Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Miercuri, 28 iulie 2004

Stirile TVA aici

  • "Sunt aici pentru a studia posibilitatea unei dezvoltari economice viitoare intre Arad si Japonia"

Ambasadorul Japoniei a fost in vizita de lucru in judetul AradDeclara ambasadorul Japoniei, aflat in vizita la Arad
Excelenta Sa Naotoshi Sugiuchi, ambasadorul Japoniei la Bucuresti, se afla, de ieri, intr-o vizita de lucru in judetul nostru. 
Inaltul oaspete a fost primit de prefectul Aradului, Dan Ungureanu, impreuna cu primarul municipiului, Gheorghe Falca. 
Diplomatul japonez este insotit de sotia sa, d-na Kuniko Sugiuchi, respectiv de dl Kenichiro Tanaka, secretar doi al Ambasadei Japoniei, pe probleme economice.
Intalnirea de la Prefectura a debutat cu o discutie cu usile inchise, presa fiind invitata sa ia legatura cu ambasadorul Japoniei doar la o conferinta de presa ulterioara. 
Incantat ca are ocazia sa dialogheze cu reprezentantii media, ambasadorul Naotoshi Sugiuchi a raspuns, cu amabilitate, tuturor intrebarilor ce i-au fost adresate. 
Nu inainte insa de a-si face publice primele impresii despre orasul nostru: "Desi sunt la Arad doar de-o ora, sunt absolut incantat de ceea ce am vazut in drum spre Prefectura. Aici sunt niste cladiri exceptionale, pare un oras cochet si linistit, pe care mi-ar placea sa-l vizitez pe indelete."

Iata cum a raspuns ambasadorul Japoniei la Bucuresti intrebarilor ziarului nostru:
- Domnule ambasador, de cat timp sunteti in Romania, in aceasta calitate?
Dupa ce si-a consultat sotia, pentru mai multa precizie, ambasadorul Naotoshi Sugiuchi a raspuns:
- De un an si exact zece luni.
- In tot acest rastimp ati mai avut ocazia sa veniti la Arad?
- Din pacate, nu, fapt pentru care sunt incantat ca am, acum, aceasta oportunitate. In trecut nu am avut ocazia, efectiv, sa am contacte cu Aradul.
- Care este scopul vizitei dumneavoastra?
- Sunt aici pentru a studia posibilitatea unei dezvoltari economice viitoare intre judetul dumneavoastra si Japonia. Consider ca exista, aici, un teren deosebit de fertil pentru potentialii investitori japonezi. 
- Cunoasteti, cumva, numele vreunei firme japoneze care doreste sa investeasca la Arad in mod special?
- Nu, nu cunosc numele unei anumite firme care doreste sa investeasca aici. Tot ce pot sa va spun insa este ca, la toamna, o importanta delegatie de oameni de afaceri japonezi va vizita Aradul si, cu siguranta, unele dintre firmele reprezentante de dumnealor se vor arata interesate sa-si dezvolte afaceri aici. 
- Acum, ca ati discutat cu autoritatile locale, ajungand sa ne cunoasteti, oarecum, ce parere aveti despre oportunitatile pe care le vor gasi aici potentialii investitori japonezi?
- Cred ca este destul de prematur sa ma exprim in acest sens. As putea vorbi, poate, doar despre o prima parere pozitiva in legatura cu aceste oportunitati. Cu siguranta insa, dupa ce voi vizita firmele Alcoa Fujikura (n.r. - intreprindere mixta a societatilor Alcoa, din Statele Unite si Fujikura Ltd., din Japonia, actionar principal in acest parteneriat fiind Alcoa), de la Nadab sau firma Takata Petri, din Arad, voi putea sa raspund mult mai exact la intrebarea dumneavoastra.
- Dupa cei aproape doi ani in care ati reprezentat Japonia la Bucuresti si ati ajuns sa cunoasteti poporul roman, ce parere aveti, in calitate de diplomat, despre aderarea tarii noastre la Uniunea Europeana.
- Consider ca, in acest sens, Romania mai are, inca, foarte multe lucruri de facut, pe care nu as putea sa le punctez individual. Cert este insa ca Guvernul Romaniei a luptat si lupta foarte mult pentru aceasta integrare, iar aceste eforturi ar fi bine sa fie rasplatite, in final, cu atingerea acestui obiectiv atat de important. Cred insa ca tara dumneavoastra are toate sansele ca in cei cativa ani care urmeaza sa reuneasca toate premisele pentru o integrare de succes. 
- Ce alte oportunitati de relationare mai intrevedeti intre Japonia si Arad, in afara de cea cu caracter pur economic?
- Pot sa va spun ca exista, deja, o serie de colaborari intre tarile noastre, pe teme culturale. Au avut loc cateva manifestari comune importante, in diverse judete din Romania, astfel ca nu vad de ce, pe viitor, nu s-ar realiza si o colaborare de aceasta natura intre japonezi si aradeni.
- Va multumesc.
***
La finalul vizitei ambasadorului japonez la Prefectura, inaltul oaspete a fost rugat, de reprezentantul Guvernului in teritoriu, sa semneze in Cartea de Onoare a Prefecturii. Excelenta Sa Naotoshi Sugiuchi a facut-o cu placere, dupa care, insotit de prefectul Aradului, Dan Ungureanu, a vizitat zona industriala Arad, Noua Catedrala Ortodoxa, Teatrul de Stat, respectiv Galeria de Arta "Delta".
La intalnirea de ieri, de la Prefectura, a participat si Adam Alda, directorul Oficiului de Consultanta Agricola Arad, domnia sa facand parte, cu cateva luni in urma, dintr-o delegatie romaneasca in Japonia, pe probleme de agricultura.

Eugenia Pantea - Adevarul

  • Specialistii spun ca intreruperea era inevitabila. Noua puncte de avarie la reteaua de apa calda

In timpul remontului s-au efectuat reparatii la reteaua de termoficareDe la inceputul acestei saptamani, la robinet nu mai curge decat apa rece. Furnizarea apei calde a fost stopata timp de aproximativ patru zile, pentru programul anual de revizii. Cei mai multi comenteaza la modul negativ masura luata de CET privind revizia retelei de termoficare, in sensul ca, in ceilalti doi ani in urma, revizia si reparatiile s-au facut fara intreruperea apei calde.
"N-ar trebui sa fie nimeni suparat"
Inginerului Marconescu, seful sectiei  "CET Hidrocarburi", responsabil si cu termoficarea primara a orasului, ne-a dus pe teren, intr-unul din punctele de lucru, pentru a vedea la fata locului despre ce este vorba.  
Pe strada Fanului este unul dintre punctele cu probleme. "Nu cred ca ar trebui sa fie cineva suparat ca nu furnizam apa calda pentru cateva zile. Masura este fireasca; in privinta reviziei, legea spune ca aceasta trebuie sa se faca anual, timp de o luna. Daca anul trecut si in celalalt an nu am recurs la revizie, pentru  ca nu s-a impus, anul acesta este strict necesar. Avem 120 de km de retea de termoficare, iar controlul se face din camin in camin. Nu se pot depista punctele slabe daca nu se opreste intreaga retea. Am gasit noua puncte cu probleme, unde, in aceste zile, noua echipe lucreaza pana noaptea tarziu la remediere. Se procedeaza la inlocuirea ventilelor, garnisirea armaturilor, vopsirea tevilor, lucrari care fac parte din remont. Punctele slabe sunt aici, pe strada Fanului, care alimenteaza partea stanga a cartierului Vlaicu, magistrala 2, care pleaca de la CET pana pe strada Ineului, (unde sunt cele mai mari probleme) partea cu restaurantul "Bucegi" din zona garii, punctul din dreptul spitalului ORL, racordul  Faleza Sud, cel de pe strada Poetului, traversarea de pe I.C. Bratianu, Matern, in zona hotelului «Parc». Dupa ce reteaua de termoficare a fost inchisa, s-a procedat la ridicarea presiunii la 16 bari; caminele cu probleme au fost imediat depistate: conductele slabe au crapat", declara Marconescu.
"Sunt pierderi programate, deci nu sunt pierderi!"
Directorul economic al CET, Adrian Ghilea adauga la nota finala a documentarii: "Daca se gandeste cineva la pierderi, ele nu exista! Sunt, de fapt, pierderi programate, deoarece programul de remont este planificat in fiecare an in bugetul nostru de lucrari. Nu poate fi considerata pierdere ceva ce nu se consuma! Daca pierde cineva, desi e impropriu spus, sunt consumatorii care au parte doar de apa rece."
Echipele de muncitori sunt, intr-adevar, in... camine. 
Se lucreaza din greu, pana dupa miezul noptii. Inginerul Marconescu spune ca apa calda s-ar putea sa curga la robinet, in proportie de 80 la suta, joi sau vineri, daca nu apar probleme.

Felicia R.Gheorghe - Observator

  • Arhiva compromisa de mucegai

Datorita conditiilor necorespunzatoare arhiva CJA este in pericol de degradareO parte din documentele Consiliului Judeţean depozitate in subsolul Palatului administrativ a fost distrusa de mucegai. 
Acest lucru s-a intamplat dupa ce in timpul inundatiilor din aprilie, subsolul a fost inundat. 
Din cauza lipsei unei instalatii de climatizare sau a solutiilor pentru tratarea documentelor impotriva ciupercilor, peste 50 de proiecte de interes judetean  s-au dus pe apa sambetei. 
De asemenea, CJ se confruntă cu lipsa grupurilor sanitare, iar din cauza instalatiei electrice foarte vechi se inregistreaza zilnic probleme cu reteaua de calculatoare şi instalaţia de climatizare. 
Presedintele CJ, Gheorghe Seculici spune ca pentru remedierea situatiei, intr-o prima faza sunt necesare aproape 10 miliarde de lei. 
In ce priveste arhiva CJA, aceasta va fi mutata de urgenta.

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • Filmari la ghiseu

Comportarea functionarilor cu publicul va fi urmarita cu camere videoFunctionarii Primariei Arad vor fi supravegheati video, dupa ce institutia va realiza o retea de camere video, pentru a-i urmari pe angajati cum lucreaza si cum se poarta cu cetatenii.
Aparatura de supraveghere va fi instalata in birourile de relatii publice si la casieria primariei.
De acum incolo, orice reclamatie a cetatenilor va fi probata, daca este cazul, cu imaginile filmate.

Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Bani pentru tramvaie, doar pana in septembrie

Transportul pensionarilor gratuit cu tramvaiul este sub semnul incertitudiniiConsilierii locali sunt chemati, maine, sa voteze in primul rand rectificarea de buget anuntata de Executiv, unde cea mai mare suma propusa spre alocare (ca supliment la cele din prezent) urmeaza a fi destinata Companiei de Transport Public.
Conducerea Primariei a constatat, inca din momentul numirii in functie, ca fosta conducere a municipiului nu a prevazut in buget bani suficienti pentru plata facilitatilor oferite pensionarilor la mijloacele de transport in comun (gratuitatea pe tramvaie), desi oferta facuta acestora facea parte integranta din campania electorala a PSD.
Gaura bugetara era de nu mai putin de 14 miliarde de lei, iar CTP incepea deja sa-si faca probleme legate de propriul buget, decimat de gratuitatea oferita pensionarilor, in conditiile in care subventia nu mai lua drumul institutiei.
Maine, consilierii sunt chemati sa voteze alocarea a 3,8 miliarde de lei pentru subventiile la transportul in comun, suma care va acoperi necesarul doar pana in septembrie!
Pentru celelalte luni ale anului, Primaria spera sa aiba parte de intelegere de la guvernanti, motiv pentru care a adresat deja oficialilor bucuresteni o solicitare de sprijin financiar.
Desi primarul nu are de gand sa retraga facilitatea castigata de pensionari, este posibil ca aceasta gratuitate sa intre in calculele Executivului local de la anul.

Adriana Barbu - Agenda zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]