Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Sambata, 28 august 2004

Stirile TVA aici

  • Tarom revine la Arad

Cursele Tarom vor folosi din nou Aeroportul AradConsiliul Judetean se afla la ora actuala in tratative cu Tarom-ul privind reinceperea activitatii acestuia pe aeroportul din Arad. 
Dupa primele discutii cu reprezentantii companiei aeriene, vicepresedintele CJA, Gavril Popescu, s-a declarat foarte optimist cu privire la o colaborare imediata, fiind convins ca motivele ce au stat la baza retragerii Tarom de la Arad constau intr-o lipsa de interes din partea fostei conduceri a CJA si a unor orgolii personale. 
"Tarom Arad s-a situat pe locul trei la nivel national din punctul de vedere al veniturilor. Tarom-ul nu pleca din Arad daca exista deschidere din partea CJA. A fost vorba doar despre orgolii. Acum insa, CJA va face tot ce-i va sta in putinta pentru o noua colaborare cu Tarom", declara vicepresedintele Popescu.
In vederea aterizarii avioanelor Tarom, Aeroportul din Arad trebuie sa suporte anumite amenajari specifice, modificari a caror valoare nu-i sperie pe mai marii CJA-ului. 
"Nu cunoastem inca modificarile ce trebuie facute la Aeroprt. Indiferent de valoarea acestora, vom gasi insa sursele de finantare necesare pentru a nu pierde aceasta oportunitate pentru Aeroport ", afirma dl. Gavril Popescu.
In cazul in care negocierile se vor concretiza, cursele Tarom vor demara odata cu inceperea programului de iarna, cursele fiind zilnice, cu exceptia zilei de duminica, pe ruta Arad - Sibiu - Bucuresti si retur.
Revenirea Tarom la Arad inseamna si salvarea Aeroportului, existenta caruia fiind pana acum subventionata de catre CJA. 
"Aeroportul aradean va putea deveni autonom din punctul de vedere al cheltuielilor curente. Bineinteles insa ca investitiile vor reveni tot in atributiile CJA-ului", a mai declarat Gavril Popescu.
Un aspect important este acela ca Tarom-ul nu va detine monopolul asupra Aeroportului aradean, colaborarea cu orice alta companie aeriana fiind posibila.

Madiana Popescu - Adevarul

  • Internet in toate scolile

In comune vor functiona centre de documentare pentru elevi si cadre didacticeInvatatorii si profesorii din mediul rural vor avea din toamna acces nelimitat la Internet. 
Ei pot sa afle care sunt ultimele noutati in ceea ce priveste materia pe care o predau de la centrele de informare si documentare care vor fi deschise in judet. 
Centrele sunt dotate cu tehnica de calcul de ultima generatie: video, retro-proiector, dar si cu reviste de specialitate. 
La centrele de informare au acces nu doar profesorii, ci si elevii, care pot sa acceseze Internet-ul de cate ori au nevoie.

L. Barcauan - Buletinul de Arad

  • De grija Muresului, Aradenii - invitati sa protesteze impotriva proiectului Rosia Montana

Rosia Montana nu pune probleme de poluare a MuresuluiOrganizatia "Alburnus Maior" organizeaza astazi seara un protest muzical intitulat "Concertul de Protest FanFest".
Festivalul este organizat chiar in localitatea care reprezinta subiectul protestului - Rosia Montana, in noaptea dintre 28 si 29 august, fiind condimentat cu artisti precum Ombladon, Luna Amara, Freakadadisk, Zob, Bitza, Zale, DJ Dox, Romano/G-Force Sound, Unu, Shekinah, Spike, LBC KRU, Travka, Guerillas si Klan.
Concertul va incepe la ora 18 si va cuprinde si cateva evenimente surpriza.
Pentru ca vor sa aiba impactul pe care pana acum nici autoritatile locale din zona, nici declaratiile mai mult sau mai putin mincinoase ale oficialilor si nici institutiile de protectie a mediului nu i-au avut, organizatorii protestului muzical au decis sa lanseze invitatii locuitorilor tuturor comunelor, oraselor si judetelor care ar putea fi afectate odata cu darea in folosinta a celei mai mari exploatajii de aur din estul Europei.
Subiectul Rosia Montana si-a facut aparitia pe piata politica aradeana in urma cu un an, cand un fost consilier local a tras un semnal de alarma vizavi de proiect si a cerut colegilor sa dea un vot de principiu negativ vizavi de demararea investitiei. 
La acel moment, se sustinea ca Muresul are toate sansele sa fie poluat cu cianura, iar poluarea ar putea ajunge si la Arad si chiar in Ungaria, caz in care flora si fauna Muresului ar fi... istorie. 
Specialistii corporatiei au fost prezenti, insa, la Arad pentru a-i convinge pe aradeni de bunele lor intentii si de zecile de masuri de siguranta pe care si le-au luat in evitarea unei catastrofe. 
Dupa vizita, nimeni nu a mai amintit nimic de Rosia Montana. 
Cei suparati pe proiect sunt asteptati, insa, azi la fata locului sa-si strige nemultumirile.

Adriana Barbu - Agenda zilei

  • Crima in parcare

Un sofer din Prahova a fost ucis in parcarea de la Simand de un colegMotivul crimei a fost o masuta plianta
Un sofer de TIR a fost ucis de un coleg, in noaptea de miercuri spre joi, intr-o parcare din localitatea Simand, judetul Arad, in urma unei altercatii izbucnite pe fondul consumului de alcool.
Cei doi soferi implicati in acest caz plecau in cursa spre Franta, cu masini diferite, transportand rulmenti pentru o firma franceza si s-au oprit pentru a manca si pentru a innopta. 
Scandalul a izbucnit intre Adrian Dumitru, de 37 de ani, si Nicolae Usturoi, in varsta de 31 de ani, ambii aflati sub influenta bauturilor alcoolice. 
Adrian Dumitru i-ar fi cerut colegului sau o masuta plianta pe care i-ar fi dat-o in urma cu doua saptamani, in timpul unei curse in Germania. 
Nicolae Usturoi ar fi refuzat si de aici a izbucnit un scandal care a degenerat in bataie. 
"Eu eram singur, iar colegul meu si ceilalti m-au atacat cu o ranga. M-am aparat si am luat un cutit de pe masa. Nu mi-am dat seama pe cine am nimerit", a declarat suspectul retinut de politisti pentru audieri, Adrian Dumitru. 
Barbatul lovit de cutit a murit pe loc, fiind nimerit chiar in inima. 
Anchetatorii spun ca, din primele cercetari, este vorba despre un caz de autoaparare. 
"Au consumat bauturi alcoolice si au inceput sa se bata. Se pare ca cel care si-a injunghiat colegul se apara de lovituri, asa reiese din probe si din urmele de lovituri de pe corp", a declarat procurorul criminalist Micle Blag. 
Pentru a clarifica incidentul, anchetatorii ii vor audia in zilele urmatoare pe toti martorii, majoritatea soferi de TIR care oprisera in aceeasi parcare. 

G.T. - Ziua de Vest

  • Scandal sindical inainte de fuziunea CET-Arterm!

Liderii sindicatelor de la CET si Arterm au emotii in legatura cu fuziuneaAngajatii centralei termice cer garantii ca nu ei vor fi cei disponibilizati
Fuziunea iminenta a celor doua societati aradene care se ocupa de incalzirea orasului a provocat, cu doar 5 zile inainte ca CET sa inghita, definitiv, Arterm-ul, un scandal intre reprezentantii angajatilor celor doua societati. 
De fapt, liderul Sindicatului "Energia", reprezentand o parte din salariatii CET, a cerut municipalitatii sa impuna niste clauze sociale in protocolul ce urmeaza sa fie semnat la finele lunii. 
Cu alte cuvinte, insa, prin clauza respectiva se cerea ca la o eventuala restructurare sa fie dati afara doar fostii angajati ai Arterm!
In Comisia de Dialog Social de joi s-a ajuns la cuvinte grele provocate tocmai de aceasta incercare de a imparti oamenii pe categorii, inainte chiar de a fi colegi!
Cum suna clauza...
Protocolul ce urmeaza a fi semnat intre CET si Arterm ar trebui completat, dupa parerea salariatilor de la CET cu : 
"Salariatii CET Arad nu vor fi externalizati sau disponibilizati pana la pornirea Grupului II". 
Traian Deliman, lider de sindicat, a motivat aceasta solicitare spunand ca "nu am nimic cu colegii de la Arterm, dar vor fi afectati tot salariatii nostri. Nu avem certitudinea ca in primavara nu ni se va spune ca trebuie sa se faca restructurari!".
Nu mai incape vorba ca spusele liderului au fost intelese de catre ceilalti ca "sa moara capra vecinului, nu a mea". 
Ceea ce a dus la o luare imediata de pozitie din partea reprezentantului firmei ce urmeaza a fi inghitite.
Preluati pentru a fi dati afara?
Ilie Don, liderului sindicatului Arterm a subliniat ironic "n-as vrea sa se inteleaga ca noi suntem copii orfani nedoriti de nimeni. Noi venim si cu activitate, nu numai cu oameni! N-as vrea ca odata luata aceasta hotarare sa se faca disponibilizari la Arterm. S-ar parea ca o parte din angajatii CET vor sa lucreze in punctele termice si oamenii de acolo sa fie dati afara..."
"Este prematur sa stim cum vom functiona"
... a spus directorul CET, Lucian Barniciu. 
"Problema este complicata. CET nu are o strategie pe termen lung. Nu ne putem pronunta de acum daca facem restructurare, iar daca facem restructurare, daca facem disponibilizari. In acesta iarna nu facem disponibilizari". 
Directorul a precizat ca va trebui sa treaca o perioada in care noua societate sa functioneze, pentru a se vedea care este structura optima, si ca nu poate, sub nici o forma, sa puna o asemenea clauza in protocol.
Discutii fara sens
Spre finalul intalnirii, autoritatile si directorii institutiilor au ramas uimiti, in momentul in care a luat cuvantul directorul Arterm. 
Doru Campan a rezumat totul in cateva cuvinte "au trecut cele 30 de zile in care se puteau face amendamente la proiectul publicat in Monitorul Oficial"... 
Mai exact, sedinta nu a avut nici o sansa de a avea rezultatul scontat de sindicatul de la CET...
Grupul II, abia la anul...
Turbina de la cel de al doilea grup energetic al Centralei va fi pusa in functiune cel mai devreme in toamna anului viitor. Desi termenul de finalizare a investitiei era 30 septembrie 2004, nu au mai fost bani pentru a finanta acest obiectiv.
Peste 1000 de angajati la noul CET
Dupa fuziune, CET va avea din nou peste 1.000 de angajati. Cei 346 de salariati ai Arterm vor avea numai beneficii de pe urma acestei operatiuni, urmand sa intre pe acelasi nivel de salarizare de la CET. 
Mai mult, ar putea ca, la o eventuala disponibilizare sa primeasca pana la 12 salarii compensatorii, in functie de vechime.

Simona Mazare - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]