de euro. 
De altfel, este cea mai mare suma incasata pana acum pentru un metru patrat de teren (circa 38,5 euro/mp + TVA - n.r.), mai ales ca loturile nu sunt intr-o zona centrala, ci (oarecum) la periferie. 
Aici va fi construit un sediu administrativ al unei societati comerciale. 
Tot in zona III, dar langa podul peste Mures, alaturi de benzinaria si blocurile ANL existente, vor mai aparea un hotel si o baza sportiva si de agrement. 
Pentru aceasta din urma, lotul de 3.271 mp de teren a fost vandut de Primarie cu 44 de mii de euro, la care se adauga utilitati in valoare de 39 de mii de euro + TVA.

Calin Ghinaciu - Ziarul Transilvania

  • Evenimente regale la Arad

Printul Radu de Hohenzollern in vizita la AradPrintul Radu de Hohenzollern se va afla azi in Arad, pentru o vizita la Unitatea Militara din Cetate si pentru lansarea, la libraria "Corina", a volumului "Sapte", semnat de Alteta Sa. 
Cartea descrie sapte ani din viata Principelui, pornind de la data de 7 iunie 1996, cand a avut loc, la Versoix, prima aniversare a sa, in mijlocul celor care aveau sa-i devina familie. 
"Sapte" construieste trei poduri. 
Primul este un pod peste spatiu, care cuprinde evenimentele extraordinare la care a participat, oamenii pe care i-a cunoscut si care au marcat destinul Romaniei, din 1996 si pana in 2003. 
Lucrarea este, totodata, si un pod peste timp, tinand cont de faptul ca toti am fost martorii trecerii intr-un nou mileniu, cu evenimentele lui dramatice.
Si, nu in ultimul rand, reprezinta un pod spiritual al unei identitati, pentru ca, asa cum marturiseste cel care purta numele de Radu Duda inaintea casatoriei, "eram o persoana cand am inceput sa scriu cartea, iar intre timp, lucrurile s-au schimbat complet". 
Atat "Sapte", cat si drumul Principelui Radu de Hohenzollern-Veringen, pleaca de la discutii si intalniri pe teme de arta petrecute in 1996, trec prin momentul 1999, cand a primit titlul de Principe si ajung in 2003-2004, cand, prin desemnarea lui in calitate de Reprezentant Special al Guvernului, Alteta sa face demersuri in sprijinirea eforturilor Romaniei de integrare in structurile europene si euro-atlantice. 
Volumul cuprinde povestea a sapte ani care nu au fost obisnuiti. Cartea nu se vrea a fi un exercitiu literar, ci o datorie fata de natiunea romana.

Cosmin Lungu - Ziua de Vest

  • Greva foamei pentru o locuinta

Din lipsa de locuinta George Georgescu a declarat greva foameiO familie din Arad va ramane pe drumuri pentru ca locuinta in care sta este revendicata de proprietari
Georgescu George are 50 de ani si este tatal a cinci copii. El a primit o locuinta in urma cu aporximativ sase ani de zile, insa s-a mutat din ea pentru ca avea igrasie si nu existau conditii pentru a putea sa convietuiasca cu familia sa. Acum, locuinta in care cei cinci membri ai familiei locuiesc este revendicata de proprietar, iar acestia vor ramane pe drumuri, neavand posihilitatea sa isi procure o noua locuinta.
Incepand de ieri dimineata, in fata Palatului Administrativ, un barbat impreuna cu trei copii s-au postat pe o banca cu pancarde pe care scria "Greva foamei". 
Barbatul a recurs la aceasta metoda pentru ca doreste o locuinta in care sa poata sa isi creasca cei trei copii, care au varste cuprinse intre cinci si zece ani. 
"Am facut o cerere la Primarie in anul 2000, dar pana in prezent nu mi s-a solutionat, pe motiv ca momentan nu se pot elibera locuinte", a declarat barbatul. 
Familia Georgescu a primit in anul 1998 o locuinta, insa din cauza ca nu era pe masura asteptarilor au decis sa faca schimb de locuinte cu un barbat care locuia pe strada Desianu. 
Toate au fost destul de bune pana in prezent, cand respectivul imobil este revendicat de proprietari. 
"Nu mai avem unde sa ne ducem daca ne iau si casa aceasta", spune George. 
"Oricum, aceasta locuinta are doar o camera, o baie pe care am transformat-o in camera si o camara care acum o folosim pe post de baie. Am anuntat toate autoritatile si am depus o cerere pentru aceasta actiune de greva a foamei. Am anuntat si politia si salvarea''. a mai spus George. 
In replica, viceprimarul Aradului, Levente Bognar, a declarat ca "acesta nu este singurul caz. Numai astazi (n.r. ieri), 30 % din persoanele care au venit in audienta au cerut o locuinta. Oricum, nu in acest fel se poate obtine o locuinta, pentru ca alte persoane asteapta la rand pentru eliberarea acestor locuinte." 
Barbatul este hotarat sa continue greva foamei pana cand autoritatile locale ii vor rezolva problemele, el fiind dispus sa mearga pana la capat, chiar cu riscul de a-si pierde viata. 
"Voi sta in continuare aici sa fac greva foamei, chiar daca imi voi pierde viata" a declarat barbatul.

Flavius Puha - Agenda zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, Gazeta de Lipova, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]