Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Sambata, 25 septembrie 2004

Stirile TVA aici

  • Din Suedia, 10 000 de euro pentru Centrul Scolar Arad

Suedezii au daruit scolii de nevazatori 10.000 de euroDe mai bine de zece ani, niste inimosi suedezi sunt alaturi de elevii si profesorii de la Centrul Scolar Arad (Scoala de nevazatori).
Ei vin aici din doi in doi ani si ofera sprijin material acestei scoli care, dupa cum ne spune directoarea Florentina Cirin, nu s-ar descurca fara aceste suplimente.
Ieri s-a aflat la scoala aradeana, pentru a inmana cei 10 000 de euro, o delegatie a suedezilor de la Scoala Moga din Svenljunga, formata din profesorii Jan Manfred si Sten Lennermo si din patru elevi.
"Acesti bani sunt obtinuti de elevii lor, prin munca lor, ne explica directoarea Cirin. De fiecare data cand primim sume de bani de la delegatia suedeza, ei verifica apoi cum au fost folositi acesti bani".
De exemplu, in acest an, Centrul Scolar Arad a primit de la bugetul local 100 de milioane de lei, bani care nu au ajuns decat pentru repararea acoperisului cladirii.
Asa ca sprijinul suedez va fi benefic pentru reparatii sau modernizari necesare in scoala.
"Suntem mandri si ne bucuram ca venim aici tot al doilea an, spune Jan Manfred. Intre scoala noastra si Centrul Scolar Arad s-a creat o adevarata prietenie. Ne bucura sa vedem ca banii sunt bine cheltuiti si scoala prospera".
Relatia dintre cele doua scoli s-a stabilit inainte de 1989 prin intermediul unui roman din localitatea suedeza, care a dorit sa poata face ceva pentru Arad.
Ieri delegatia suedeza a vizitat scoala si, pana marti, cand oaspetii se vor intoarce acasa, Centrul Scolar Arad le-a organizat un program turistic-cultural prin municipiu si judet - la Castelul de la Savarsin, la manastirile Bodrog si Gai.

C. L. - Adevarul

  • Record la Bursa Locurilor de Munca. Aproape 400 de absolventi angajati pe loc

Bursa absolventilor a oferit locuri de munca la peste 400 de tineriAgentia pentru Ocuparea Fortei de Munca a organizat vineri impreuna cu Asociatia PAEM Arad Bursa Absolventilor.
Evenimentul a fost un succes pentru organizatori, stabilindu-se un record: aproape 400 de tineri au fost angajati pe loc.

La bursa s-au prezentat 67 de agenti economici care au pus la dispozitia celor 824 de absolventi prezenti 1.023 locuri de munca.
Confectioner imbracaminte, bobinator, croitor, vanzator, consultant financiar, agent asigurari, asistent social, economist si asistent medical au fost cele mai ofertate slujbe.
Pana la sfarsitul acestui an vor fi organizate inca doua burse, una pe data de 8 octombrie destinata tinerilor defavorizati si a celor proveniti din centrele de plasament (actiune sprijinita de Directia pentru Protectia Copilului si Fundatia Bethany) iar cea de-a doua va avea loc in 15 octombrie si va avea ca tema incadrarea in munca a persoanelor care intampina dificultati in angajare.

Diana Rotar - Observator

  • Arcul de Triumf a crescut in dimensiuni

Arcul de Triumf va fi mai inalt decat in proiect - Virtual Arad News (c)2004Toate bune si frumoase in viitorul Parc al Reconcilierii, o data ce banii alocati pentru amenajarea lui au ajuns la Arad, iar Guvernul a decis sa fie informat zi de zi de evolutia lucrarii.
Pozele care ajung prin internet pe adresa Ministerului Culturii arata clar ca in fosta Piata a Pompierilor se munceste la foc automat.
Din 8 septembrie si pana in prezent, fiecare zi aduce ceva nou in perimetru: alei pietonale pavate, port-drapel ridicat, luciu de apa conturat...
Atat de mult s-a insistat pe subiect incat s-au schimbat chiar si unele date ale proiectului initial.
De pilda, Arcul de triumf romanesc care urmeaza a fi ridicat in zona, pentru a contrabalansa oferta maghiara deja existenta in piata, a crescut in dimensiuni!
Daca in proiectul initial, statuia era mai scunda decat Statuia Libertatii cu vreo doi metri, acum (potrivit declaratiilor constructorilor si realitatii de la fata locului), aceasta va depasi in inaltime monumentul maghiar, ca nu cumva romanii sa fie mai prejos (!).
Scepticismul legat de creatia artistica ce se contureaza in fosta piata nu a fost inca inlaturat caci, in timp ce Statuia Libertatii se prezinta in toata splendoarea ei, din Arcul romanesc nu se pot vedea decat betoanele si cateva placi de marmura ce urmeaza sa inveleasca structura.
Nici un personaj pasoptist nu si-a facut aparitia in piata, iar acest fapt, oricat de ciudat ar parea, nu pare sa-i supere de fel pe cei de la Bucuresti. Fenomenul artistic prinde contur, insa departe de orice critica de specialitate.
Pentru moment, singurul dat artistic din zona ramane faptul ca betoanele Arcului de triumf incadreaza perfect monumentul maghiar.
In spatele lui, zidurile dau inca zonei o patina de cartier.

Adriana Barbu - Agenda zilei

  • Curatenie in piete

Firma Polaris va asigura curatenia si in pietePietele din Arad vor fi mai curate. De cateva zile, toate pietele sunt maturate si spalate de firma Polaris, care se ocupa de curatenia orasului.
De asemenea, in piete au fost  amplasate cate doua pubele la fiecare rand de mese.
 Aici, toate resturile provenite de la legume si fructe pot fi aruncate mai usor iar comerciantii nu mai sunt nevoiti sa le depoziteze sub mese.
 Aceasta este prima masura adoptata de firma Polaris dupa preluarea serviciului de salubrizare din pietele aradene.
Conducerea Societatii Targuri Oboare si Piete sustine ca astfel pietele vor avea un aspect mai ingrijit si se va cheltui mai putin pentru curatenie.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Se redeschide bazinul acoperit "Delfinul"

Bazinul acoperit se redeschide luniIncepand de luni, 27 septembrie, iubitorii de sport din Arad se vor putea bucura din nou de facilitatile puse la dispozitie de bazinul acoperit "Delfinul".
Acesta a suferit o toaletare generala fiind zugravite in totalitate bazinul si holul principal, vestiarele, grupurile sanitare si fatada.
Au fost amenajate trei noi vestiare, fiind montati peste 70 mp de gresie si 30 mp de faianta.
Au fost deasemenea efectuate reparatii capitale la aparatele de contracurent, la aparatele de incalzire si la boiler.
Pentru amatorii de miscare tarifele vor fi urmatoarele: inot agrement o intrare-80.000 lei, abonament saptamanal-180.000 lei, abonament lunar-450.000 lei; culturism o intrare-100.000 lei, abonament saptamanal-230.000 lei, abonament lunar-500.000 lei; aerobic, doua sali cu doua categorii, 340.000 lei sau 400.000 lei lunar; initiere inot, cursul de 10 lectii-675.000 lei; aqua fitness o intrare-80.000 lei, abonament 10 ore-600.000 lei, abonament 12 ore -800.000 lei.
Programul pentru public este urmatorul: luni-vineri 10.00-14.00, 19.00-22.00, sambata 12.00-18.00.
Sauna este deschisa de luni pana vineri intre orele 18.00-22.00, sambata intre orele 13.00-18.00.

Lucian Jurca - Buletinul de Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]