Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 27 august 2004

Stirile TVA aici

  • Lobby in Filipine

Ambasadorul Radu Homescu doreste intarirea relatiilor economice cu FilipineRadu Homescu, ambasadorul Romaniei in Filipine, se afla in aceste zile la Arad. 
Vizita demnitarului roman originar din Siria are si un scop practic, Homescu dorind sa sprijine dezvoltarea relatiilor economice dintre firme aradene si oameni de afaceri filipinezi. 
"Industria aradeana este complementara industriei filipineze", a declarat ambasadorul. 
Exemplele oferite au fost din domeniul productiei de vagoane, care ar avea cautare in Filipine, al industriei textile aradene, care ar putea gasi usor parteneri filipinezi, si al industriilor prelucrarii lemnului si feroneriei. 
Pentru a usura realizarea de parteneriate economice, Radu Homescu i-a propus primarului Gheorghe Falca o infratire a Aradului cu al doilea mare centru economic din Filipine, orasul Cebu. 
Pana acum, in Filipine, Romania a patruns in domeniul realizarii de centrale electrice, linii electrice de inalta tensiune si al vinurilor. 
O relatie directa intermediata de ambasadorul Radu Homescu, materializata deja printr-un protocol de colaborare, a fost realizata intre Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad si Universitatea Adamson din Manilla, una dintre cele mai prestigioase din Asia.

Sorin Trocan - Evenimentul zilei (Editia de Vest)

  • Cartele magnetice si senzori pe gardurile Spitalului Judetean

Intrarea in Spitalul Judetean va fi restrictionataIncepand cu data de 1 septembrie, paza Spitalului Clinic Judetean de Urgenta va fi asigurata de o firma  particulara de securitate din Mangalia. 
Firma va avea ca principal obiectiv de paza accesul in spital, care in momentul de fata lasa de dorit, astfel incat oricine putea intra in spital si in afara orelor de vizita. 
Principalele modificari care afecteaza accesul apartinatorilor bolnavilor in spital se refera la stabilirea unui program riguros de vizite.
"Incercam sa rezolvam problema intrarii in spital. In primul rand, vom bloca accesul din Policlinica in spital, iar prin acest loc vor putea intra doar medicii si doar cu cartele magnetice. Astfel, vom face unele investitii prin care sper ca voi reduce definitiv accesul prin acest loc care este cu greu de controlat, chiar si cu doi paznici. Apoi, vom introduce un sistem de intrare cu cartele magnetice si vom mai amplasa senzori la punctele sensibile, adica pe garduri",
a declarat Mihai Balota, administratorul fir-mei de paza.veste orele de vizita. 
O alta schimbare se va produce si in ceea ce priveste orele de vizita. 
Astfel in urma unui ordin al Ministerului Sanatatii, vor exista doua zile de vizita, adica luni si joi, intre orele 16 si 18, iar ziua de duminica a fost stabilita, de catre comitetul director al spitalului, tot ca o zi de vizita. 
La sfarsit de saptamana, accesul se va face intre orele 10 si 14. in afara acestor zile nu se vor mai putea efectua vizite in spital.
"In cel mult trei zile se va infiinta la intrarea tn spital un birou de informatii. Acesta va fi in locul biroului de statistical iar familiile sau prietenii pacientilor care doresc sa duca un pachet si nu este program de vizita, va putea sa-l  lase la birou, iar o persoana abilitata il va transmite bolnavului", a declarat Dana Oprea, director al Spitalului Clinic Judetean Arad. 
Dintre cei 12 angajati ai spitalului, care pana acum asigurau paza spitalului, unul se va pensiona, cinci dintre ei au optat sa ramana ca brancardieri, cinci vor fi preluati de firma de protectie si paza, iar unul va ramane muncitor necalificat. 
Paznicii vor fi impartiti in mai multe echipe, una va fi fixa, la poarta, iar o alta va fi mobila si va patrula prin spital.

Monica Gaicean - Agenda zilei

  •  O noua provocare: Kiss FM Arad - Aradul are un nou post de radio.

Codruta Belean este noul director al postului de radio Kiss FM AradIncepand de astazi, aradenii pot asculta un nou post de radio, unul care se vrea diferit si original si care va putea fi receptionat pe frecventa 97 FM. Caravana Kiss FM a ajuns si in Arad, reprezentantii  postului de radio fiind incantati de orasul nostru pe care il considera unul dintre cele mai frumoase din tara . 
In cadrul conferintei de presa organizata ieri la clubul "Nefertiti" de pe strandul Neptun, Codruta Belean, director Kiss FM Arad, a incercat sa prezinte pe scurt cu ce vine nou postul de radio si care ar fi motivele pentru care aradenii, in special tinerii, ar trebui sa fixeze frecventa radioului pe 97 FM. 
"Va fi o schimbare clara de atitudine, ne dorim ca diminetile sa fie mult mai spontane si ca toti aradenii sa se trezeasca pe ritmurile muzicii noastre. Sunt convinsa ca ii vom convinge pe tineri, in special, sa asculte Kiss FM", a spus Codruta Belean. 
Genuri variate de muzica, pastile si concursuri locale, prezenta pentru trei ore in fiecare zi a carcotasilor pe frecventa 97 FM si multa distractie, acestea sunt doar cateva dintre ingredientele unei retete care se vrea castigatoare. 
Lansarea oficiala a postului Kiss FM va avea loc in aceasta seara cand vor debuta si petrecerile in clubul "Nefertiti", la ora 22 urmand sa aiba loc un concert live Impact dupa care DJ Vali Barbulescu va face ca atmosfera sa devina incendiara in cadrul "House Experience-ului"
De mentionat ca la petrecerea din aceasta seara vor fi prezenti in "Nefertiti" si celebrii Carcotasi de la Prima TV.  
Petrecerile vor continua sambata cand de la ora 21. HI-Q si Andreea Balan vor concerta live dupa care la miezul noptii toti aradenii care vor fi prezenti in "Nefertiti" vor fi invitati sa se sarute pana nu mai pot in cadrul actiunii "Kiss N Dance".

Sorin Haut - Observator

  • Euro falsi

In gara Curtici au fost descoperiti bani falsi la un italianPolitistii de frontiera de la Curtici au gasit 400 de Euro falsi asupra a doi cetateni straini. 
Cei doi, un italian si un maghiar calatoreau cu trenul rapid Bucuresti-Budapesta. 
La controlul efectuat in vama, politistii au descoperit valuta falsa in bancnote de 50 de Euro. 
Cei doi barbati veneau de la Bucuresti si au declarat ca au primit banii de la un alt italian in Bucuresti, dar nu stiau ca sunt falsi. 
Ei sint cercetati pentru detinere de valuta falsa, iar politia continua cercetarile pentru identificarea tuturor persoanelor implicate.

Vasile Obsitos - Televiziunea Arad

  • La Pecica, praznicul - udat de o ploaie torentiala

Vreme nefavorabila la praznicul de pita noua de la PecicaManifestarile prilejuite de traditionala sarbatoare a "Praznicului de pita noua" care a avut loc in Pecica la sfarsitul saptamanii trecute a adunat sute de cetateni, atat din localitate cat si din intreg judetul. 
Simbolul acestui eveniment este bogatia materiala si spirituala, rodnicia terenurilor si harnicia locuitorilor orasului Pecica. 
In zilele de vineri si sambata, datorita timpului favorabil, cei 40 de agenti economici prezenti la eveniment, abia faceau fata solicitatilor. 
Duminica insa, din cauza ploii, populatia nu a mai fost atat de interesata de acest eveniment. 
"In cele trei zile, solicitarile au fost foarte mari. Astazi (n.r.-duminica) din cauza timpului nefavorabil lumea nu a fost atat de prezenta pe cat am dorit. Speram ca macar parada hipo si concursul de ceaune sa mai poata avea loc", a explicat Iustin Cionca, primarul orasului Pecica. 
Tot din cauza ploii, nu a putut avea loc sambata seara nici spectacolul de party hause, elementul care a fost o noutate pentru aceasta manifestare. 
La deschiderea oficiala a acestei sarbatori au participat reprezentanti din partea Consiliului Judetean, ai Prefecturii, senatori, deputati, preoti si alti oficiali aradeni, care au transmis un cuvat de salut celor prezenti la manifestare. 
"Dupa ce si noi astazi (nr.- duminica) am deschis "Zilele Aradului" in felul nostru, adica printr-o sesiune stiintifica, care s-a referit la municipiul Arad in prezent si viitor, iata ca acum ma aflu la Pecica din convingere. Am venit aici din apreciere fata de primarul din Pecica care a realizat un proiect in zona industriala, intitulat ZIP, unde universitatea noastra este partener", a declarat Lizica Mihut, rectorul Universitatii "Aurel Vlaicu" din Arad. 
"Faptul ca astazi ploua, poate ii va supara pe pecicani, care s-au pregatit enorm de mult. Pentru mine insa, ploaia inseamna belsug, belsug, belsug", a mai tinut sa precizeze doamna Lizica Mihut. 
Manifestare s-a bucurat de prijinul Consiliului Local care a oferit suma de 50 de milioane de lei si de cea a Consiliului Judetean care a venit cu o finantare de 15 milioane de lei. "Finantarea din partea Consiliului Judetean a constat in acordarea de premii si diplome participantilor", a declarat Constantin Igas, consilier judetean.

Anca Sumalan - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]